A zöldlobbi hatására az EU úgy megtolta a megújulók támogatását az utóbbi évtizedekben, hogy hülye lett volna aki nem lovagolja meg. Lölőnek ugyanúgy megérte ebbe fektetni, mint random gipszjakabnak felpattintani a háztetőre a tucat napelemét. Mert mindketten azt látják, hogy egyénileg nekik vállalható mértékű ráfordítással stabilan megtérül. A rendszerszintű problémát meg mind együtt fizetjük meg, azok is beszállnak majd, akik nem költöttek napelemre... de ezzel kevesen vannak tisztában, és még kevesebbet érdekel, mert ha végig is gondolja, a végén az jön ki, hogy a kasacsőr dönt, és még így is jól jár.

Pont, hogy nem annál gurult el a jó messzire a gyógyszer aki kihasználja a helyzet adta lehetőséget. Hanem akik aktívan kardoskodtak az EU energiapolitikájáért, és akik erre rábólintottak. Ott kellett volna gondolkozni, hogy hova fog ez vezetni, ha nekem, mezei mérnöknek ment ez 15 éve, akkor nálam sokkal okosabbaknak is jó pár szinttel fentebb, és ennek ellenére mégis így alakultak a dolgok... ez nem hiba, ez más.
Másfelől nem olcsóbb a zöld energia, de ezt már sokszor leírtam. Mindegy, az előbb már említettem, ezekhez a dolgokhoz még idő kell, hogy megértsék az emberek. De én türelmes vagyok és optimista.