Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Galacticos

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. április 10., csütörtök 8:05

R. Carlos írta: Így hogy Mendy nem lesz, biztosan megússzuk. Ha felépült volna, tuti őt kellett volna tesztelnie a bal oldalon.
Igy meg alaba lesz.. :lol:

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. április 10., csütörtök 7:40

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

Nagyszeru. Akkor megint ész nélkül leszünk a pályán.
Mindegy, megcsináljuk.
Hogy 3 kapott gól alatt megússzuk? :lol:
Így hogy Mendy nem lesz, biztosan megússzuk. Ha felépült volna, tuti őt kellett volna tesztelnie a bal oldalon.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 10., csütörtök 6:39

Realista24 írta:
Pad'em írta: JUST IN: Dani Ceballos and Ferland Mendy are OUT vs Arsenal. The rupture affecting the tendon of Dani Ceballos’ left leg, is making his return against Arsenal almost impossible.
@diarioas
Mindegy, megcsináljuk.
Hogy 3 kapott gól alatt megússzuk? :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 10., csütörtök 6:19

Pad'em írta: JUST IN: Dani Ceballos and Ferland Mendy are OUT vs Arsenal. The rupture affecting the tendon of Dani Ceballos’ left leg, is making his return against Arsenal almost impossible.
@diarioas
Mindegy, megcsináljuk.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 10., csütörtök 0:46

chronic írta: Vini-Bappe sose fog mukodni.
Mintha felraktad volna anno CR es prime Neymit.
Nyilvan kepessegekben messze elmarad az elso ketto, de az analitika nagyjabol ugyanaz.

Ki kell szallni a szabadsagharcosbol mig adnak erte 3 fürt bananon kivul mast is. Az uj brigadot meg a Bappe-Endrick-Jude harmasra felhuzni.
Miért ne működne? Ha Vini marad a szélen és nem a kapu elé kavar állandóan, akkor simán működne. Adott ő már elég gólpasszt meg forintos labdát onnan Mbappenak is, másnak is.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. április 10., csütörtök 0:00

JUST IN: Dani Ceballos and Ferland Mendy are OUT vs Arsenal. The rupture affecting the tendon of Dani Ceballos’ left leg, is making his return against Arsenal almost impossible.
@diarioas
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

chronic
Kedvenc játékosaid: R9, Modric
Kedvenc csapatod: fehér balett

HozzászólásSzerző: chronic » 2025. április 9., szerda 23:27

Vini-Bappe sose fog mukodni.
Mintha felraktad volna anno CR es prime Neymit.
Nyilvan kepessegekben messze elmarad az elso ketto, de az analitika nagyjabol ugyanaz.

Ki kell szallni a szabadsagharcosbol mig adnak erte 3 fürt bananon kivul mast is. Az uj brigadot meg a Bappe-Endrick-Jude harmasra felhuzni.

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. április 9., szerda 15:56

kiserik írta: Természetesen mindent lehet jobban csinálni. Mindent. De azt mondom, hogy teljesen elfogadható volt.

Keret menedzselés: én csak a Barca keretét néztem meg, közel azonos játékpercek a játékosoknál. Megvan a mag és megvannak a kiegészítő játékosok. Akkor Flick is ilyen bugyuta vén fasz?

Fiatalok: ott van Bobby. Megjött, csereként kapott perceket és vágta a gólokat. Meg is kapta kezdőként a Lille elleni meccset. Az eredményre illene emlékezni. Majd ekkortájt volt az is, hogy a válogatottban olyan foshalom volt szintén kezdőként, hogy le kellett cserélni 45 perc után, mert az egyetlen sikeres passza és értékelhető teljesítménye az volt, hogy elvégezte a kezdőrúgást. Telesen egyértelmű volt, hogy nem áll készen a top focira, így visszavett Carlo és inkább edzéseken fejlesztik. Jobb lett volna, ha még több meccs megy el rajta? Most már ott tart, hogy egy kupameccsre is be lehet dobni.

LV-Modric csere. Ok, én elhiszek mindent. Te hogy oldottad volna meg tegnap, hogy Modric nem bírta tovább? Brahimot vagy Gulert egy kétfős belső kp-ra?
Először is köszi, hogy áthoztad. :agree:

Nem igazán érdekel a Barca, viszont azt látni a mi játékosainkon, hogy ki vannak fingva. Szerintem a Barca játékosaiban érezhetően kevesebb meccs van az elmúlt 2-3-4 évből, mint a mieinkben csapat és válogatott tekintetében is. A szezon egészére levetítve az edzőnk döntései alapján a középpályánk egyik motorja egy 39 éves Modric; az állandó első cserénk a 33 éves Lucas (aki a 9. legtöbbet játszott perccel rendelkezik); előbb pihenteti a (kizárólag kényszerből bedobott) Asenciót, mint a szintén szarrá játszatott, fáslis térdű, 32 éves Rüdigert; Valverde tényleg csak akkor fog pihenni, ha eltiltják vagy lelövik stbstb.

Igen, a fiatalok kockázatosak, azonban ha egész szezonban szenvedsz és vergődsz, akkor szerintem érdemes lenne egy kicsit több kockázatot vállalni és pl. úgy alakítani a játékot, hogy tudjunk pihentetni játékosokat a fiatalok javára, nem pedig állandóan az 1 gólos előnnyel vagy hátránnyal eredménykényszerben kelljen kényszerpályán mozogni.

A fiatalok nem lesznek konstans jók, de láttuk, hogy azért Gülernek, Endricknek, Asenciónak, vagy akár annak a Gonzalónak is van erénye és lehet haszna, akit 5 percig láttunk, aztán a vérbeli csatárgólja után eltűnt a süllyesztőben. (Pedig sokszor operálhattunk volna más taktikával és játszhattuk volna a labdákat úgy rá, mint tavaly Joselura)

Az, hogy egy ilyen szezon és ennyi játékperc után kit dobtam volna be a Carlo által fel nem épített középpályás játékot megerősíteni, azt nem tudom. Ezek Ancelotti döntései, ő maga hozta magát ilyen helyzetbe, hogy ezt "kellett" meglépnie. Tisztában volt a távozókkal, valamint az itt maradt játékosok korával, erényeivel stb.

Volt majdnem egy éve gondolkodni, hogy hogyan menedzselje a keretet az egész szezonra levetítve, nehogy már nekem kelljen megmondani, hogy hogyan kellett volna kihúznia magát abból a zsákutcából, amibe vezette a csapatot. Sokkal jobban ért hozzá, mint én, azonban ha mindneképpen választ vársz tőlem, akkor a válasz, hogy úgy alakítottam volna a játékunkat és forgattam volna a keretet egész évben, hogy most ne ebben a helyzetben legyünk és legyen más opciónk, mint Lucast beküldeni, hogy Valverde feljebb tudjon menni.

Arról nem is beszélve, hogy elsimerem Valverdét, de mégis mi a búbánatos f.sznak várja tőle Carlo, hogy majd kreativitást és ötletet hoz a középpályára, esetleg tempót szab a csapatnak? Ezek hiányzotak tegnap, ezek közül pedig egyik se az erénye.
Amit fel tudok róni Carlonak, hogy többször teszi Vinit a kapuhoz közel a sebessége miatt, de sajnos Kroos hiányában nincs aki indítani tudná.
Nincs aki indítani tudná? Hát milyen játékosok futkorásznak már a pályán nálunk :lol:
Talán le kellett volna oktatni különböző formációkat és kitalálni valamit, hogy hogyan tudják kiugratni, nem pedig csak felküldeni őket úgy, hogy kb. azt csinálnak, amit akarnak.

Kroos kiválásával ezt is tudhatta előre, hogy ez lesz. Tudom, hogy ez nem Ancelotti jellemzője és mások az erényei. Sajnálom, viszont ennek a csapatnak nem ez kell, pont ezért is kell lépnie.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 9., szerda 14:27

Nem tudom, hogy hová, de biztos nem a Vini topikba. Talán ide:
realistahuni írta: A legtöbb normális szurkolónak/fórumozónak nem az az elvárása hogy minden évben triplázzunk hanem hogy mondjuk a szezon 70 százalékában Real Madridhoz méltó foci legyen, eredménytől függetlenül.

Amíg ilyen jó gazdasági helyzetben van a klub és ilyen keret van én többé nem akarom látni hogy egy csöves arsenal ellen 0-0-ra játszunk. Az este ha kitakarták volna a címert azt is mondhattuk volna hogy a Burnley vagy az Everton játszik annyira gyalázatosak voltunk.

Ide támadó szellemű edző kell, akinek vannak letámadáshoz sémái és egyből máshogy fog kinézni ez a keret.

Van egy raklap támadónk, box to boxba vissza kell rakni Judeot, Cama,Tchoua is néha meg tudja mutatni hogy van némi foci bennük szóval annyira azért nem tragikus a keret hogy angol2 focit kelljen nézni hétről hétre.

Persze benne van hogy lekontráznak,kibekkelnek vagy januárban a bejgli utohatas miatt nem lesz kedvünk, de a kontrasztnak teljesen másnak kell lennie.
A legtöbb normális szurkoló utólag szinte csak a címekre emlékszik. Volt itt Mou, Lope, Solari, akik támadó focit akartak játszani, mégis arra emlékszünk szivesen, hogy Carlo elhozta a 10.-et és ZZ-vel párban elhoztak 6 Bl trófeát. Márpedig Carlo és ZZ alatt is ugyan ezt a ""gyalázatos"" játékot játszottuk.

Igen, nagyon jó lenne egy 433, 1 vkp + 2btb, de Mbappe meg van lőve, ha egyedül van elől. Ő nem center, kell mellé valaki. Itt van elbaltázva a keret. Nincs centerünk. Ez a 442 főleg Mbappe miatt lett. Amióta beálltunk erre, azóta indult meg a francia a csúcs felé. Amit fel tudok róni Carlonak, hogy többször teszi Vinit a kapuhoz közel a sebessége miatt, de sajnos Kroos hiányában nincs aki indítani tudná. Nálam elől Mbappe-Jude , az angolra fellőtt labdákkal) páros, és Vini bal szélen, ugyan azzal a feladattal, mint ami Rodrygonak van a jobb szélen.
ram8nes írta:
kiserik írta: Mosdatás, nem mosdatás, ha figyelmesen elolvastad amit korábban írtam, akkor láthatod, hogy szerintem igen, ebben a keretben ennyi van. Dupla után, kontinens tornák után, sérülések után, tele lyukakkal ennyi van. 1 nyert, egy vesztett kupa, kupadötő, 4 pont hátrány a bajnokságban és eddig legjobb 8 a BL-ben. Szerintem ez a körülményekhez képest nem annyira rossz eddig.
Te komolyan azt mondod, hogy ezt a csapatot ebben az évben nem lehetett volna jobban menedzselni? A menedzselés alatt mindent értek a felállástól kezdve, a taktikákon és különböző stratégiákon át, a cserék személyein, idején és a keveset játszó játékosok tűzben tartásán keresztül odáig, hogy a hosszú sérülésből visszatérő játékosokat ne dobjuk be egyből a mélyvízbe (miután sokadjára látjuk, hogy vagy visszasérülnek, vagy szar teljesítményt nyújtanak)?

Meg jössz azzal, hogy duplázás, kontinens torna stb. Nem kéne akkor talán a kevesebbet játszó játékosokat bedobni? Éhesek is a sikerre, bizonyítani is akarnak, nincsenek is kifacsarva.
Az a helyzet, hogy bármit amit felhozol/nak Ancelotti védelmére, mindegyikre van legalább 1-1 messziről látható megoldási opció, amit nem nagyon próbált, hogy működik-e. Nyilván nem várható el senkitől, hogy hibátlan legyen, de ennyi látható hibát egymásra halmozni, azokból nem tanulni és kb semmi újat nem tenni már-már művészet.

Azt is tudjuk, hogy ahogy az emberek idősödnek, annál nehezebben változtatnak a megszokott dolgaikon, ez egy alap emberi tulajdonság. Ennek ellenére a világ legnagyobb klubját vezeti. Ahogy megkapta az elismerést a sikeres szezonok után, igenis meg kell, hogy kapja a jogos kritikákat most.

Én nem tudom elképzelni, hogy ennek a csapatnak ez a plafonja. Ahogy abban se vagyok biztos, hogy jövőre pl. egy Xabi Alonsóval sokkal jobb lesz. Viszont az biztos, hogy abból a kuka játékból, ami van, már nem fogunk kimászni Ancelottival, és kell valami új impulzus és valódi változás az edzői felfogásban, hogy ha nem is jövőre, de valamikor megint a csúcson tudjuk lenni. (Ezt tökéletesen mutatja, hogy tegnap Lucas jött elsőként. Az meg, hogy "nem LV volt az első cserénk, hanem Fede" megint csak egy színtiszta mosdatás. LV jött be elsőként, a középpályára pedig az egész szezonban csapágyasra járatott Fede került, de a játékunk képe nem változott semmit se, sőt. Na hát ez aztán így még jobban néz ki... )
Természetesen mindent lehet jobban csinálni. Mindent. De azt mondom, hogy teljesen elfogadható volt.

Keret menedzselés: én csak a Barca keretét néztem meg, közel azonos játékpercek a játékosoknál. Megvan a mag és megvannak a kiegészítő játékosok. Akkor Flick is ilyen bugyuta vén fasz?

Fiatalok: ott van Bobby. Megjött, csereként kapott perceket és vágta a gólokat. Meg is kapta kezdőként a Lille elleni meccset. Az eredményre illene emlékezni. Majd ekkortájt volt az is, hogy a válogatottban olyan foshalom volt szintén kezdőként, hogy le kellett cserélni 45 perc után, mert az egyetlen sikeres passza és értékelhető teljesítménye az volt, hogy elvégezte a kezdőrúgást. Telesen egyértelmű volt, hogy nem áll készen a top focira, így visszavett Carlo és inkább edzéseken fejlesztik. Jobb lett volna, ha még több meccs megy el rajta? Most már ott tart, hogy egy kupameccsre is be lehet dobni.

LV-Modric csere. Ok, én elhiszek mindent. Te hogy oldottad volna meg tegnap, hogy Modric nem bírta tovább? Brahimot vagy Gulert egy kétfős belső kp-ra?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. április 8., kedd 22:37

Faust írta: Heloszia. Vicc bazdmeg, kiveszek egy ev szabit ha jovore is o az edzo.
+1
én is :lol:

hogy lehet LV-t behozni első csereként, gólos hátrányban?? :vivo:

abszurd, amit csinál Carlo, menjen pihenni, nyaralni, ráférne :coffee:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. április 8., kedd 22:33

Faust írta:
Bencze írta: Alaba kezd, LV pad
Akkor tudjuk, ki lesz az elso csere, ha eg a haz.
Heloszia. Vicc bazdmeg, kiveszek egy ev szabit ha jovore is o az edzo.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 8., kedd 22:32

MIKOR HOZOD BE FRAN GARCIÁT???

-2nél is ennyire kell Alaba?

És behozta LVt, kajak nem hiszem el, hogy lehet valaki ennyire fogalmatlan

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 8., kedd 19:22

Faust írta:
Modric :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. április 8., kedd 19:21

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. április 8., kedd 19:11

hehetheoriginal írta:
Ha itt most kikapunk 1-nél több góllal még éjfél előtt megköszönném az egész edzői stábnak az eddigi munkát.
kapaszkodj a sörbe tesomsz, a szokásos 10 perc után 3 oda feeling :kalapos:
Félek elkezdeni majd, este 9-es rajt, lehet a pulzusom negyed 9-re már az egekben lesz, elaludni nem fogok tudni :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 8., kedd 18:59

Ha itt most kikapunk 1-nél több góllal még éjfél előtt megköszönném az egész edzői stábnak az eddigi munkát.
kapaszkodj a sörbe tesomsz, a szokásos 10 perc után 3 oda feeling :kalapos:
thereisonly1ronaldo

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. április 8., kedd 18:53

Alaba :lol: Már a sérülése előtt sem volt tényező azon a poszton, de azért dobjuk be játszon egy kicsit, amúgy sem fontos meccs...Mi ez a baromság? Alaba az a szint azon a poszton aminél talán még Mendy is jobb lenne. Gyanítom itt Carloék megálmodták h kell Alaba a pontrúgásokhoz szóval benyomták a kezdőbe. Ha itt most kikapunk 1-nél több góllal még éjfél előtt megköszönném az egész edzői stábnak az eddigi munkát.

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. április 8., kedd 18:50

gondolom átaludt pár évet Carlo,
mert 5 éve még biztos jobb volt, Alaba, mint Fran, de mostanában? :hmmm:

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. április 8., kedd 18:41

El nem tudom képzelni, hogy szegény Fran mit ártott neki... Bár LV nem kezd, de szerintem így is elég baj, hogy Sakával Alaba fog szembe nézni...
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. április 8., kedd 18:38

Alaba kezd, LV pad

Vissza: