BlancoMark írta:
kiserik írta:
Nem a Mi Hazánkosoknak, hanem egy rétegnek, ami igen is létezik szerte Európában. Egy totálisan szélsőjobbosnak, egy ""nácinak"" nem adsz el egy pártot LMBTQ aktivistával. Pont ugyan ez lenne a helyzet, ha holnaptól egykori Gárdisták lennének a Tisza párt kirakat emberei, hiába lenne ezeknek az embereknek amellett kiemelkedő szociális munkája. Pl Bartal András holnaptól ott vigyorogna Magyar Péterrel, tuti esne a Tisza népszerűsége.
De Bódis Kriszta csak egy hirtelen példa volt, nem ezen kellene kiakadni.
Ertem amit irsz, nem tudtam az ilyen jellegu tevekenysegerol. Mondjuk az elkeserito, hogy a tarsadalom komoly retegei kizarolag identitaspolitikai cimkek menten adjak le a szavazatukat, kozben csodbe is mehet minden agazat az orszagban, de legalabb a homokosoknak szar.
Persze, hogy nem tudtál, erről szól a politika. Kiemelni az előnyös, elhallgatni a hátrányos dolgokat. Mindenki ezt csinálja.
Sajnos ilyen a társadalom. Igaz ez minden oldalra. Kizárólag identitáspolitikai cimkék miatt nem adják le a szavazatukat nagyon sokan például arra a pártra, amelyik a legkeményebben harcol a korrupció és a bűnözés ellen, ami az egyik legnagyobb férge az országunknak.
mentamas írta:
kiserik írta:
Ezt az MH nem kommunikálja, ezt én mondom. Nincs olyan párt, aki azt fogja mondani, hogy én lehúzom a rollót, hogy a másik párt nyerjen. Ott a MKKP. Ők is azt mondják, ha nem kell a koalíció, akkor indulnak külön, de indulnak. Ők nem akarják hatalmon tartani a Fideszt ezzel? 22-ben is ugyan úgy ezt csinálták, elvették sokezer szavazatot az ellenzéki oldalról mégse basztatja őket senki, hogy Fidesz bérencek.
Van egy réteg, aki a Tisza pártra soha nem fog szavazni, Bódis Krisztáék miatt, ahogy az összefogásra se szavazott egy réteg Fletó miatt. Ez a réteg, ha nincs MH (vagy más hasonló), akkor vagy nem megy el, vagy behúzza a Fideszre. Ezt kellene felfogni, mielőtt azon agyal az ember, hogy milyen létjogosultsága van egy ilyen pártnak, ha kormányváltást akarunk.
Azzal, hogy ezt a réteget kiszolgálják, nem tesznek keresztbe a kormányváltásnak. Az, meg ha lesz bármi beleszólásuk 26 után (most nincs a 2/3ad miatt) és sikerül olyan területen, mint például a korrupció elleni harc, sikereket elérni, az csak jó lehet a magyar embereknek.
Az MKKP táborának nagy része le fog szavazni a Tiszára. Gondolom, hogy ezért nincsenek elővéve. De abban igazad van, hogy a jelenlegi helyzetben az ő pártjuk felesleges.
Másfelől a MH hosszú távon jobban járna egy Fidesz vereséggel, mert amit a Tisza most elvesz a táborból, a Fidesz bukása duplán vissza fogja adni 2030-ban. Arról nem is beszélve, hogy az emberek is jól járnának, mivel egy olyan párt kerülne a hatalomra, amelynek bizonyítania kell: 2030-ig jelentős gazdasági fejlődést kell majd felmutassanak, 4 év alatt fel kell majd számolják a korrupciót, és ki kell iktassák a politikai életből a korrupt fideszes politikusokat és vezetőket.
Ha ezt nem fogják tudni megvalósítani, akkor repülni fognak.
Az itteni tapasztalatok alapján azt mondom, hogy az MKKP szavazók csak max 1et fognak adni a Tiszára és ez hiányozni fog a végén.
Szerintem kb egál, hogy melyik szétesésével járna jobban az MH (nem az ország, hanem a párt). Én azt mondom, hogy a legjobb az lenne, ha senki nem lenne abszolút többségben. Elindulnánk egy demokrácia irányába és a Fidesz rengeteget gyengülne az abszolút hatalom elvesztése miatt.