Alakul ez, csak kicsit indulatoscsababarca írta:Milyen rálátásom lenne? Honnan szerezzek információkat arról, hogy kik utalnak a partizánnak, telexnek, a magyar államnak, fidesznek, stb? Pláne, hogy ezek milyen megrendeléseket kérnek? Segíts ebben kérlek, honnan szerezzek biztos információkat erről.kiserik írta:
Írtam egy harmadik témát. Nem Tisza ellenes, de nemzetbiztonsági. Kinek mi a véleménye a külföldről érkező, politikai és/vagy gazdasági érdekeket képviselő pénzekről, azok nyilvánosságáról, átláthatóságáról? Nem, a Fidesz törvényjavaslata továbbra is szar, de az alapötlet szerintem jó és szükséges. Erre nincs rálátásod? Ne viccelj már. Érdemes visszaemlékezni a Puzsér MP beszélgetésre, hogy mi volt akkor MP véleménye a külföldi pénz a magyar belpolitikában témáról. Még ők is tudtak vitázni róla.
Pl akkor azt mondom, hogy szerintem se pénzeljen külföldi gazdasági érdeket képviselő szerv magyar médiumokat.
Rendben.
De akkor nálam a kínai hitelek, orosz pénzek is ebbe a kasztba esnek, bocsi. Vagy amikor a magyar politikai szereplő (értsd magyar állam) pénzel külföldi (Le Pen) kampányt, akkor az se legyen rendben szerintem. Fene nagy szuverenitásunkat féltjük, de mi más államok szuverenitásában vígan benyúlunk, majd széttárjuk a kezünket és csodálkozunk
Akkor zárjuk le magunkat, lehet itt Észak-Korea, de akkor vállaljuk be.
Ez egy vélemény, lehet vele vitatkozni.

Én annak lennék a támogatója, hogy a külföldi forrásokat átláthatóbban kelljen kezelni. Fel is tüntetni és be is vallani. Tényszerűen és nem csak a kormánykritikus oldalon. Természetesen ezek alól kivételt képeznek a természetes dolgok, mint pl a YouTube fizet az elérések után, vagy Józsi bácsi Erdélyből vett egy bögrét a webshopban (itt mondjuk felső értékhatárt megszabva). Honnan/kitől kaptad, mennyit kaptál, mire kaptad és mire fordítottad, amennyiben ezek relevánsak. Pl: Egy cikk címe alá kiírni, hogy az adott média ettől és ettől a szervezettől ennyi és ennyi pénzt kapott adott évben ilyen és olyan célokra és ez a cikk ez alapján íródott.
Érdekes kérdés a hitel témaköre is. Én azt nem sorolnám ide, még ha a kínai hitelnek is van ára és Le Pen támogatása is hitel volt.