Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. április 15., kedd 6:32

1madridista írta:
csababarca írta: Mióta vannak felfüggesztve ezek a pénzek?

(Azt, hogy miért inkább meg sem kérdezem)

De tényleg mióta?
2010?
miota rohad az orszag?

2010?

de most komolyan. az emberek az elmult kb 4-6 evben kezdtek erezni a borukon a visszaesest. a covid es haboru elott voltak kifejezetten remenykelto, gazdasagilag jo teljesitmenyt hozo idoszakok ezt ti sem vitathatjatok el...
Meddig szavazzunk még akkor a Fideszre, mert volt 5-6 év, amikor jobban ment a gazdaságnak? 5 éve visszaesés és gazdasági balfaszkodás váltja egymást.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. április 15., kedd 6:12

1madridista írta:
miota rohad az orszag?

2010?

de most komolyan. az emberek az elmult kb 4-6 evben kezdtek erezni a borukon a visszaesest. a covid es haboru elott voltak kifejezetten remenykelto, gazdasagilag jo teljesitmenyt hozo idoszakok ezt ti sem vitathatjatok el...
Vannak ilyen fogalmak hogy alapkamat meg hasonlók aminek a változása meghatározza a gazdaság működését javaslom azoknak a tanulmányozását onnan rá lehet jönni mitől ment olyan jól meg utána mitől lett rekord magas infláció.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 15., kedd 6:02

1madridista írta:
rashidm írta:

Mondjuk, ha tolnák a pénzt az oktatásba és az egészségügybe, nem pedig a saját zsebüket tömnék meg, lehet nem hagyna le a világ.
"A téma a jogállamisággal kapcsolatos kondicionalitási eljárás hatékonysága. Magyarként azt kell mondanom, hogy nagyon hatásosnak bizonyult a jogállamisági mechanizmus. Mert körülbelül 21 milliárd eurónyi forrást felfüggesztettek, ebből pedig több mint 1 milliárd eurót már el is vesztettek a magyarok.

Ez komolyan befolyásolja a magyar állam működését, mert az állam nem tud költeni az infrastruktúrára, nem tudja támogatni a magyar gazdaságot, és az alapvető szociális szolgáltatásokat sem tudja biztosítani az emberek számára. Csak pár példát hadd hozzak.

A helyreállítási alap forrásaiból 50 kórházat lehetett volna felújítani, de ez nem történt meg. A vasúti hálózat állapota tragikus Magyarországon, egyes vonalakon 170 évvel ezelőtti sebességgel közlekednek a vonatok. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a kondicionalitási szabályozás igenis komoly hatást gyakorolt a magyarok mindennapi életére. "

kollar kinga hozzaszolasanak egy "kontextusbol kiemelt resze" (propagandista vagyok, le se kell irni)
most tekintsunk el a hazaarulozastol, meg attol amit a fidesz media mond kollar kinga felszolalasarol.

egy rovid kerdes: ha a fasszopo eu nem tartana vissza 21 milliard eurot!!! akkor mi lenne? lehet hogy mukodne az egeszsegugy meg az oktatas? mert megy a visitas hogy mar a szomszed allamok is leeloztek csak ugye hatranybol indulunk...
lehet hogy mukodne az orszag?
erzesre ez a 21 milliard euro sokkal tobb mint amennyi penzt az egesz tolvaj fideszes slepp latott eleteben.

itt irjatok hogy lehagyott a vilag. azt irtam hogy 10-15 ev mulva a nyugati allamokat is le fogja. mi meg sosem voltunk az o szintjukon, mig nekik 200 evig gyarmataik voltak mi durvan 200 evig gyarmat voltunk (Osztrak, majd szovjet kozte egy 40 eves bekes idoszakkal ket bukott vilaghaboruval es trianonnal ahol az erdemi nyersanyaglelohelyeinket elvesztettuk). Innen indultunk 1990ben es most nagyjabol ott tartunk ahol a tobbi volt kommunista orszag, lehet most picit hatrebb... a fidesz hatasa arra ahol most tartunk kb loszar, megis mindenki nyugatra mutogat akik a fel vilag kincset osszeraboltak 200 evig, megusztak a kommunizmust es most jol elnek emiatt.
1. Mit tett Magyarország a “fasszopo” EUert ami alapján feltétel nélkül járna nekünk a pénz?
2. Ha megérkezett volna a 21 milliárd, mire lett volna nagyobb esely? Hogy ellopnak amennyit csak tudnak vagy arra hogy minden jó helyre megy?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 15., kedd 4:06

1madridista írta:
miota rohad az orszag?

2010?

Nem ezt kérdeztem, hanem hogy mióta vannak blokkolva ezek a pénzek?
Tényleg nem tudom.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 15., kedd 0:49

1madridista írta:
rashidm írta:

Mondjuk, ha tolnák a pénzt az oktatásba és az egészségügybe, nem pedig a saját zsebüket tömnék meg, lehet nem hagyna le a világ.
itt irjatok hogy lehagyott a vilag. azt irtam hogy 10-15 ev mulva a nyugati allamokat is le fogja. mi meg sosem voltunk az o szintjukon, mig nekik 200 evig gyarmataik voltak mi durvan 200 evig gyarmat voltunk (Osztrak, majd szovjet kozte egy 40 eves bekes idoszakkal ket bukott vilaghaboruval es trianonnal ahol az erdemi nyersanyaglelohelyeinket elvesztettuk). Innen indultunk 1990ben es most nagyjabol ott tartunk ahol a tobbi volt kommunista orszag, lehet most picit hatrebb... a fidesz hatasa arra ahol most tartunk kb loszar, megis mindenki nyugatra mutogat akik a fel vilag kincset osszeraboltak 200 evig, megusztak a kommunizmust es most jol elnek emiatt.
2010 és 2020 között óriási lehetőségünk volt a felzárkózásra, béke volt, ömlött a pénz. Arra mindenképpen, hogy Lengyelország ne hagyjon le mérföldekkel. A felhatalmazás megvolt, minden adott volt. A dualizmus óta nem volt hasonló, ez pedig azt is simán meghaladta.
Szerintem újabb 100 évet várhatunk, hogy ez megismétlődjön.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 15., kedd 0:14

erzesre ez a 21 milliard euro sokkal tobb mint amennyi penzt az egesz tolvaj fideszes slepp latott eleteben.
rosszak az érzéseid eléggé :lol:
ez kb 8500 milliárd forint, nézzük mit alkotott az eddig kapott pénzekkel a Fidesz:
2010-ben 19 ezer milliárd volt az államadósság, most már ez a szám 55ezer milliárd forint 14 év kétharmad után, mindezt úgy, hogy érkezett hozzánk 40 ezer milliárd forint az EUtól.
Valami nem stimmel na.
a covid es haboru elott voltak kifejezetten remenykelto, gazdasagilag jo teljesitmenyt hozo idoszakok ezt ti sem vitathatjatok el...
Már rég eurónak kéne lennie meg olyan 200k-val több fizetésnek átlagosan, főleg a mai árakhoz képest.

Fidesz meg a Vitya olyan felhatalmazást kapott az emberektől, amit nagon kevés ember, egy olyan jó országot csinálhatott volna ennyi év alatt, hogy arra szavak nincsenek, helyette elloptak mindent is.
Szép.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. április 15., kedd 0:05

csababarca írta: Mióta vannak felfüggesztve ezek a pénzek?

De tényleg mióta?
2010?
miota rohad az orszag?

2010?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 15., kedd 0:01

Mióta vannak felfüggesztve ezek a pénzek?

De tényleg mióta?
2010?

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. április 14., hétfő 23:48

rashidm írta:
1madridista írta:

ha megint kiszoptok a valasztason akkor majd nezd vissza az ilyen te meg gutihaz felek hozzaszolasait es vond le a kovetkeztetest.

hihetetlen hogy aki maskepp gondolkodik az csak idiota, krumplis cigany, vagy erkolcsi roncs lehet, ilyen felsobbrendusegi erzes utoljara a naci nemetekben volt mint ami itt egyesekben van.

majd jovore a valasztason meglatjuk a valosagot es akkor kiderul hogy ki van elrugaszkodva tole kettonk kozul. meg majd nezzuk meg hol fog tartani europa 10 ev mulva es akkor majd lehet papolni a progressziv nyugati ertekekrol amik nem vezetnek sehova meg lobalni a morallofaszt es joemberkedni mikozben az egesz vilag allva hagy...
"A téma a jogállamisággal kapcsolatos kondicionalitási eljárás hatékonysága. Magyarként azt kell mondanom, hogy nagyon hatásosnak bizonyult a jogállamisági mechanizmus. Mert körülbelül 21 milliárd eurónyi forrást felfüggesztettek, ebből pedig több mint 1 milliárd eurót már el is vesztettek a magyarok.

Ez komolyan befolyásolja a magyar állam működését, mert az állam nem tud költeni az infrastruktúrára, nem tudja támogatni a magyar gazdaságot, és az alapvető szociális szolgáltatásokat sem tudja biztosítani az emberek számára. Csak pár példát hadd hozzak.

A helyreállítási alap forrásaiból 50 kórházat lehetett volna felújítani, de ez nem történt meg. A vasúti hálózat állapota tragikus Magyarországon, egyes vonalakon 170 évvel ezelőtti sebességgel közlekednek a vonatok. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a kondicionalitási szabályozás igenis komoly hatást gyakorolt a magyarok mindennapi életére. "

kollar kinga hozzaszolasanak egy "kontextusbol kiemelt resze" (propagandista vagyok, le se kell irni)
most tekintsunk el a hazaarulozastol, meg attol amit a fidesz media mond kollar kinga felszolalasarol.

egy rovid kerdes: ha a fasszopo eu nem tartana vissza 21 milliard eurot!!! akkor mi lenne? lehet hogy mukodne az egeszsegugy meg az oktatas? mert megy a visitas hogy mar a szomszed allamok is leeloztek csak ugye hatranybol indulunk...
lehet hogy mukodne az orszag?

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. április 14., hétfő 23:27

halamadrid írta:
tomi_b írta: Közben PohárDani ukrán zászlót photoshoppolt MP kezébe.
Ezek bazmeg bármire képesek :lol: Undorító.
Egyszer rákerestem Instán.
Aranyos képek, minimális propaganda, patent asszonykával, 6 év körüli gyerkőccel. El nem tudom képzelni mit kap, mire gimnazista lesz. Mondjuk lehet, hogy ha minden jól alakul, akkor az egész Megafon eltűnik a köztudatból.

https://www.instagram.com/bohar_daniel/
Szerintem amint repül a fidesz, úgy repül a Bohár család is külföldre.
Addig meg megszedi magát az adóforintjainkból. Jobb helyre nem is mehetne.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 14., hétfő 23:16

kiserik írta:vagy nem tudom mi volt Ericco célja ezzel
Visszaolvasva már látom mi volt a gond. Az "itt is a hamis a dilemmát tolja" félreérthető volt, mea culpa. Nem a magára videóra vonatkozott, hanem az egész helyzetre a mezőgazdaságban. Le is írtam külön, hogy annak csak a címe egyezik a kormány állításával, maga a tartalom már nem.
kiserik írta: neked úgy látszik a jobb, vagy inkább a biznisz oldal jut az eszedbe
Ez nem világos. Ezt miből vontad le?
kiserik írta: A MKKP adott ügyvédet és tanácsolta a jogerős bírósági határozat után ennek a szegény illegális lakásfoglaló, más tulajdonát rongáló bűnözőnek, hogy hivatkozzon a kilakoltatási moratóriumra és ne hajtsa végre a bíróság döntését, miután kitudja milyen kárt okozott a sértettnek. Legalább is az alultáplált szegény sorsú ember szavaiból erre lehet következtetni.
Már több rossz sorsú családnak is így segítettek, hogy ne tudják őket egyik napról a másikra kidobni az utcára. A nagy számok törvénye alapján is becsúszhat néha egy-egy ilyen eset, ahol visszaéltek a jogi segítségükkel. Én azért a készítők helyében beletettem volna videóba azt is, hogy mit reagált a kutyapárt a kialakult helyzetre, ami állítólag az ő aktív segítségükkel idéződött elő. Lehet árnyalná a következtetést. Ezt a plusz munkát egy valódi szerkesztőség beletenné, ahogy sokan bele is teszik. Ekkor van az, amikor egy kormánytól független média a videó végén azt mondja, hogy megkerestük xy-t, de az a videó elkészítéséig nem reagált.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 14., hétfő 22:57

Egyszer rákerestem Instán.
Aranyos képek, minimális propaganda, patent asszonykával, 6 év körüli gyerkőccel. El nem tudom képzelni mit kap, mire gimnazista lesz. Mondjuk lehet, hogy ha minden jól alakul, akkor az egész Megafon eltűnik a köztudatból.

https://www.instagram.com/bohar_daniel/
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. április 14., hétfő 22:45

Caraway írta:
En jelentettem is facen, undorito fereg. Raadasul igenytelen modon csak a wikipediarol leszedett ukran zaszlo kepe, 1 masodperc alatt megtalalhato.

Fel tudnek ezektol robbanni. Ah mind1, nyugi, nyugi, mar csak 360 nap kb. :kalapos:
Meg még 8-16 év, a koleszterintől függően.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 14., hétfő 22:44

csababarca írta:
Caraway írta:
En jelentettem is facen, undorito fereg.
Szerencsések vagytok, engem letiltott pár nevetős reakció miatt :mrgreen:
Én faszszopo orbánviktort jelentettem a minap fake news miatt :kalapos:
thereisonly1ronaldo

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 14., hétfő 22:41

Caraway írta:
En jelentettem is facen, undorito fereg.
Szerencsések vagytok, engem letiltott pár nevetős reakció miatt :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 14., hétfő 22:40

Az is csak mpnek jó, a világ normális oldala Ukrajna mellett áll, köszi dani :lol:
Hogy lehet valaki ennyire, de ennyire kibaszott ostoba :lol:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. április 14., hétfő 22:38

En jelentettem is facen, undorito fereg. Raadasul igenytelen modon csak a wikipediarol leszedett ukran zaszlo kepe, 1 masodperc alatt megtalalhato.

Fel tudnek ezektol robbanni. Ah mind1, nyugi, nyugi, mar csak 360 nap kb. :kalapos:

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 14., hétfő 22:31

kiserik írta:
Nagyvonalakban annyi, hogy az utóbbi időben felbukkant állategészségügyi problémák mind egy-egy külföldi kézben lévő nagygazdaságból indult, amiknek egy célja van, a profit.
a magyar nagygazdaságok nem profitra törekednek?
vagy bármilyen cég a 21. században?

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. április 14., hétfő 22:21

Közben PohárDani ukrán zászlót photoshoppolt MP kezébe.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. április 14., hétfő 21:59

:D Csak ne kapjatok agyvérzést a jóhiszemű, szeretettel teli politikusok miatt, mert akkor nem lesz kivel fórumoznom.

Marad Remy, de ő meg a jinxjei miatt lesz kitéve. :mrgreen:

Vissza: