kiserik írta:
Természetesen mindent lehet jobban csinálni. Mindent. De azt mondom, hogy teljesen elfogadható volt.
Keret menedzselés: én csak a Barca keretét néztem meg, közel azonos játékpercek a játékosoknál. Megvan a mag és megvannak a kiegészítő játékosok. Akkor Flick is ilyen bugyuta vén fasz?
Fiatalok: ott van Bobby. Megjött, csereként kapott perceket és vágta a gólokat. Meg is kapta kezdőként a Lille elleni meccset. Az eredményre illene emlékezni. Majd ekkortájt volt az is, hogy a válogatottban olyan foshalom volt szintén kezdőként, hogy le kellett cserélni 45 perc után, mert az egyetlen sikeres passza és értékelhető teljesítménye az volt, hogy elvégezte a kezdőrúgást. Telesen egyértelmű volt, hogy nem áll készen a top focira, így visszavett Carlo és inkább edzéseken fejlesztik. Jobb lett volna, ha még több meccs megy el rajta? Most már ott tart, hogy egy kupameccsre is be lehet dobni.
LV-Modric csere. Ok, én elhiszek mindent. Te hogy oldottad volna meg tegnap, hogy Modric nem bírta tovább? Brahimot vagy Gulert egy kétfős belső kp-ra?
Először is köszi, hogy áthoztad.
Nem igazán érdekel a Barca, viszont azt látni a mi játékosainkon, hogy ki vannak fingva. Szerintem a Barca játékosaiban érezhetően kevesebb meccs van az elmúlt 2-3-4 évből, mint a mieinkben csapat és válogatott tekintetében is. A szezon egészére levetítve az edzőnk döntései alapján a középpályánk egyik motorja egy 39 éves Modric; az állandó első cserénk a 33 éves Lucas (aki a 9. legtöbbet játszott perccel rendelkezik); előbb pihenteti a (kizárólag kényszerből bedobott) Asenciót, mint a szintén szarrá játszatott, fáslis térdű, 32 éves Rüdigert; Valverde tényleg csak akkor fog pihenni, ha eltiltják vagy lelövik stbstb.
Igen, a fiatalok kockázatosak, azonban ha egész szezonban szenvedsz és vergődsz, akkor szerintem érdemes lenne egy kicsit több kockázatot vállalni és pl. úgy alakítani a játékot, hogy tudjunk pihentetni játékosokat a fiatalok javára, nem pedig állandóan az 1 gólos előnnyel vagy hátránnyal eredménykényszerben kelljen kényszerpályán mozogni.
A fiatalok nem lesznek konstans jók, de láttuk, hogy azért Gülernek, Endricknek, Asenciónak, vagy akár annak a Gonzalónak is van erénye és lehet haszna, akit 5 percig láttunk, aztán a vérbeli csatárgólja után eltűnt a süllyesztőben. (Pedig sokszor operálhattunk volna más taktikával és játszhattuk volna a labdákat úgy rá, mint tavaly Joselura)
Az, hogy egy ilyen szezon és ennyi játékperc után kit dobtam volna be a Carlo által fel nem épített középpályás játékot megerősíteni, azt nem tudom. Ezek Ancelotti döntései, ő maga hozta magát ilyen helyzetbe, hogy ezt "kellett" meglépnie. Tisztában volt a távozókkal, valamint az itt maradt játékosok korával, erényeivel stb.
Volt majdnem egy éve gondolkodni, hogy hogyan menedzselje a keretet az egész szezonra levetítve, nehogy már nekem kelljen megmondani, hogy hogyan kellett volna kihúznia magát abból a zsákutcából, amibe vezette a csapatot. Sokkal jobban ért hozzá, mint én, azonban ha mindneképpen választ vársz tőlem, akkor a válasz, hogy úgy alakítottam volna a játékunkat és forgattam volna a keretet egész évben, hogy most ne ebben a helyzetben legyünk és legyen más opciónk, mint Lucast beküldeni, hogy Valverde feljebb tudjon menni.
Arról nem is beszélve, hogy elsimerem Valverdét, de mégis mi a búbánatos f.sznak várja tőle Carlo, hogy majd kreativitást és ötletet hoz a középpályára, esetleg tempót szab a csapatnak? Ezek hiányzotak tegnap, ezek közül pedig egyik se az erénye.
Amit fel tudok róni Carlonak, hogy többször teszi Vinit a kapuhoz közel a sebessége miatt, de sajnos Kroos hiányában nincs aki indítani tudná.
Nincs aki indítani tudná? Hát milyen játékosok futkorásznak már a pályán nálunk
Talán le kellett volna oktatni különböző formációkat és kitalálni valamit, hogy hogyan tudják kiugratni, nem pedig csak felküldeni őket úgy, hogy kb. azt csinálnak, amit akarnak.
Kroos kiválásával ezt is tudhatta előre, hogy ez lesz. Tudom, hogy ez nem Ancelotti jellemzője és mások az erényei. Sajnálom, viszont ennek a csapatnak nem ez kell, pont ezért is kell lépnie.