Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. május 2., péntek 15:13

swfan írta: https://444.hu/2025/05/02/bizonyitottan ... torszagban

Hinnye. Ez sajnos egy precedens Viktoréknak arra, hogy a Tiszát itthon alkotmányellenesnek minősítsék mondvacsinált indokkal
Jogallam be like...

Masik tema: gondolom a green deal meg az eus kornyezettudatossag kapcsan meg megvan hogy milyen kurva nagy zoldites volt spanyolorszagban nemreg... egyenesen 0ra csokkent az energiafogyasztasuk hosszu orakra... :)

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. május 2., péntek 14:15

kiserik írta:
BlancoMark írta: kiserik: amugy Toroczkaiek beszelnek arrol, hogy a Fidesz lenyulja a legfobb programpontjaikat? Pride betiltasa, kp hasznalata stb. A logika azt diktalna, hogy kemenyen kikelek az ellen, aki egyertelmuen a szavazoimra palyazik, megsem lattam ezzel kapcsolatban semmit. ((Aztan lehet csak az en figyelmem kerulte el.) Jobban ki van akadva a Tiszara mint arra aki a partja letezeset fenyegeti, az esszeruseg nem ezt diktalja.
Nézd meg a videót amit linkeltem, vagy Toro megnyilvánulásait. Mindig elmondja, hogy nem érdekli, ha lenyúlják az ötleteiket, ha azt meg is valósítják. Egyelőre a Fidesz, ha lenyúlja az ötletet, akkor csak azért, mert bizniszt lát benne, a Tisza meg szavazatot. Ha viszont bármelyik megvalósítja, akkor az csak jó. Sőt, azt is elmondja sokszor, hogy ők nem megélhetési politikusok. Ha holnaptól minden pontjukat valaki megvalósítaná, akkor abba is hagynák a politizálást. Ezért is utasítják el a koalíciót, mert nem a biztos bejutás a cél.
Ez egy tök jó és naiv felfogás is, de attól még ugyan ugy lopni fognak és folytatni a gyűlölet politikájukat.
Emberileg van baj a kormánnyal, nem csak a programjaival.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. május 2., péntek 14:12

Hát remélem sosem derül ki, hogy tényleg koalícióra lépnének-e

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 2., péntek 13:38

Igazi aranyember ez a Toroczkai :sziv:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. május 2., péntek 13:24

BlancoMark írta: kiserik: amugy Toroczkaiek beszelnek arrol, hogy a Fidesz lenyulja a legfobb programpontjaikat? Pride betiltasa, kp hasznalata stb. A logika azt diktalna, hogy kemenyen kikelek az ellen, aki egyertelmuen a szavazoimra palyazik, megsem lattam ezzel kapcsolatban semmit. ((Aztan lehet csak az en figyelmem kerulte el.) Jobban ki van akadva a Tiszara mint arra aki a partja letezeset fenyegeti, az esszeruseg nem ezt diktalja.
Nézd meg a videót amit linkeltem, vagy Toro megnyilvánulásait. Mindig elmondja, hogy nem érdekli, ha lenyúlják az ötleteiket, ha azt meg is valósítják. Egyelőre a Fidesz, ha lenyúlja az ötletet, akkor csak azért, mert bizniszt lát benne, a Tisza meg szavazatot. Ha viszont bármelyik megvalósítja, akkor az csak jó. Sőt, azt is elmondja sokszor, hogy ők nem megélhetési politikusok. Ha holnaptól minden pontjukat valaki megvalósítaná, akkor abba is hagynák a politizálást. Ezért is utasítják el a koalíciót, mert nem a biztos bejutás a cél.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. május 2., péntek 12:20

MP gyorsan ráugrott a Toroczkai-Orbán kézfogásos képre :mrgreen:

