istimester írta:
Láttam MZP-vel a Partizánt.
Pont a kiemelt kérdésre válaszolhatott volna ezerszer diplomatikusabban.
És igen, itt arról beszél, hogy egy NATO-misszió részeként lehetne magyar katonai segítséget Ukrajnába küldeni.
Elüthette volna, hogy ez egy elméleti kérdés. Vagy azt, hogy ukrajna nem NATO tag, nem vonatkozik rá az ötös cikkely. Vagy azt, hogy egyelőre elég a humanitárius segély. Stb.
Más témákban sem bírt a szájával, kár ezt ragozni.
Még egyszer felteszem a 100 forintos kérdést. Szerinted MP miért nem mond ilyeneket? Látványosan azzal versenyeznek a Fidesszel, hogy ki nem támogatja Ukrajnát.
Amennyire én tudom, a "katonai segély/támogatás" nem feltétlen katonák küldését jelenti. A fegyverküldés is katonai segély. Szóval a lentebb idézett részben nincs konkrétan arról szó, hogy katonákat küldene. Az adás többi részére nem emlékszem.
Avval egyetértek, hogy a propagandának ez erős muníció, MP nem véletlenül kerüli ki az ilyeneket.
Ezzel szemben Szalay-Bobó kijelentése ezerszer durvább, "a nulladik fázis a háborúhoz vezető úton". Különösen, hogy egyébként a nulladik fázis kifejezés a katonai zsargonban tényleg létezik:
https://warontherocks.com/2016/10/ameri ... -of-grief/
Ebben a kontextusban ez kifejezetten ijesztő, mert tényleg azt sugallja, hogy valamilyen katonai akciót készít elő a kormány