Okosan ki volt ez talalva, hogy a miniszerelnok jo szinben tunjon fel es magyarazni tudja a sajat narrativaja szerint a bizonyitvanyt ugy hogy kozben nem volt Kossuth radios alakerdezos vibeja az egesznek.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. április 19., szombat 21:50
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 19., szombat 20:49
HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2025. április 19., szombat 20:33
Egy centit nem kívánom Hontot mosdatni, szerintem benne volt a kommentemben hogy mit gondolok a függetlenségéről.swfan írta:Ha a miniszterelnök a képedbe hazudik, és te egy valamirevaló, pártatlan újságírónak tartod magad, akkor igenis dolgod, hogy erre rámutass.Rabiosa írta:
HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. április 19., szombat 14:22
HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. április 19., szombat 10:07
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 18., péntek 22:42
HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 18., péntek 22:32
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 18., péntek 22:19
Ha a miniszterelnök a képedbe hazudik, és te egy valamirevaló, pártatlan újságírónak tartod magad, akkor igenis dolgod, hogy erre rámutass.Rabiosa írta:A tartalomról annyit, hogy belekérdezett több fontos témába is Hont, ami a kollegáknak nem tetszik, hogy szinte az összes OV válaszra azt mondta hogy rendben van, vagy hogy elfogadja, menjünk tovább.Pipita írta: A Hont interjút megnézte valaki?
Én kíváncsi voltam, bíztam a felkérdezés féleségben, még ha titkon tudtam is, mi vár rám. Tíz perc után kinyomtam az alákérdezős m1-et. A maradék 50 percben történt valami érdekes, vagy sima kormányinfó+ alibidemokráciával, a függetlenobjektív sajtóban?
Az a helyzet, hogy ezt pontosan jól is csinálta így, mivel a riporternek nem tartozik a szerepébe az alany válaszainak minősítése. Ahogy az sem számít jó gyakorlatnak ha egy kérdésre nem az elvárt választ kapja, akkor megkérdezik másképpen ugyanazt még háromszor.
Értem én hogy az a többségi elvárás hogy OV meglegyen égetve, izzadjon a homloka, és úgy összességében legyen keresztre feszítve ha már belement hogy a rádión kívül interjúzik bárhol 600 év után, de mindez már nem interjú kereteibe fér bele.
Házinyúl a Hont, nyilván levoltak egyeztetve a témák és a kérdések is, enélkül nem vállalta volna tiszta sor.
De ennek az interjúnak nem a tartalma lényeges, hanem az üzenete annak hogy megtörtént.
Hogy a belső mérések számai annyira rosszak, hogy ismét meg kell mutatniuk magukat legalább egy szinttel kintebb is mint az MTVA. Egy kis lepkefing lépés ez a normalitás felé a magyar politikában.
Ha lenne esetleg újra min. elnök jelölti vita majd, az lehetne egy komolyabb lépcső a helyes irányba.
HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2025. április 18., péntek 22:01
A tartalomról annyit, hogy belekérdezett több fontos témába is Hont, ami a kollegáknak nem tetszik, hogy szinte az összes OV válaszra azt mondta hogy rendben van, vagy hogy elfogadja, menjünk tovább.Pipita írta: A Hont interjút megnézte valaki?
Én kíváncsi voltam, bíztam a felkérdezés féleségben, még ha titkon tudtam is, mi vár rám. Tíz perc után kinyomtam az alákérdezős m1-et. A maradék 50 percben történt valami érdekes, vagy sima kormányinfó+ alibidemokráciával, a függetlenobjektív sajtóban?
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 18., péntek 21:15
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. április 18., péntek 21:06
Nem jön ki a matek.Rozsabimbo2019 írta: Az lenne a legjobb, ha a Tisza kapna 104, Fidesz 100, DK 5 mandátumot![]()
Osszeallna a Gyurcsány-Orbán koalíció, es szépen be lehetne csukni ezt a topicot.
HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. április 18., péntek 18:49
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 18., péntek 18:21
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 18., péntek 17:56
DK körüli hype? Az egész egy elmetorna, kitaláción alapszik. Ha kivesszük a DK-t (de itt lehet felőlem a MKKP is, mindegy), akkor itt egyértelmű a szituáció, fölösleges a beszélgetés.halamadrid írta:Nem értem, mi ez a DK körüli hype.kiserik írta:
Csacsiságokra nem szoktam reagálni, de ez felvetett számomra egy érdekes kérdést: szerintetek mi lenne, ha 26-ban ez az eredmény születne a mandátumok eloszlásában:
Tisza: 94 mandátum
Fidesz: 88 mandátum
MHM: 10 mandátum
DK: 8 mandátum?
8%-ot kapott júniusban az MSZP, Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció koalíciója. Ha másnap, tegyük fel ismét lett volna egy szavazás, a Tisza húzóereje miatt fix bemennek 7% alá. A parlamenti választásokon egyedül indulnak majd. Kettős koalícióban 10%, 3+ esetében 15% a küszöb. Ha Magyar 3 hónap alatt összeszedett 10%-ot a 3 pártból, úgy talán joggal sejthetjük, hogy az azt követő 10 hónapban is voltak elvándorlások.
Nem beszélve a biológiai folyamatokról, és az egyre fokozódó "elnökválasztási hangulatról". Szerintem ahogy haladunk az időben, annál inkább meggondolja a Gyurcsány-keménymag, hogy érdemes-e bejuttatni őt a parlamentbe, vagy inkább takarodjon Orbán.
Amennyiben marad az 5%-os küszöb, úgy nem lesz baloldali párt a parlamentben.
Elvileg igen, a Köztársasági elnök javasolja a miniszterelnököt. "a szokásjog szerint a köztársasági elnök az országgyűlési választás eredményeképpen legnagyobb frakcióval rendelkező győztes párt listavezetőjét javasolja miniszterelnöknek az Országgyűlés alakuló ülésén, annak figyelembevételével, hogy a legnagyobb frakcióval rendelkező párt egymaga abszolút parlamenti többséggel rendelkezik-e, vagy ennek híján a felkérendő miniszterelnök-jelölt képes lehet-e koalíciós többséget teremteni maga mögött" idézet innen: https://ojs.mtak.hu/index.php/fontesiur ... 2761/10325csababarca írta: Köztársasági elnök kér fel kormányalakításra, én úgy tudom. (de lehet csak a miniszterelnök jelöltet kéri fel kormányalakításra, lényegtelen.)
Lengyeleknél a PiS nyert 30valahány százalékkel, látható volt, hogy nem fognak tudni kormánytalakítani, de az Elnök őket kérte fel először.
Itt ebben a helyzetben, érdekes lenne, hogy kit kérne fel Sulyok. Lehet a fideszt, aztán tényleg jöhet a fidesz-mh koalíció.
Előjöhet ilyen furcsa scenario, de mivel erőteljes győzteskompenzációval bír a magyar választási rendszer, ezért kicsi az esélye.
És látva a dk vesszőfutását, és a fidesz egyre inkább mh szavazókra lövését, szerintem nem is lesz ilyen verzió, még ha úgy is gondolom, az mh simán be fog menni a parlamentbe.
Egy szó mint száz, bárki nyer (értsd fidesz vagy tisza) szerintem kormányalakító többséggel fogja megtenni.
HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 18., péntek 17:33
Nem értem, mi ez a DK körüli hype.kiserik írta:Csacsiságokra nem szoktam reagálni, de ez felvetett számomra egy érdekes kérdést: szerintetek mi lenne, ha 26-ban ez az eredmény születne a mandátumok eloszlásában:gutihaz14 írta:
veluk fogtok koalicioba lepni, oket mosdatod hetek ota
HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 18., péntek 16:43
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 18., péntek 16:20
Mert nincs senki, aki betartassa azokat. Elejétől fogva boldog-boldogtalan megkerüli őket, így valóban csak azok jártak pórul, akik betartották. Majd mikor ezt látták, ők is keresték a kiskapukat. Ha a Biden kormány és az EU tökösebb lett volna ebben a kérdésben, lehet ma már nem lenne háború sem. De sajnos ezt már sosem tudjuk meg.kiserik írta:A szankciók meg olyan jól működnek, hogy sehogy.
Viszont az esetek 99%-ban a győztes kapja meg a kormányalakítás esélyét, kezdhet koalíciós tárgyalásokba, a második, harmadik, stb. csak akkor következik a sorban, ha neki nem sikerül.hehetheoriginal írta:ausztriaban se ez a helyzet.Viszont ha jól tudom, a győztesnek a joga kormányt alakítania
Ha a 2. es a 3. helyezett koaliciora jut egymással, igy pedig tobbjuk lesz, mint a győztes pártnak, akkor ugy jartak.
Demokracia, a többség akarata.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 18., péntek 16:13
ausztriaban se ez a helyzet.Viszont ha jól tudom, a győztesnek a joga kormányt alakítania
HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. április 18., péntek 16:12
Tisza nem fog összeállni senkivel, most se közösködnek senkivel, esetleg a Kutya Pártal tudom elképzelni.kiserik írta:csababarca írta:
Balhé, mert ez 200 mandátum, és csak 199 parlamenti hely van.Jogos
![]()
Akkor vegyünk el bárhonnan egyet, mondjuk az MHM-től. A kérdés akkor is érdekes:
Tisza: 94
Fidesz: 88
MHM: 9
DK: 8
A lényeg az lenne, hogy szerintetek mi lenne, ha a Tisza legyőzi a Fideszt, de nincs meg a 100 mandátuma? Mert ugye itt tényként van kezelve, hogy ha Fidesz nyer és nincs 100 mandátuma, akkor egyértelműen kisegíti majd az MHM egy koalícióval, hiába tagadják ezt most.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 18., péntek 15:58
csababarca írta:Balhé, mert ez 200 mandátum, és csak 199 parlamenti hely van.kiserik írta:
Csacsiságokra nem szoktam reagálni, de ez felvetett számomra egy érdekes kérdést: szerintetek mi lenne, ha 26-ban ez az eredmény születne a mandátumok eloszlásában:
Egyelőre beszélgettünk, úgy gondolom. Te sem hoztál mindenféle cikkeket, hogy ki hol és mikor mondta, amit Te gondolsz, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor majd keresek ezekre példát. Szerintem még itt a fórumon is fogok találninuevo_ericco írta:Azt hittem, alapja is lesz az állításodnak. Szóval nem tudsz példát hozni arra, hogy ezek a vélemények mikor és kik által lettek orosz propagandának nyilvánítva.kiserik írta:
Ki-ki? Mindenki. Nem tűnt fel, hogy lassan minden orosz propagandának van beállítva?
Vagy most már nyilvánvaló, hogy végig azoknak volt igaza, akik azt mondták, gazdaságilag kell Oroszországot összeroppantani, jobb belátásra bírni, és pl. durván büntetni azokat, akik haszonszerzés céljából, illegálisan megkerülik a szankciókat. Legyen az orosz, amerikai, ukrán, német, stb. Talán mégsem voltak annyira hülyék ezek a libsik, hogy ezt az utat választották már a legelején.kiserik írta: Tehát vagy orosz propaganda, vagy atomháború. Lehet válogatni.
Viszont ha jól tudom, a győztesnek a joga kormányt alakítania. Ha az a Tisza, akkor neki. Tehát a kérdés, hogy ilyen esetben az ország vezetésének és megújításának érdekében leállna e a Tisza valakivel egyezkedni, vagy megpróbálná a kisebbségi kormányzást?Realista24 írta:csababarca írta: Balhé, mert ez 200 mandátum, és csak 199 parlamenti hely van.![]()
Amúgy mi lenne, koalíció a haverjaidnak meg Gyurcsánynak a Fidesszel.
Jelenlévő fórumozók: 19 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem