Jim írta:
dortev írta:
Miből gondolod, hogy Haaland szeretné áttolni a bicajt Madridba? Gyökeres akár hozható is lenne, de a board nem szereti az alacsony marketingértékű támadókat.
meg kell győzni
lásd Mbappé topik
a francia 1 top csatár mögött még jobb számokat hozna, az az igazi posztja
kb mindenkit kitömnénk velük
szerintem ezért megérné eladni a 2 brazilt...
Én csak az egyiket adnám el, és az nem Rodrygo.
A két brazil közül szerintem Vini nem kompatibilis Mbappéval, a mai gólpasszoktól függetlenül.
(Rövid elemzés jön [Vini vs Mbappé] - javítsatok ki, ha tévedek)
Alapjáraton Vini sokkal mélyebbről indul, mint Mbappé. Mellé teljesen felesleges egy támadó szellemű szélsővédő, mert nem elég magas a játékintelligenciája ahhoz, hogy kihasználja a bekk felfutásait és a középen kínálkozó opciókat. Ehhez jön még hozzá, hogy a befejezései és a döntéshozatalai gyakran csapnivalóak. Ezzel szemben a franciának ez az ideális környezet, egy ilyen rendszerben lubickolna.
Vini ettől még nem kutyaütő, az ő erősségei akkor jönnek ki igazán, ha mögötte egy védekező felfogású védő játszik, és az ellenfél támad, a csapat pedig kontrákra épít. Ilyenkor megnyílnak előtte a területek, amiket be tud futni. Ezért működött jól Benzemával és Bellinghammel, akik visszamozgásaikkal húzták magukkal a védőket, teret nyitva neki. Ezekből jöttek az 1v1 szituációk vagy a kiugratások, főleg Kroos, de néha Modric vagy Alaba révén.
Ez viszont Mbappéval középen nem igazán működik, mert ő is gyakran a kiugratásokra vár, emiatt az ellenfél védelme általában mélyebben helyezkedik ellenünk.
Emiatt szerintem ez egy Vini vs Mbappé probléma, és Rodrygo eladása nem fog megoldani semmit. De mivel ő a legkisebb név, ezért várhatóan ő húzza majd a rövidebbet.
Gyökeresben én is kételkedem, egyedül a neve tetszik.

Máskülönben meg nem vagyok biztos benne, hogy a támadósorban szükség van még egy mozdíthatatlan játékosra. Inkább jöjjön valaki, akinek meg kell küzdenie a helyéért, és aki akkor sem problémázik, ha két meccset egymás után a padon kezd.