A kérdés összetett. Először is, szerintem csak olyan dologról lehet vitázni, amiknél a vitapartnerek nem értenek egyet valamiben. Tehát velem valószínűleg Te nem fogsz vitázni Poltról, a NER-ről, főleg nem a végrehajtó maffiáról. Az Európai Ügyészségről már annál inkább, ha gondolod nagyon szívesen.tibi18 írta:De mit vársz? Ki fog veled vitázni a kihívó pártról? Van egy 15 éve regnáló kormányunk, olyan mennyiségű pénzzel, ami sosem fogy el. Miért nem az ő kormányzásukról akarsz vitázni?Van a fenét. Egy jó ideje csak 1 féle narratíva van megtűrve itt. Társalgás, beszélgetés, vita nulla, csak a beszélőfejek által felvázolt verzió van fújva minden nemű gondolkodás nélkül.
A másik, hogy még mindig nem tűnt fel, hogy itt a hangulat, a megnyilvánulások, az esetek többségében kormányellenesek, nem tiszapártiak. A lőtéri kutyát nem érdekli mit mondott Kollár, vagy hogy nem a kormány álláspontját fújja külföldön Ruszin, mert nem az elmúlt egy évben apadtak el az EU források, a regnáló kormány többször változtatja a kommunikációját arról, hogy épp Ukrajnával, vagy ellene van.
Szóval szerintem ne vedd magadra egyáltalán, ha bárki propagandistáz.. hiszen a javasolt témáid, mind mind onnan jönnek.
Vitázzunk Poltról, a NER-ről, az alapítványokba kiszervezett, majd elherdált vagyonokról, a Szuverenitásvédelmi Hivatalról, a végrehajtókról, az EU-ról, az Európai Ügyészségről, a szövetségekben ülő politikusokról, gyerekvédelemről, a miniszterelnök családjának vagyonának gyarapodásáról, a honvédségről, bármiről, az elmúlt 15 évből.
De a legfontosabb talán, hogy ne gondold azt, hogy itt csak Te gondolkodsz és senki más.
És itt jön a másodszor. Rettentően károsnak és veszélyesnek gondolom ezt a 2 pólusú gondolkodást a politikában. Ez a (régi) új ellenzék új csodafegyvere. A magyarokat 2 csoportra osztjuk: tiszás vagy fideszes. Nincs más, ez a kettő van. Itt a Professore eset: leírta, hogy miként látja Erdélyből (nem belPestről) az ottani helyzetet, erre azonnal fideszes propagandistának lett kikiáltva. És akkor el lehet gondolkodni, mikor hergelésről meg uszításról teccenek diskurálni. Meg (amiért egyáltalán megszólaltam) hogy itt minden véleménynek van helye. Csak ha nem kormányellenes a tiszás vonalból (mert azt már megtanultuk, hogy csak a Tisza a kormányellenes, mindenki más Fideszes), akkor húzzál a picsába, mocskos propagandista.
Harmadszor mit várok? Nem link-robotokat. Embereket saját véleménnyel. Én senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy hová szavazzon. Baromi érdekes, hogy itt az emberek állítólag csak kormányellenesek és nem tiszapártiak, viszont amint valaki bármi kritikát merészel a Tisza pártra írni, azonnal nekiesik a fél fórum (a másik fele nem foglalkozik politikával). Nem értem, hogy miért nem lehet ezeket például megbeszélni. Attól, hogy egy pártnál valami nem teszik, attól még nyugodtan lehet rá szavazni. Általában, amikor egy pártnál minden tetszik a szavazónak, semmit nem tud/akar megkritizálni, akkor már nem politikáról, hanem vallásról beszélünk.
Én szeretném tudni nagyjából, hogy mit fog képviselni Magyarország kormánya '26 után. Attól, hogy valaki kihívó, talán lehetne beszélni, vitázni róla, nem csak felszopni, nem? Azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy ettől, ami most van lehet jobb, de lehet rosszabb is. Jelenleg én azt látom, hogy ha bárki nyer 100+ mandátummal, akkor rosszabb lesz.
És a végére: nem hiszem, hogy csak én gondolkodom, de rohadt kevés itt a ""gondolkodó"" hozzászólás. Linkek, reddit posztok. A legszebb, mikor még azt is bemásolja valaki, hogy más mit írt a poszt/videó/cikk alá. Önálló vélemény meg nulla.