Politika
-
Re: Politika
Ismét hülyének nézik a magyart, olyan pofátlan, provokatív mértékben, amely már jogosan nyitja a bicskát a zsebekben. Két lehetőség maradt: vagy végig tudtak az egészről a kormányban, a legfelsőbb szintekig, így legalább bűnrészesek, vagy 80 IQ-nál több egyiknek sem jutott, és másfél évtizede veszi őket teljesen hülyére pár közepes tehetségű közgazdász.
Mindkét esetben teljesen alkalmatlanok még egy kisbolt vezetésére is, és mindkét esetben jogi következményeknek kéne következnie, persze egy politikailag megszáll ügyészség mellett ez csak vágyálom.
Mindkét esetben teljesen alkalmatlanok még egy kisbolt vezetésére is, és mindkét esetben jogi következményeknek kéne következnie, persze egy politikailag megszáll ügyészség mellett ez csak vágyálom.
- BlancoMark
Elkepeszto, hogy nincs elozetesben mindenki aki ebben reszt vett... Amerikaban mar rajuk tortek volna az ajtot pizsamaban.ferni írta: Kétharmaddal kormányoznak 15 éve, és most azt mondják, nincs felelősségük az MNB elherdált vagyona miatt
![]()
Olvastam egy jó kommentet, hogy a Wall Street Farkasában 200 millió dollár lett telibe lenyúlva, legyen ez most 80 milliárd forint...
Elképesztő ezek mennyit lopnak bakker, fel se fogjuk annyira megfoghatatlan mennyiség ez már
Kb az irodaházakon kerestek tiszta hasznot annyit, mint Jordan Belfort akiről filmet forgattak mennyit lopott![]()
Kétharmaddal kormányoznak 15 éve, és most azt mondják, nincs felelősségük az MNB elherdált vagyona miatt
Olvastam egy jó kommentet, hogy a Wall Street Farkasában 200 millió dollár lett telibe lenyúlva, legyen ez most 80 milliárd forint...
Elképesztő ezek mennyit lopnak bakker, fel se fogjuk annyira megfoghatatlan mennyiség ez már
Kb az irodaházakon kerestek tiszta hasznot annyit, mint Jordan Belfort akiről filmet forgattak mennyit lopott

Kb az irodaházakon kerestek tiszta hasznot annyit, mint Jordan Belfort akiről filmet forgattak mennyit lopott

-
Szerintem pedig azt a 400 oldalas dokumentumot Musk AI-ja írta, és Magyarországról ennyit talált a neten
Ami pedig a kormány mondanivalóját illeti, már teljes a párhuzamos univerzum. Már nem mondhatnak egyetlen igazságot, valós adatot sem, mert azzal valamelyik korábbi hazugságukat lepleznék le. Minden objektív tény már szembemegy azzal, amit a választók felé kommunikálnak évek óta, ezért marad a mesevilág.
Két lehetőség van. Trump nagyobb idióta, mint bárki gondolná, és az előző adminisztráció információit még csak nem is ellenőrzi egy világgazdaság szempontjából ennyire fontos dokumentumban, vagy egy fideszes nyomorult ismét hazudik, hiszen mást már nem tudnak, ez lett a létezésük lényege mára.

Ami pedig a kormány mondanivalóját illeti, már teljes a párhuzamos univerzum. Már nem mondhatnak egyetlen igazságot, valós adatot sem, mert azzal valamelyik korábbi hazugságukat lepleznék le. Minden objektív tény már szembemegy azzal, amit a választók felé kommunikálnak évek óta, ezért marad a mesevilág.
Két lehetőség van. Trump nagyobb idióta, mint bárki gondolná, és az előző adminisztráció információit még csak nem is ellenőrzi egy világgazdaság szempontjából ennyire fontos dokumentumban, vagy egy fideszes nyomorult ismét hazudik, hiszen mást már nem tudnak, ez lett a létezésük lényege mára.
a kakadu mar ra is fogta a pressmanreHalfkey írta: Jujj gyerekek, most láttam ezt a doksit, imádom hogy ennyit ér a nagy Orbitron-Trump barátság.
Az amerikaiak előkészítendő a vámokat, kiadtak egy 400 oldalas panaszkönyvet múlt héten, hogy kivel mi a bajuk. Akit érdekel itt van: https://ustr.gov/sites/default/files/fi ... 025NTE.pdf
Na de a magyar rész, lényegében a korrupció a bajuk:
Hungary: U.S. companies have expressed serious concerns that public procurements in Hungary are not always transparent and tend to favor either local or other non-EU countries, including China. Corruption in the public procurement system is of key concern in Hungary, despite the launching of multiple initiatives designed to address it in recent years. Hungary makes more frequent use of direct award and negotiated procedures than most other countries, without providing sufficient justification. In April 2022, the European Commission launched a budget conditionality mechanism against Hungary over the “systemic irregularities, deficiencies and weaknesses” in its public procurement procedures.

valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
illetve alekosz is kampanyol ezerrel mp-nek, de az nem biztos, hogy nem kontra produktiv.

- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Október 23-án Koltai is kint volt a megemlékezésen, meg ugye korábban már Jordán Tamás és Nagy Bandó is.'shutterisland írta: latom, hogy caramel is tisza standnal fotozkodott.
kivancsi vagyok, most, hogy mar minimum fej-fej mellett van a tisza, de szerintem mar inkabb mp-nek all a zaszlo, elojonnek e majd a nepszeru enekesek, szineszek, stb hogy ok amugy tiszasok.![]()
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Jujj gyerekek, most láttam ezt a doksit, imádom hogy ennyit ér a nagy Orbitron-Trump barátság.
Az amerikaiak előkészítendő a vámokat, kiadtak egy 400 oldalas panaszkönyvet múlt héten, hogy kivel mi a bajuk. Akit érdekel itt van: https://ustr.gov/sites/default/files/fi ... 025NTE.pdf
Na de a magyar rész, lényegében a korrupció a bajuk
:
Hungary: U.S. companies have expressed serious concerns that public procurements in Hungary are not always transparent and tend to favor either local or other non-EU countries, including China. Corruption in the public procurement system is of key concern in Hungary, despite the launching of multiple initiatives designed to address it in recent years. Hungary makes more frequent use of direct award and negotiated procedures than most other countries, without providing sufficient justification. In April 2022, the European Commission launched a budget conditionality mechanism against Hungary over the “systemic irregularities, deficiencies and weaknesses” in its public procurement procedures.
Na de a magyar rész, lényegében a korrupció a bajuk

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halfkey 2025. április 7., hétfő 21:45-kor.
Gundel Takács Gábor is azt mondta a napokban, hogy ő sohasem volt hardcore fideszes, mindig is kritikus volt velük szemben. A műsorvezetés mellett volt ő Budapest 2024 (olimpia) nagykövete meg Novák Katalin tanácsadója is'shutterisland írta: latom, hogy caramel is tisza standnal fotozkodott.
kivancsi vagyok, most, hogy mar minimum fej-fej mellett van a tisza, de szerintem mar inkabb mp-nek all a zaszlo, elojonnek e majd a nepszeru enekesek, szineszek, stb hogy ok amugy tiszasok.![]()
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
tóthgabi pálfordulás epizód 5687.'shutterisland írta: latom, hogy caramel is tisza standnal fotozkodott.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
latom, hogy caramel is tisza standnal fotozkodott.
kivancsi vagyok, most, hogy mar minimum fej-fej mellett van a tisza, de szerintem mar inkabb mp-nek all a zaszlo, elojonnek e majd a nepszeru enekesek, szineszek, stb hogy ok amugy tiszasok.
kivancsi vagyok, most, hogy mar minimum fej-fej mellett van a tisza, de szerintem mar inkabb mp-nek all a zaszlo, elojonnek e majd a nepszeru enekesek, szineszek, stb hogy ok amugy tiszasok.

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Olvastam ezeket, persze meg követem, a tartossagtol tennem függővé az ilyen kijelentéseket.
A helyzet nem jó nyilván, de itthon is többe kevésbé összeszedtek magukat ma a részvények a reggelhez képest.
A helyzet nem jó nyilván, de itthon is többe kevésbé összeszedtek magukat ma a részvények a reggelhez képest.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- realmadrid95
- Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
https://telex.hu/gazdasag/2025/04/07/fo ... -meszarlasRealista24 írta:swfan írta: Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk![]()
Latom tulzasert nem kell a szomszedba menniMindenesetre nezzuk meg a tartossagot, kozben Trump is beszelt megint, hogy jo-e ez vagy sem
az kiderul.
Sajnos nem tulzas. Halistennek az osszes bitcoinomat eladtam mikor a csucson volt, szerencsem volt nagyon.
Annyira nem tartom túlzásnak, tényleg nagy a zuhanás, és ami nagyobb baj hogy senki se tudja hol áll meg.Realista24 írta:swfan írta: Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk![]()
Latom tulzasert nem kell a szomszedba menniMindenesetre nezzuk meg a tartossagot, kozben Trump is beszelt megint, hogy jo-e ez vagy sem
az kiderul.
Vagy ha az okozatra gondolsz, az elég egyértelmű hogy Trump vámjai miatt történik dolog. És pont ez a baj igazából, ez nem csak ijedtség hanem valós leértékelés - ha nagyobbak a vámok és kisebb a piac, az alapvetően minden cégnek rossz, és kisebb világgazdaságot jelent. Trump pedig egyelőre (mai amerikai híreket még nem olvastam, szóval tegnapig friss amit írok) kitart amellett hogy ez márpedig így marad. A célja ugye az hogy hazavigye a gyárakat, de ez egyrészt nem két perces folyamat lesz ha egyáltán megtörténik, másrészt nem véletlen mentek el - drága volt nekik ott gyártani. Szóval ha varázsütésre meg is történne az átalakulás amit várt, akkor kisebb az összes cég közös összértéke mint eddig volt, mert kevesebb profitot tudnak termelni.
Én nem adtam el a dolgokat de csak mert bízom abban hogy ez fájni fog az amerikaiknak és legkésőbb a Trump éra után visszavariálják.
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Asian stocks from Shanghai to Tokyo and Taipei to Hong Kong plunged on Monday by levels not seen in decades, as global markets continue to reel from US President Donald Trump's tariffs.Realista24 írta:swfan írta: Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk![]()
az kiderul.
The Shanghai Composite was down more than 8% at one point, Hong Kong's Hang Seng dropped more than 13% and Japan's Nikkei 225 closed down by 7.8% - moves that one analyst described to the BBC as a "bloodbath".
We're seeing some massive falls on European stock markets.
There have been some big swings in the first few minutes of trading - but as things stand the FTSE 100 index is down nearly 6%.
Germany's Dax index - which sank 10% at one point - is down 7.6%, while France's Cac 40 index is 7% lower.
On the other side of the world, Australia's main ASX 200 closed at its lowest close since late 2023 - adding to losses triggered by Donald Trump's tariff announcement last week.
Amerikai piac is 4-10%os esessel fog kezdeni nyitaskor
-
Panyi Szabolcs, tényfeltáró(Direkt36) :
ORBÁN SÚLYOS BALKÁNI KONFLIKTUST KOCKÁZTATOTT, HORVÁTORSZÁG AKÁR TEK-ESEKET IS LETARTÓZTATOTT VOLNA
Újabb részleteket tudtam meg a Terrorelhárítási Központ (TEK) boszniai kalandjáról, amikor is Milorad Dodik szerb szeparatista vezető titkos kimenekítésére kaptak parancsot a magyar miniszterelnöktől.
Pár héttel ezelőtt derítettem ki, hogy a TEK-esek Orbán Viktor egykori főtestőrének, Hajdu Jánosnak a vezetésével valójában azért utaztak február végén Banja Lukába, a boszniai Szerb Köztársaság de facto fővárosába, hogy Orbán és Vlagymir Putyin szoros szövetségesének, Dodiknak a kimenekítését készítsék elő – és szükség esetén hajtsák is végre. Erre abban az esetben került volna sor, ha a boszniai hatóságok megpróbálták volna Dodikot letartóztatni egy bírósági ítélet után.
Az erre a vészforgatókönyvre felvázolt terv úgy szólt, hogy a TEK-esek Horvátországon keresztül próbálták volna meg Dodikot Magyarországra csempészni. Csakhogy maga ez terv egyrészt kiszivárgott, másrészt bár Dodikot a szarajevói bíróság valóban egy év börtönre ítélte, de fellebbezhetett a döntés ellen, és nem kellett az azonnali letartóztatástól félnie.
Ám az eredeti cikkem (melynek a linkjét kommentben találjátok) megjelenése óta olyan részleteket is megtudtam, melyek arról szólnak, hogy a magyarok terve hogyan szivárgott ki, és miféle válaszlépés várt volna Dodikra és Hajdu Jánosékra. EU-s országok biztonságpolitikai ügyekkel foglalkozó tisztviselői azt állították nekem, hogy valójában az Egyesült Államok volt az, mely már a kezdetektől tudta, hogy a TEK-esek mire készülnek, és az amerikaiak voltak azok, akik azonnal értesítették Horvátországot. A források szerint ezt követően a horvát hatóságok komolyan készültek rá, hogy megakadályozzák Dodik átcsempészését, és hajlandóak lettek volna a szeparatista szerb vezetőt, sőt ha odáig fajul a helyzet, még Orbán TEK-eseit is fel- és letartóztatni a horvát határon.
„Ez egy súlyos eszkaláció lett volna a térségben, amely akár egy teljesen kiszámíthatatlan következményekkel járó konfliktust is kirobbanthatott volna” – mondta az egyik európai tisztviselő forrás. Magyarország tehát a tűzzel játszott, és a TEK-es akció akár egy valódi válságot is előidézhetett volna a Balkánon. Amikor pedig egy magyar tisztviselőt kérdeztem arról, hogy mennyire voltak kiborulva az amerikaiak, csak ennyit válaszolt: „Nagyon.” (Korábban a Szabad Európa is arról írt, hogy a felszínen eljátszott nagy Orbán–Trump barátság ellenére rendkívül kiakadtak az amerikaiak ezen a felelőtlen, a térség stabilitását veszélyeztető akción.)
ORBÁN SÚLYOS BALKÁNI KONFLIKTUST KOCKÁZTATOTT, HORVÁTORSZÁG AKÁR TEK-ESEKET IS LETARTÓZTATOTT VOLNA
Újabb részleteket tudtam meg a Terrorelhárítási Központ (TEK) boszniai kalandjáról, amikor is Milorad Dodik szerb szeparatista vezető titkos kimenekítésére kaptak parancsot a magyar miniszterelnöktől.
Pár héttel ezelőtt derítettem ki, hogy a TEK-esek Orbán Viktor egykori főtestőrének, Hajdu Jánosnak a vezetésével valójában azért utaztak február végén Banja Lukába, a boszniai Szerb Köztársaság de facto fővárosába, hogy Orbán és Vlagymir Putyin szoros szövetségesének, Dodiknak a kimenekítését készítsék elő – és szükség esetén hajtsák is végre. Erre abban az esetben került volna sor, ha a boszniai hatóságok megpróbálták volna Dodikot letartóztatni egy bírósági ítélet után.
Az erre a vészforgatókönyvre felvázolt terv úgy szólt, hogy a TEK-esek Horvátországon keresztül próbálták volna meg Dodikot Magyarországra csempészni. Csakhogy maga ez terv egyrészt kiszivárgott, másrészt bár Dodikot a szarajevói bíróság valóban egy év börtönre ítélte, de fellebbezhetett a döntés ellen, és nem kellett az azonnali letartóztatástól félnie.
Ám az eredeti cikkem (melynek a linkjét kommentben találjátok) megjelenése óta olyan részleteket is megtudtam, melyek arról szólnak, hogy a magyarok terve hogyan szivárgott ki, és miféle válaszlépés várt volna Dodikra és Hajdu Jánosékra. EU-s országok biztonságpolitikai ügyekkel foglalkozó tisztviselői azt állították nekem, hogy valójában az Egyesült Államok volt az, mely már a kezdetektől tudta, hogy a TEK-esek mire készülnek, és az amerikaiak voltak azok, akik azonnal értesítették Horvátországot. A források szerint ezt követően a horvát hatóságok komolyan készültek rá, hogy megakadályozzák Dodik átcsempészését, és hajlandóak lettek volna a szeparatista szerb vezetőt, sőt ha odáig fajul a helyzet, még Orbán TEK-eseit is fel- és letartóztatni a horvát határon.
„Ez egy súlyos eszkaláció lett volna a térségben, amely akár egy teljesen kiszámíthatatlan következményekkel járó konfliktust is kirobbanthatott volna” – mondta az egyik európai tisztviselő forrás. Magyarország tehát a tűzzel játszott, és a TEK-es akció akár egy valódi válságot is előidézhetett volna a Balkánon. Amikor pedig egy magyar tisztviselőt kérdeztem arról, hogy mennyire voltak kiborulva az amerikaiak, csak ennyit válaszolt: „Nagyon.” (Korábban a Szabad Európa is arról írt, hogy a felszínen eljátszott nagy Orbán–Trump barátság ellenére rendkívül kiakadtak az amerikaiak ezen a felelőtlen, a térség stabilitását veszélyeztető akción.)
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
swfan írta: Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk![]()
Latom tulzasert nem kell a szomszedba menni

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Párom állami cégnél dolgozik, most zárták be az összes vidéki irodájukat, mert annyira üres az államkassza, hogy már választási osztogatásra is nehezen bírják előteremteni a pénzt. Akiket nem rúgtak ki, azok meg szépen járjanak be többszáz km-ről Pestre, mert hát HO az nincs
Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk
Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk

-
Ismét pontatlanul fogalmazol. Azt a narratívát utasították el, és teszik a mai napig, hogy a nyugat provokálta ki az egészet, hogy aztán az ukránokkal vitessék el a balhét egy proxyháborúban.1madridista írta: Hogy is volt ez fuggetlenobjektiveknel (meg az egesz nyugati sajtonal) fel eve? Nem proxyhaboru, szabadsagharc
Mert fordítva történt. Putyin villámháborút akart, nem jött be, lett belőle valamilyen szinten proxyháború, és az is fokozatosan, mivel az elején alig folytak fegyverszállítások, ha igen, azok is visszafogottan. Egy igazi proxyháború esetén Ukrajna nem csak javelineket birtokolt volna a háború elején.
Ezt nevezik bábállamnak. Talán érthető, hogy az ukránoknak ehhez volt egy-két szava.javier88 írta:Amíg oroszbarát elnökei voltak Ukrajnának, fel sem vetődött a háború lehetősége. Az orosz szomszédságában nem árt a józan ész politikáját folytatni, mert ha sokáig provokálják, akkor ők bizony odab....nak
Ez pontosan az a mentalitás, amikor egy fekete BMW megáll a vállalkozásod előtt, és azt mondja, szép kis biznisz, kár lenne, ha történne vele valami.
Nem csoda, hogy Ukrajna 30 ilyen év után besokallt, és mikor Oroszország elkezdte illegálisan felfegyverezni a szakadárokat, akkor bekeményítettek. Mert nem csak úgy a semmiért kezdték b...ni az orosz kisebbséget, mint ahogy te azt megpróbáltad beállítani.