Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

swfan

Re: Politika

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 11., péntek 12:02

javier88 írta: Ez a Kollár Kinga nyilatkozat, hogy örül neki, hogy a magyarok rosszabbul élnek az uniós pénzek visszatartása miatt, mert így az ellenzék esélyei javultak, nagyot fog menni a médiában. Számomra felfoghatatlan, hogy ilyen idióták mit keresnek a politikában.

Itt van amúgy a teljes felszólalásnak a szövege, ebből sikerült kihozni azt, amit...

„A téma a jogállamisággal kapcsolatos kondicionalitási eljárás hatékonysága. Magyarként azt kell mondanom, hogy nagyon hatásosnak bizonyult a jogállamisági mechanizmus. Mert körülbelül 21 milliárd eurónyi forrást felfüggesztettek, ebből pedig több mint 1 milliárd eurót már el is vesztettek a magyarok.

Ez komolyan befolyásolja a magyar állam működését, mert az állam nem tud költeni az infrastruktúrára, nem tudja támogatni a magyar gazdaságot, és az alapvető szociális szolgáltatásokat sem tudja biztosítani az emberek számára. Csak pár példát hadd hozzak.

A helyreállítási alap forrásaiból 50 kórházat lehetett volna felújítani, de ez nem történt meg. A vasúti hálózat állapota tragikus Magyarországon, egyes vonalakon 170 évvel ezelőtti sebességgel közlekednek a vonatok. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a kondicionalitási szabályozás igenis komoly hatást gyakorolt a magyarok mindennapi életére.

Politikailag viszont nem vagyok ennyire biztos ebben, mert a folyamat elvezetett a társadalom radikális polarizálódásához. Az egyik előttem felszólaló azt mondta, nem volt politikai ellenreakció. Szerintem viszont volt.

Egyrészt a Fidesz és a magyar kormány még mindig visszaél a helyzettel belpolitikai céljai érdekében, és azt állítja, hogy a Bizottság kettős mércén alapuló érveléssel tartja vissza a forrásokat, mert politikailag motivált az ügyben. És ha hagyjuk, hogy a politikai engedmények szerepet kapjanak a folyamatban, azt gondolom, valahogy tényleg politikailag motiváltak lesznek a döntések. És ez végülis elvezet a magyar kormány pozíciójához. A kormány úgy állítja be magát, mint aki folyamatosan a hungarofób brüsszeli vezetőkkel szemben védekezik.

Ugyanakkor a magyarok romló életszínvonala erősíti az ellenzéket. Én ilyen értelemben nagyon pozitívan tekintek a 2026-os választásra.

A szakértőkhöz tennék fel még egy kérdést: hogyan tudják az EU pénzügyi érdekeit az EU politikai érdekeivel összhangba hozni? Miközben megőrzik Magyarország uniós integrációját. És milyen aktív lépéseket kellene tennie az EU-nak, hogy fellépjen a kondicionalitási eljárással kapcsolatos hamis információkkal szemben?”

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. április 11., péntek 11:54

halamadrid írta:
javier88 írta: Ez a Kollár Kinga nyilatkozat, hogy örül neki, hogy a magyarok rosszabbul élnek az uniós pénzek visszatartása miatt, mert így az ellenzék esélyei javultak, nagyot fog menni a médiában. Számomra felfoghatatlan, hogy ilyen idióták mit keresnek a politikában.
Ugyanez a köpködés volt, amikor néhány hónapja megírta egy random politikai elemző, hogy a Tiszának kedvez a biológiai kicserélődés.
A képviselő is egy szimpla igazságot fogalmazott meg, csak rátapintott vele egy fideszes G-pontra, Márki-Zay óta meg tudjuk, hogy a legkisebb félreértési lehetőséggel is sajnos vigyázni kell.
aki nem 50 alatti iq-val rendelkezik az nem ertett felre semmit, sajnos egy osszetett mondat formajaban mondta amit mondott igy egybol meg lehetett vagni es ennyi
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 11., péntek 11:41

Ugyanez a köpködés volt, amikor néhány hónapja megírta egy random politikai elemző, hogy a Tiszának kedvez a biológiai kicserélődés.
A képviselő is egy szimpla igazságot fogalmazott meg, csak rátapintott vele egy fideszes G-pontra, Márki-Zay óta meg tudjuk, hogy a legkisebb félreértési lehetőséggel is sajnos vigyázni kell.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. április 11., péntek 11:32

https://telex.hu/belfold/2025/04/10/ktk ... ormanyinfo

:lol: pontyarcueknak ennyi ido kellett hogy kitalaljak ezt a hazugsagot :lol: nem az ove :lol: ahogy az orbannak sincs megtakaritasa es a lolo nem stroman

ezt is csak a legokosabb szavazoik nyelik be :lol:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 11., péntek 11:28

Nagyon rárepült a propi a Kollár Kinga nyilatkozatra :lol: hogy vergődnek. Persze az egészet úgy tálalják, mintha maga a Tisza esküdött volna össze Brüsszellel, hogy vessék ki a szanciókat

Ahogy eddig sem, ezúttal se fog működni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2025. április 11., péntek 11:32-kor.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 11., péntek 9:24

ferni írta:Azért ennyi ember egyik mögött se volt arányaiban
Viszont egyik országban sincs annyira megszállva a nyilvánosság, az állam, mint Magyarországon.
ferni írta:de ezt ők is tudják nem nyelné be a nép
Szerintem pedig már van annyi hatalmuk, eszközük, torzult már annyira a látásuk, hogy simán azt higgyék, ez is belefér. Lesznek tüntetések, lehet balhék is, a rendőrség picit bekeményít majd, vízágyúzik is talán, majd az emberek "megunják és hazamennek".
ferni írta: MPről még mindig nem borított ki eddig senki semmi illegálisat
Majd valamelyik korábban, még fideszes pikszisben aláírt szerződésére hivatkozva hoz döntést a kúria vagy az alkotmánybíróság. Nem az a lényeg, hogy valós legyen a vád, hanem hogy a fideszesek elé tudjanak tenni valamit, bármit. Vagy hogy a választásokig ne szülessen felmentő ítélet.
Realista24 írta: es csak nagyon kozel a valasztashoz jonnek ki velt vagy krealt vadakkal, amik 1-2 napra komoly nyomot hagynak
Elképzelhető. Majd a már MP nélküli Tiszát megverve, a választások után pár héttel/hónappal, mikor már csillapodtak a kedélyek, szétteszik a kezüket a hatóságok, hogy ez van, az igazság malmai néha lassan őrölnek, sajnos a bíróság nem tudott még a választások előtt döntést hozni, amivel eltörölték volna a tiltást. Viszont a kampány alatt a hazugságcunami elsöprő lesz erre hivatkozva.
Zack írta:nem sokban tér el a választás meg nem tartásától
Bíznak majd az állami eszközökben, meg hogy kis országnak csak egy csőcselékre futja, ők pedig jelenleg náluk vannak.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 11., péntek 9:15

ferni írta:
nuevo_ericco írta:

Szerintem nem engedik elindulni Magyar Pétert, és majd mutogatnak Romániára meg Franciaországra.
MPről még mindig nem borított ki eddig senki semmi illegálisat, hogy bármi olyat csinált volna, a kérdés van-e még valami amiről nem tudunk.
Ha en lennek a Fidesz, akkor meg sokaig csak osztogatnam a lovet, nyomnam a propagandat, es csak nagyon kozel a valasztashoz jonnek ki velt vagy krealt vadakkal, amik 1-2 napra komoly nyomot hagynak, es velhetoen igy tudjak kimaxolni a bizonytalan valasztok megingatasat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. április 11., péntek 9:12

nuevo_ericco írta:
Zack írta:ha lesz is csalás, az nem a beszüntetése lesz
Szerintem nem engedik elindulni Magyar Pétert, és majd mutogatnak Romániára meg Franciaországra.
A jelenlegi közhangulatot elnézve, MP indulásának megakadályozása nem sokban tér el a választás meg nem tartásától. Jelenleg azt látom, hogy ez a választás egy Orbán és Magyar (tényleg minden magyar) közötti 1v1 összecsapás lesz. Ahonnan, ha az egyik résztvevőt eltiltod, akkor praktikusan nincsen választás. Meg persze lesz helikopteres infláció is.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 11., péntek 9:06

nuevo_ericco írta:
Azért ennyi ember egyik mögött se volt arányaiban, mint most a Tisza mögött, illetve MP az EP képviselő, ami mint kiderült hatalmas dolog volt hogy elvállalt utólag.

Értem a logikát, de ezt ők is tudják nem nyelné be a nép.

MPről még mindig nem borított ki eddig senki semmi illegálisat, hogy bármi olyat csinált volna, a kérdés van-e még valami amiről nem tudunk.

Eddigi legnagyobb balhéja papíron, hogy állítólag megúsztatott egy telefont :lol:

Most ilyen Kollár Kinga meg Ruszin-Szendi videókat kiforgathatnak meg járathatják a propagandában, de azzal olyan sokra nem mennek

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 11., péntek 8:59

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. április 11., péntek 8:40

Péntek reggeli vitaindító. Szerintem semelyik pártnak nem lesz önállóan kétharmada (bár nagyon nehéz úgy nyerni, hogy 50%-nyi képviselő meglegyen de 67%-nyi ne. A Fidesz Mihazaánk koalíciót tartom a legvalószínűbbnek, ideológiailag nincs lényeges eltérés, ami van (lopás) pedig a hatalom közelében el fog korrodálódni. Az Mszp(Párbeszéd) és DK szerintem nem lesz olyan helyzetben, hogy kisegítse megint a Fideszt, de most már mint koalíciós partner. Nem hittem volna, hogy ennyire nem fogok lelkesedni az elmúlt 100 év legtöbb kárt okozó pártjának az eltűnéséért. Kérdés előtt, az Mszp-ről beszélek. A Tiszának a Momentum talán és a Kutyapárt, ha a matek megkívánja, lehetnének a természetes szövetségesek. Itt a Momentumban látok az internet világban hitet, de megérteni nem tudom. Kutyák pedig mindig erősebbek választás után, előtt mint választáson.
Nem tudok a fenti 4 lehetőség közül szavazni, nekem szörnyen hiányzik a Fidesz a Mihazánkkal nyer de 2/3-ad nélkül és a Tisza a kutyákkal vagy valami nem 100%-ban roncsellenzéki párttal koalícióban nyer 2/3-al.
Aztán még sok víz lefolyik a Dunán mire tényleg eljön a 26-os választás, ha eljön.

PS, szerintem meg lesz tartva, ha lesz is csalás, az nem a beszüntetése lesz.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. április 11., péntek 8:24

https://telex.hu/belfold/2025/04/11/orb ... interju-11

csak 15 eve lopjatok szet az orszagot ti senkik

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 11., péntek 5:54

ha ez a szavazas nehany honapja megy ki, szerintem kb forditva lett volna az arany, de mintha bizakodobb lenne a forum mostmar.
remelem ez a tendencia kivetul majd a lakossagra is. :)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 10., csütörtök 22:43

Annó én hoztam ide Aladár történetét, akit brutális módon hurcoltattak el Spanyolországból. Itt tart most az ügy, akit esetleg érdekel. https://www.youtube.com/watch?v=JZjof4UVRQo
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 10., csütörtök 21:43

Cali írta: Egy szavazást lehetne kérni arról, hogy a fórumozók milyen eredményre számítanak jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

Nem amit szeretnénk, hanem amit gondolunk, hogy lesz.

Fidesz 2/3-ad
Fidesz 2/3-ad nélkül
Tisza 2/3-ad
Tisza 2/3-ad nélkül

Köszi! :)
Go!
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Cali

HozzászólásSzerző: Cali » 2025. április 10., csütörtök 21:39

Egy szavazást lehetne kérni arról, hogy a fórumozók milyen eredményre számítanak jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

Nem amit szeretnénk, hanem amit gondolunk, hogy lesz.

Fidesz 2/3-ad
Fidesz 2/3-ad nélkül
Tisza 2/3-ad
Tisza 2/3-ad nélkül

Köszi! :)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 10., csütörtök 20:21

Rovarirtó spray-vel fújtak arcon egy TISZA aktivistát Szigetváron

Egyre jobb.... :coffee:

Vityáék meg teljesen pánik üzemmódban

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. április 10., csütörtök 20:07

https://24.hu/belfold/2025/04/10/tisza- ... zeeskuves/

kar emelni a dozison, ezen mar grazban sem tudnak segiteni

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 10., csütörtök 19:51

https://24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/or ... _penzeket/

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. április 10., csütörtök 17:33

https://24.hu/belfold/2025/04/10/szepes ... os-istvan/

szoki fidesz ongol

propi vs valosag :lol: :lol: :lol: sotetek