1: le kellene már akadni, ezekről az egyértelmű skatulyázásokról és megbélyegzésekről. Szerintem maradtunk még páran az országban, akiknek a veleményét nem véleményvezérek, politikusok vagy Reddit huszárok mondják meg. Én a saját véleményemet az ismert információk alapján alakítom ki. Az, hogy a pártpolitikában kivel szimpatizálok aszerint alakul, hogy az opciók közül ki van közelebb ehhez. Nem a párt alakítja a veleményemet, hanem a veleményemhez keresek pártot, mert úgy gondolom, hogy akkor van jogom politikáról beszélgetni, véleményt formálni, ha szavazások alkalmával minden alkalommal élek a jogommal és eladom a szavazatokat.nuevo_ericco írta:Vicces ezt abban a jogi környezetben olvasni, ahol a Fidesz 15 éve alkotja a törvényt, kétharmaddal, és kimondottan illiberális eszmék mentén.kiserik írta: Én valahogy nem tartom normálisnak azt, hogy a túlzott liberalizmus miatt
Semmi köze ennek a liberalizmushoz, ha a Mi hazánk ezt hiszi, terjeszti, akkor még alkalmatlanabbak, mint idáig gondoltam. Ez 15 évnyi kizárólag a párt és annak gazdasági körének érdekei mentén való törvénykezés eredménye.
A liberalizmus pont, hogy a magántulajdonhoz való jogot védte mindig.
Ha már bírósági ítélet született, és a hatóságok nem hajlandóak azt teljesíteni, az a rendőrség és belügyminisztérium sara. De lehet lemaradtam róla, és Pintér Sándor lett időközben libsi.kiserik írta: Felteszem a kérdést, hogy tényleg az a jó irány, hogy a bűnelkövetőnek több joga van, mint a sértettnek?
Ami pedig az irányt illeti, még mindig az ártatlanság vélelme mellett vagyok, persze valóban független hatalmi ágak mellett. Csak úgy van értelme, nem pedig ha a politika mindenbe beleszól. Remélem, hogy az ilyen videók minden esetben bírósági ítéletek után fognak születni, a rendőrség egyértelmű mulasztása után, nem érkezünk meg oda, hogy aktív, még folyamatban lévő ügyekbe fog beavatkozni valamelyik párt és a kopaszai.
2: ha a ilyen olyan liberális jogokról hallok, akkor nem a Fidesz jogalkotása jut eszembe, hanem az ilyen olyan nemzetközi jogvédő szervezetek és az ezekkel harmonizáló politikai szervezetek. Szóval nem, nem Pintér lett libsi, hanem az európai úgynevezett jogvédők meg emberjogi munkások lettek hatalmasok, és jobban érdekli őket mondjuk az, hogy egy köztörvényes elítèlt bűnözőnek mennyi M2 méter jut a zárkában, meg milyen minőségű és mennyiségű ételt kap, mint hogy mi lett a sértettel.
Ismét sikerült oda keverni a Fidesz kormányt, ahová nem kell. Ez a rendszer nem 15 éve lett felállïtva, hanem 35 éve. Azóta az összes kormány csak kiárulja az országból azt, amit csak tud.nuevo_ericco írta:Érdekes videó, mert a kormány itt is a hamis a dilemmát tolja (a videó címe is ezt idézi, de aztán az abban elhangzottak már mást). Mart ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy magyar nagybirtok vagy külföldi nagybirtok, akkor az előbbi tűnik jobb megoldásnak, és máris Mészáros, Csányi, stb. szája íze szerint alakult a diszkurzus. De ha odatesszük az opciók közé, amit régebben még maga a Fidesz is képviselt, hogy leginkább a kis- és középbirtokosokra kéne koncentrálni, arrafele motiválni, úgy osztani a támogatásokat, stb., megváltozik az egész vita.kiserik írta: Más: egy (számomra) roppant érdekes beszélgetés egy magyar gazdával a manapság aktuális állati betegségekről és azok hátteréről. https://youtu.be/Um5LwjeYhdk?si=IZGyil_YtKAlJlSv
De ez már lefolyt víz a Dunán, az elmúlt években szinte minden egy-két kézben összpontosult, lepapírozva, az ehhez szükséges törvényekkel.
És ez a víz bizony nem folyt le a Dunán, csak kevés az a párt, aki hajlandó lenne tenni ellene valamit, ha odakerülne. Gyakorlatilag 1db van jelenleg, odakerülni viszont nulla az esélyük. Sajnos amit a Tisza párttól láttam mezőgazdasági vonalon, azt inkább kösz, de nem.