sámat írta:
cart írta:
Remelem tudod hogy ezek a cegek akik behozzak a munkaerot es elrakjak a hasznot utanuk milyen korokhoz tartoznak. Legkevesbe az allam hanem inkabb a NER jar jol vele.
Igazából nem, ezek régóta jól működő munkaerő kölcsönző cégek, ezt pedig onnan tudom, hogy egyik legjobb barátom tulajdonosa ez egyiknek a 25 cégből akinek engedélye van és kb az összeset ismeri. Egyébként én a járulékokról beszélek, ami állami bevétel, először értelmezd kérlek, amit írok.
Puffogtattok információ nélkül össze-vissza, sejtettem, h nem kell megírjam a kommentet….rühellem a fideszt, így is belém álltok
Öhmm, azt tudod hogy azok a külföldi munkavállalók akik nem kapnak nyugdíjat majd tőlünk, azok nem is fizetnek TB járulékokat? Csak mert ez iszonyat nagy life hack lenne, de ez nem így működik. Ha X évig (2 vagy 5 országtól függően) itt dolgoznak valóban nem tarthatnak igényt nyugdíjra tőlünk, de addig amíg ez nem történik, nem is fizetnek bele a TB rendszerekbe, szóval nem is segítenek a jelenlegi nyugdíjasok eltartásában...
Persze vannak olyan adó és járuléknemek amiket valóban fizetnek, de azok ugye államfinanszírozásban azokra a dolgokra mennek el amiket igénybe is vesznek (utak, tömegközlekedés, stb, érte).
Ettől én nem mondom hogy a külföldi munkavállaló rossz, csak nem ilyen fekete-fehér aminek bemutatod, hogy idejönnek kedvesen eltartani minket, főleg mert a pénzt nagyrészt csatornázzák haza ahelyett hogy itt költenék el.
A másik nekem furcsa érv ez volt:
A csattanó a végére, hogy még mindig nem épül annyi ingatlan Magyarországon, amennyi vevő van, tehát elbírjuk a budapesti 1,7-2 milliós és a vidéki 1 milliós m2 árat

Emésszük azért azt is közben hogy alapvetően csökkenő társadalom vagyunk. Szóval ha olyan igény van hogy ennyi ingatlan kell hozzá, akkor az vagy úgy elégül ki hogy ennél több "dől össze" képletesen, vagy úgy hogy rengeteg a spekulációs célú ingatlan (a gyakorlatban meg tudjuk hogy mindkettő). Ezek közül egyik se feltétlen jó dolog szerintem.