2002-ben ronaldo maximum 70%-a volt önmagának, ronaldinho meg sehol se volt még, rivaldo meg nem ér fel ehhez a kettőhöz. jó volt a 2002-es csapat, de azokkal a legendákkal nem volt nehéz dolguk, nem volt igazi ellenfél, kihívó.
a 70-es válogatott összes meccsét láttam, de ami az igazi nagybetűs grundfocit jelenti, amiért egy gyerek beleszeret a fociba, az a zico, falcao, socrates féle 80-as évekbeli banda volt, akik szó szerint belehaltak a szépségbe.
azért csak brazilokról írok, mert sztem egyértelmű tény, hogy ők játsszák leginkább a focit, a többi nemzetnél néha-néha van 1-2 fellángolás, 1-2 nagyobb játékos, akik korszakokat határoznak meg, de ha arról van szó, hogy úgy értelmezem a futballt, hogy ki a jobb, ki az ügyesebb, ki a technikásabb, ki a furfangosabb, ki az ötletesebb a másiknál azért, hogy a lábával/fejével/vállával/mellkasával a labdát többször a kapuba juttassa, akkor nem kérdés, hogy a 60 évvel ezelőtti magyar válogatotton kívül a mindenkori brazil válogatottak a mérvadóak.
igen, arra megy a foci, hogy az ilyen könyvből tanuló, statisztikahajhász murinnyók tökéletesen kiépített gépezeteket raknak robotmunkába, ezekből a darabokból építik fel a gépet. vannak azért üdítő kivételek, én viszont azt várom, hogy jöjjön pár olyan játékos, akiktől lefosom a bokám.
hát aki nem ismeri ronaldot kellőképp, az nekem bele se kezdjen magyarázni fociról szóló dolgokba. hiteltelen és nevetséges.Lassan eljutunk odáig,hogy aki Messin és CRonaldón nő fel,és nem látta a Ronaldot focizni,csak youtube-ról,az nem is ember,az nem is tudja,mi az a foci,nem tudja,mi egy csatár feladata,meg amúgy is egy kcsg.