Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 27., vasárnap 14:12

cart írta: Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül :D
Én innen vettem az ötletet: https://www.youtube.com/watch?v=mBCEB0zcMI4

Mivel sokat nem főzünk, így én mindig is féltem az öntöttvastól, meg az elején sok vele a macera. Nekem a wok van meg, és én még ilyen bevonatot nem láttam. Gyakorlatilag minden úgy van, mint a reklám filmekben. Zsiradék nem kell, max ha akarsz, vagy megköveteli a technológia (pl hagyma alá), semmi nem ég le, és elég eltörölni egy konyharuhával (persze elmosható, ha akarod, mi is szoktuk).
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. április 27., vasárnap 13:24

Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül :D

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 27., vasárnap 12:59

kiserik írta:
realmadrid95 írta:

Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs. :kalapos:
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést :salute:

Hasznald egeszseggel, aztan ha latsz valami brutal jo receptet, ne felejtsd el beirni ide! :agree:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 27., vasárnap 12:04

realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek :hmmm:

Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs. :kalapos:
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést :salute:

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 24., csütörtök 11:11

kiserik írta:
realmadrid95 írta:

Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek :hmmm:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 24., csütörtök 10:40

realmadrid95 írta:
kiserik írta:
... Bár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.

Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 24., csütörtök 8:00

kiserik írta:
realmadrid95 írta:

Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.

A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.

Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.

Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!

Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)

Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.

A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond :)

Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.

Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.

Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál :D Bár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.

Hidd el Erik, sajnos nem kivitelezheto. Huslevesnel mindegy, hogy 50-55 fokon ingadozik, itt nem, meg a vizkeringtetese az egyik legfontosabb. Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 24., csütörtök 0:42

realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).

Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.

A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.

Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.

Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)

Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.

A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond :)

Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.

Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.

Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál :D Bár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 23., szerda 22:00

kiserik írta:
Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik :)
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).

Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. április 23., szerda 21:09

kiserik írta:
Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik :)

Koszi, hetvegen meg is csinalom!

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 23., szerda 20:26

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. április 23., szerda 20:21

Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik :)

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 23., szerda 17:30

Bencze írta:
realmadrid95 írta:

Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni? :mrgreen:
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne
Persze, konnyu tisztan tartani. Az, hogy erdemes e veszodni vele, az rengeteg mindentol fugg.

Mas technologia egyebkent, mas izek. Minden embernek mas az izlese, igy nehez megmondani, hogy nalad melyik nyerne. A sous vide igazabol abbol a szempontbol a legjobb, hogy bedobsz melle egy kis vajat, fokhagymat, fuszert, szuvidalod, majd ujra lefagyaszthatod. Ha megehezel csak radobod a serpenyore, kerget sutsz es voila, kesz is a csoda.

Szoval ez inkabb kenyelmi megoldas, ha neked meger ennyi penzt, van ennyi szabad helyed, neha par perc alatt akarsz enni egy jot, akkor megerheti. Viszont, ha csak magadnak, parodnak/felesegednek szeretnel sutni, akkor szerintem felesleges.

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. április 23., szerda 16:50

realmadrid95 írta:
Bencze írta: Van valakinek sous vide masinaja?
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 23., szerda 16:35

Bencze írta: Van valakinek sous vide masinaja?

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. április 23., szerda 16:01

Van valakinek sous vide masinaja?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 15., vasárnap 17:50

Elektromos tésztakészítőt használ valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok?

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. december 12., csütörtök 12:19

nmate írta:
reeed_ati írta: A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.
Jogos, sokszor a kevesebb néha több, lehet maradok én is az alapnál.
A babákra meg majd odafigyelek.. :smile:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. december 12., csütörtök 12:17

Tetejere kakao helyett/melle akar a daralt dio is mukodhet. :hmmm:

El nem hiszem, hogy rontja. Max eladod hamis tiramisunak. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. december 12., csütörtök 12:11

reeed_ati írta: A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.

Vissza: