ferni írta:
Bármilyen gondolatnak van itt helye...
Van a fenét. Egy jó ideje csak 1 féle narratíva van megtűrve itt. Társalgás, beszélgetés, vita nulla, csak a beszélőfejek által felvázolt verzió van fújva minden nemű gondolkodás nélkül.
De ha tévedek, akkor én szívesen beszélgetnék, vitáznék dolgokról. Pár téma:
Kollár ügy: számomra az, hogy az EP-ben, a magyar emberek érdekeit képviselő ember azon örömködik, hogy az intézkedéseknek hála milyen szar a magyaroknak és ez milyen jó az ő politikai céljainak eléréséhez, elég véleményes dolog, már-már több is annál. Mert ha megnézed a beszéde végét, akkor igen is örömködik. Még MP is elismerte, hogy ő másképp fogalmazott volna. Tudom, a cél szentesíti az eszközt, már amikor olyan a cél. Továbbá az egész helyzetnek adott egy kis fűszert az a helyzet, hogy előtte heteken keresztül azzal kampányoltak, hogy szar állapotban vannak a kórházak. És mielőtt jön a mantra (korrupció), tessék tanulmányozni, hogy miért és milyen pénzeket nem kapunk meg. Érdekes, hogy alig találni aktuális cikket. Én ezek alapján tájékozódtam:
https://www.lakmusz.hu/egy-helyen-a-27- ... penzekert/ https://eufundshungary.helsinki.hu/
Ukrán ügy: ez is egy érdekes téma lehetne, hogy kinek mi a véleménye (nem, nem a reddit, meg a telex érdekel, hanem a gondolkodó emberek véleménye) az ukrán ügyről. Számomra elég fura az egész. Alapból már Ruszin-Szendi Romulusz (RSZR) is fura volt számomra. Az Ultrahang csatornán folyamatosan a realista, az ""orosz"" narratívát mondta szakértőként. Aztán a Tisza mellé állt, ami még érthető is, ahogy Király Tamás mondta, ő egy sértett ember, és így tud elégtételt venni. Aztán jött ez a ""Slava Ukraini"" dolog, amit RSZR nem tagadott, sőt eléggé zavarban volt, mikor megkérdezték róla. De a ""telefonszámok"" is adnak egy színezetet a dolognak. Aztán szép lassan kiderült, hogy kicsoda Tseber Roland (4 útlevél

) azon kívül, hogy MP-t kísérgette Ukrajnai látogatása alatt és az is furcsa véletlen, hogy húsvétkor az ukrán nagykövet pont megnézte MP locsolkodását. Aztán jött is a jó kis ""kémbotrány"", aminek úgy néz ki, hogy egy célja van, Magyarország szavazati jogának korlátozása a gyorsított felvétellel kapcsolatban.
Érdekes téma lehetne még az is, hogy hogyan kellene viszonyulni a külföldi pénzekhez, amiket Magyarországon politikai vagy gazdaság-befolyásoló céllal használnak fel. Persze ez a törvényjavaslat, amit most tárgyalnak egy foshalom, de az alapötlet szerintem és korábban például MP szerint is, jó dolog.
Persze előre tudom: oroszbérenc propagandista migatyánkos/fityeszes vagyok és látogassam a telexet meg a redditet, majd ott felnyitják a szemem és megtudom a valóságot.