OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. május 5., hétfő 19:39

nuevo_ericco írta:
Yazid írta: ericco ez szívas hogy pont eladás elott szart be, de áthidalni nem fogod tudni az tuti. Milyen biztositekot akarsz cserelni? Az vagy szakadt vagy jó azt te is megtudod nezni
Ez alapján 3 is lehet:
https://fuse-box.info/ford/ford-mondeo- ... 2014-fuses
F2-5, F6-20, F9-5
Ma már nincs lelki erőm ezt is nézegetni, főleg nem esőben.

Sajnos egyre inkább arra hajlok én is, hogy ez új DPF lesz. Esetleg itt mit tudnál tanácsolni az eredeti vs. utángyártott témában?
Utangyartott egyertelmű, de így hogy eladod szerintem nyugodtan kiírhatod hogy új dpf szűrőt kapott,

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 5., hétfő 18:24

Yazid írta: ericco ez szívas hogy pont eladás elott szart be, de áthidalni nem fogod tudni az tuti. Milyen biztositekot akarsz cserelni? Az vagy szakadt vagy jó azt te is megtudod nezni
Ez alapján 3 is lehet:
https://fuse-box.info/ford/ford-mondeo- ... 2014-fuses
F2-5, F6-20, F9-5
Ma már nincs lelki erőm ezt is nézegetni, főleg nem esőben.

Sajnos egyre inkább arra hajlok én is, hogy ez új DPF lesz. Esetleg itt mit tudnál tanácsolni az eredeti vs. utángyártott témában?

Yazid

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. május 5., hétfő 18:11

gutihaz14 írta:
Yazid írta: Nem tudom az autod tudja e az allo regeneraciot, ha igen laptop rá, adatok nezese égetés közben, akkor sok minden kiderül, sensor hibákat elfelejtheted szerintem, nagyon ritka. Dpf nek annyi 90%. Az enyem birt 160.000km kb meg egy mosast utana par hónapig még jo volt ennyi, ki is iktattam. Idős dpf szűrőknek hamutartalma magas, azt meg nem tudod kimosni, nem fogja tudni a hőfokot
es muszakin hogy megy at? vagy ezt ugy kell elkepzelni mint az egr lefalazast? ott pl kiveszik a lemezket muszaki elott azt csokolom, itt nem tudom mi a modi azert kerdezem
Hasonló igen, mondjuk én nem tudom, annyira nem vagyok benne a műszaki vizsga hogy megy de nem hiszem odateszik a co tesztert... Azt tudom ha külföldről hozol olyan kocsit aminek van egy adott környezeti besorolása és kivan berhelve akkor a KPM vizsgán ott cumi van.

ericco ez szívas hogy pont eladás elott szart be, de áthidalni nem fogod tudni az tuti. Milyen biztositekot akarsz cserelni? Az vagy szakadt vagy jó :D azt te is megtudod nezni

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 5., hétfő 18:02

hehetheoriginal írta:
nuevo_ericco írta:

Köszi a választ. Eladás előtt az ember nem szívesen költ rá már ennyit, viszont az is igaz, hogy idáig (10 év) szinte semmit nem kellett rajta javítani. Apróságokat, meg amit kell, vezérlő, fékek, stb.

Esetleg valami trükk, hogy ne jöjjön elő a hibakód, később ne kapcsoljon kímélő módba, így könnyebben eladható legyen, valahová jó messzire? :mrgreen: :D
Lassan vetekszel a tavcsoves trogerbiznisszel tesomsz, igazi alpari telepi viselkedes :lol:
Vedd a poént :lol:
Szerinted ha valóban az lenne a célom, akkor elvittem volna szerelőhöz kimosatni, 300 Eurós alkatrészt bele venni, stb., és itt koptatnám a billentyűzetet?

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. május 5., hétfő 17:58

nuevo_ericco írta:
Yazid írta: Nem tudom az autod tudja e az allo regeneraciot, ha igen laptop rá, adatok nezese égetés közben, akkor sok minden kiderül, sensor hibákat elfelejtheted szerintem, nagyon ritka. Dpf nek annyi 90%. Az enyem birt 160.000km kb meg egy mosast utana par hónapig még jo volt ennyi, ki is iktattam. Idős dpf szűrőknek hamutartalma magas, azt meg nem tudod kimosni, nem fogja tudni a hőfokot
Köszi a választ. Eladás előtt az ember nem szívesen költ rá már ennyit, viszont az is igaz, hogy idáig (10 év) szinte semmit nem kellett rajta javítani. Apróságokat, meg amit kell, vezérlő, fékek, stb.

