OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: OFF

HozzászólásSzerző: KAG » 2025. április 7., hétfő 13:46

Tízezer hozzászólás… Amikor először regisztráltam, nem gondoltam volna, hogy ennyi időt fogok itt eltölteni, és hogy ennyit fog adni ez a fórum.

Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy részese lehetek ennek a közösségnek. Jó érzés, hogy van egy hely, ahol meg lehet osztani a gondolatainkat, véleményeinket, néha csak egy-egy poént, vagy épp komolyabb dolgokat és mindig van, aki reagál, aki ért, aki vitázik, vagy épp segít.

Emlékszem, mennyi meccset néztem végig úgy, hogy közben itt olvastam az élő kommenteket, vagy mennyi késő esti vitába keveredtem egy-egy meglepően apró dolog miatt, de ezek adták meg a fórum hangulatát. Ezek miatt lett több ez, mint egy egyszerű oldal ez egy hely, amihez kötődöm.

Bár a legtöbbeteket személyesen nem is ismerem, mégis van egyfajta összetartozás-érzés, ami ritka kincs manapság. Nem minden nap lát az ember olyan közösséget, ahol ennyi különböző vélemény, stílus és személyiség megfér egymás mellett szenvedéllyel, néha vitával, de mindig valamilyen szinten tisztelettel. Ez érték. Jó látni, hogy vigyázunk rá, és segítünk egymásnak, amikor kell.

Ez a poszt most nem a fociról szól, hanem rólatok. Köszönöm nektek, hogy itt vagytok, és hogy ennyi éven keresztül részesei lehettünk egymás mindennapjainak akár tudtunk róla, akár nem.

Köszi a közösséget, a beszélgetéseket, és hogy mindig van miért visszatérni ide.
ZIDANE

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. április 2., szerda 16:06

Az előbb elbattyogtam a közeli boltba bedobálni az 50 ft-os palackokat. Vettem a héten egy új madridos sapit, az volt rajtam. Az egyik utcában szembe jött velem 5-6 tizenéves srác biciklivel, és az egyik kiabálta nekem, hogy "Vagány a sapid, Hala Madrid!", a többiek is éltették, hogy jó a szó. Aztán az egyik hátrébb lévő mondta, hogy "Visca el Barca, visva el Cataluna!" , erre a többiek totál lehurrogták. Pár másodperc volt az egész, ahogy elsuhantak mellettem a bicin, de totál vicces volt, gondoltam leírom ide. :D

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 1., kedd 22:11

realmadrid95 írta:
mentamas írta:

Úgy könnyű, ha be vagy épülve :lol:
De állítólag COVID óta sokat romlott a helyzet, sokkal nagyobb a szegénység és emiatt sokkal gyakoribbak a rablások is.
Tavaly novemberben voltam utoljara. :mrgreen: En amondo vagyok, hogy ha ennyire vonz teged a kontinens, mindenkepp menj, vannak Magyar idegenvezetok is kint, akik tenyleg figyelnek rad.

Max, ha tobbet nem irsz a forumra, tudjuk mi tortent. :mrgreen:
Örülnének páran itt neki, Ancelottinak eggyel kevesebb ügynöke lenne a fórumon :lol:
https://youtu.be/fFb_NPQApDo?si=7Qp79HofBlmBj5Sq

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 1., kedd 21:40

mentamas írta:
realmadrid95 írta:

Tobbszor voltam mar Braziliaban, tobbek kozott Rio favelaban is a legdurvabb reszen Rocinhaban. Vannak szabalyok, amiket be kell tartani termeszetesen, de azert ott sem ugy megy, hogy mesz az utcan es csak ugy fejbe lonek. Mivel edesanyam spanyol volt es tobbet eltem kint, mint Magyarorszagon, igy igazabol az az igazi anyanyelvem, jobban is megy, mint a Magyar, igy eleg hamar befogadtak az emberek. Ennek koszonhetoen rengeteget tudtam beszelni az ott lakokkal, kikerdeztem a favelakban elo embereket is, hogy megis hogy kepzelje el egy atlagember. Ha nem veszel fel orat, nem oltozol ki nagyon puccosan, nem vagy tele fuksszal akkor nem fog atrotcitas erni.

Talan a legdurvabb sztori, amit lattam az az egyik boltnal volt, ahol ~12 eves gyerekek jatszottak, az egyik kulfoldi felnott lepofozta az egyiket, mert hatbarugta egy kis gumilasztival. Nem telt el 1 perc sem, hirtelen megjelentek a nagybacsik, unokatesok, tesok es pikkpakk elhurcibaltak az embert.

De, ha ennyire latni akarod del amerikat, menj idegenvezetokkel, ok ugyis tudjak, hogy mire es hogyan kell reagalni.
De állítólag COVID óta sokat romlott a helyzet, sokkal nagyobb a szegénység és emiatt sokkal gyakoribbak a rablások is.
Tavaly novemberben voltam utoljara. :mrgreen: En amondo vagyok, hogy ha ennyire vonz teged a kontinens, mindenkepp menj, vannak Magyar idegenvezetok is kint, akik tenyleg figyelnek rad.

Max, ha tobbet nem irsz a forumra, tudjuk mi tortent. :mrgreen:

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 1., kedd 21:28

realmadrid95 írta:
mentamas írta:

Én így vagyok Dél-Amerikával… egyszerre látom magam élvezni a napsütést Medellín vagy Rio utcáin, és kirabolva, eszméletlenül feküdve egy sikátor, elhagyatott házában… :kivagyhe:
Tobbszor voltam mar Braziliaban, tobbek kozott Rio favelaban is a legdurvabb reszen Rocinhaban. Vannak szabalyok, amiket be kell tartani termeszetesen, de azert ott sem ugy megy, hogy mesz az utcan es csak ugy fejbe lonek. Mivel edesanyam spanyol volt es tobbet eltem kint, mint Magyarorszagon, igy igazabol az az igazi anyanyelvem, jobban is megy, mint a Magyar, igy eleg hamar befogadtak az emberek. Ennek koszonhetoen rengeteget tudtam beszelni az ott lakokkal, kikerdeztem a favelakban elo embereket is, hogy megis hogy kepzelje el egy atlagember. Ha nem veszel fel orat, nem oltozol ki nagyon puccosan, nem vagy tele fuksszal akkor nem fog atrotcitas erni.

Talan a legdurvabb sztori, amit lattam az az egyik boltnal volt, ahol ~12 eves gyerekek jatszottak, az egyik kulfoldi felnott lepofozta az egyiket, mert hatbarugta egy kis gumilasztival. Nem telt el 1 perc sem, hirtelen megjelentek a nagybacsik, unokatesok, tesok es pikkpakk elhurcibaltak az embert.

De, ha ennyire latni akarod del amerikat, menj idegenvezetokkel, ok ugyis tudjak, hogy mire es hogyan kell reagalni.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 1., kedd 21:25

hehetheoriginal írta: én osztrák, német meg svájci kollégáimtól folyamat azt hallom, hogy gondolkodás nélkül puerto ricoba költöznének (valszeg rauntak a szar alpokra meg a balfasz hegyi patakokra es erdosavokra), vki közülük vett is ott házat - hanyatlo nyugat bazmeg :lol:
szoval az is megér egy repcsijáratot :D
Inkább a szabályokkal teli életre untak rá :lol:
A svájciak körében nagyon gyakori célpont Kolumbia is. Szeretik, hogy ott elengedhetik magukat és nagyon bejön nekik az is, hogy könnyen megy az ismerkedés a másik nemmel :mrgreen:

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2025. április 1., kedd 15:17

Realista24 írta:
'shutterisland írta:

osszesen nem tudnek 7 embert osszeszedni, akivel tartom a kapcsolatot, nem hogy 7-et kozosen nyaralni. :mrgreen:
Jol van, en azt hittem junius nyolcadikan, nem nyolcan :lol:

realmadrid95, a portugal ennyire hasonlo a spanyollal?
Egy spanyolul folyekonyan beszelo ember nagyjabol megerti a portugalt, de a brazil portugal teljesen mas kavehaz.

