Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. április 15., kedd 0:05

csababarca írta: Mióta vannak felfüggesztve ezek a pénzek?

(Azt, hogy miért inkább meg sem kérdezem)

De tényleg mióta?
2010?
miota rohad az orszag?

2010?

de most komolyan. az emberek az elmult kb 4-6 evben kezdtek erezni a borukon a visszaesest. a covid es haboru elott voltak kifejezetten remenykelto, gazdasagilag jo teljesitmenyt hozo idoszakok ezt ti sem vitathatjatok el...

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 15., kedd 0:01

Mióta vannak felfüggesztve ezek a pénzek?

(Azt, hogy miért inkább meg sem kérdezem)

De tényleg mióta?
2010?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. április 14., hétfő 23:48

rashidm írta:
1madridista írta:

ha megint kiszoptok a valasztason akkor majd nezd vissza az ilyen te meg gutihaz felek hozzaszolasait es vond le a kovetkeztetest.

hihetetlen hogy aki maskepp gondolkodik az csak idiota, krumplis cigany, vagy erkolcsi roncs lehet, ilyen felsobbrendusegi erzes utoljara a naci nemetekben volt mint ami itt egyesekben van.

majd jovore a valasztason meglatjuk a valosagot es akkor kiderul hogy ki van elrugaszkodva tole kettonk kozul. meg majd nezzuk meg hol fog tartani europa 10 ev mulva es akkor majd lehet papolni a progressziv nyugati ertekekrol amik nem vezetnek sehova meg lobalni a morallofaszt es joemberkedni mikozben az egesz vilag allva hagy...
Mondjuk, ha tolnák a pénzt az oktatásba és az egészségügybe, nem pedig a saját zsebüket tömnék meg, lehet nem hagyna le a világ.
"A téma a jogállamisággal kapcsolatos kondicionalitási eljárás hatékonysága. Magyarként azt kell mondanom, hogy nagyon hatásosnak bizonyult a jogállamisági mechanizmus. Mert körülbelül 21 milliárd eurónyi forrást felfüggesztettek, ebből pedig több mint 1 milliárd eurót már el is vesztettek a magyarok.

Ez komolyan befolyásolja a magyar állam működését, mert az állam nem tud költeni az infrastruktúrára, nem tudja támogatni a magyar gazdaságot, és az alapvető szociális szolgáltatásokat sem tudja biztosítani az emberek számára. Csak pár példát hadd hozzak.

A helyreállítási alap forrásaiból 50 kórházat lehetett volna felújítani, de ez nem történt meg. A vasúti hálózat állapota tragikus Magyarországon, egyes vonalakon 170 évvel ezelőtti sebességgel közlekednek a vonatok. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a kondicionalitási szabályozás igenis komoly hatást gyakorolt a magyarok mindennapi életére. "

kollar kinga hozzaszolasanak egy "kontextusbol kiemelt resze" (propagandista vagyok, le se kell irni)
most tekintsunk el a hazaarulozastol, meg attol amit a fidesz media mond kollar kinga felszolalasarol.

egy rovid kerdes: ha a fasszopo eu nem tartana vissza 21 milliard eurot!!! akkor mi lenne? lehet hogy mukodne az egeszsegugy meg az oktatas? mert megy a visitas hogy mar a szomszed allamok is leeloztek csak ugye hatranybol indulunk...
lehet hogy mukodne az orszag?
erzesre ez a 21 milliard euro sokkal tobb mint amennyi penzt az egesz tolvaj fideszes slepp latott eleteben.

itt irjatok hogy lehagyott a vilag. azt irtam hogy 10-15 ev mulva a nyugati allamokat is le fogja. mi meg sosem voltunk az o szintjukon, mig nekik 200 evig gyarmataik voltak mi durvan 200 evig gyarmat voltunk (Osztrak, majd szovjet kozte egy 40 eves bekes idoszakkal ket bukott vilaghaboruval es trianonnal ahol az erdemi nyersanyaglelohelyeinket elvesztettuk). Innen indultunk 1990ben es most nagyjabol ott tartunk ahol a tobbi volt kommunista orszag, lehet most picit hatrebb... a fidesz hatasa arra ahol most tartunk kb loszar, megis mindenki nyugatra mutogat akik a fel vilag kincset osszeraboltak 200 evig, megusztak a kommunizmust es most jol elnek emiatt.

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. április 14., hétfő 23:27

halamadrid írta:
tomi_b írta: Közben PohárDani ukrán zászlót photoshoppolt MP kezébe.
Ezek bazmeg bármire képesek :lol: Undorító.
Egyszer rákerestem Instán.
Aranyos képek, minimális propaganda, patent asszonykával, 6 év körüli gyerkőccel. El nem tudom képzelni mit kap, mire gimnazista lesz. Mondjuk lehet, hogy ha minden jól alakul, akkor az egész Megafon eltűnik a köztudatból.

https://www.instagram.com/bohar_daniel/
Szerintem amint repül a fidesz, úgy repül a Bohár család is külföldre.
Addig meg megszedi magát az adóforintjainkból. Jobb helyre nem is mehetne.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 14., hétfő 23:16

kiserik írta:vagy nem tudom mi volt Ericco célja ezzel
Visszaolvasva már látom mi volt a gond. Az "itt is a hamis a dilemmát tolja" félreérthető volt, mea culpa. Nem a magára videóra vonatkozott, hanem az egész helyzetre a mezőgazdaságban. Le is írtam külön, hogy annak csak a címe egyezik a kormány állításával, maga a tartalom már nem.
kiserik írta: neked úgy látszik a jobb, vagy inkább a biznisz oldal jut az eszedbe
Ez nem világos. Ezt miből vontad le?
kiserik írta: A MKKP adott ügyvédet és tanácsolta a jogerős bírósági határozat után ennek a szegény illegális lakásfoglaló, más tulajdonát rongáló bűnözőnek, hogy hivatkozzon a kilakoltatási moratóriumra és ne hajtsa végre a bíróság döntését, miután kitudja milyen kárt okozott a sértettnek. Legalább is az alultáplált szegény sorsú ember szavaiból erre lehet következtetni.
Már több rossz sorsú családnak is így segítettek, hogy ne tudják őket egyik napról a másikra kidobni az utcára. A nagy számok törvénye alapján is becsúszhat néha egy-egy ilyen eset, ahol visszaéltek a jogi segítségükkel. Én azért a készítők helyében beletettem volna videóba azt is, hogy mit reagált a kutyapárt a kialakult helyzetre, ami állítólag az ő aktív segítségükkel idéződött elő. Lehet árnyalná a következtetést. Ezt a plusz munkát egy valódi szerkesztőség beletenné, ahogy sokan bele is teszik. Ekkor van az, amikor egy kormánytól független média a videó végén azt mondja, hogy megkerestük xy-t, de az a videó elkészítéséig nem reagált.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 14., hétfő 22:57

Egyszer rákerestem Instán.
Aranyos képek, minimális propaganda, patent asszonykával, 6 év körüli gyerkőccel. El nem tudom képzelni mit kap, mire gimnazista lesz. Mondjuk lehet, hogy ha minden jól alakul, akkor az egész Megafon eltűnik a köztudatból.

https://www.instagram.com/bohar_daniel/
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. április 14., hétfő 22:45

Caraway írta:
En jelentettem is facen, undorito fereg. Raadasul igenytelen modon csak a wikipediarol leszedett ukran zaszlo kepe, 1 masodperc alatt megtalalhato.

Fel tudnek ezektol robbanni. Ah mind1, nyugi, nyugi, mar csak 360 nap kb. :kalapos:
Meg még 8-16 év, a koleszterintől függően.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 14., hétfő 22:44

csababarca írta:
Caraway írta:
En jelentettem is facen, undorito fereg.
Szerencsések vagytok, engem letiltott pár nevetős reakció miatt :mrgreen:
Én faszszopo orbánviktort jelentettem a minap fake news miatt :kalapos:
thereisonly1ronaldo

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 14., hétfő 22:41

Caraway írta:
En jelentettem is facen, undorito fereg.
Szerencsések vagytok, engem letiltott pár nevetős reakció miatt :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 14., hétfő 22:40

Az is csak mpnek jó, a világ normális oldala Ukrajna mellett áll, köszi dani :lol:
Hogy lehet valaki ennyire, de ennyire kibaszott ostoba :lol:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. április 14., hétfő 22:38

En jelentettem is facen, undorito fereg. Raadasul igenytelen modon csak a wikipediarol leszedett ukran zaszlo kepe, 1 masodperc alatt megtalalhato.

Fel tudnek ezektol robbanni. Ah mind1, nyugi, nyugi, mar csak 360 nap kb. :kalapos:

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 14., hétfő 22:31

kiserik írta:
Nagyvonalakban annyi, hogy az utóbbi időben felbukkant állategészségügyi problémák mind egy-egy külföldi kézben lévő nagygazdaságból indult, amiknek egy célja van, a profit.
a magyar nagygazdaságok nem profitra törekednek?
vagy bármilyen cég a 21. században?

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. április 14., hétfő 22:21

Közben PohárDani ukrán zászlót photoshoppolt MP kezébe.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. április 14., hétfő 21:59

:D Csak ne kapjatok agyvérzést a jóhiszemű, szeretettel teli politikusok miatt, mert akkor nem lesz kivel fórumoznom.

Marad Remy, de ő meg a jinxjei miatt lesz kitéve. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 14., hétfő 21:48

ferni írta:
Ismét sikerült oda keverni a Fidesz kormányt, ahová nem kell. Ez a rendszer nem 15 éve lett felállïtva, hanem 35 éve. Azóta az összes kormány csak kiárulja az országból azt, amit csak tud.
De te megint miről beszélsz?
Inkább Te miről beszélsz? Megnézted a videót? Tudod, hogy miről van szó?

Nagyvonalakban annyi, hogy az utóbbi időben felbukkant állategészségügyi problémák mind egy-egy külföldi kézben lévő nagygazdaságból indult, amiknek egy célja van, a profit. A poén, hogy a magyar földtörvény kimondja, hogy külföldi nem vehet magyar termőföldet, aztán valahogy ezeknek mégis sikerült, és kb a fél dunantúl osztrák kézben van. Ez az egyik rákfenéje a magyar mezőgazdaságnak.

Erre Ericco ide keveri a Fideszt, mint ha ez a beszélgetés csak valami propaganda anyag lenne, közben meg folyamatosan arról beszélnek, hogy 35 éve folyamatosan (igen, 15 éve is folyamatosan) el van bacva az egész és illene végre úgy megoldani, hogy az nekünk magyaroknak és a magyar gazdáknak, gazdaságnak és lakosságnak jó legyen.

Tehát abszolút nem értem, hogy minek hozod ide Hitlert. Itt senki nem akarta mentegetni a Fideszt, csak azt nem néztem jó szemmel, hogy kormány propagandának akarjuk beállítani azt, ami nem az, csak azért, mert nekünk úgy tetszik (mert mondjuk a ""szatelitpártól"" jön és nem a Tiszától például, vagy nem tudom mi volt Ericco célja ezzel).

És leírhatod 101-edszer, hogy mennyit loptak, mert most ez rohadtul nem releváns.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: ...
1. Szándékosan úgy fogalmaztam, hogy HA a Mi hazánk. És nem is csak légből kapott dologként, mert ha jól tudom, a belinkelt videó is az ő műhelyükből származik. Hogy miért vetted ennyire magadra, azt nem tudom, de mindenesetre árulkodó.

2. Nem ártana konkrét példát írni, alátámasztani valamivel, hogy mégis mikor történt olyan, hogy egy külföldi (de akár hazai) liberális (meg ezt a jelzőt se ártana indokolni) jogvédő szervezet jogerős bírósági ítélet ellenére is a bűnözőt segítette volna. Mert én csak a videóban történ dologra tudtam reagálni, ahol egyértelműen a rendőrség mulasztott. De szívesen látnék példát abból a gonosz liberális világból is, legalább egyszer, ha már egyből "skatulyáztál", és konkrét politikai oldalt, nézetet vádoltál meg bűnsegédlettel.
Egyértelműen mások vagyunk, ami amúgy nem baj. Nekem a liberális, neked úgy látszik a jobb, vagy inkább a biznisz oldal jut az eszedbe, ha ilyenekről van szó, mint emberjog, személyiségi jog, harc a börtön körülmények javításáért, harc a halálbüntetés ellen, a kémiai kasztráció ellen, stb.

Egyébként ott van a videóban. A MKKP adott ügyvédet és tanácsolta a jogerős bírósági határozat után ennek a szegény illegális lakásfoglaló, más tulajdonát rongáló bűnözőnek, hogy hivatkozzon a kilakoltatási moratóriumra és ne hajtsa végre a bíróság döntését, miután kitudja milyen kárt okozott a sértettnek. Legalább is az alultáplált szegény sorsú ember szavaiból erre lehet következtetni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 14., hétfő 20:54

https://telex.hu/belfold/2025/04/14/men ... uletsertes

Felfüggesztették Hadházy Ákos és a Momentum több képviselőjének mentelmi jogát

A mentelmi bizottság elnöke, Hargitai János azt javasolta a bizottságnak, hogy kövesse a közvádas bűncselekmények esetén fennálló gyakorlatot, és függesszék fel az országgyűlési képviselők mentelmi jogát. A bizottság 3 igen, 3 nem szavazattal nem fogadta el a javaslatot,

az Országgyűlés azonban felülbírálta a döntést, és felfüggesztette a hat momentumos képviselő mentelmi jogát.

Gyönyörű mondhatom.
Ismét sikerült oda keverni a Fidesz kormányt, ahová nem kell. Ez a rendszer nem 15 éve lett felállïtva, hanem 35 éve. Azóta az összes kormány csak kiárulja az országból azt, amit csak tud.
De te megint miről beszélsz?

Elsőnek is: ha Hitler megöletett fene tudja hány embert, akkor a németeknek a mai napig ezt kéne csinálniuk?
Mi ez a bamba birka szolgalélek hozzáállás?
Azzal mentjük fel meg normalizáljuk a dolgot, mert hogy az előtte lévő is csinálta? Kajak ilyen kicsavart gondolatok hogy pattannak ki vki fejéből? És pont te a nagy hős felszabadító, az ártatlanok védőszentje? Nevetséges.

Másodiknak pedig: A Fidesz felfoghatatlanul más mértékekben lop, mint bárki eddig. Olyan szinten telhetetlen és végtelen mennyiségű pénzt lopnak el amit a világ nem látott még.

Csak pl a legújabb példa amit felhoztak.
Szaddam Husszein, a legnagyobb bankrabló - 1 milliárd dollár (mai értéken kb. 382 milliárd forint)
Szaddam Husszein, volt iraki diktátornak sikerült felülmúlnia a Dar Es Salaam őreit is: a világ legnagyobb bankrablását az ő nevével fémjelezik, ez azonban valójában nem volt más, mint a hatalmával való visszaélés.

Mielőtt az Egyesült Államok 2003 márciusában bombázni kezdte Bagdadot, a diktátor utasította a jegybank dolgozóit, hogy egymilliárd dollárt (mai értéken 1,31 milliárd) adjanak oda a fiának, Kuszaj Husszeinnek, aki pár emberével 100 dolláros bankjegyeket tartalmazó dobozokban elszállította a pénzt.
Ezt körözték le Matolcsyék, a valaha volt legnagyobb "bankrablók" a világon ezzel a mutatványukkal.
Fel se fogjuk, hogy ezek világ szinten is nagy mértékben lopnak ebből a 10 milliós kis országból azt csodálkozunk, hogy nem marad pénz semmire és szenvednek a magyar emberek.

Fideszhez képest az elődjeik kb nevetséges tételeket nyúltak le, az se jó, azt is el kell ítélni, de megint ilyen hülyeségekkel relativizálni a dolgokat, egészen elképesztő komolyan mondom.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 14., hétfő 20:06

hehetheoriginal írta:
swfan írta:

Nincs kifejezetten sztori, csak beírta ide az egyik mod - nevesíteni nem akarok, mert nem emlékszem melyikük - , hogy tudomása van róla
Mianeved gyereelo lincseljuk meg :kalapos:
Bencze írta:
swfan írta:
Egyszer írta valaki, hogy itt fórumozik aktívan egy fideszes polgármester, lehet jó helyen kapisgálsz :mrgreen:
Errol lemaradtam, mi a sztori? Remelem a bortonbol is irogatni fog a valasztasok utan
2025. február 7., péntek 12:25-ig kell visszatekerni a kérdéses hsz-hez, ha nagyon firtatni akarjátok a témát :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 14., hétfő 20:04

swfan írta:
Bencze írta:

Errol lemaradtam, mi a sztori? Remelem a bortonbol is irogatni fog a valasztasok utan
Nincs kifejezetten sztori, csak beírta ide az egyik mod - nevesíteni nem akarok, mert nem emlékszem melyikük - , hogy tudomása van róla

Mianeved gyereelo lincseljuk meg :kalapos:

Bár sztem nincs már ideje forumozgatni, most azon megy a matek, mit lehet még ellopni gyorsan :kalapos:
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 14., hétfő 19:59

Bencze írta:
swfan írta:
Egyszer írta valaki, hogy itt fórumozik aktívan egy fideszes polgármester, lehet jó helyen kapisgálsz :mrgreen:

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. április 14., hétfő 19:48

swfan írta:

Vissza: