kiserik írta:
És végül a politika rész. Általában nem szoktam egyenlőségjelet tenni sehová. Ferni mondta, hogy nincs igaza Professore társunknak, itt minden megfér. Hoztam 3 témát, amiből 2 tisza téma, 2 pedig nemzetvédelmi. Le is írtam, hogy azért hozom ezeket, hogy ha igaza van ferninek, akkor ezekről is lehetne beszélgetni, mert eddig nem sok szó esett róla. Természetesen az igazság az lett, hogy ezekről itt senki nem akar beszélgetni, a téma nem fér meg itt és aki felhozza az ne lepődjön meg, hogy propagandistának nevezik majd.
Ezekről hogy akarsz beszélgetni, vitázni, mikor nulla rálátásunk van ezekre a dolgokra, nem tudjuk mi igaz, mennyi a dezinformáció, mennyi és mi a valóság.
Nemzetvédelmi kérdésekben két út van:
- ha igazak a "vádak", akkor a nemzetvédelemért felelős szerveket kellene felkérdezni, miért nem lépnek. Az állami szervek feladata lenne ennek a kérdésnek a feloldása.
- ha nem igazak, akkor meg nincs miről beszélni.
De Te azt gondolod, hogy ha igazak ezek amiket írtok, akkor nem szedték volna már darabjaira a Tiszát és MP-t? Mármint az állami szervek, a nemzetvédelmi szervek.
Mert az, hogy Ábrahám Robi, meg egyéb balfékek ezekről fröcsögnek, az semmi, nulla.
Én annyit tudok mondani, hogy ha igazak ezek akkor legyenek elővéve az illetők, és törvényileg járjanak el ellenük.
Arról lehetne vitázni, beszélgetni, amit átélünk és van rálátásunk, mert nap mint nap tapasztaljuk.
Pl. a fojtogató bürokrácia az állam minden területén, az erőszakosan erőltetett digitális programok, az oktatás abszolút bürokratikus és maradi légköre, az egészségügy lehetetlensége, bőrgyógyászatra egy SZTK-ba egy hónap múlva adnak időpontot, anélkül meg nem lehet még sorszámot se húzni?
tömegközlekedés ellehetlenítése "gyorsítás" címszó alatt, vasutak tragikus állapota (Dabas-Nyugati táv 1:30-1:40 perc, 40 km-ről beszélgetünk), úthálózat a 90-es évek szintjén sincs, tényleg szégyellni való ami van (autópályákat és gyorsforgalmi utakat kivéve, azokkal foglalkoznak, mert onnan lehet a legtöbbet nyúlni), folyamatos infláció, folyamatos vállalkozók általi nyerészkedés=drágulás.
És akkor azt meg se említsük, hogy ezekből is kilapátolták a milliárdokat, folyamatos a mutyi, a haveroknak leosztás pl oktatásban is, lásd Kréta rendszer, vagy a beszerzési cégek. (leírtam már régen, olyan telephelycímen volt regisztrálva az egyik tisztítószer ellátó, ahol semmi nem volt, csak méteres parlagfű...biztos tiszta.)
De lehetne folytatni a sort a végtelenségik, amikből az elmúlt 15 év alatt lehetett volna 2-3at kipipálni alsóhangon. De újabb és újabb problémákat okoz minden egyes döntésük.
De persze vitatkozzunk Kollár Kingáról, akiről azt se tudjuk ki, meg hogy volt egy szerencsétlen mondata, ami valóban kínos.
Meg tehetünk egyenlőségjelet a telex/444 és az origo/mandiner közé. Persze megtehetjük.
Csak amíg az egyiket közpénzzel tömik, a másik nem kap ilyet, vagy nem olyan mértékben, miből tartsák fent magukat? Vagy jah, zárjanak be, és akkor végül eljön az áldott béke a galaktikus birodalomban, ahol senki nem ír semmit.
Tegnap Vályi volt a partizánban, mondta baromi egyszerű: ha a telex ír valami negatívat a kormányról/fideszről (ugyanaz), akkor cáfolják meg. Azzal tudnák elvenni ezeknek az élét.
De hoznak egy cikket, mittomén, Tiborcz megint hozzájutott valami szállodához pesten, átnyúlva a törvények felett...erre mi a reakció? SOROSISTA telex bántja fideszt és a kormányt, brühühühü.
Meg se próbálják megcáfolni ezeket.