Toro X-en reagált rá: "Mindenesetre érdekes, hogy Orbán Viktor az erről a kézfogásról és szóváltásról a fotósa által készített fotót azonnal kiposztolta a saját Facebook-oldalára, ahonnan Magyar Péter rögtön átvette, és a saját hamis magyarázatával kiposztolta. Valóban rafináltan próbálják mindketten elvenni a Mi Hazánk szavazóit, szó se róla."
Kép

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. május 2., péntek 12:17

swfan írta: https://444.hu/2025/05/02/bizonyitottan ... torszagban

Hinnye. Ez sajnos egy precedens Viktoréknak arra, hogy a Tiszát itthon alkotmányellenesnek minősítsék mondvacsinált indokkal
Egyáltalán nem vagyok a szimpatizánsuk, de érdekes, hogy ezt épp azután az április után lépik meg, amikor átvették a vezetést a CDU/CSU előtt.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. május 2., péntek 12:02

https://444.hu/2025/05/02/bizonyitottan ... torszagban

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. május 2., péntek 11:53

Rabiosa írta:
Értem amit írsz, a modern politikai felfogás szerint minden bizonnyal így is van.

Józan paraszti ésszel viszont ez nem óvoda, hogy én mondtam először, akkor ezt más már nem mondhatja. Alapesetben az egy racionális dolog ha egy ellenzéki párt szeretne valamit, és az aktuális kormánypárt megvalósít belőle valamit akkor azt üdvözöljék, ne pedig tiltakozzanak ellen hogy márpedig ez a mi ötletünk volt hogy merted megcsinálni.

A szomorúbb része hogy ezek nettó faszságok, kultúrharc téma az egész nem reálgazdaság amivel foglalkozni kéne...
Jo a felvetes, es valoban egy idealis vilagban igy kene lennie! Annyiban vitatkozhatunk, hogy letrejott-e mar a vilagon az a politikai szervezet amelyik lemondana a zsiros fizukrol es a tulelesrol azert csereben, hogy az elkepzeleseik gyakorlati alkalmazasba keruljenek egy masik (kormanyzo) ero altal.

Szerintem ilyen nincs, foleg Magyarorszagon nem.

Rabiosa

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2025. május 2., péntek 11:47

Értem amit írsz, a modern politikai felfogás szerint minden bizonnyal így is van.

Józan paraszti ésszel viszont ez nem óvoda, hogy én mondtam először, akkor ezt más már nem mondhatja. Alapesetben az egy racionális dolog ha egy ellenzéki párt szeretne valamit, és az aktuális kormánypárt megvalósít belőle valamit akkor azt üdvözöljék, ne pedig tiltakozzanak ellen hogy márpedig ez a mi ötletünk volt hogy merted megcsinálni.

A szomorúbb része hogy ezek nettó faszságok, kultúrharc téma az egész nem reálgazdaság amivel foglalkozni kéne...

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. május 2., péntek 10:53

kiserik: amugy Toroczkaiek beszelnek arrol, hogy a Fidesz lenyulja a legfobb programpontjaikat? Pride betiltasa, kp hasznalata stb. A logika azt diktalna, hogy kemenyen kikelek az ellen, aki egyertelmuen a szavazoimra palyazik, megsem lattam ezzel kapcsolatban semmit. ((Aztan lehet csak az en figyelmem kerulte el.) Jobban ki van akadva a Tiszara mint arra aki a partja letezeset fenyegeti, az esszeruseg nem ezt diktalja.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. május 2., péntek 10:33

ferni írta: Fideszesnek fideszes volt, fideszes politikus nem volt.

Erről a Diákhitel Központról is úgy beszélnek az emberek, mintha miniszterelnök helyettes lett volna kb azt kb egy random de jó céges pozi, de van ilyen még több száz is és lehet ezer is. :lol: Pluszban elemzések is kimutatták, hogy alatta ment a legjobban a dolog, előtte és utána is csak a pénz volt a számok alapján kilapátolva belőle.
Én meg errol is beszélek.
A többi játék a szavakkal és értelmetlen mosdatas. Teljesen mindegy mi volt, a lényeg hogy mi lesz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 2., péntek 10:15

Realista24 írta: En csak azt az egyet nem ertem ferni reszerol, hogy miert akarja kimosdatni olyanbol, amibol nem lehet, nem is kell es nincs is ertelme.

BlancoMark írta:De milyen Fideszesek vannak a Tiszában? Van egy Magyar Péter aki köztisztviselő volt a NER uralkodása alatt, ezt nem nevezném Fideszesnek.
ferni írta:Fideszesnek fideszes volt, fideszes politikus nem volt.

Erre válaszoltam, pont hogy nem mosdattam, csak pontosítottam, mert fideszesnek, fideszes volt eléggé.

Gondoltam nem kell idéznem, mert előző komment legeleje volt, my bad.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. május 2., péntek 9:39

En csak azt az egyet nem ertem ferni reszerol, hogy miert akarja kimosdatni olyanbol, amibol nem lehet, nem is kell es nincs is ertelme.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. május 2., péntek 9:31

zsuninnyo írta:
Realista24 írta:

Ez mit jelent?
Azt, hogy fidesz szavazo volt, de mint politikus sosem volt a fidesztol megbizatasa.
Párttag is volt. Bár politikai pozícióban sosem volt

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. május 2., péntek 8:17

Realista24 írta:
Ez mit jelent?
Azt, hogy fidesz szavazo volt, de mint politikus sosem volt a fidesztol megbizatasa.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. május 2., péntek 7:44

Ez mit jelent?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. május 1., csütörtök 23:03

Realista24 írta: Breaking: Mihazank link!!!
Szerintem elég egyértelműen fogalmaztam. Toroczkai beszédét linkeltem, amiből mások linkeltek egy kiragadott 1 percet és úgy mondtak róla véleményt, hogy elolvasták egy reddites emberke írását. Az egész 1 óra, ha valaki ténylegesen informálódni akar, akkor meghallgatja, aki propagandát akar nyelni, az fújja mait mondanak neki a beszélő fejek.
ferni írta: És kiserik rá is harapott telibe a csalira, de meglepő bakker.

Véletlen se lehet, hogy mivel a testvére kint él és tanult, ezért ez a hölgyike is azért jelentkezett asszisztensek oda, ilyen összefüggés nem lehet ugye :lol:

Meg hát aláírta a papírt, nem ő hozta a döntést.

Bármi cink meg összefüggés lenne ebben hidd el lett volna más is aki aláírja, csak gondolom egy magyar ügyben ahol magyar beszélgetések is lehettek lekérve, logikusan egy magyar embert raknak oda, de nem, emögött is a brüsszelista, Weber báb Tisza van !!!!; :angry: :lol:

Egészen félelmetes ahogy a kis valahogyan több sebből vérző konteót is halálosan komolyan veszed és az alapból logikus érveket meg kidobálod az ablakon és erre képesek a Mi Hazánk szavazók századjára is :lol:

De az hogy a nagy hazaszerető Mi Hazánk, akik nagy "ellenzékiek", akiknek elsők a magyarok 20%ban beszélnek Orbánról és 80%ban a Tiszáról, miközben a kettő közül tudjuk melyik tette tönkre a szent és sérthetetlen hazájukat.

Kicsit ellentmondás vélek ebben felfedezni, de ez ugye kit zavar.
Milyen csalira? Leírtam, hogy ez semmit nem jelent, csak maximum fura. Fura véletlenek márpedig vannak. Most ne menjünk bele ilyen fura véletlenekbe, hogy egy lelkész összerúgja a port a Fidesz által leuralt egyházzal/egyházi vezetővel (talán feljebb akart jutni a ranglétrán?), megalakít egy egyesületet, MP megszólal, a lelkész elhelyezkedik egy állami cégnél próbaidősként, 2 hónap múlva ingyen átadja a pont vágyott egyesületet, majd fel is szólal a tüntetésen, aztán mikor kirúgják a próbaidőből (teljesen egyértelmű volt, hogy ez lesz, ebben a rendszerben), akkor megkapja a hőn áhított EP képviselői és párt alelnöki pozíciót. Mert ez mind véletlen, max fura. Ahogy az is, hogy milyen jól jövedelmez a gázszerelés, ha jófej a haverod, vagy okosabb vagy, mint a cukros bácsi :lol:

Egyébként az, ha az asszisztensem tesója a felügyeleti szervnél van nem feltétlenül azt jelenti, hogy nekem ráhatásom van a felügyeleti szervre, inkább más előnyöket (infókat) élvezhetek, de ebbe mondjuk már inkább bele kellene gondolni, nem csak fújni a mantrát. Amúgy szerintem a politikai csatározásokba ennyi konteó belefér. Tudom, a Tisza párt mindig minden körülmények között csak az igazat és a színtiszta igazat mondja bizonyítékokkal, stb, de a többi politikus már csak ilyen :D

A 20%-80%-hoz pedig leírtam: mielőtt ilyeneket terjesztesz, nézd meg a videót, mert így pont olyannak tűnsz és pont azt csinálod, akiktől rosszul vagy és félelmetesnek találod. Mint írtam, kb 50-50% volt, mert ha megemlítette az egyiket, akkor általában megemlítette a másikat is, kivéve, ha teljesen egyértelmű dologról beszélt, mint pl itt a Tisza ""kapcsolat"", de volt, hogy a kormányt szidta a Tisza nélkül.

Egyébként nagy vonalakban amit mondott: senkivel nem fognak koalíciót kötni. Lesz néhány pont (több, mint 12-t említett) amit a választásokig be fognak jelenteni és azt próbálják majd érvényesíteni, ha bekerülnek. Ha ezt a Tisza párt adja meg, akkor ok, ha a Fidesz, akkor is ok, mert ez szerintük az országnak lenne jó. Persze ez akkor lesz jelentős, ha senkinek nem lesz meg a 100 mandátum.

Első 3 pont: 1. magyar korrupció ellenes ügyészség, ahová minden parlamenti párt jelölne főügyészt, akik egyenként is indíthatnának ügyeket, így ellenőrizve a többi pártot, politikusokat. 2: Kilépés a WHO-ból. (itt beszélt a straszburgi bíróságról is, de azt nem említette mint pontot, csak a WHO-t) 3. luxusadó bevezetése (kiváltképp az oligarchák miatt).
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 1., csütörtök 22:27

Fideszesnek fideszes volt, fideszes politikus nem volt.

Erről a Diákhitel Központról is úgy beszélnek az emberek, mintha miniszterelnök helyettes lett volna kb azt kb egy random de jó céges pozi, de van ilyen még több száz is és lehet ezer is. :lol: Pluszban elemzések is kimutatták, hogy alatta ment a legjobban a dolog, előtte és utána is csak a pénz volt a számok alapján kilapátolva belőle.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. május 1., csütörtök 22:20

kiserik írta: Sőt, nagyjából úgy próbálta beállítani a Tiszát, mint a sértődött fideszesekből álló párt.
De milyen Fideszesek vannak a Tiszában? Van egy Magyar Péter aki köztisztviselő volt a NER uralkodása alatt, ezt nem nevezném Fideszesnek. Persze jó indulattal megadom Toroczkainak, hogy MP közel volt a tűzhöz, és túl sokáig hitt a Fideszben, de rajta kívül ha jól tudom senkinek nincs köze a Fidesznek. Ha olyan emberek kerülnének oda akiknek volt köze az a Tisza halálos ítélete lenne. A szavazótábor meg többségében egykori óellenzéki szavazókból meg korábbi bizonytalanból áll.

Vissza: