Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 18., péntek 17:56

halamadrid írta:
kiserik írta:

Csacsiságokra nem szoktam reagálni, de ez felvetett számomra egy érdekes kérdést: szerintetek mi lenne, ha 26-ban ez az eredmény születne a mandátumok eloszlásában:
Tisza: 94 mandátum
Fidesz: 88 mandátum
MHM: 10 mandátum
DK: 8 mandátum?
Nem értem, mi ez a DK körüli hype.
8%-ot kapott júniusban az MSZP, Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció koalíciója. Ha másnap, tegyük fel ismét lett volna egy szavazás, a Tisza húzóereje miatt fix bemennek 7% alá. A parlamenti választásokon egyedül indulnak majd. Kettős koalícióban 10%, 3+ esetében 15% a küszöb. Ha Magyar 3 hónap alatt összeszedett 10%-ot a 3 pártból, úgy talán joggal sejthetjük, hogy az azt követő 10 hónapban is voltak elvándorlások.
Nem beszélve a biológiai folyamatokról, és az egyre fokozódó "elnökválasztási hangulatról". Szerintem ahogy haladunk az időben, annál inkább meggondolja a Gyurcsány-keménymag, hogy érdemes-e bejuttatni őt a parlamentbe, vagy inkább takarodjon Orbán.

Amennyiben marad az 5%-os küszöb, úgy nem lesz baloldali párt a parlamentben.
DK körüli hype? Az egész egy elmetorna, kitaláción alapszik. Ha kivesszük a DK-t (de itt lehet felőlem a MKKP is, mindegy), akkor itt egyértelmű a szituáció, fölösleges a beszélgetés.

Az már kiderült, hogy gyakorlatilag szinte senki nem tudja pontosan, hogy hogyan működik Magyarországon a kormány alakítás. Legközelebb Csaba van hozzá. Én is most olvasgatom.
csababarca írta: Köztársasági elnök kér fel kormányalakításra, én úgy tudom. (de lehet csak a miniszterelnök jelöltet kéri fel kormányalakításra, lényegtelen.)

Lengyeleknél a PiS nyert 30valahány százalékkel, látható volt, hogy nem fognak tudni kormánytalakítani, de az Elnök őket kérte fel először.

Itt ebben a helyzetben, érdekes lenne, hogy kit kérne fel Sulyok. Lehet a fideszt, aztán tényleg jöhet a fidesz-mh koalíció.

Előjöhet ilyen furcsa scenario, de mivel erőteljes győzteskompenzációval bír a magyar választási rendszer, ezért kicsi az esélye.
És látva a dk vesszőfutását, és a fidesz egyre inkább mh szavazókra lövését, szerintem nem is lesz ilyen verzió, még ha úgy is gondolom, az mh simán be fog menni a parlamentbe.

Egy szó mint száz, bárki nyer (értsd fidesz vagy tisza) szerintem kormányalakító többséggel fogja megtenni.
Elvileg igen, a Köztársasági elnök javasolja a miniszterelnököt. "a szokásjog szerint a köztársasági elnök az országgyűlési választás eredményeképpen legnagyobb frakcióval rendelkező győztes párt listavezetőjét javasolja miniszterelnöknek az Országgyűlés alakuló ülésén, annak figyelembevételével, hogy a legnagyobb frakcióval rendelkező párt egymaga abszolút parlamenti többséggel rendelkezik-e, vagy ennek híján a felkérendő miniszterelnök-jelölt képes lehet-e koalíciós többséget teremteni maga mögött" idézet innen: https://ojs.mtak.hu/index.php/fontesiur ... 2761/10325

Nekem van egy teóriám, ami a jelen állás szerint elég szorossá teheti a végeredményt, ezért is hoztam a felvetést. Az egész alapja az egyéni választás. A tiszás jelöltől sok szavazatot vehetnek el az óellenzéki és a független jelöltek. Sőt, sokan az ellenzéki táborból kétfelé akarnak és fognak szavazni. Az egyik kapja a Tisza, a másikat saját pártjuk. Így simán előfordulhat, hogy a Tisza simán behúzza a listás szavazást, de egyéniben többet szerez a Fidesz.

Persze 1 év még sok idő, de szerintem a kormányváltás bebiztosítása érdekében meg kellene egyeznie a Tiszának az óellenzék egyes képviselőivel az indulásról. Ez persze az eddigi tiszás kommunikációval teljesen szembe menne, kérdés, hogy ezt is elfogadná e a Fidesz-ellenes tömeg. Én simán azt csinálnám, hogy választások előtt kb fél évvel megalapítanék egy pártot (pl Duna :D ) ahol összeszednék olyan, főként balos és liberális politikusokat (pl akik most a Hadházy-Momentum akciót tolják, akik elfogadhatóak az ellenzéki szavazóknak, nincsenek sem összefideszesezve, se összegyurcsányozva, sem összekorrupciózva, de elég nagy esélyük van a Fidesz ellen egyéniben) és ""megszavaztatnám"" a Facebookon a koalíciót velük :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 18., péntek 17:33

kiserik írta:
gutihaz14 írta:

veluk fogtok koalicioba lepni, oket mosdatod hetek ota
Csacsiságokra nem szoktam reagálni, de ez felvetett számomra egy érdekes kérdést: szerintetek mi lenne, ha 26-ban ez az eredmény születne a mandátumok eloszlásában:
Nem értem, mi ez a DK körüli hype.
8%-ot kapott júniusban az MSZP, Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció koalíciója. Ha másnap, tegyük fel ismét lett volna egy szavazás, a Tisza húzóereje miatt fix bemennek 7% alá. A parlamenti választásokon egyedül indulnak majd. Kettős koalícióban 10%, 3+ esetében 15% a küszöb. Ha Magyar 3 hónap alatt összeszedett 10%-ot a 3 pártból, úgy talán joggal sejthetjük, hogy az azt követő 10 hónapban is voltak elvándorlások.
Nem beszélve a biológiai folyamatokról, és az egyre fokozódó "elnökválasztási hangulatról". Szerintem ahogy haladunk az időben, annál inkább meggondolja a Gyurcsány-keménymag, hogy érdemes-e bejuttatni őt a parlamentbe, vagy inkább takarodjon Orbán.

Amennyiben marad az 5%-os küszöb, úgy nem lesz baloldali párt a parlamentben.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 18., péntek 16:43

Köztársasági elnök kér fel kormányalakításra, én úgy tudom. (de lehet csak a miniszterelnök jelöltet kéri fel kormányalakításra, lényegtelen.)

Lengyeleknél a PiS nyert 30valahány százalékkel, látható volt, hogy nem fognak tudni kormánytalakítani, de az Elnök őket kérte fel először.

Itt ebben a helyzetben, érdekes lenne, hogy kit kérne fel Sulyok. Lehet a fideszt, aztán tényleg jöhet a fidesz-mh koalíció.

Előjöhet ilyen furcsa scenario, de mivel erőteljes győzteskompenzációval bír a magyar választási rendszer, ezért kicsi az esélye.
És látva a dk vesszőfutását, és a fidesz egyre inkább mh szavazókra lövését, szerintem nem is lesz ilyen verzió, még ha úgy is gondolom, az mh simán be fog menni a parlamentbe.

Egy szó mint száz, bárki nyer (értsd fidesz vagy tisza) szerintem kormányalakító többséggel fogja megtenni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 18., péntek 16:20

kiserik írta:A szankciók meg olyan jól működnek, hogy sehogy.
Mert nincs senki, aki betartassa azokat. Elejétől fogva boldog-boldogtalan megkerüli őket, így valóban csak azok jártak pórul, akik betartották. Majd mikor ezt látták, ők is keresték a kiskapukat. Ha a Biden kormány és az EU tökösebb lett volna ebben a kérdésben, lehet ma már nem lenne háború sem. De sajnos ezt már sosem tudjuk meg.

A lényeg, hogy Trump végig hülyített, ahogy írtad. És aki erre rámutatott, nem emlékszem, hogy orosz propagandistának lett volna nevezve, ugyanis arra emlékeznék, hiszen az én véleményem is ugyanaz.
hehetheoriginal írta:
Viszont ha jól tudom, a győztesnek a joga kormányt alakítania
ausztriaban se ez a helyzet.
Ha a 2. es a 3. helyezett koaliciora jut egymással, igy pedig tobbjuk lesz, mint a győztes pártnak, akkor ugy jartak.
Demokracia, a többség akarata.
Viszont az esetek 99%-ban a győztes kapja meg a kormányalakítás esélyét, kezdhet koalíciós tárgyalásokba, a második, harmadik, stb. csak akkor következik a sorban, ha neki nem sikerül.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 18., péntek 16:13

Viszont ha jól tudom, a győztesnek a joga kormányt alakítania
ausztriaban se ez a helyzet.
Ha a 2. es a 3. helyezett koaliciora jut egymással, igy pedig tobbjuk lesz, mint a győztes pártnak, akkor ugy jartak.
Demokracia, a többség akarata.
thereisonly1ronaldo

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. április 18., péntek 16:12

kiserik írta:
csababarca írta:

Balhé, mert ez 200 mandátum, és csak 199 parlamenti hely van.
:lol: Jogos :lol:
Akkor vegyünk el bárhonnan egyet, mondjuk az MHM-től. A kérdés akkor is érdekes:
Tisza: 94
Fidesz: 88
MHM: 9
DK: 8

A lényeg az lenne, hogy szerintetek mi lenne, ha a Tisza legyőzi a Fideszt, de nincs meg a 100 mandátuma? Mert ugye itt tényként van kezelve, hogy ha Fidesz nyer és nincs 100 mandátuma, akkor egyértelműen kisegíti majd az MHM egy koalícióval, hiába tagadják ezt most.
Tisza nem fog összeállni senkivel, most se közösködnek senkivel, esetleg a Kutya Pártal tudom elképzelni.
A Fidesz+MH-t most alapozzák a Pride betiltás és a készpénzhez való alapjogal.
A vicc az lenne ha ezekkel a lépésekkel a Fidesz elszívná a MH szavazókat és nem jutnának be és szerintem a DK se fog. Maradna 2 párt.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 18., péntek 15:58

csababarca írta:
kiserik írta:
:lol: Jogos :lol:
Akkor vegyünk el bárhonnan egyet, mondjuk az MHM-től. A kérdés akkor is érdekes:
Tisza: 94
Fidesz: 88
MHM: 9
DK: 8

A lényeg az lenne, hogy szerintetek mi lenne, ha a Tisza legyőzi a Fideszt, de nincs meg a 100 mandátuma? Mert ugye itt tényként van kezelve, hogy ha Fidesz nyer és nincs 100 mandátuma, akkor egyértelműen kisegíti majd az MHM egy koalícióval, hiába tagadják ezt most.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta:
Ki-ki? Mindenki. Nem tűnt fel, hogy lassan minden orosz propagandának van beállítva?
Azt hittem, alapja is lesz az állításodnak. Szóval nem tudsz példát hozni arra, hogy ezek a vélemények mikor és kik által lettek orosz propagandának nyilvánítva.
kiserik írta: Tehát vagy orosz propaganda, vagy atomháború. Lehet válogatni.
Vagy most már nyilvánvaló, hogy végig azoknak volt igaza, akik azt mondták, gazdaságilag kell Oroszországot összeroppantani, jobb belátásra bírni, és pl. durván büntetni azokat, akik haszonszerzés céljából, illegálisan megkerülik a szankciókat. Legyen az orosz, amerikai, ukrán, német, stb. Talán mégsem voltak annyira hülyék ezek a libsik, hogy ezt az utat választották már a legelején.
Egyelőre beszélgettünk, úgy gondolom. Te sem hoztál mindenféle cikkeket, hogy ki hol és mikor mondta, amit Te gondolsz, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor majd keresek ezekre példát. Szerintem még itt a fórumon is fogok találni :)

A szankciók meg olyan jól működnek, hogy sehogy. Legyen az "libsi" vagy bárki, egy szint fölött már semmi sem számít, csak a profit. Nézz meg pár videót, ahol bemutatják a mai Oroszországot. Minden is van. Vagy elég megnézni, hogy kik szerzik be az orosz eredetű energiahordozókat? Ugyan úgy ott vannak a szankciópárti "libsik", mint bárki más. De azt a kérdést is fel lehetne tenni, hogy ki büntesse meg azokat, akik megkerülik a szankciókat?
Realista24 írta:
csababarca írta: Balhé, mert ez 200 mandátum, és csak 199 parlamenti hely van.
:lol:

Amúgy mi lenne, koalíció a haverjaidnak meg Gyurcsánynak a Fidesszel.
Viszont ha jól tudom, a győztesnek a joga kormányt alakítania. Ha az a Tisza, akkor neki. Tehát a kérdés, hogy ilyen esetben az ország vezetésének és megújításának érdekében leállna e a Tisza valakivel egyezkedni, vagy megpróbálná a kisebbségi kormányzást?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 18., péntek 15:54

csababarca írta:
kiserik írta:
:lol:

Amúgy mi lenne, koalíció a haverjaidnak meg Gyurcsánynak a Fidesszel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 18., péntek 15:18

kiserik írta:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 18., péntek 14:34

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Ki nyilvánította annak? Mert a leglogikusabb következtetés pont ez volt, még Trump kritikusainak körében is (újabb megerősítése a Krasznov elméleteknek).
Az orosz propaganda pont azt terjesztette, hogy Biden volt béna, Trump elhozza a békét, mint azt Magyarországot is hallhattuk.
Ki-ki? Mindenki. Nem tűnt fel, hogy lassan minden orosz propagandának van beállítva?
Azt hittem, alapja is lesz az állításodnak. Szóval nem tudsz példát hozni arra, hogy ezek a vélemények mikor és kik által lettek orosz propagandának nyilvánítva.
kiserik írta: Tehát vagy orosz propaganda, vagy atomháború. Lehet válogatni.
Vagy most már nyilvánvaló, hogy végig azoknak volt igaza, akik azt mondták, gazdaságilag kell Oroszországot összeroppantani, jobb belátásra bírni, és pl. durván büntetni azokat, akik haszonszerzés céljából, illegálisan megkerülik a szankciókat. Legyen az orosz, amerikai, ukrán, német, stb. Talán mégsem voltak annyira hülyék ezek a libsik, hogy ezt az utat választották már a legelején.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 18., péntek 13:37

nuevo_ericco írta:
kiserik írta:persze orosz propagandának minősítették
Ki nyilvánította annak? Mert a leglogikusabb következtetés pont ez volt, még Trump kritikusainak körében is (újabb megerősítése a Krasznov elméleteknek).
Az orosz propaganda pont azt terjesztette, hogy Biden volt béna, Trump elhozza a békét, mint azt Magyarországot is hallhattuk.
Ki-ki? Mindenki. Nem tűnt fel, hogy lassan minden orosz propagandának van beállítva? Ha Trump elhozza a békét, akkor az csak úgy érhető el, hogy megegyezik az oroszokkal és ráerőlteti az Ukránokra. Ez orosz érdek, tehát orosz propaganda. Ha ejti az ügyet, akkor szabad utat ad az oroszoknak, akik így is jobban állnak, hát még mi lenne az USA támogatása nélkül. Ez orosz érdek, tehát orosz propaganda. Egy dolog nem orosz propaganda, ha nekimegy az oroszoknak, de az nem az USA érdeke és ici-picit veszélyes játék lenne (atomhatalmak). Persze, a mondat utolsó része megint az oroszok érdeke, így az is orosz propaganda.

Tehát vagy orosz propaganda, vagy atomháború. Lehet válogatni.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 18., péntek 13:30

kiserik írta:persze orosz propagandának minősítették
Az orosz propaganda azt terjesztette, hogy Biden volt béna, Trump elhozza a békét, mint azt Magyarországot is hallhattuk.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 18., péntek 13:18

nuevo_ericco írta: Közben a Trump adminisztráció elég hamar megunhatja a békehozó szerepet, Rubio már arról beszélt, hogy fontosabb dolguk is van, mint közvetítőt játszani Ukrajna és Oroszország között.
Mikor a kampány után szembejön a valóság. Mikor meg kéne mutatni, nem elég csak pofázni, azonnal elfogy a tudomány. És ez igaz az összes populista politikai kalandorra, minden témában.
Volt olyan elemző, aki ezt már a választások előtt megmondta (persze orosz propagandának minősítették). A trumpi Amerikának Ukrajna ügye csak egy szelet a globális ügyek tortájából. Ha rövid időn belül megoldják, akkor nyernek vele, ha nem, akkor tesznek rá magasról, kiszállnak belőle. Vannak ennél a mai Amerika számára fontosabb dolgok is.
gutihaz14 írta:
kiserik írta: Hogy ezekkel a kurv@ szatelitpártokkal csak a baj van. Tóni bazmeg!

Mi hazánk kontra végrehajtó maffia
Második menet
https://youtu.be/3IwbSIAX61I?si=O4EGxH3FD1zDoEoa
https://youtu.be/5rgrUGT37Ls?si=6oaOIqOs_BTXAoJA

Folyt.köv.
veluk fogtok koalicioba lepni, oket mosdatod hetek ota

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 18., péntek 12:12

Tegnapi Hont + Orbán összefoglaló röviden... :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 18., péntek 10:56

Közben a Trump adminisztráció elég hamar megunhatja a békehozó szerepet, Rubio már arról beszélt, hogy fontosabb dolguk is van, mint közvetítőt játszani Ukrajna és Oroszország között.
Mikor a kampány után szembejön a valóság. Mikor meg kéne mutatni, nem elég csak pofázni, azonnal elfogy a tudomány. És ez igaz az összes populista politikai kalandorra, minden témában.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 18., péntek 10:48

Kb 2 percet lattam belole, mikor a dagadtfasz a miniszterek feladatairol miniszterelnöksplainelkedik, mintha barkit is érdekelne bazmeg ez a szar a jelenlegi helyzetben, mintha az lenne a legfontosabb, hogy hogy tehermentesitette faszszopo bekageci tonit a sok feladata alol.
Ha léteznek kopni- es lehanynivalo emberek, hat ketto kozuluk ebben a stúdióban ult.
thereisonly1ronaldo

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. április 18., péntek 10:46

Pipita írta: A Hont interjút megnézte valaki?

Én kíváncsi voltam, bíztam a felkérdezés féleségben, még ha titkon tudtam is, mi vár rám. Tíz perc után kinyomtam az alákérdezős m1-et. A maradék 50 percben történt valami érdekes, vagy sima kormányinfó+ alibidemokráciával, a függetlenobjektív sajtóban?
Hagyd, inkább nézd a plafont
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. április 18., péntek 10:30

A Hont interjút megnézte valaki?

Én kíváncsi voltam, bíztam a felkérdezés féleségben, még ha titkon tudtam is, mi vár rám. Tíz perc után kinyomtam az alákérdezős m1-et. A maradék 50 percben történt valami érdekes, vagy sima kormányinfó+ alibidemokráciával, a függetlenobjektív sajtóban?

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 18., péntek 9:08

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta: andrew tate tesla cybertruck teszt:
"compartment in the back for human trafficking" :kalapos:
És ez hogy jön a politikához?
hat biztos nem autoteszt topik :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 18., péntek 9:01

hehetheoriginal írta: andrew tate tesla cybertruck teszt:
"compartment in the back for human trafficking" :kalapos:
És ez hogy jön a politikához?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: