'shutterisland írta:
na ujabb tema igy szombat reggel 5kor.
kozos vagy kulon kassza parkapcsolatban/hazassagban ?
en inkabb az utobbit partolom, persze a kozos koltsegek (rezsi, hitel/berleti dij, haztartasbeli dolgok, kozos megtakaritasi szamla, stb) aranyosan bedobva a kozosbe, de aztan a fennmarado penzzel meg mindenki azt kezd, amit akar.
regen szerintem nagyobb divat volt az elobbi opcio, manapsag akikrol tudom, ott inkabb az utobbi elv ervenyesul.
Leginkabb egy kassza van, az enyem. Mennyasszonyom nemreg vegzett kozmetikuskent, azota egy szalonban dolgozik ehberert(gyakorlat miatt), megbeszeltem vele, hogy minden penzet tegye felre, mert szeretnenk szalont nyitni neki idovel. Mondjuk mar elotte sem hagytam neki, hogy programokat, ettermet fizessen, en ugy nottem fel, hogy edesapam kokemenyen dolgozik, edesanyam szinten, csak o a haztartasban. Nem hiszem, hogy ez az egeszseges, viszont amig o 160 ezret keres havonta, en kozel a 10 szereset. Amikor kevesebbet kerestem, akkor is ezzel a mentalitassal eltem. Raadasul neki sokszor itthon van a masodik muszakja, mert hiaba vagyok nagyon magamra igenyes, fozok, takaritok, azert o a szivet lelket kiteszi itthon.(Tisztasagmanias, egy porszem sincs sehol) , kozos kasszan meg azert nem vagyok vele, mert vallalkozokent barmikor johet egy 2-3 millios varatlan kiadas.
Szerintem itt nincs aranyszabaly, a lenyeg, hogy mindket fel jol erezze magat a kapcsolatban, mivel minden kapcsolat mas, emiatt merlegelni kell, hogy mi az ami belefer es nincs surlodas a penz miatt, ami egyebkent konnyen megmergezheti az addig tokeletesen mukodo parkapcsolatot.
A mennyasszonyom huga, akinek nagyon rossz kapcsolata van a baratjaval, meselte, hogy a srac hiaba 25 eves, olyan eretlen, mint egy 12 eves gyerek(kaszkador, evente 2-3 honap meloval, tobbi napokon lezeng, termeszetesen semmire sem eleg az az evi 3 millio, amit keres vele.) a csajszi fizeti a rezsit, ettermeket ugy, hogy sajat vallalkozasat csinalja, mellette foallasban dolgozik. Sokszor megkerdez engem errol, hogy mit gondolok errol.
Mondtam neki, hogy annyi penzt adjon bele a kapcsolatba, amit ha egyszer kenyertoresre kerul a dolog, nem sajnal utolag. Legyen ez a rengeteg rezsi, egy utazas, egy draga karacsonyi ajandek.