Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 27., vasárnap 21:19

semmi olyan korszakos dolgot nem látok, mint ami a hype körülötte.
yamalt nem azert hypeoljak, mert mar most korszakos jatekos, hanem mert 16-18 eves kora kozott meg senki nem teljesitett ilyen szinten.
ha megreked es 20-21 evesen is "csak" ezen a szinten marad, akkor a hype is le fog csendesulni.

mondjuk nekem tobbnek nez ki mint ami, az afrikai szulok miatt meg sem lepne, de mivel europaban szuletett, gondolom csak nem tudtak mokolni az anyakonyvi kivonattal. :D

nzooli93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. április 27., vasárnap 20:54

realbeckham írta:
Mint mikor Ripley bemegy a laborba az alien4 ben es latja a szarul elsült klonjait.
Najoooo :lol: :lol:

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. április 27., vasárnap 20:41

A gyereket messi furdette. Teljesen mindegy fejlodik e, vagy sem. Ez mar eldontetett. 15 evig mindenhol ott lesz. Lehet bengoecsea is lecsereli rá a tokot. Minden elképzelhető.

Bár intő példa lehet yamalnak Fati, akit minden nap lát, mint masiahype prototípust. Vagy jeffren es puig ottfelejtett hasznalt zoknija valamelyik szemetes aljan.
Mint mikor Ripley bemegy a laborba az alien4 ben es latja a szarul elsült klonjait.
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. április 27., vasárnap 20:39

Kapu előtt fog fejlődni, de semmi olyan korszakos dolgot nem látok, mint ami a hype körülötte. Mondjuk olyat ja legutóbb Neymartól láttunk a santosbol.
Nem illik.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 27., vasárnap 20:22

Yamal meg elképesztően túlhype-olt, nem látom miben lesz sokkal jobb ezekkel az alapképességekkel 3-4 év múlva mint most.
bar a gyorsasaga es robbanekonysaga szerintem csak nagyon minimalisam fejlesztheto (mondjuk amugy 1.80 koruli magassag sem tul optimalis egy szelsonek) de szvsz tobb dologban van meg benne.
fizikailag az erejen (es annak a kihasznalasan) lehetne csiszolni, sokszor konnyel lepattan mert vasagyastol 40kg.

az elobb emlitett off the ball dolgok altalaban a korral es rutinnal fejlodnek, foleg a higgadtsag es a donteshozatalok.

az a jobb lab is fejlesztheto lenne, ha foglalkoznak vele.

vedekezesben is van mit javulni, persze ha nem fog derogalni neki.

de amin szerintem a legtobbet lehetne alakitani, az a 16-oson beluli jelenlet es befejezesek, az alkata miatt hamiskilencesben pl tok jol nezhetne ki ha jobb befejezo lenne.

minden egyeb (technika, kreativitas, cselezes, lovotechnika, passzolas, beadasok) az szerintem teljesen rendben van, tul sokat ezekben nem fog tudni mar fejlodni.

itt inkabb az a kerdes, hogy kinovi e a tiktokos majomkodast es a hidrogen szoken partyszemuvegben tancikalast, vagy egy uj balotellit latunk majd.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. április 27., vasárnap 20:17

Pedri extra, Cubarsi is tenyleg ugyes gyerek, de nem gondolom, hogy tehetsegesebb, mint Asencio, de ez a szokasos Barca-hype.

A gorcs Gavi is tehetseges jatekos, de ezzel a stilussal nem lesz jovoje, csak ha beno a feje lagya.

Yamal is nyilvan jo, szerintem technikailag kiemelkedo, de nincs vegsebessege es az induloja is atlagos. Nala tenyleg az a nagy szo, hogy fiatal, de en sem latom, hogy innen egy Iniesta szint lenne benne.

Lewandowski is extra a mai szinten, de O kifele megy.

Raphinharol sut, hogy iden dobott neki a gep, minden szar befele pattant, de kozepes jatekos, ez ki is fog jonni.

Nalam meg Araujo az, aki kepessegekre top, nem tudom nala mi hianyzik, lehet, hogy nem eleg konzisztens vagy mentalitassal van problema.

De Jong aki nekem nagy "csalodas", szerintem benne jelentosen tobb volt, mint ami lett belole, nem banom persze.

Ter Stegen is kiemelkedo kapus.

Koundet mar annak idejen is bantam, hogy nem mentunk ra, kozepen is jo volt.

A tobbi jatekos vagy nem volt eleget meg top szinten, vagy nalam nem kiemelkedo, de a Barca focija, amit ovodas kortol kezdve sulykolnak a gyerekekbe mindig felfele huzta az egyeneket.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. április 27., vasárnap 20:05

ziro4vr írta: Szerintem ebben a barcában továbbra is Pedri a real deal, meg mondjuk Cubarsi és Kounde, utóbbi főleg azért, mert nincs értelmes jhv a piacon max 3-4. Raphinha egyértelműen 1 season wonder lesz, Yamal meg elképesztően túlhype-olt, nem látom miben lesz sokkal jobb ezekkel az alapképességekkel 3-4 év múlva mint most.
Cubarsin őszintén szólva megvoltam lepődve, nagyon jó kis játékos. Tegnap fix 2 góltol mentette meg a csapatát, de nem olyan tessék lássék módon, hanem teljesen tudatosan mozgott el és olvasta a játékot.

Raphinat egy gyenge LV eltűntetett, én is ugy gondolom, hogy neki az idei év volt a csúcs és innentől lefele.

Yamalt továbbra is tartom semmi extra, a tegnapi két gólpasszát is helyén kezelnem, szép dolog, hogy tőle indulnak a tamadasok, de szvsz ezt sokan mások is hoznák, én azt hittem cselekben is odaver minket majd, de nem tűnik extrán gyorsnak, se technikasnak. Alapvetően ahogy Fran tegnap belerázódott a játékba, tartotta vele a lépést, pedig ő védőként minden csak nem verhetetlen.
Szerencsere elhitte, hogy ő a legjobb, fejben innentől kezdve kuka az ember, Vininek is itt kezdődött a lejtmenet, bár a brazil előtte azért elrakott 2 BLt, meg Gavi farokméretnyi távolságra volt az aranylabdától, szóval ha Yamal már most ilyen, akkor nem tudom mi fog történni vele egy esetleges BL győzelem után. De nem extra, ezt sokadjára látom. Fejlődni fejlodhet, de ahhoz alázat is kell majd.

Aki még ott jó, az a Lewa, a számai magukért beszélnek ennyi idősen.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. április 27., vasárnap 19:56

Szerintem ebben a barcában továbbra is Pedri a real deal, meg mondjuk Cubarsi és Kounde, utóbbi főleg azért, mert nincs értelmes jhv a piacon max 3-4. Raphinha egyértelműen 1 season wonder lesz, Yamal meg elképesztően túlhype-olt, nem látom miben lesz sokkal jobb ezekkel az alapképességekkel 3-4 év múlva mint most.
Nem illik.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. április 27., vasárnap 19:50

Nekem ezzel nincs bajom, csak kevesbe elvezetes. Amugy is brutal uzlet lett a foci, iszonyatos nyomas es eredmenykenyszer (bar a kevesbe sikeres klubok is eszmeletlen beveteleket tudnak termelni), ami nem a szines jatekot erositi.

Addig meg amig nezik, veszik, viszik a nepet a portekat, amugy sem lesz valtozas. Ha a fejeseknel elkezd csokkenni a bevetel, akkor majd kitalalnak valamit, ami lassan amugy is esedekes lesz, a mai felgyorsult, agyoningerelt vilagban egyre kevesebben fognak alapjaraton is 90+15 percig meccset nezni.

Mindenesetre a jelenlegi irany szamomra taszito, mivel jomagam amugy is kevesebbszer erek oda meccset nezni (es a jelenlegi formajaban nem is akarok tobbszor), igy ez a folyamatos meccsszam emeles is kontraproduktiv nalam.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 27., vasárnap 19:41

annyi tortent, hogy mivel az "off the ball" skillek (donteshozatal, nyomastures, konzisztencia, helyezkedes, higgadtsag, futomennyiseg, taktikai fegyelem, stb) is mar sokkal jobban monitorozva, szem elott vannak, ezert olyan jatekosok is tobb figyelmet kapnak, akik ebben erosebbek, de labdaval kevesbe.

hogy ez jo e vagy nem, arra a szivembol jovo valasz az az, hogy nem, mert ronaldinhokon meg r9-eken nottunk fel, akiknel valoban senki sem a heatmapet nezte, vagy a sikeres/sikertelen csel ratiot, de ha oszintek akarunk lenni 22-bol 21 jatekos labda nelkul van a meccs minden egyes masodperceben, nyilvan ennek is kell kreditet adni, megha senki sem a pressingelo vedekezesert, emberfogasert vagy elzaro mozgast vegzo kozepcsatarert ul le a tv ele.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. április 27., vasárnap 19:21

regen deportivo meg fiorentina jatekosokra is repkedett a zseni meg klasszis jelzo, ma meg mindenki kozepszernek van titulalva kb 20 focistan kivul.
Mert atalakult a foci. Johetnek az atesz-fele vilagtalan stathuszarok, hogy most aztan milyen taktikus, gyors, kemeny a futball, azt is el tudom fogadni, hogy a mai csapatok a szervezettseggel, robotikus, betanult, agyongyakorolt mozgasokkal szetszednek esetleg a regi korszakos brigadokat, de nekem, mint szurkolo mar abszolut nem elvezetes nezni a meccseket. Nyilvan oregszem is, gyerkocokkel is szivesebben toltom az idom, de akkor sem elvezem mar a meccseket ugy, mint korabban amikor odaerek elejuk. Pedig nem vagyok egy "regen minden jobb volt" tipus, de az akademiai kepzes, a tulzott kotottsegek, taktikai vasfegyelem kiolte a zseniket. En nem Xg-t, meg futasmennyiseg statokat, heatmapeket bongeszni szeretnek, hanem varazslatot latni, zsenialis passzokat, egyeni megoldasokat, gyors jatekokat kis teruleten, barmit, amire csettintek. Manapsag ritka az ilyen, legalabbis szamomra.

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2025. április 27., vasárnap 19:18

En tovabbra is azt mondom, hogy a La Masia legnagyobb elonye es egyben “trukkje” az, hogy ezek a jatekosok kb. 10 eves koruktol kezdve ezt tanuljak, ebben erzik jol magukat es becsukott szemmel is tudjak, kinek, mit kell csinalnia. Ezert egy kozepes kepessegu jatekos is extra klasszisnak tunik egy jol felepitett rendszerben es nehany tenylegesen klasszis jatekossal, amikor megy a szeker. Nem veletlen, hogy Thiagon kivul kb. senki nem jutott top szintre, miutan elhagyta a barcat. Ehhez meg hozzajon egy nagy adag marketing es fake mitosz krealas, aztan 3 meccs utan mar aranylabdat adna a fel keretnek a sajto. En ha ranezek barmilyen jatekosra, azt nezem, hogy kepes lenne-e hasonlo, vagy akar jobb teljesitmenyre egy masik csapatban, korahoz kepest mennyire teljesit tul, vagy alul es ha tulteljesit, akkor prime korban ez a teljesitmeny ugyanugy extranak szamitana-e. Nalam Cubarsi az, akire mind3 igaz es tegnap o volt a MOM, yamal es talan balde az elso ketto kategoriaba tarozik, a tobbieket inkabb remek role playernek tartom.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 27., vasárnap 19:05

Ebből jönnek a kissé túlzó középszer megszólítások meg abból, hogy azért nagyon közel van itt még a 2 csapat aranygenerációja és nyilván egy cr messi után kiröhögunk egy vinicius raphinha vonalat vagy modric iniesta után pedri ceballost.
az arcba tolt romano fele propagandan kivul ezzel is egyet tudok erteni.

de itt kellene mar tudni az embereknek lapozni, amin felnottunk (tobbsegnek ez 1995-2015 kozotti idoszak focija) az mar elmult, most mar egyre kevesebb az egyeniseg, egyre tobb a sablon es az ertekrendet/eroviszonyokat megvaltoztatja.

nem azt mondom, hogy vilagklasszisozzunk le mindenkit, aki 2 egyeneset rug a labdaba, de pl egy yamalt ha polcra helyezunk az aktualis vilagfutballban, akkor mar nem a visszavonult prime robbenhez / neymarhoz / balehez kell viszonyitani, hanem a mostaniakhoz.
egy adott korszak adott mezonyeben tier listeket allitani mas, mint goat listakat osszerakni.

regen deportivo meg fiorentina jatekosokra is repkedett a zseni meg klasszis jelzo, ma meg mindenki kozepszernek van titulalva kb 20 focistan kivul.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 27., vasárnap 18:32

Tényleg érdekelne, hogy szerinted hol vannak a sorban?
en pont azt mondom, hogy felesleges erosen beskatulyazni jatekososokat ennyire gyorsan, sokszor meg latatlanban is.

a papiron prime eveikben vagy azon tul jaro jatekosoknal meg talan ok, bennuk kevesebb a potencial, de (azert csak hogy realos peldat emlitsek) lathatjuk mekkora kulonbseg is lehet egy 18-21 vs 26-29 eves modric/pepe/valverde/rudiger/militao kozott.
ez amugy pedrivel is megtortent par eve, tobbseg semmibe se nezte, ma mar a forum nagy reszenel top 10-es kkp.

de hogy ketto velemeny kulonbseget kiemeljek.

szerintem gavibol lehet topliga elcsapataban alapjatekos.
ilyen fiatalon acl-el szopni az mar mondjuk eleg nagy red flag, de lattunk mar sok favago agressziv jatekost topszinten megelni es azert o technikailag es jatekintelligenciaban nem egy vinnie jones, ha nem is nalunk, de akkor lehet, hogy egy juventusban vagy chelseaban lehiggadhat.

baldeban van kraft, es a mai felhozatalt elnezve siman lehet top 10 balhatved, nem eleg konzisztens de nekem fejlodokepesnek tunik.

ui. :
irigylem az idod a barca meccsekre, en a meccsek felerol csak extended highlightsokig jutottam el. :mrgreen:

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. április 27., vasárnap 18:30

'shutterisland írta:
Tobbi gatya, de am oszinten leszarom. Evente 2-3 barca meccsbe nezek bele amikor nem velunk jatszanak
pont ezzel az elvvel volt a "bajom", nagyon sokan csak nehany meccset latnak az 50-bol (vagy ha tobbet is akkor csak hatterzaj / barca gol utan kikapcsolas, stb) es ez alapjan kategorizalnak be 18-22 kozotti, meg fejlodokepes jatekosokat, altalaban lenezo hangnemmel parosulva.

amennyit en az idei szezonban lattam pl gulerbol vagy endrickbol (nem sok real meccset lattam igy beloluk megannyit sem) azok alapjan pl nem tudnam oket realisan megitelni, pedig top tehetsegek kb mindenki szerint.
Jó de barsza körökben pl általános vélemény, hogy Céronaldo csak egy középszer góllövő volt. :kalapos: Itt szerintem senkit nem izgat, hogy a barszelona szurkolók mit gondolnak a saját játékosaikról. Az agresszív megnyilvánulások fabrizióéknak szólnak. Ha kefír otthon elájul egyegy gyamal mozdulattól és szerinte ő a nuevo messi lelke rajta de amikor sportoldalak nyomják ugyanezt akkor az már szembejön és nyilván felbassza az embert tekintve, hogy a mi már bizonyított játékosainkkal ugyanezek a csatornák hogy bánnak.

Erre persze lehet azt mondani, hogy minek vele foglalkozni de hát az arcába jön az embernek. Csak akkor lehet ettől menekülni ha full offlinera állítja magát valaki ami nem megoldható ma már vagy ha némán nézi a tvt.

Pl egy bl kiesés után úgy érzem magam mintha billgates után rohanna egy csöves és az arcába röhögne meg mutogatna rá , hogy most érezze rosszul magát mert bukott 100 dolcsit tippmixen. :kalapos: Szerintem a fórum többsége is full normálisan kezelné ezeket a kudarcokat ha ezek az ingerek nem üldöznék az embert. De hát ez a mai világ sajnos.

Ebből jönnek a kissé túlzó középszer megszólítások meg abból, hogy azért nagyon közel van itt még a 2 csapat aranygenerációja és nyilván egy cr messi után kiröhögunk egy vinicius raphinha vonalat vagy modric iniesta után pedri ceballost.

Ugyanakkor ezt a barszát én pl klopp csapataihoz tudom hasonlítani. Összeállt egy jó kis rendszer sok sikeréhes fiatallal ami az edző nélkül nem lenne és külön külön a játékosok sem elitek de a forma a flow most viszi őket, konkrétan csak belekell baszni egyet a labdába 25ről és gól. Jövőre fog elvállni, hogy van-e tényleg valódi klasszis a csapatban mert amikor egy csapat sikeressége ennyire az edző munkája az nem fenttartható hosszútávon.

Az egyetlen valódi klasszis lewandowski pl jövőre már kifele megy és ez a szezon is már az utolsó utáni virágzása volt. Akkor fog eldőlni, hogy raphinha milito szezont hozott vagy viniciuszhoz hasonlóan képes pár évig az elitben maradni annak ellenére, hogy képességekben messze nem az a szint amilyen szezont hoz most pl.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. április 27., vasárnap 18:14

'shutterisland írta:
én egész évben néztem a barca meccseket. összesen olyan 30-40 között lehet. nem mindet de elég sokat. amit a fiatalokról írtam azt tartom.

de például neked mi az őszinte véleményed a mostani fiatalokról? Cubarsi,Gavi,Fermin,Martin,Yamal,Casado,Baldé. Fort nem érdekese mert nem játszik. Pedri top de nem masia nevelés. Ebből a sorból Yamal kiemelkedik és Cubarsi egy jó szintet hoz de nem látom azt a world classt ami mantrázva van, top 20-30ba befér. Baldé egyáltalán nem jó védő és az év nagy részében támadásban is bot volt. Voltak jobb periódusai de mutatja a bhv-ek hiányát, hogy topnak számít a világon.

Tényleg érdekelne, hogy szerinted hol vannak a sorban?

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. április 27., vasárnap 18:11

'shutterisland írta:
Tobbi gatya, de am oszinten leszarom. Evente 2-3 barca meccsbe nezek bele amikor nem velunk jatszanak
...

amennyit en az idei szezonban lattam pl gulerbol vagy endrickbol (nem sok real meccset lattam igy beloluk megannyit sem) azok alapjan pl nem tudnam oket realisan megitelni, pedig top tehetsegek kb mindenki szerint.
Hallod, mi se láttuk őket :mrgreen:

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. április 27., vasárnap 18:11

Cubarsi tegnap pl zseniális volt, 3-4 extra mentéssel. Ütnivaló nyálas hányinger a feje de kurvajó védő. Mondjuk Asencio ugyanez, a hypeja mégis sehol nincs hozzá képest.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 27., vasárnap 18:06

pont ezzel az elvvel volt a "bajom", nagyon sokan csak nehany meccset latnak az 50-bol (vagy ha tobbet is akkor csak hatterzaj / barca gol utan kikapcsolas, stb) es ez alapjan kategorizalnak be 18-22 kozotti, meg fejlodokepes jatekosokat, altalaban lenezo hangnemmel parosulva.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. április 27., vasárnap 17:47

Sztem Cubarsi jo kis vedo, foleg a korat tekintve, yamal is jo zsugas ö csak idegesito kis patkany egyenlore…pedri patika.

Tobbi gatya, de am oszinten leszarom. Evente 2-3 barca meccsbe nezek bele amikor nem velunk jatszanak szoval nem igazan erdekel mi megy ott. En abban hiszek mindenki a sajat haza tajan soprogessen.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Vissza: