Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
bluebike

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. április 3., csütörtök 18:40

hehetheoriginal írta: az "aranygeneráció" se tudod szinte soha mit kezdeni akármelyik barcával, párszor nyertünk nagynehezen, még ritkábban több góllal, de mindig benne volt az elmúlt 20 évben, hogy beleszaladunk a leütésesbe. (beellben talan egyszer kerultunk ossze veluk 22 eve kieseses szakaszban, amugy semmi. valszeg mas lenne az a trofeavitrin is.....)
jelenleg messze nagyobb önbizalmuk és sokkal jobb csapatjátékuk van, mint nekünk, tudják, hogy mit kell ellenünk játszani és hogy az messzemenőkig működik és eredményes.
Valahol egyetértek, de abban hogy ők megvernek minket több góllal, ha kiadja, mi meg visszaveszünk, ha már megvan a győzelem én mindig azt láttam, hogy nekik mi vagyunk a nagy nemezis, akit el kell pusztítatni, ők nekünk meg csak egy csapat a sok közül, akit meg kell verni, de semmi extra. Ők állandóan velünk foglalkoznak, mi mindig a következő trófeával.

(már nem tudtam beleszerkeszteni az előzőbe, bocsi a dupláért)

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. április 3., csütörtök 18:36

ferni írta:
Galacticos írta: A mi mostani csapatunk hol van a 10 evvel ezelottihez kepest? Ugyanott?
Világ legjobbjai szaladgálnak a pályán.

Valahogy oldják már meg könyörgöm

200-180-170-100 Milla az első négyesünk, Valverde 130, Tchoua 80, Cama 70, világ legjobb kapusa, Ase-Rüdi duó.

Ha ezzel nem megy magunknak köszönjük csak azt meg is erdemeljuk ha kikapunk
Nem mentség, de tele vagyunk sérültekkel. Emberek, nem robotok ők sem. Amúgy meg ha így működne a foci senki nem nézné, nem hogy rajonganának érte.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 3., csütörtök 18:28

Galacticos írta:
ferni írta: Ez a Barca egy lófasz a köbön egy 10 évvel előttihez képest.
A mi mostani csapatunk hol van a 10 evvel ezelottihez kepest? Ugyanott?
Világ legjobbjai szaladgálnak a pályán.

Valahogy oldják már meg könyörgöm

200-180-170-100 Milla az első négyesünk, Valverde 130, Tchoua 80, Cama 70, világ legjobb kapusa, Ase-Rüdi duó.

Ha ezzel nem megy magunknak köszönjük csak azt meg is erdemeljuk ha kikapunk

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 3., csütörtök 18:23

az "aranygeneráció" se tudod szinte soha mit kezdeni akármelyik barcával, párszor nyertünk nagynehezen, még ritkábban több góllal, de mindig benne volt az elmúlt 20 évben, hogy beleszaladunk a leütésesbe. (beellben talan egyszer kerultunk ossze veluk 22 eve kieseses szakaszban, amugy semmi. valszeg mas lenne az a trofeavitrin is.....)
jelenleg messze nagyobb önbizalmuk és sokkal jobb csapatjátékuk van, mint nekünk, tudják, hogy mit kell ellenünk játszani és hogy az messzemenőkig működik és eredményes.
tendenciák vannak, ezért nem nyert a psg se europaban semmit, nem lehet hosszu honapok szarja utan pár nap alatt összekapni magad és csucsra jaratva minden csapot kinyitva maxon teljesiteni a legnehezebb ellenfel ellen. plane a kp-n kulcsember ceballos nelkul.
az ilyen szurkoloi szövegek, hogy mi vagyunk a real madrid, semmit sem érnek, a barcelona a legjobb példa rá, hogy röhögnek rajtunk, meg vilagraszolo unneplesbe fognak a bernabeuban, miután belövik az 5.-et.
a teljesitmeny szamit, nem a pofazas, hangzatos rigmusok meg multbeli trofeak és cimek.
thereisonly1ronaldo

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. április 3., csütörtök 18:22

ferni írta: Ez a Barca egy lófasz a köbön egy 10 évvel előttihez képest.
A mi mostani csapatunk hol van a 10 evvel ezelottihez kepest? Ugyanott?

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. április 3., csütörtök 18:18

Ez a Barca egy lófasz a köbön egy 10 évvel előttihez képest.

Ott jogos volt félni, hogy ha fejre állunk se nyerünk, "szerencsére" ki is estünk inkább a Juve ellen.

Itt szimplán mi vagyunk az extrém balfaszok és ha nem sikerül ezt a Barcát megverni csak magunknak köszönhetjük.

Szépen bőgjenek akkor csak le a fiúk azt akkor talán kövi szezonban eszükbe jut, miért is kellene néha focázni.

Arany generáció is mérhetetlen mennyiségű szopás után lett az ami, nem kell félni attól se ha kikapunk, de egyenesen rettegni ettől a Barcától nevetséges, még ha az idei meccseken kikapunk végig akkor is.

ram8nes
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. április 3., csütörtök 18:12

mentamas írta: Dzsivel értek egyet. Ha Vini, Mbappé, Bellingham, Valverde és Tchouaméni jó napot fognak ki, és a többiek nem hibáznak bele, akkor a Barca fejre is állhat, akkor sem fog nyerni.
igen, a foci ezen múlik, hogy minden tényezőtől függetlenül épp ki milyen napot fog ki, és ha sikerül a fél csapatnak egyszerre, akkor az egyértelmű győzelmet jelent, mert a fifában meg a fejekben magasabb értékelésűek a mi játékosaink, mint a középszer barcáé. ez így működik.

és amúgy kinek kell jó napot kifognia, hogy legközelebb pl. egy leganest magabiztosan verjünk? elég ezek közül egy vagy kettő? hol van ez a törvényszerűség megdva? :roll:

ahhoz, hogy a játékosaink formában legyenek és nézhető focit lássunk, szerintem nem elég, hogy jobb lábbal keljenek fel, hanem rengeteg más tényező együttállásával lehet megteremteni, amiknek a híján vagyunk jelenleg. se a mostani helyzetünk, se a tendencia nem mutatja, hogy nagyon változnának a dolgok, ezért nem gondolom, hogy olyan rohadtul pesszimista dolog, meg károgás, ha maradunk a realitás talaján és nem becsülünk alá ilyen szintű csapatokat, mint pl a Barca.
Itt szerintem azzal van a baj, hogy nem a Barca meccs után kritikusak sokan, hanem már a Barca meccsek előtt.
Én szeretnék élvezhető meccseket látni, és bár nem írok ide, de idén a legtöbb meccsünk alatt és után is rettentő hiányérzetem van e téren. Azt se látom, hogy ez hogyan, merre és miként javulna, ami miatt szerintem jogos kritikát fogalmazok meg akár magamban, akár itt.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 3., csütörtök 18:02

Halfkey írta:
mentamas írta:

Én jövök majd olvasni, de írni nem hiszem, hogy fogok :lol:
Amikor megindul itt a sz.rhenger, akkor ember legyen a talpán, aki hozzá mer szólni :lol:
Alapvetően a felesleges, minden meccs utáni fikázást én sem szeretem. De ha a két Barca elleni meccs alapján nem
lehet kritikusnak lenni, akkor nemtudom mikor ‘elfogadott’ szurkolói viselkedés a kritika. Soha?
Itt szerintem azzal van a baj, hogy nem a Barca meccs után kritikusak sokan, hanem már a Barca meccsek előtt.
De a Barca meccsei alatt is folyamatosan megy a fikázás Ancelotti, Lucas és a csapat irányába, aminek kiváltó oka az, hogy a Barca jól és szépen játszik; vagy az, hogy mázlival behúznak egy meccset.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 3., csütörtök 17:56

ram8nes írta:
dzsi91 írta:

Jah csak egyik meccsen sem játszottak szerintem jól. Mi voltunk a vadbarmok. Kb ment a meccs jobbak is voltunk meg vezettünk is aztán teljesen random kékhalál és mindenki lefagyott. A barsza csak köszönte szépen, hogy szögletből indítgajtuk őket meg ilyenek. Ettől függetlenül játszhatnak jobban a kövi meccseken de ugyanolyan abszúrd volt ez a 2 meccs mint a csávi féle 4-0.

Ha egy átlagos bl meccsünk stabil szintjét tudnánk hozni anélkül, hogy valamelyik fgy emberünk teljesen random eldöntené nekik a meccset 5 perc alatt szerintem nem lesz gond akármit csinál Carlo mert képességekben van 4-5 olyan emberünk akikből ha 2-3 hozza magát akkor fejre is állhatna flick a középszer játékosaival. Csak ahhoz formába kéne lendüljön az a 2-3-4 ember. Van még addig 3 hét meg amúgysem a kupadöntő lesz itt a fontos hanem a bajnoki ha úgy állunk vagy a bl ha összejönne.
Már csak a bírózás hiányzik :lol: Állandóan a mellébeszélés, mosdatás, relativizálás.
Kérdés nélkül jobbak voltak mindkét meccsen.

ez a kedvenc részem: "akármit csinál Carlo mert képességekben van 4-5 olyan emberünk akikből ha 2-3 hozza magát akkor fejre is állhatna flick a középszer játékosaival. Csak ahhoz formába kéne lendüljön az a 2-3-4 ember."
Mert ugye mindig azok a csapatok nyernek, ahol a "képességekre jobb" játékosok szerepelnek... :roll: "CSAK" a formábahozáson múlik?
Ez a baj, hogy Carlo is kizárólag a képességekre épít, de talán tenni kéne valamit, amikor látszólag nem sikerül neki se formába hozni az alapjátékosainkat, se tűzben tartani a cseréket, se egy alap sémát kitalálni, ami akkor is működik, ha a képességek nem nyerik a meccset.

Meg ez, hogy "valamelyik fgy emberünk teljesen random eldöntené nekik a meccset"... Ugye tudod, hogy 11 emberünk van a pályán és senki sem független senkitől, hacsak nem fordul meg a labdával és lövi szándékosan a saját kapujába?

Itt alapvetően nagyon komoly hiányosságok vannak rendszerszinten támadásban és védekezésben is, amit tetéz a túlhajtottság, motiválatlanság, sérülések, a vezetőség általi keret kialakítás (Carlo focijához kell egy Kroos szerű agy, aki mozgatja a csapatot a félpályán túl), stáb általi csapatösszeállítás (mind személy, mind pozíció, mind feladat szinten), valamint a cserék helyzete és száma is.

Nem kongatom a vészharangot és nem félek a Barcától, mert egy-egy meccsen bármi lehet, de nagyon durva elkenése a saját hibáinknak ez a magyarázkodás, amit nyomsz. Ha ezeket észrevesszük és teszünk valamit ellenük, maximum akkor lehet keresnivalónk. Amíg relativizálunk vagy a bírókra mutogatunk, én sok jót nem jósolok magunknak se ellenük, se egy komolyabb csapat ellen a BL-ben. (Illetve az teljesen egyértelmű, hogy Ceballos nélkül szinte semmi esélyünk bármit is nyerni a jelenlegi focinkkal)
Dzsivel értek egyet. Ha Vini, Mbappé, Bellingham, Valverde és Tchouaméni jó napot fognak ki, és a többiek nem hibáznak bele, akkor a Barca fejre is állhat, akkor sem fog nyerni.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. április 3., csütörtök 17:55

mentamas írta:
Babinho írta: antimadridom.hu :)
Na ezen a két meccsen se kell jönni a fórumra :lol:
Amikor megindul itt a sz.rhenger, akkor ember legyen a talpán, aki hozzá mer szólni :lol:
Alapvetően a felesleges, minden meccs utáni fikázást én sem szeretem. De ha a két Barca elleni meccs alapján nem
lehet kritikusnak lenni, akkor nemtudom mikor ‘elfogadott’ szurkolói viselkedés a kritika. Soha?

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. április 3., csütörtök 17:46

hehetheoriginal írta:
ELSiete írta: Pedri helyett lehet más gatyót vettem volna fel. :lol:

https://x.com/FCBarcelona/status/190755 ... pwIZA&s=19
gavi lájkolja ezt.
Xavi is a fotelből. :mrgreen:
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 3., csütörtök 17:43

Babinho írta: antimadridom.hu :)
Na ezen a két meccsen se kell jönni a fórumra :lol:

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. április 3., csütörtök 17:41

Galacticos írta:
dzsi91 írta: És középszereknek nem lehet jó szezonja vagy miről beszélünk?
De nem ugy volt hogy nem jatszanak jol se?
Hogy lehet nem jo jatekkal, kozepszeru jatekosokkal aprilisig rugni 120 golt?
Azt írtam, hogy ellenünk nem játszottak jól… vagy már nem 9et kaptunk hanem 120at? :lol:

A full semmit mondó monológok arról amit a vak is lát mennek de szövegértelmezés az nem vagy inkább kiforgatjuk.

Elengedtem. Kár is volt belemenni mert ezt minden évben eljátsszuk már 15 éve.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 3., csütörtök 17:35

ELSiete írta: Pedri helyett lehet más gatyót vettem volna fel. :lol:

gavi lájkolja ezt.
thereisonly1ronaldo

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 3., csütörtök 17:31

R. Carlos írta:
BlancoMark írta:
Ez igaz, viszont altalaban aprilisra mar a bombaforma jelei latszodni szoktak, most ebbol semmit nem latni egyelore. Szerintem ez most nem a forman mulik, melyebb problemak vannak. Edzo, keret, kemia.
1. Az edző gyilkos pozíciókra a haverokat küldte fel. Lásd szélső hátvédek, Lucas és Mendy volt mindkét meccsen. Nem is próbálkozott mással, holott nekik pont a két szélsőjük a legnagyobb húzóerejük.
2. Nincs Kroos. Ezzel elment egy ember, aki egy olyan pozícióban játszott, ahol kiváltképp fontos a precizitás, jó helyezkedés és az agy a kulcspasszokhoz. Helyenként fel-fel bukkant Ceballos megint, de sajnos a sérülése őt is kivágta, Modricot pedig a kora viszi el. Gyakorlatilag a csapat összekötője, agya esett ezzel ki.
3. Nem posztra igazoltunk a csatársorban. Mbappé és Vini ütik egymást és nem is igazán van meg a kémia köztük. A jobbszélsőnk meg balszélső szintén, ami szintén hátrány.
4. Középhátvédet nem igazoltunk, holott egy egészséges Rüdiegeren kívül nem volt más emberünk oda a szezon elején. Az már más kérdés, hogy Asencio bevált, így Alaba és Militao esetleges eladásával összesen egy védőt kellene igazolni. Igaz ezen játékosok eladására jelenleg reális esélyt nem látok.
5. Carvajal megsérült. Ezt azt hiszem nem kell magyarázni, tátongó lyuk azóta is a posztja. Valverdével pótoljuk, aki kellene a középpályára is Ceballossal egyetemben...

Az első kivételével amúgy Carlon kívül álló okok okozták eddig a gyenge teljesítményt. Az se ártana, ha nem lenne ennyi sérültünk. Hihetetlen sokat szenvedünk emiatt és szerintem ez sem kis részben hátráltatja a csapat erős szereplését.
Nálam ez a hónap hozzászólása :sziv: Teljesen egyetértek veled :agree:

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. április 3., csütörtök 17:25

Pedri helyett lehet más gatyót vettem volna fel. :lol:

Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 3., csütörtök 17:17

ha jol erzem a sormintát, akkor most egy 6-ost kapunk tőlük.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 3., csütörtök 17:08

Pad'em írta: Dzsi kissé túlzásba esett, de legalább kicsit ellensúlyozta amit csinálnak itt páran a másik irányba, hogy kapunk innentől minden meccsen 5-öt tőlük egy félidő alatt. Tényleg fárasztó olvasni.
R24 nem olvassa, legyel R24 :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. április 3., csütörtök 16:52

Dzsi kissé túlzásba esett, de legalább kicsit ellensúlyozta amit csinálnak itt páran a másik irányba, hogy kapunk innentől minden meccsen 5-öt tőlük egy félidő alatt. Tényleg fárasztó olvasni.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. április 3., csütörtök 16:52

Galacticos írta:
Remy írta: Azert ugye remelem senki nem gondolja azt, hogy egy Vini vagy Bappe nem hozna extra szamokat egy olyan csapatban, amelyik ugy megy fel a palyara, hogy minel tobb golt lojjenek.
Ki tiltja meg nekunk hogy ne tamadjunk elvileg a vilag legjobb tamadoival hanem alljunk be bekkelni?
Es meg mindig nem azt mondom hogy rettegni kell toluk mert eselytelenek vagyunk, de ez hogy ok a full atlag kozepszer csapat akik nem jatszottak jol hiaba rugtak nekunk 9et, az a 15 evvel ezelotti raisen aranykopesek koze valo.
Gondolom az edzo, aki megnyerni akarja a meccset, barmi aron. Ha az 1-0, akkor annyi. Carlo leszarja valszeg, hogy hogy nyerunk. Nincs is egy olyan sablon alapjateka, mint sok felkapott sztaredzonek. Csunya, de ot igazolja az elet.

Ettol fuggetlenul az eredmenyek ellenere nem ertek a felfogasaval egyet, de hamarosan ugyis valtunk.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: