Te komolyan azt mondod, hogy ezt a csapatot ebben az évben nem lehetett volna jobban menedzselni? A menedzselés alatt mindent értek a felállástól kezdve, a taktikákon és különböző stratégiákon át, a cserék személyein, idején és a keveset játszó játékosok tűzben tartásán keresztül odáig, hogy a hosszú sérülésből visszatérő játékosokat ne dobjuk be egyből a mélyvízbe (miután sokadjára látjuk, hogy vagy visszasérülnek, vagy szar teljesítményt nyújtanak)?kiserik írta: Mosdatás, nem mosdatás, ha figyelmesen elolvastad amit korábban írtam, akkor láthatod, hogy szerintem igen, ebben a keretben ennyi van. Dupla után, kontinens tornák után, sérülések után, tele lyukakkal ennyi van. 1 nyert, egy vesztett kupa, kupadötő, 4 pont hátrány a bajnokságban és eddig legjobb 8 a BL-ben. Szerintem ez a körülményekhez képest nem annyira rossz eddig.
Meg jössz azzal, hogy duplázás, kontinens torna stb. Nem kéne akkor talán a kevesebbet játszó játékosokat bedobni? Éhesek is a sikerre, bizonyítani is akarnak, nincsenek is kifacsarva.
Az a helyzet, hogy bármit amit felhozol/nak Ancelotti védelmére, mindegyikre van legalább 1-1 messziről látható megoldási opció, amit nem nagyon próbált, hogy működik-e. Nyilván nem várható el senkitől, hogy hibátlan legyen, de ennyi látható hibát egymásra halmozni, azokból nem tanulni és kb semmi újat nem tenni már-már művészet.
Azt is tudjuk, hogy ahogy az emberek idősödnek, annál nehezebben változtatnak a megszokott dolgaikon, ez egy alap emberi tulajdonság. Ennek ellenére a világ legnagyobb klubját vezeti. Ahogy megkapta az elismerést a sikeres szezonok után, igenis meg kell, hogy kapja a jogos kritikákat most.
Én nem tudom elképzelni, hogy ennek a csapatnak ez a plafonja. Ahogy abban se vagyok biztos, hogy jövőre pl. egy Xabi Alonsóval sokkal jobb lesz. Viszont az biztos, hogy abból a kuka játékból, ami van, már nem fogunk kimászni Ancelottival, és kell valami új impulzus és valódi változás az edzői felfogásban, hogy ha nem is jövőre, de valamikor megint a csúcson tudjuk lenni. (Ezt tökéletesen mutatja, hogy tegnap Lucas jött elsőként. Az meg, hogy "nem LV volt az első cserénk, hanem Fede" megint csak egy színtiszta mosdatás. LV jött be elsőként, a középpályára pedig az egész szezonban csapágyasra járatott Fede került, de a játékunk képe nem változott semmit se, sőt. Na hát ez aztán így még jobban néz ki... )