HozzászólásSzerző: dortev » 2025. május 12., hétfő 0:25
Nem hiszem, hogy a kupák miatt pattognának, akkor már ment volna szezon közben a fehér zsepi a lelátókon, de már régóta nagyon sokaknak tele van a tökük azzal, hogy lehet aktuálisan bármi, a Barcától szinte fixen várható a szopatás rövid időközönként, idén meg már zsinórban négyszer. Törleszteni meg kb. sosem törlesztünk, szinte sosem focizzuk le őket, még a ritka nagyobb arányú győzelmeinknél sem. Egymás elleniben stabilan olvadunk le, hamarosan borítékolhatóan előzni is fognak minket. A shame szerintem jogos, mert ezen nincs mit ragozni, ez a teljesítmény ellenük, évtizedek óta, egy szégyen.
2003 óta követem a csapatot, de alig emlékszem olyan esetre, mikor kiscsapattá tettük volna őket, míg ők minket menetrendszerűen. Az egyik eset ironikus módon pont Schuster alatt a 4:1, ahol világukat nem tudták. A barcásokon egyszerűen látszik, hogy várják a Clásicókat, azt lélegzik, élteti őket, nincsenek befosva, mert már ők is ismerik ezt a dinamikát, nem azon filóznak, hogy győzni fognak-e, hanem hogy mennyivel. Már rohadtul unom ezt, és sokan mások is.
A Carloval szembeni tiszteletlenség viszont mélyen szinten aluli. Élő legenda, aki rengeteget adott a csapat számára, és az is látszik, hogy ittléte során emberünk igazi madridista lett. Nem kéne így kommunikálnia a szurkolóknak egyetlen személlyel sem, aki a csapat tagja, de vele különösen nem. Ettől függetlenül a teljesítmény és az amit idén leraktak az asztalra a Barca ellen, az szerintem igenis bírálható, ennyire élesen is. Ez nem személyes dolog. Nem kéne normalizálni azt, hogy a Barca szopathat minket komoly szurkolói bírálatok nélkül. Elvileg célunk mindenki felett maradni, és ebbe beletartozik a Barca elleni mérlegünk is, játékképünk is, hatványozottan.