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 1., kedd 14:16

'shutterisland írta:
ezert nem kell braziliaig menni, a mi braziljaink is pont igy oldjak meg borsodban. :shifty:
Persze, gondolom ott is vannak sztorik, csak arra irtam, hogy ha nincs nagy ok-okozat, akkor nincs lefejezes, kivereztetes. :kalapos:

R24, Spanyol - Portugal nyelv kozott van azert kulonbseg boven, viszont a Brazilok Portugalja eleg Spanyolos. Madeiran peldaul alig ertettem az embereket. Viszont del amerikaban a legtobb orszagban Spanyolul beszelnek es elegge eltrozult emiatt a Brazilok anyanyelve.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. április 1., kedd 14:13

Realista24 írta:
'shutterisland írta:

osszesen nem tudnek 7 embert osszeszedni, akivel tartom a kapcsolatot, nem hogy 7-et kozosen nyaralni. :mrgreen:

8-an megyunk fiuk. :D Csak kerdezted a letszamot is, de kicsit a juniussal felreertheto volt igen. Egyebkent igy 2 taxival 4-4 fo siman meg lehet akkor oldani majd mindent.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 1., kedd 14:10

'shutterisland írta:
Junius elejen megyunk, 8-an

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 1., kedd 14:09

ezert nem kell braziliaig menni, a mi braziljaink is pont igy oldjak meg borsodban. :shifty:

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 1., kedd 14:06

mentamas írta:
Remy írta:

Fuhh, nem tudom. Mármint biztos szép, de jelenleg úgy vagyok Indiával, hogy egyszerre vonz és taszít is. :hmmm: :|
Én így vagyok Dél-Amerikával… egyszerre látom magam élvezni a napsütést Medellín vagy Rio utcáin, és kirabolva, eszméletlenül feküdve egy sikátor, elhagyatott házában… :kivagyhe:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 1., kedd 13:57

Junius elejen megyunk, 8-an

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 1., kedd 13:49

én osztrák, német meg svájci kollégáimtól folyamat azt hallom, hogy gondolkodás nélkül puerto ricoba költöznének (valszeg rauntak a szar alpokra meg a balfasz hegyi patakokra es erdosavokra), vki közülük vett is ott házat - hanyatlo nyugat bazmeg :lol:
szoval az is megér egy repcsijáratot :D
thereisonly1ronaldo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. április 1., kedd 13:39

mentamas írta:
Remy írta:

Fuhh, nem tudom. Mármint biztos szép, de jelenleg úgy vagyok Indiával, hogy egyszerre vonz és taszít is. :hmmm: :|
Na, az meg a masik. Galapagost neztuk, ami ugye Ecuador. Korabban del amerika egyik legbiztonsagosabb orszaga volt, de az utobbi evekben nagyon durvan lezullott bizonyos helyeken. Es ha mar elmenne az ember olyan messze, jo lenne a szigeten kivul is latni valamit. (Nyilvan ne menj oda!4!4!4)

Peru meg foglalkoztat onnan, de kb ki is fujt. Erdekessegnek Uruguay nem lenne rossz, mert elvileg nagyon jo a kozbiztonsag, de cserebe elegge szurke orszag.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 1., kedd 13:33

Remy írta:
hehetheoriginal írta:
Btw indiai körtúra hátizsákkal , 3-4 hét, kibaszott szép ország, aki ismerősöm volt, nem akart hazajönni, mind vissza akar menni letelepedni. Egy hónap ára kb egy fél 10 napos horvát nyaralas

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 1., kedd 13:32

5-6 főig bezárólag taxi ideális. Nagy Merci limuzin taxik, gombokert szinte, főleg 4 fő felett.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. április 1., kedd 13:31

Realista24 írta:
Caraway írta:

Akkor nehany kihagyhatatlan helyet, tippet tudsz mondani?
Ayia napa, 6 nap. Inkabb ilyen iszogatos, strandolos, buvarkodos utat tervezunk, sztem 1 nap hajoturaval ha van valami erdemleges. En pl a sziklas kevesbe zsufolt strandokat szeretem, ahol lehet a tiszta viz alatt nezelodni. Bar nem tudom ezen a reszen mennyire van ilyen. :mrgreen:
Jobbnal jobb strandok vannak, a zsufolttol a kevesbe latogatott strandokig.

Bereltek kocsit/quadot? Hanyan lesztek, illetve mikor mentek?

Hajoturak vannak jok, gyonyoru helyekre megy be, ahol lehet furdeni, kicsit snorkelezni. Legnagyobb lazulas nyilvan a Nissi Beach, ahol a beach barban szol a zene, megy a habfurdo, es tele van onzetlen holgyekkel. Ugy hallottam.

Fig Tree strand szomszed kisvarosban (nagyobb, de kozkedvelt), ott van Konnos beach is, ami kisebb, de van felreeso resze is, ahol nem zavarnak a furdozok, es lehet viz alatt nezelodni.

Nissi Beachnek van egy resze, ahova ki lehet uszni szinten buvarkodni, mondjuk nagy hullamzasban nem ajanlatos, nehogy odacsapjon a mini szigetnek.

Ha kell egy kis adrenalin, akkor Cavo Greko, es ott leugrani a sziklarol. Nyilvan tiltott, de senki nem felugyeli, igazi adrenalin bomba. Illetve ezen a kornyeken barmerre letertek az utrol, szinte csak sziklas partszakaszt talaltok, turista szinte semmi, a turista hajok is erre a reszre futnak be.
Junius elejen megyunk, 8-an. Berlesrol egyelore nincs infom, valami tuti kelleni fog, de taxi fix jatszani fog azokon a napokon, amikor mindenki inni akar. :mrgreen:
Egyebkent a fo bulireszhez van nagyon kozel a szallasunk, plusz most megneztem nissi beach kocsival 8 perc, konnos 15, cavo greko 19. Szoval szerintem eleg kozponti helyen leszunk, de akkor erre a mozgolodasra tenyleg ki kell majd valamit talalni. Koszi az eddigi valaszokat. :agree:

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 1., kedd 13:22

Realista24 írta:
Caraway írta:

Ayia napa, 6 nap. Inkabb ilyen iszogatos, strandolos, buvarkodos utat tervezunk, sztem 1 nap hajoturaval ha van valami erdemleges. En pl a sziklas kevesbe zsufolt strandokat szeretem, ahol lehet a tiszta viz alatt nezelodni. Bar nem tudom ezen a reszen mennyire van ilyen. :mrgreen:

Hajoturak vannak jok, gyonyoru helyekre megy be, ahol lehet furdeni, kicsit snorkelezni. Legnagyobb lazulas nyilvan a Nissi Beach, ahol a beach barban szol a zene, megy a habfurdo, es tele van onzetlen holgyekkel. Ugy hallottam.

Fig Tree strand szomszed kisvarosban (nagyobb, de kozkedvelt), ott van Konnos beach is, ami kisebb, de van felreeso resze is, ahol nem zavarnak a furdozok, es lehet viz alatt nezelodni.

Nissi Beachnek van egy resze, ahova ki lehet uszni szinten buvarkodni, mondjuk nagy hullamzasban nem ajanlatos, nehogy odacsapjon a mini szigetnek.

Ha kell egy kis adrenalin, akkor Cavo Greko, es ott leugrani a sziklarol. Nyilvan tiltott, de senki nem felugyeli, igazi adrenalin bomba. Illetve ezen a kornyeken barmerre letertek az utrol, szinte csak sziklas partszakaszt talaltok, turista szinte semmi, a turista hajok is erre a reszre futnak be.

Koszi a reszletes infokat, nekunk jovore lesz Ciprus a celpont. En buggyt szeretnek berelni, nagyon hangulatos lehet.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 1., kedd 13:09

Caraway írta:
Realista24 írta:

Elmúlt 10 évben mindig voltunk, nekem az a tapasztalatom amit írtam.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: