Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. május 21., szerda 12:18

pepethespecialone írta:
nuevo_ericco írta:

Nagy baj lehet, ha már fizetett trollhadseregre sincs pénz, így most a legelvakultabb szavazóikat "igazolják le", hogy terítsék az igét.
De sajnos van pénz. A Megafonba meg Pesti srácokba (és azon keresztül a Metaba) milliardok lesznek beletolva a választásokig.
Az a vicc hogy ha ezt a rengeteg milliárdot amit propagandára költenek és ellopnak, inkább most az egyszer használnák értelmesen - iskola, kórház építésre és fejlesztésre stb. többre mennének vele, mert ezeket kérik rajtuk számon, DE látszik hogy nem akarnak változtatni semmin, jó nekik ami most van.

Egy kormány akinek nem érdeke az ország fejlesztése, csak a népesség hergelése, hogy lehet még védeni?!

pepethespecialone
Kedvenc játékosaid: Puskás, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: pepethespecialone » 2025. május 21., szerda 11:09

nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta: vicces amugy ez. mire faszkalapek osszegyujtenek 100k embert (hogy honnan, azt nem tudom), addigra aprilisig sok sok tizezer gyerek tolti be a 18-at, es mehet szavazni.
szoval ez akkor kuka.
Nagy baj lehet, ha már fizetett trollhadseregre sincs pénz, így most a legelvakultabb szavazóikat "igazolják le", hogy terítsék az igét.
De sajnos van pénz. A Megafonba meg Pesti srácokba (és azon keresztül a Metaba) milliardok lesznek beletolva a választásokig. Szimplán csak látják, hogy ez már kevés. Demagógok, szavahihetetlenek, senki nem hisz már el nekik semmit (kivéve persze kiserik, de remélem ő szarrá keresi magát ezzel a rendszerrel és nem elvi okokból támogatja őket, mert olyan nincs nekik). Féltik a hatalmat és foggal körömmel ragaszkodnak hozzá, mert elég sok ember elég brutál mód meggazdagodott az elmúlt 15 evben, nem sok kedvük van ezt az életszínvonalat leadni.

Ideológai, világnézet, értekrend, hitvallás. Ugyanmár! Üres szavak. Nincs a fidesznek ebből már egyik sem meg. Csak a hatalamohoz való ragaszkodás BÁRMI ÁRON

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 21., szerda 11:06

valyi pista in partizan studio, erdemes megnezni, jo a szoveg, kb 1 ora
thereisonly1ronaldo

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. május 21., szerda 11:03

Kemény amikor a békepárti kétharmados kormányerő Harcosok Klubját alakít.

De a legjobb, hogy fogalmuk sincs miről szól a harcosok klubja, várom amikor Viki felébred reggel véres fejjel, hogy saját maga ellen harcolt és skizofréniában szenved :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. május 21., szerda 10:56

https://kreativ.hu/cikk/valasztasok-202 ... ek-aprilis

gondolom ez is tok oke
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. május 21., szerda 10:54

kiserik írta: Érdekes kérdés a hitel témaköre is. Én azt nem sorolnám ide, még ha a kínai hitelnek is van ára és Le Pen támogatása is hitel volt.
Nem gondolod, hogy ez így elég cinkes kijelentés? A külföldi pénz az nem jó, átláthatónak kell lennie, meg mire ment el, de pl az orosz/kínai pénzek nem fontosak vagy pl a Lepen hitele, és még titkosítva is vannak... :lol: Ez simán befolyásolja az országot mind gazdaságilag, mint politikailag. Ez szted nem gázosabb mint hogy a telex valami eu-s pályázaton nyert x milliót? Fene a gusztusodat. És látod, ezért mondják itt sokan, hogy a fidesz szekerét tolod: elmismásolod a fontos dolgokat és azon pattogsz, hogy pl külföldi pénz honnan jön, Kinga mit mondott, vagy hogy a Tisza beszélt-e az ukránokkal... Nonszensz. Az a fránya kettős mérce.

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. május 21., szerda 10:48

kiserik írta: Írtam egy harmadik témát. Nem Tisza ellenes, de nemzetbiztonsági. Kinek mi a véleménye a külföldről érkező, politikai és/vagy gazdasági érdekeket képviselő pénzekről, azok nyilvánosságáról, átláthatóságáról? Nem, a Fidesz törvényjavaslata továbbra is szar, de az alapötlet szerintem jó és szükséges. Erre nincs rálátásod? Ne viccelj már. Érdemes visszaemlékezni a Puzsér MP beszélgetésre, hogy mi volt akkor MP véleménye a külföldi pénz a magyar belpolitikában témáról. Még ők is tudtak vitázni róla.

Továbbra is a legnagyobb problémám, hogy mára teljesen elfogadott és egyértelmű dolog lett, ha valaki kritikus a nagy ellenzéki párttal, kérdez, esetleg nem tetszik neki velük kapcsolatban valami, akkor az egyértelműen a Fideszt védi, Fidesz szavazó. Ez a narratíva ami itt is és a fejekben is uralkodik.
Korábban nem volt gond, hogy mindenki kapott külföldről pénzt? Szerintem semmi gond nincs ezzel; megpályázzák a pénzt, ha megnyerik, tököm bánja mit csinálnak vele. Csak a fidesz nagyítja fel most, hogy épp szar van a palacsintában. A mihazánk meg tapsol csak hozzá, véletlenül, de azért megnézném mennyi pénzt kapnak külföldről (gondolom ők is pályázhatnak valamire, ha nem, akkor nem szóltam).

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 21., szerda 10:42

Realista24 írta: Valaki 2-3 mondatban osszefoglalja nekem mi ennek a Harcosok Klubjak a celja? :lol:
Azt hittem mar nem tudnak meglepni, de ez.... :lol:
a fidesz (fiatal demokratak :lol: ) megtalaltak az internetet igy 2025-re :lol:

viktor, mint anno mikor elvesztette a valasztast, most is elojott a hozzon magaval mindenki meg egy embert - de ne am kakukktojast :lol: - es akkor ha osszefogunk, akkor harcolni tudunk majd az ukranpetikkel meg brusszellel.
igazabol vmi facebook csoport, ahol majd el lesz mondva a sok roncsbirkanak, hogy mit kell tenni, hogy a politikai kozosseg ujra megnyerje a valasztast jovore...
thereisonly1ronaldo

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. május 21., szerda 10:38

kiserik írta: Míg a Fidesz gazdaságilag vágja tönkre az országot, addig számomra egyre jobban úgy tűnik, hogy egy esetleges Tisza hatalom (értsd korlátlan, 2/3-ad vagy 100+ mandátum) nekem nem tetsző morális irányba vinné azt.
Szóval, akkor inkább maradjon a fidesz, mert morálisan a Tisza kétes? Meg se próbálnád, hátha beválnának? Lehet szívás lesz a következő 4 év ha ők lesznek hatalmon (szinte biztos, ner kezében van minden).

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. május 21., szerda 10:28

kiserik írta:
Alakul ez, csak kicsit indulatos :D
Amennyiben?
kiserik írta: Én annak lennék a támogatója, hogy a külföldi forrásokat átláthatóbban kelljen kezelni. Fel is tüntetni és be is vallani. Tényszerűen és nem csak a kormánykritikus oldalon. Természetesen ezek alól kivételt képeznek a természetes dolgok, mint pl a YouTube fizet az elérések után, vagy Józsi bácsi Erdélyből vett egy bögrét a webshopban (itt mondjuk felső értékhatárt megszabva). Honnan/kitől kaptad, mennyit kaptál, mire kaptad és mire fordítottad, amennyiben ezek relevánsak. Pl: Egy cikk címe alá kiírni, hogy az adott média ettől és ettől a szervezettől ennyi és ennyi pénzt kapott adott évben ilyen és olyan célokra és ez a cikk ez alapján íródott.
Persze legyen ez.
Egy normális országban, normális kormánnyal ez működne, de itt sejtjük mire megy ki a játék.
A transzparencia nagyon fontos dolog.
De én akkor mindenhol ezt megkövetelem, igenis akkor a közpénzek szétszórása mindenfelé is legyen transzparens, bármilyen beszerzés, pályázat legyen transzparens.

Ha ez megtörténne, akkor rendben vagyunk.
kiserik írta: Érdekes kérdés a hitel témaköre is. Én azt nem sorolnám ide, még ha a kínai hitelnek is van ára és Le Pen támogatása is hitel volt.
Nem mindenki szereti történelmi analógiákat, de azért ha visszatekintünk az elmúlt évtizedekre (messzebb is lehetne, de felesleges) akkor tudjuk, látjuk, hogy a hitelezés államok között bizony gazdasági függést okoz, ami aztán politikai függésbe csap át nagyon könnyen. Nem törvényszerűen, de nagyon könnyen.

Kína térnyerése az országunkban már így is félelmetes, szépen építkeznek, már a középfokú oktatási intézményeket is célba vették.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. május 21., szerda 10:26

Valaki 2-3 mondatban osszefoglalja nekem mi ennek a Harcosok Klubjak a celja? :lol:
Azt hittem mar nem tudnak meglepni, de ez.... :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 21., szerda 10:24

hehetheoriginal írta: vicces amugy ez. mire faszkalapek osszegyujtenek 100k embert (hogy honnan, azt nem tudom), addigra aprilisig sok sok tizezer gyerek tolti be a 18-at, es mehet szavazni.
szoval ez akkor kuka.

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. május 21., szerda 10:23

Akkor nagyon egyszerű lesz, mert majd a médiumok is hitelt kapnak a működésükre mint Le Pen, aztán nem kell semmitse bevallani :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. május 21., szerda 10:18

csababarca írta:
kiserik írta:
Írtam egy harmadik témát. Nem Tisza ellenes, de nemzetbiztonsági. Kinek mi a véleménye a külföldről érkező, politikai és/vagy gazdasági érdekeket képviselő pénzekről, azok nyilvánosságáról, átláthatóságáról? Nem, a Fidesz törvényjavaslata továbbra is szar, de az alapötlet szerintem jó és szükséges. Erre nincs rálátásod? Ne viccelj már. Érdemes visszaemlékezni a Puzsér MP beszélgetésre, hogy mi volt akkor MP véleménye a külföldi pénz a magyar belpolitikában témáról. Még ők is tudtak vitázni róla.
Milyen rálátásom lenne? Honnan szerezzek információkat arról, hogy kik utalnak a partizánnak, telexnek, a magyar államnak, fidesznek, stb? Pláne, hogy ezek milyen megrendeléseket kérnek? Segíts ebben kérlek, honnan szerezzek biztos információkat erről.

Pl akkor azt mondom, hogy szerintem se pénzeljen külföldi gazdasági érdeket képviselő szerv magyar médiumokat.
Rendben.
De akkor nálam a kínai hitelek, orosz pénzek is ebbe a kasztba esnek, bocsi. Vagy amikor a magyar politikai szereplő (értsd magyar állam) pénzel külföldi (Le Pen) kampányt, akkor az se legyen rendben szerintem. Fene nagy szuverenitásunkat féltjük, de mi más államok szuverenitásában vígan benyúlunk, majd széttárjuk a kezünket és csodálkozunk

Akkor zárjuk le magunkat, lehet itt Észak-Korea, de akkor vállaljuk be.

Ez egy vélemény, lehet vele vitatkozni.
Alakul ez, csak kicsit indulatos :D

Én annak lennék a támogatója, hogy a külföldi forrásokat átláthatóbban kelljen kezelni. Fel is tüntetni és be is vallani. Tényszerűen és nem csak a kormánykritikus oldalon. Természetesen ezek alól kivételt képeznek a természetes dolgok, mint pl a YouTube fizet az elérések után, vagy Józsi bácsi Erdélyből vett egy bögrét a webshopban (itt mondjuk felső értékhatárt megszabva). Honnan/kitől kaptad, mennyit kaptál, mire kaptad és mire fordítottad, amennyiben ezek relevánsak. Pl: Egy cikk címe alá kiírni, hogy az adott média ettől és ettől a szervezettől ennyi és ennyi pénzt kapott adott évben ilyen és olyan célokra és ez a cikk ez alapján íródott.

Érdekes kérdés a hitel témaköre is. Én azt nem sorolnám ide, még ha a kínai hitelnek is van ára és Le Pen támogatása is hitel volt.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. május 21., szerda 10:05

kiserik írta: Ha levesszük a Toroczkais maszlagot (persze muszáj valamit odaszúrni, tudom), akkor ez például egy jó kezdet egy remek beszélgetéshez.
Azert irtam ezt mert Toroczkai pont ezekkkel a szavakkal mondja minden videojaban ugyan ezt amiket leirtal, gondolom nem lehet veletlen az osszefugges hacsak nem te vagy Toroczkai szemelyesen.

Amugy meg nyersanyagon meg energiahozdozon kivul mit lehetne kereskedni az oroszokkal? Fegyvert meg vodkat esetleg, de az eleg keves lenne :lol:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. május 21., szerda 9:56

kiserik írta:
Írtam egy harmadik témát. Nem Tisza ellenes, de nemzetbiztonsági. Kinek mi a véleménye a külföldről érkező, politikai és/vagy gazdasági érdekeket képviselő pénzekről, azok nyilvánosságáról, átláthatóságáról? Nem, a Fidesz törvényjavaslata továbbra is szar, de az alapötlet szerintem jó és szükséges. Erre nincs rálátásod? Ne viccelj már. Érdemes visszaemlékezni a Puzsér MP beszélgetésre, hogy mi volt akkor MP véleménye a külföldi pénz a magyar belpolitikában témáról. Még ők is tudtak vitázni róla.
Milyen rálátásom lenne? Honnan szerezzek információkat arról, hogy kik utalnak a partizánnak, telexnek, a magyar államnak, fidesznek, stb? Pláne, hogy ezek milyen megrendeléseket kérnek? Segíts ebben kérlek, honnan szerezzek biztos információkat erről.

Pl akkor azt mondom, hogy szerintem se pénzeljen külföldi gazdasági érdeket képviselő szerv magyar médiumokat.
Rendben.
De akkor nálam a kínai hitelek, orosz pénzek is ebbe a kasztba esnek, bocsi. Vagy amikor a magyar politikai szereplő (értsd magyar állam) pénzel külföldi (Le Pen) kampányt, akkor az se legyen rendben szerintem. Fene nagy szuverenitásunkat féltjük, de mi más államok szuverenitásában vígan benyúlunk, majd széttárjuk a kezünket és csodálkozunk

Akkor zárjuk le magunkat, lehet itt Észak-Korea, de akkor vállaljuk be.

Ez egy vélemény, lehet vele vitatkozni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. május 21., szerda 9:50

csababarca írta:
kiserik írta:

És végül a politika rész. Általában nem szoktam egyenlőségjelet tenni sehová. Ferni mondta, hogy nincs igaza Professore társunknak, itt minden megfér. Hoztam 3 témát, amiből 2 tisza téma, 2 pedig nemzetvédelmi. Le is írtam, hogy azért hozom ezeket, hogy ha igaza van ferninek, akkor ezekről is lehetne beszélgetni, mert eddig nem sok szó esett róla. Természetesen az igazság az lett, hogy ezekről itt senki nem akar beszélgetni, a téma nem fér meg itt és aki felhozza az ne lepődjön meg, hogy propagandistának nevezik majd.

Ezekről hogy akarsz beszélgetni, vitázni, mikor nulla rálátásunk van ezekre a dolgokra, nem tudjuk mi igaz, mennyi a dezinformáció, mennyi és mi a valóság.

...
Századszor írom le, hogy nem tudok és nem akarok vitázni a Fidesz szaros dolgairól. Sőt, nem is védtem, támogattam őket. Én tiszta lelkiismerettel ki tudom jelenteni, hogy soha semmilyen módon nem vettem részt a Fidesz 2/3-os hatalomhoz juttatásában. Én 2010-ben is azon a véleményen voltam, hogy ilyen hatalmat senki nem kaphat, mert MINDEN esetben rossz vége lesz. Ez a hatalom természete.

Továbbra is a legnagyobb problémám, hogy mára teljesen elfogadott és egyértelmű dolog lett, ha valaki kritikus a nagy ellenzéki párttal, kérdez, esetleg nem tetszik neki velük kapcsolatban valami, akkor az egyértelműen a Fideszt védi, Fidesz szavazó. Ez a narratíva ami itt is és a fejekben is uralkodik.
cart írta:
kiserik írta:
USA-orosz véleményt adom, nálam egy kutya. Nagyhatalmak a nagyhatalmakra jellemző vonásokkal. Vallom, hogy egy Orosz-Európai gazdasági szövetség (már csak az elhelyezkedés és adottságok, hiányok miatt is) brutálisan kedvező lenne mindkét fél számára, Természetesen az USA-nak, mint világvezető nagyhatalom, ez nem tetszene, mert egy Európai-Orosz szövetség nagyon rövid időn belül átvehetné a világvezető pozíciót (amit lassan Kína vesz át). Természetesen ilyen nem lesz egyelőre, mert túl nagy az európai beágyazódás.
Ez a tevkepzet csak Toroczkai fejeben letezik hogy ilyen letrejohet. Nehez olyan szovetsegesre epiteni hosszu tavon aki nehany evtizedenkent ugy dont hogy elszigetelodik Europa tobbi reszetol.
Amugy az elmult 30 evben igy is az energia hordozok meg a nyersanyagok teren legfontosabb kullkereskedelmi partner volt az EU-ban.
Ha levesszük a Toroczkais maszlagot (persze muszáj valamit odaszúrni, tudom), akkor ez például egy jó kezdet egy remek beszélgetéshez.

Minek hatására dönt úgy Oroszország, hogy elszigetelődik Európa többi részétől?
És a másik kijelentés is érdekes és elgondolkodtató számomra. Illetőleg az egész irományban van egy bizonyos önellentmondás: ilyen tévképzet nem jöhet létre, de az elmúlt 30 évben energia hordozók és nyersanyagok tekintetében eléggé afelé haladtunk.
babaking írta:
ferni írta: Harcosok Klubja... :lol:
https://www.reddit.com/r/hungary/s/nIDnhPYupR

Oda van írva hogy tegyenek zászlót meg szívet az ukázban, erre leírják :lol:
ugye tudod, hogy ezek nagy része kormányellenes troll? :) :)
Ugyan honnan tudná? Az nem volt odaírva a Redditen :mrgreen:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. május 21., szerda 9:43

ferni írta: Harcosok Klubja... :lol:
https://www.reddit.com/r/hungary/s/nIDnhPYupR

Oda van írva hogy tegyenek zászlót meg szívet az ukázban, erre leírják :lol:
ugye tudod, hogy ezek nagy része kormányellenes troll? :) :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. május 21., szerda 9:33

kiserik írta:
USA-orosz véleményt adom, nálam egy kutya. Nagyhatalmak a nagyhatalmakra jellemző vonásokkal. Vallom, hogy egy Orosz-Európai gazdasági szövetség (már csak az elhelyezkedés és adottságok, hiányok miatt is) brutálisan kedvező lenne mindkét fél számára, Természetesen az USA-nak, mint világvezető nagyhatalom, ez nem tetszene, mert egy Európai-Orosz szövetség nagyon rövid időn belül átvehetné a világvezető pozíciót (amit lassan Kína vesz át). Természetesen ilyen nem lesz egyelőre, mert túl nagy az európai beágyazódás.
Ez a tevkepzet csak Toroczkai fejeben letezik hogy ilyen letrejohet. Nehez olyan szovetsegesre epiteni hosszu tavon aki nehany evtizedenkent ugy dont hogy elszigetelodik Europa tobbi reszetol.
Amugy az elmult 30 evben igy is az energia hordozok meg a nyersanyagok teren legfontosabb kullkereskedelmi partner volt az EU-ban.

Vissza: