Mennyei futball
Re: Mennyei futball
Nagyon rossz volt a Vidi, a Debrecen meg nyerni ment, hiába volt jó nekik az X is.
Nem volt kérdés egy percig se melyik a jobb csapat.
Itt a mezlevétel
https://www.facebook.com/M4Sport.hu/vid ... 176161662/
Ez meg a Loki fejes gólja amit írtam
https://www.facebook.com/M4Sport.hu/vid ... 087138247/
Nem volt kérdés egy percig se melyik a jobb csapat.
Itt a mezlevétel
https://www.facebook.com/M4Sport.hu/vid ... 176161662/
Ez meg a Loki fejes gólja amit írtam
https://www.facebook.com/M4Sport.hu/vid ... 087138247/
R, kicsit sok volt a búcsú mára
Elkepeszto egyébként, nem gondoltam volna, hogy nem a Loki, Szpari, Zete közül kerül ki a másik kieső...
Tímárt kirúgták a kieső helyen lévő nyiregytol, aztán kiesik a 7. helyen telelő vidivel, aztán valami 6 meccsen szereztek 1 pontot...ez meg lett volna Petővel is.
Hát akkor ott egy tulaj és szponzor váltás kinéz, nem túl fényes a jövő, örülhetnek ha az nb1-be visszaverekedik magukat valahogy.
Kapcsoljuk helyszíni tudósítónkat, R hallasz minket?
Milyen a hangulat fehérváron?

Elkepeszto egyébként, nem gondoltam volna, hogy nem a Loki, Szpari, Zete közül kerül ki a másik kieső...
Tímárt kirúgták a kieső helyen lévő nyiregytol, aztán kiesik a 7. helyen telelő vidivel, aztán valami 6 meccsen szereztek 1 pontot...ez meg lett volna Petővel is.
Hát akkor ott egy tulaj és szponzor váltás kinéz, nem túl fényes a jövő, örülhetnek ha az nb1-be visszaverekedik magukat valahogy.
Kapcsoljuk helyszíni tudósítónkat, R hallasz minket?

Megy a Loki 2 góllal
Mi volt ez a fejes jesszus
3 gól kéne a Vidinek, van hátra kb 30 perc max

Mi volt ez a fejes jesszus

3 gól kéne a Vidinek, van hátra kb 30 perc max
Néztem a meccset végig, a Paks tényleg az ég világon semmit nem akart, nekik teljesen jó volt az X, így meg lett fixen a 3. hely.
Debrecen meg nem tudott mit csinálni, de ugye nem is kockáztattak annyira végig, mert nekik is jó volt az X.
Azt szerencsére lecsorgott egy 0-0-val.
Remélem a Fradi nyer ma simán, hogy érjen is valamit ez az X.
Debrecen meg nem tudott mit csinálni, de ugye nem is kockáztattak annyira végig, mert nekik is jó volt az X.
Azt szerencsére lecsorgott egy 0-0-val.
Remélem a Fradi nyer ma simán, hogy érjen is valamit ez az X.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Debrecen X a Paks ellen!
Paksi kapust kiállították.
Így a Vidi a kieső!
Csodát kéne tenniük a Fradi ellen nemsokára, vagy utolsó meccsen DVSC vs Vidi meccsen.
Ahogy r24 írta, így hogy eladás előtt a klub, nem kéne kiesniük... Nb2ből nehezebb. Bár restarthoz kéne nb2, idén szégyen gyalázat voltak. Rettenet béna játékosokat vittek oda...
Paksi kapust kiállították.
Így a Vidi a kieső!
Csodát kéne tenniük a Fradi ellen nemsokára, vagy utolsó meccsen DVSC vs Vidi meccsen.
Ahogy r24 írta, így hogy eladás előtt a klub, nem kéne kiesniük... Nb2ből nehezebb. Bár restarthoz kéne nb2, idén szégyen gyalázat voltak. Rettenet béna játékosokat vittek oda...
Válaszd ketté a politikát meg a focit és akkor te is látni fogod. Furcsa, hogy real szurkolóként neked ez az ívelgetős szar erőfootball a legnézhetőbb, 30 éve volt ez menő. Az más kérdés, hogy itthon eredményes, de hogy élvezetes legyen, hát te tudod. Európában meglepődnék ha ezzel sikereket érnének el, de szurkolok nekik.LiamGallagher írta: Kubatov szerint a Paks antifutballt játszikNem baj, hogy a legnézhetőbb és legélvezetesebb focit tolják, az nb1-ben konkrétan több gólt lőttek(64-et), mint a fagyika, de nem baj
Pontosan olyan hülye ez a faszi a focihoz, mint a politikához
![]()
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid

Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Paks megvédte a szuvernitásunkat

"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
- Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid
Kubatov szerint a Paks antifutballt játszik
Nem baj, hogy a legnézhetőbb és legélvezetesebb focit tolják, az nb1-ben konkrétan több gólt lőttek(64-et), mint a fagyika, de nem baj
Pontosan olyan hülye ez a faszi a focihoz, mint a politikához

-
“Udvaribolondokkal nem foglalkozom.” - Bognár György a Kubatovval kapcsolatos kérdésre.
Gyuri is érzi a változás szelét.
Gyuri is érzi a változás szelét.
Hala Madrid y nada más 
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
- Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid
Van igazság a földön.ferni írta:Paks megnyerte tizikkelfilatáska írta: Megy a magyar kupadöntő. Ha valaki szeretne ma minőségi futballt is látni.![]()
![]()

Paks megnyerte tizikkelfilatáska írta: Megy a magyar kupadöntő. Ha valaki szeretne ma minőségi futballt is látni.![]()

Megy a magyar kupadöntő. Ha valaki szeretne ma minőségi futballt is látni.

Legyen igazad, egy döntetlen is hatalmas előrelépés lenne már a Lokinak.istimester írta: A Debrecen nem fog kikapni. Bognáréknak a hétközi kupadöntő után már hót mindegy lesz.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
A Debrecen nem fog kikapni. Bognáréknak a hétközi kupadöntő után már hót mindegy lesz.
Nyíregyháza nyert, ZTE is elhozott egy pontot.
Kövi fordulóban Ferencváros-Vidi és Debrecen-Paks.
Ha egyik csapat se tesz csodát, akkor tényleg az utolsó fordulóra marad a dolog a két csapat közt, többiek meg bennmaradnak fixen.
Vidi az kb esélytelen sztem a Fradi ellen, a Debrecen azért 1 pontot elcsíphetne valami csoda folytán...
Kövi fordulóban Ferencváros-Vidi és Debrecen-Paks.
Ha egyik csapat se tesz csodát, akkor tényleg az utolsó fordulóra marad a dolog a két csapat közt, többiek meg bennmaradnak fixen.
Vidi az kb esélytelen sztem a Fradi ellen, a Debrecen azért 1 pontot elcsíphetne valami csoda folytán...

A CIES Football Observatory legfrissebb jelentése alapján megvizsgálható, hogyan oszlanak meg a játékpercek életkor szerint a világ különböző bajnokságaiban, köztük a magyar élvonalban is. A május 6-ig lejátszott NB I-es mérkőzések adatai alapján jól látszik, mely klubok nyújtanak lehetőséget a fiatal játékosoknak, és hol dominál inkább a tapasztalat.
A mezőnyt a Fehérvár vezeti az U21-es játékpercek tekintetében, ahol a fiatalabb játékosok 18,3 százalékban jutottak szóhoz. Szorosan mögöttük található a Győri ETO 17,8, valamint a Nyíregyháza Spartacus 17,4 százalékos aránnyal. Az MTK Budapest és a Puskás Akadémia szintén aktív a fiatalok szerepeltetésében, előbbi 16,9, utóbbi 16,5 százalékkal. A Zalaegerszegnél főként a 22–25 éves korosztály dominál, ahol ez az arány 43,1 százalék.
Ezzel szemben a Diósgyőr és az Újpest a 26–29 éves játékosok szerepeltetésében jeleskedik, előbbinél 46,5, utóbbinál 46,6 százalékkal. A legtöbb 30 év feletti játékpercet a Debrecen adta (47,2 százalék), de a Paks is közel ennyire tapasztalatra épít (46,0 százalék).
A sort a Ferencváros zárja az U21-es játékpercek tekintetében, ahol mindössze 6,2 százalékot kapott ez a korosztály. A zöld-fehérek leginkább a 26–29 évesekre építenek, akik a játékpercek 48,2 százalékát töltötték a pályán, miközben a 30 év felettiek is jelentős szerepet kaptak 25 százalékos aránnyal.
Fehérvár FC
21 év alatt: 18,3%
22–25 év között: 37,7%
26–29 év között: 31,3%
30 év felett: 12,8%
ETO FC Győr
21 év alatt: 17,8%
22–25 év között: 52,0%
26–29 év között: 17,0%
30 év felett: 13,2%
Nyíregyháza Spartacus FC
21 év alatt: 17,4%
22–25 év között: 38,3%
26–29 év között: 24,6%
30 év felett: 19,7%
MTK Budapest
21 év alatt: 16,9%
22–25 év között: 27,5%
26–29 év között: 31,5%
30 év felett: 24,1%
Puskás Akadémia
21 év alatt: 16,5%
22–25 év között: 0,6%
26–29 év között: 37,3%
30 év felett: 45,3%
ZTE FC Zalaegerszeg
21 év alatt: 14,7%
22–25 év között: 43,1%
26–29 év között: 21,2%
30 év felett: 21,0%
Diósgyőri VTK (DVTK)
21 év alatt: 12,5%
22–25 év között: 13,1%
26–29 év között: 46,5%
30 év felett: 27,9%
DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)
21 év alatt: 11,6%
22–25 év között: 6,3%
26–29 év között: 35,8%
30 év felett: 47,2%
PAKSI FC
21 év alatt: 10,2%
22–25 év között: 11,1%
26–29 év között: 33,1%
30 év felett: 45,6%
Újpest FC
21 év alatt: 8,9%
22–25 év között: 17,2%
26–29 év között: 46,6%
30 év felett: 27,2%
Kecskeméti TE
21 év alatt: 6,2%
22–25 év között: 37,5%
26–29 év között: 39,5%
30 év felett: 16,8%
Ferencvárosi Torna Club
21 év alatt: 6,2%
22–25 év között: 20,6%
26–29 év között: 48,2%
30 év felett: 25,0%
Összegzés:
Az NB I-es klubok között markáns különbségek látszanak. Van, ahol építkeznek, van, ahol stabilizálnak, és van, ahol nyerni akarnak most – mindenáron. A fiatalok szerepe nem csak utánpótlás-nevelési kérdés, hanem klubfilozófia, bátorság és hosszú távú vízió kérdése is.
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Nem vagyok bennfentes és nem is szerettem volna ezt a látszatot kelteni, én csak követem a bajnokságokat és ez alapján fogalmazom meg a véleményem.Realista24 írta: En csak azt irom, amit latok, tapasztalok es tudok a Vidi altal.
Az atlag akademista nyilvan nem eri el az NB1-et, mert benne nem latnak akkora penzt, mint a kulfoldiekben. NB1-es szintrol beszelek. Egy NB2 NB3as csapatnak pedig nagyon is megeri a fiatal magyarokat betenni, sajat neveleseket, mert olyan penzeket oszt az MLSZ, hogy botrany.
Nem veletlen, hogy a Fonix is mindent megtett nem hivatalos uton, hogy meglegyen nekik az NB3 osztalyozo nelkul. Most is ott vannak a kieses korul, de mar keszitik elo az okossagokat. Szazmilliokrol beszelunk.
Utolso mondathoz, te azt irod penzezhetnek, ezek szerint csak feltetelezed. En meg tudom, hogy egy magyarral nem megy olyan egyszeruen es konnyeden ez, mint egy del amerikai vagy afrikaival, aki sajat nyelven sem tud olvasni kis tulzassal.
Egyebkent a valaszt is leirtad ha nem is igy, de a tehetsegek megvannak, csak senki nem foglalkozik veluk ugy, ahogy kene, foleg nem az akademiak. Ehhez hozzajon az is, hogy most mar egy atlag szulo, minimalis utanajarassal is el tudja vinni a gyereket kulfoldre, osztrak vagy nemet csapatokhoz, mintsem ebben a fertoben maradjanak.
Összetett problema ez, de hogy ne lennenek meg a tehetsegek, az egyszeruen nem igaz, csak a prioritas top szinten teljesen mas.
A külföldi játékosok zöme szerintem nem továbbértékesítési szándékkal kerül ide alapból, van kivétel, de mondjuk 25 éves kor felett idehozottaknál szerintem már nem ezzel számolnak, csak a pillanatnyi eredményt akarják velük elérni.
Abban egyetértek, hogy szerintem is megvannak a hazai tehetségek, mint alapanyag, viszont ezeket a gyémántokat nagyon nem Antwerpenben csiszolják. Ehhez kellene a know-how, pl. Dárdaiék pár éve kidolgoztak már egy komplett anyagot a reformokra ami az ő elmondása szerint azóta is a fiókban van. Ez az egyik része, az akadémiai képzés.
A másik pedig ennek az előkészítő tevékenysége, a kiválasztás.
Én 8 évet játszottam utánpótlásban, NB3as és megye 1es felnőtt csapat mögött, rengeteg tehetséges játékossal találkoztam a pályán (zömében cigány származásúakkal, SZSZB megye), akikből pár év múlva már felnőtt játékos sem volt nem hogy profi.
A kiválasztás nem működött megfelelően akkor sem, az említett tehetségek döntő része nem lett időben megtalálva, és esélyt sem kaptak magasabb osztályú csapatoknál.
Erre a problémára választ ad a kötelező magyar játékos kvóta?
Szerintem nem, mert a kiválasztás nem lesz jobb, a tehetségek ezen része továbbra is elkallódik ebből a kis merítésből is.
A már eleve akadémián benn lévő játékosokból többen kaphatnak majd lehetőséget ez igaz, de ennek csak akkor lesz eredménye ha fejlődik annyit 1-2 szezon alatt hogy ne vágják ki utána egyből, amint azt tették az általam korábban leírtak szerint a korosztály kedvezményezetteknél az eddigi rendszerben.
Összegezve, szerintem nem a profi bajnokságokban kellene szabályozni, hanem a képzést és a kiválasztási rendszert reformálni.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Valahol olvastam és rémlik ilyesmi kb 10-15 évvel ezelőttről, nem én találtam ki. Örülök, ha nincs így és örülnék annak is, ha lenne ez az 5 fős magyar szabály, mert szépek a fradi sikerei, csak hát na.El Sie7e írta:Akkor az UEFA előírásai is ennek mentén EU ellenes, hisz ott is előírás hogy a 25-ös keretből 8-nak hazainak (adott ország állampolgárának) kell lennie, mégis így megy évek óta a BLSanti írta: Egyébként ez a hány magyar játékos legyen kötelező az nem EU ellenes?
Minden csapat úgy jár el a saját háza táján ahogy (pl MTK, Paks), de ezt liga szabályzatba nem lehet foglalni, mert visszafordítva, a minimum 5 magyar, azt jelenti, hogy akkor maximum 6 külföldi és ez tulajdonképpen a szabad munkaerő-áramlás akadályozásának minősül az EU-ban, vagy valami ilyesmi rémlik nekem.
Meg így érdekében is állna pl a Fradinak is, hogy külföldiek helyett bekebelezze a magyar bajnokság legjobb magyarjait amolyan Bayern módra és Nagy Zsolt vagy éppen Kata, Nikitscher együtt tolnák, ami a válogatottnak is hasznára válna illetve egy Fradiból eladhatóbbak is lennének komolyabb bajnokságba (de remélhetőleg nem Lisztes módra), amiből szintén profitálna a nemzeti csapat.