Esetleg valami trükk, hogy ne jöjjön elő a hibakód, később ne kapcsoljon kímélő módba, így könnyebben eladható legyen, valahová jó messzire? :mrgreen: :D
Bencét kérdezd :)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 5., hétfő 17:52

nuevo_ericco írta:

Lassan vetekszel a tavcsoves trogerbiznisszel tesomsz, igazi alpari telepi viselkedes :lol:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 5., hétfő 17:44

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. május 5., hétfő 17:05

es muszakin hogy megy at? vagy ezt ugy kell elkepzelni mint az egr lefalazast? ott pl kiveszik a lemezket muszaki elott azt csokolom, itt nem tudom mi a modi azert kerdezem
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 5., hétfő 16:46

Nika91127 írta:
hehetheoriginal írta: ezert kell szivobenzin a bdsrtnt. :D
Akkor vegyél Mazdát 😬
458 speciale aperta :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. május 5., hétfő 16:29

Remy írta: Rendezettseg szempontjabol szerintem teljesen jo, hogy vannak. Keresni is konnyebb.
Persze, minden szarra ami feljön, külön topic. Hónalj deoval kezdem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. május 5., hétfő 16:03

hehetheoriginal írta: ezert kell szivobenzin a bdsrtnt. :D
Akkor vegyél Mazdát 😬

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 5., hétfő 15:46

ezert kell szivobenzin a bdsrtnt. :D
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. május 5., hétfő 15:37

hehetheoriginal írta:
Nika91127 írta:

Az 5.-et is felejtsd el.
De ha túl magas a koromtartalom a dpf-ben, akkor a Fordnál az csere, az átmosás semmit se ér.
130, 4-esben 30 perc autópályán. Ha utána is megmarad, akkor dpf csere vagy kiiktatás :)
En mondtam :lol:
Nekünk volt ilyen, Mondeo MKIV, 2.0 tdci, 330ezer után.

Yazid

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. május 5., hétfő 15:36

Nem tudom az autod tudja e az allo regeneraciot, ha igen laptop rá, adatok nezese égetés közben, akkor sok minden kiderül, sensor hibákat elfelejtheted szerintem, nagyon ritka. Dpf nek annyi 90%. Az enyem birt 160.000km kb meg egy mosast utana par hónapig még jo volt ennyi, ki is iktattam. Idős dpf szűrőknek hamutartalma magas, azt meg nem tudod kimosni, nem fogja tudni a hőfokot

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 5., hétfő 15:32

Nika91127 írta:
nuevo_ericco írta:

Országúton jöttem melóba, de én is arra gondoltam, hogy hazafele elfelejtem a 6. fokozatot :mrgreen:
Az 5.-et is felejtsd el.
De ha túl magas a koromtartalom a dpf-ben, akkor a Fordnál az csere, az átmosás semmit se ér.
130, 4-esben 30 perc autópályán. Ha utána is megmarad, akkor dpf csere vagy kiiktatás :)
En mondtam :lol:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 5., hétfő 15:28

Yazid írta: Nem akarok vészmadar lenni de dpf szűrődnek annyi valszeg. Hiaba mosatod mar belseje szét van egve, nem fogja tudni produkálni az égési folyamatot. Gondolom nem 4éves autó :)
Pedig a tisztítás után tesztelték is nyomással, jó eredmények jöttek, volt benne ellenállás.
Nem, nem 4 éves :D

Még van két utolsó reményem. Befecskendezőben lévő izzítógyertyáért felelős biztosíték cseréje, esetleg a DPF-nél lévő szenzorok mérnek rosszul, lehet el vannak öregedve az abba vezető gumicsövek.
130, 4-esben 30 perc autópályán. Ha utána is megmarad, akkor dpf csere vagy kiiktatás
Megpróbálom.

Köszi a tanácsokat.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. május 5., hétfő 15:26

nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta:
a megoldas - mint mindenre mindig :kalapos: - erovel odabaszni, es kimenni a balfasz varosbol es szethajtani, kiporgetni a motort az orszaguton rendesen egyszer az eletben vegre :lol:
hatha egyszer mar erzed akkor, hogy eletben vagy :kalapos:
Országúton jöttem melóba, de én is arra gondoltam, hogy hazafele elfelejtem a 6. fokozatot :mrgreen:
Az 5.-et is felejtsd el.

Yazid

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. május 5., hétfő 15:17

Nem akarok vészmadar lenni de dpf szűrődnek annyi valszeg. Hiaba mosatod mar belseje szét van egve, nem fogja tudni produkálni az égési folyamatot. Gondolom nem 4éves autó :)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 5., hétfő 14:59

hehetheoriginal írta:
nuevo_ericco írta: Ha már autós topic, lehet valaki már találkozott ezzel a hibával (2.0 TDCi):
P244C - nem elég magas a kipufogógáz hőmérséklete ahhoz, hogy beinduljon a DPF öntisztítása.
A neten található megoldások 90%-a ilyenkor egy befecskendező cserét, plusz DPF átmosást ajánl. Ez megtörtént (az autó átment a műszakin is, kipufogógázok értéke normális), de kb. 100 km múlva visszajött a hiba. Lehet már valaki a fórumról találkozott ezzel a hibával, és sikerült megoldania. Köszi.
a megoldas - mint mindenre mindig :kalapos: - erovel odabaszni, es kimenni a balfasz varosbol es szethajtani, kiporgetni a motort az orszaguton rendesen egyszer az eletben vegre :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 5., hétfő 14:57

nuevo_ericco írta: Ha már autós topic, lehet valaki már találkozott ezzel a hibával (2.0 TDCi):
P244C - nem elég magas a kipufogógáz hőmérséklete ahhoz, hogy beinduljon a DPF öntisztítása.
A neten található megoldások 90%-a ilyenkor egy befecskendező cserét, plusz DPF átmosást ajánl. Ez megtörtént (az autó átment a műszakin is, kipufogógázok értéke normális), de kb. 100 km múlva visszajött a hiba. Lehet már valaki a fórumról találkozott ezzel a hibával, és sikerült megoldania. Köszi.
thereisonly1ronaldo

Vissza: