Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 26., hétfő 18:08

csababarca írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igen, a sorozat első nyitó jelenetében ezt pedzegetik, de lehetett volna valami utalás rá, nem csoda hogy Joel bekattant. Persze ha tudja, akkor is dönthet így, de elfogadom, hogy Joel látta azt a tv műsort.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Joelnek ehhez semmi köze. Teljes önérdekből döntött így, emberiséget leszarva.
Csak marra utaltam, hogy az nem a sorozat logikai bükfence, hogy ennyire rá vannak/voltak kattanva az ellenszerre, hanem tényleg az emberiség sorsa múlik ezen.

csababarca írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hát most én értem, hogy erre a jelenetre vették elő, és többet nem akarják. De akkor is kb első dolgom lett volna elmondani, főleg, hogy utána random ismeretlen épületekben barangoltak.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én is aggodalomként fogalmaztam meg. A játékban elejétől fogva ott vannak a spórák, tk. a fertőzötteknél is nagyobb veszélyt jelentenek. Ott nem kellett ezt elújságolnia Ellinek külön, a sorozatban pedig nem tudom, mi a tervük ezzel, remélem, ne csak úgy elővették egy cool jelenet miatt.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. május 26., hétfő 18:00

nuevo_ericco írta:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez mondjuk a játékban, de a sorozat legelső jelenetében is ki van fejtve. Vakcina nélkül az emberiségnek vége, a gomba győz, csak idő kérdése. Nem arról van szó, hogy a még nem fertőzöttek élete megmenekülne, hanem a kihalásról.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ami a spórákat illeti, van egy gyanúm, hogy csak arra az egy jelenetre lettek elővéve, bár még lesznek abban a kórházban játszódó jelenetek.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igen, a sorozat első nyitó jelenetében ezt pedzegetik, de lehetett volna valami utalás rá, nem csoda hogy Joel bekattant. Persze ha tudja, akkor is dönthet így, de elfogadom, hogy Joel látta azt a tv műsort.

Hát most én értem, hogy erre a jelenetre vették elő, és többet nem akarják. De akkor is kb első dolgom lett volna elmondani, főleg, hogy utána random ismeretlen épületekben barangoltak.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 26., hétfő 17:34

csababarca írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Milyen gyógyszert? Meggyógyít, vagy védelmet nyújt? Mit ér a védelem amikor egy horda rád jön és széttép?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez mondjuk a játékban, de a sorozat legelső jelenetében is ki van fejtve. Vakcina nélkül az emberiségnek vége, a gomba győz, csak idő kérdése. Nem arról van szó, hogy a még nem fertőzöttek élete megmenekülne, hanem a kihalásról.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ami a spórákat illeti, van egy gyanúm, hogy csak arra az egy jelenetre lettek elővéve, bár még lesznek abban a kórházban játszódó jelenetek.

A részről pedig:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem volt ez annyira rossz amúgy, a képi világot most is eltalálták, a hangulat is szinte végig megvan. Bella sem lóg ki az összes jelenetből. A történetet is kb. ott vágták ketté, ahol a játék. Bár itt nem történt utalás arra, hogy Abby hogy akadt a nyomukra ilyen gyorsan.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. május 26., hétfő 16:40

Kiakaszt ez a sorozat....

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!- eltelik 10 perc úgy, hogy a leglényegesebb infot, hogy spórák vannak a levegőben amik fertőznek, nem mondja el.
- de azon vekengenek, hogy Joel mit tett...öcsém, hát én értem, hogy Joel viselkedése nem kóser (sorozat alapján), de abszolút érthető. Lószart se mondtak neki, csak hogy gyógyszert csinálunk a legyilkolt lányodból. Milyen gyógyszert? Meggyógyít, vagy védelmet nyújt? Mit ér a védelem amikor egy horda rád jön és széttép?
Lehet ezeket a sorozatban elmondták, de itt nem emlékszem, hogy említették volna, hogy éppen mennyire tuti a dolog, egyáltalán milyen gyógyszert akarnak csinálni.
- folyamatosan a nyílt utcán mászkálnak, én értem, hogy a fertőzöttek csak biodíszlet vagy az sem, de itt épp két frakció/szekta háborúzik egymással...
- mi volt ez a csónakos jelenetes pusztító alpáriság?
- még egy két sötét szűrőt rátettem volna a kamerára, biztos ami biztos

- a vége tetszett egyedül, Abbyt játszó színésznő legalább tud játszani.

Rémgyenge évad volt, a második részt kivéve kuka.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2025. május 26., hétfő 13:03

Azért ez nálam majdnem verte a "legjobb" záró rész ever díjat (ami a GoT utolsó része :lol:) :D

Megint indokolatlan, idióta változtatások, az hogy a badass Ellieből meg csináltak egy ilyet a végére az már szóra sem érdemes.... Egyrészt persze Bella képességbeli hiányai miatt is, de ugyanúgy a sz*r írás miatt is jutottunk ide.

Egyedül abban bízok hogy sz*r írás ide vagy oda, egyszerűen Kaitlyn annyira extrának tűnik, hogy már csak az ő alakítása miatt a kövi évad jó lesz.

De előre látom, hogy tényleg nem fogják lenyomni egy évadban a maradékot, hanem még lesz két évad, aztán talán 2030-ban befejezzük.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. május 26., hétfő 12:03

https://www.youtube.com/watch?v=Bi1c3O90OfQ :mrgreen: :lol:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 26., hétfő 11:36

tlou s02e07
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!we are stuck in a war zone - utana nyilvan az utca kozepen kell setalni barmi fedezek nelkul, ahol kilometerekrol latni :lol:
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 26., hétfő 11:29

TLOU 2. Évad

Hát bakker, nem tudom a writing rosszabb vagy Bella vagy az előbbi miatt rosszabb Bella is, de hogy a vége felé sokkal jobban zavart már, ahogy meg van írva az egész az fix.

Megint olyan buta dialógusok meg történések voltak, hogy konkrétan fájt.

Voltak azért jó jelenetek évadban.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. május 23., péntek 14:02

Igen, ezekkel a streaming nézettségekkel vigyázni kell, mert nehéz objektív adatot találni róluk, mivel a szolgáltatók nem teszik közzé az adataikat (a netflixen kívül). Így sok oldal, ami ezzel foglalkozik, általában valamiféle magic számot kalkulálnak, amelyeknek semmi köze a nézettséghez, hanem inkább az online interakciók alapján számolnak valamit. Például a ParrotAnalytics ilyen. A JustWatch-ot nem tudom.

Viszont azt tudom, hogy alapvetően a Luminate és a Nielsen azok, amelyek mértékadók és a komolyabb újságok (variety, deadline, hollywood reporter) hivatkozni is szoktak rájuk. Ezek azt szokták közölni, hogy az adott héten hány millió percig nézték összesen a sorozatot a nézők

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 23., péntek 12:29

swfan írta: Itt lentebb írta Ericco, hogy évek alatt a második legnézettebb sorozat lett a Mandalorian után, hát én személy szerint erre nem találtam információt.
JustWatch %-os arányban ezt adta ki Április vége fele:
https://www.fanthatracks.com/wp-content ... K_2025.jpg
Ebbe futottam bele, amikor ezt írtam. Fenet tudja. Sokat torzíthat az is, hogy az Andor több és hosszabb részekből áll.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. május 23., péntek 11:10

Yazid írta: Gondolom nagy siker volt, anyagilag is (remelem) es folytatjak ezt a vonalat, stilust.
Itt lentebb írta Ericco, hogy évek alatt a második legnézettebb sorozat lett a Mandalorian után, hát én személy szerint erre nem találtam információt.

Most jöttek ki az első heti nézettségi adatok a Nielsennél, és hát egy picivel még gyengébb is, mint az első évad nyitánya volt anno. Szóval hiába az elsöprő kritikai siker, egyelőre megmaradt egy rétegsorozatnak. Anyagilag csak annyit, hogy ez volt a legdrágább SW sorozat, ami meg is látszik rajta. Hátha idővel jobban felfedezik az emberek

nzooli93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. május 21., szerda 9:57

Mindenféle számok meg minden ismerete nélkül,nekem az a sejtésem, hogy egy Ahsokat,vagy Akolitikust sokkal jobban néznek, pláne a fanservice miatt,mert ez a komoly dráma elég rétegsorozatnak számít. Többször kimondták már,hogy a star warst mesének tekintik,es szerintem a nézők nagyrésze is jobban ugrik erre. Lézerkardozasokat,robbanasokat, egysoros faék egyszerű Marvel poénokat varnak el többségben,es a sztori,meg logikatlansag nem zavar senkit,ha belerakjak pl Hayden Cristensent.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. május 21., szerda 9:41

Gondolom nagy siker volt, anyagilag is (remelem) es folytatjak ezt a vonalat, stilust.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 21., szerda 9:34

barcsak ilyen lenne minden starwars.....
a konyvek, az univerzum, az egesz cucc kb vegelathatatlan forras es alapanyag, de az emberi balfaszsag itt is feluti a fejet evtizedek ota.
thereisonly1ronaldo

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. május 21., szerda 9:29

Andor S2

Tegnap végeztem vele. Simán 10/10. Egyetértek abban, hogy az első 3 rész picit lassabb, de ezek ahhoz kellenek, hogy értsed a karakterek fejlődését, a hátterét, motivációját stb, ne legyen elkapkodott.

3 dolgot említenék meg ami számomra kiemelkedett:

1.) A vágás. Nem a mai tiktokgenerációra szabott 2 másodperces snittek, hanem hosszú, súllyal rendelkező megkomponált jelenetek.

2.) Mindneki tudta, hogy hova fut ki a történet, mindenki tudja, hogy a sorozat végén melyik karakterek élnek, és ki az aki nem szerepel a következő részben. És mégis sikerült értelmes történeteket elmesélni, a karaktereket felépíteni és rendesen kiírni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Partagaz sorsa nagyon szépen meg volt komponálva például

3.) Dedra.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Ahogy a végén még a leghűebb katonát is utoléri a birodalom és bedarálja tulajdonképpen ártatlanul. (Értsd a birodalom ellen nem követett el semmi jelentőset) Szinte sajnáltam

Van róla vita az internet sötét bugyraiban hogy ez Star Wars vagy nem Star Wars. Ha eddig a Star Wars-ra gondoltam, nem ez ugrott be, hanem egyértelműen a Jedik, Sithek és az erő - és mégis átjárja valami amitől egyértelműen Star Wars számomra.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2025. május 21., szerda 8:11

lestat írta:
csababarca írta: Az biztos, hogy a sorozat alapján nem kezdenék bele a játékba, de majd sort kerítek rá.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tudja valaki, aki játszott, hogy hol fogják elvágni ezt az évadot? Mindehol utalgatnak rá, de nem jövök rá.
(játékokkal nem játszottam, de spoiler alatt nyugodtan írjátok:D)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jatekban harom napot vagyunk Seattle-ben. Eloszor Ellie szemszogebol, most azt latjuk. Ez hol lesz vege? azzal kene hogy Tommy meg Jesse golyot kap Abbytol aztan lesz egy 1v1 fight Ellie meg Abby kozott. A jatekban utana itt valltunk es Abbyvel jatszol es azt a harom napot latjuk az ö szemszogebol. Neki is kalandosra sikerul.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egész pontosan nem ott vált a játék. Még Tommy golyója és Ellie 1v1 fight előtt van a váltás: Ne nézd meg ha nem ismered a sztorit vagy nem akarod lelőni a dolgot :D Tommy golyója meg a fight az Abby 3 napja után van.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. május 20., kedd 21:41

Craig Mazin says ‘THE LAST OF US’ needs a Season 4 to finish the story of the game

“There’s no way to complete this narrative in a third season. Hopefully, we’ll earn our keep enough to come back and finish it”
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. május 20., kedd 21:20

csababarca írta: Az biztos, hogy a sorozat alapján nem kezdenék bele a játékba, de majd sort kerítek rá.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tudja valaki, aki játszott, hogy hol fogják elvágni ezt az évadot? Mindehol utalgatnak rá, de nem jövök rá.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jatekban harom napot vagyunk Seattle-ben. Eloszor Ellie szemszogebol, most azt latjuk. Ez hol lesz vege? azzal kene hogy Tommy meg Jesse golyot kap Abbytol aztan lesz egy 1v1 fight Ellie meg Abby kozott. A jatekban utana itt valltunk es Abbyvel jatszol es azt a harom napot latjuk az ö szemszogebol. Neki is kalandosra sikerul.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 20., kedd 19:37

TLOU

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem tudni mi lesz még, Szirmai azt mondta a Partizánon, hogy lesz valami mindenki számára meglepi csavar.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. május 20., kedd 19:33

Az biztos, hogy a sorozat alapján nem kezdenék bele a játékba, de majd sort kerítek rá.

Vissza: