HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. április 24., csütörtök 11:05
Egyébként ha a vezetőségünk hozna egy tökös és határozott nyarat, ezt a keretet nagyon meglehetne erősíteni. Tegyük fel, hogy jön Xabi, a helyében 4321-ben nyomatnám ahol a kulcs az lenne, hogy a vkp támadásban beáll védőnek így ott a szélső védők sokkal szabadabban mennek fel. A jobb oldal adott Carva/TAA, belső védőknél a kezdők Asencio és Rüdiger, cserének ott van Militao és valakit bedobnék az utánpótlásból ha csak nem sikerül megszerezni a kinézett spanyolt. A védelem bal oldalán adnék mindenképp egy szezon Miguelnek és maradna Fran cserének. Egy olyan csapatban ahol a szélső védőknek nagy szerepük van a támadásban, Mendynek semmi keresnivalója, Alabaval együtt nagyon erősen javasolnám nekik egy új csapat keresését, vihetik bagóért is az sem érdekelne. A kp-n már írtam h kell a vkp és a gépállat Fede, melléjük én Gülert építeném be. Bőven abban a korban és helyzetben van amikor klasszist lehet teremteni egy hátrébb pozícionálással, a képességei is sokkal inkább passzolnak a 8-as poszthoz mint a 10-eshez, a szélsőről nem is beszélve. Nyilvánvaló hogy ez a lépés nagyban köszönhető Bellinghamnek is, akit viszont minél közelebb kell vinni a kapuhoz, jól érkezik, tud fejelni is. A csatár mögötti posztokat eloszthatják 4-en, ha Vinicius marad...nálam nem maradna. A csatárok is adottak. 3 igazolással megoldható és szerintem még működne is. Tele vagyunk univerzális játékosokkal, Fede, Cama, Jude, Güler, szükség esetén több posztokon is bevethetőek.
Természetesen mit sem érünk az egésszel ha nincs taktikánk és elképzelésünk, csapat mozgás stb., de szerintem Xabi megtudja oldani a feladatot. Számomra egyértelmű elvárás, hogy jövőre ne azt nézzük, hogy a védő és támadó vonal között egy kamion parkoló elférne és hogy állva várjuk az ellenfelet. Kicsit már elegem van hogy rengetegszer támadunk kevesebb emberrel a védőkre és védekezünk kevesebb emberrel a támadók ellen. LV-t és Modricot nem írtam, de előbbinek semmilyen, utóbbinek epizodista szerep juthat, mert Fedenek sem kell minden meccset végig tolnia, de Ceba előtte lenne mindig, minden körülmények között.