Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 1., kedd 18:18

Igen? Ez mar biztos?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. április 1., kedd 10:01

nuevo_ericco írta:
1madridista írta: https://ot.hu/hont-andras/a-tortenelem- ... lotti-veg/

nem trollkodas szerintem egy elolvasast meger. ha nem tetszik akkor kivancsi vagyok hogy mi nem, es ne az legyen a kifogas hogy a propagandista hont irta pls.

nektek sem art ha mas politikai gondolkodasu tartalmat is olvastok, es nem megafont meg bedezsoltit kuldtem...
A cikkhez kommentelt Konok Péter is. Általában nem tudok azonosulni a véleményével, túlságosan balos, anarchista és ezzel együtt nihilista sokszor, viszont a kommentje utolsó bekezdésével már egyet tudok érteni. Teljesen fals ez a két pólusra osztás, és ide tartozik Hont fősodor kritikának álcázott írása is, rendszeresen két félről ír, általában politikai tengely mentén.
Minden probléma forrása szerintem az egyre hatalmasabbra nyílt társadalmi és pénzügyi olló, a középosztál vékonyodása, az ezzel járó bizonytalanok egyre nagyobb tömege, és az őket kizsákmányoló gazdasági elit mérthetetlen kapzsisága. És Trump ezért nem rendszerellenes valójában, mert amit ő ideológiai ellentétnek, harcnak ad el, az valójában sima osztályharc nem két, hanem sokkal több oldal között. És ezt teszi azért, hgoy a mögötte álló gazdasági elitet védje az egyre inkább lecsúszó amerikai tömegek haragjától.
En nem fosodor kritikanak erzem az irasat, kritizalja o trumpot is. En azt szurtem le a cikkbol hogy szerinte a felso kozeposztalybeli ertelmiseg (tobbek kozott a woke segitsegevel) a sajat erdekeit vedi liberalis demokracia cimszo alatt, mig a trump meg orban fele populistak sokszor ertelmetlen a szabalyokat csak azert is szembekopo hozzaallassal/trollkodassal probaljak megnyerni az alsobb nepretegeket (osztalyharc) nemzeti, konzervativ cimszo alatt mikozben a hon ahitott liberalis demokracia mar nem letezik, es a globalis vilagban a nemzetallam is egyre nehezebben ertelmezheto. Szerintem leginkabb 2 oldal van (amerikaban mindenkepp) es nincs fekete-feher jo vagy rossz, tarsadalom elpusztitasara vagy megmentesere torekvo, csak erdekek.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 1., kedd 8:49

nem trollkodas szerintem egy elolvasast meger. ha nem tetszik akkor kivancsi vagyok hogy mi nem, es ne az legyen a kifogas hogy a propagandista hont irta pls.

nektek sem art ha mas politikai gondolkodasu tartalmat is olvastok, es nem megafont meg bedezsoltit kuldtem...
A cikkhez kommentelt Konok Péter is. Általában nem tudok azonosulni a véleményével, túlságosan balos, anarchista és ezzel együtt nihilista sokszor, viszont a kommentje utolsó bekezdésével már egyet tudok érteni. Teljesen fals ez a két pólusra osztás, és ide tartozik Hont fősodor kritikának álcázott írása is, rendszeresen két félről ír, általában politikai tengely mentén.
Minden probléma forrása szerintem az egyre hatalmasabbra nyílt társadalmi és pénzügyi olló, a középosztál vékonyodása, az ezzel járó bizonytalanok egyre nagyobb tömege, és az őket kizsákmányoló gazdasági elit mérthetetlen kapzsisága. És Trump ezért nem rendszerellenes valójában, mert amit ő ideológiai ellentétnek, harcnak ad el, az valójában sima osztályharc nem két, hanem sokkal több oldal között. És ezt teszi azért, hgoy a mögötte álló gazdasági elitet védje az egyre inkább lecsúszó amerikai tömegek haragjától.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. április 1., kedd 8:27

"Je suis Marine!" - írta Orbán.
Ez alaptörvény-ellenes.
Ezen mekkorát röhögtem :lol:

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. április 1., kedd 8:13

Nem állít semmit sem, összeollózott pár közhelyet és leírta azok összességét. Úgy viszonyul ez a munka az értékelőállításhoz, mint egy bsc-s szakdolgozat.
Szerinted mit állít? Mit mond, mivel érek többet az után, hogy elolvastam? Mert szerintem semmivel, már olvastam vagy hallottam minden pontját a szövegnek. Ha már a cikkben zene szerepel, az a cikk lakodalmas rock, amire egyszerre lehet részegen aludni és spiccesen járni kettőt jobbra kettőt balra táncot.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 31., hétfő 23:39

https://ot.hu/hont-andras/a-tortenelem- ... lotti-veg/

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 31., hétfő 19:42

ferni írta:
halamadrid írta:

Anno én is próbáltam megtalálni, de csak eddig jutottam.
Extra lehet a mozgósítás, ha így is ennyien kimennek.
Gondolom meg van ennek is az oka miért így van.
Abszolút, nehezebb központilag Bedéket küldeni.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 31., hétfő 19:18

halamadrid írta:
swfan írta:

Fb sztoriba szokta kirakni este a másnapi programot...

Szerk: https://nemzethangja.hu/kampanykorut

Itt van fenn, bár itt is úgy tűnik csak az aznapiak vannak
Gondolom meg van ennek is az oka miért így van.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 31., hétfő 18:56

bluebike írta: A mostani Magyar Péter féle országjárás programját hol tudom megnézni? A Tisza honalpon nem találom a következő állomásokat. Pl most élőzik Nagykanizsáról, nár az sincs fent.
Közben már kint a holnapi, borsodi program, Mezőkövesd, Sárospatak, Szikszó, Ózd, Kazincbarcika, Miskolc a sorrend.
https://www.facebook.com/share/1AHGayqGT4/

Úgy érzem, megint lesz videós alapanyag.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 31., hétfő 17:17

swfan írta:
bluebike írta: A mostani Magyar Péter féle országjárás programját hol tudom megnézni? A Tisza honalpon nem találom a következő állomásokat. Pl most élőzik Nagykanizsáról, nár az sincs fent.

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. március 31., hétfő 17:10

swfan írta:

Fú, hát napi szinten azért nem akarom nézegetni, nekem optimálisabb volt, amikor hetekre előre kiírták. Meg amúgy sem is használok social mediat.
Köszi a segítséget!

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 31., hétfő 17:04

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. március 31., hétfő 17:02

A mostani Magyar Péter féle országjárás programját hol tudom megnézni? A Tisza honalpon nem találom a következő állomásokat. Pl most élőzik Nagykanizsáról, nár az sincs fent.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 31., hétfő 16:47

Komoly lehet a baj, ha Vityának már ilyen Tarnazsadány szintű falvakba kell lemennie utcafórumot tartani, ahol amúgy köztudottan erősnek számítanak (EP-n tavaly pl. 66%-ot értek el)

Persze oda is vagy 20 szekussal ment

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 31., hétfő 16:36

egy jo kis mashup a multhetrol. :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 31., hétfő 14:14

pontyarcu toninak nem tetszik hogy hadhazi oket is betalalta :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. március 31., hétfő 14:03

sander írta:
ferni írta: Ha nem vagy tudatos ezekben és nem figyelsz simán beesel a spirálba. Andrew Tate is ugyanez. Mondja a nagy populista dolgait, amik között vannak is olyanok amikkel egyet lehet érteni, azt mivel mennyi mindenben igaza volt és bevitt a spirálba utána elérsz a szép piros alma belső, rothadó részére, amire az ember ugyanúgy fog már bólogatni, hiába előtte elítélte volna azt.
Erről szól a korunk társadalombefolyásolása. Nincs olyan hogy független sajtó, nincs független újságíró. Kőkemény érdekek vannak, és ezek az érdekek által befolyásoljak a társadalmat.
Nem ertem miert jo nektek az emberi lenyt egy ilyen alantas negativ szinben feltuntetni, amiben valaki csak felsobb erdekbol utasitasra cselekedhet mint egy droid. Vagy ti ezen elvek menten elitek a sajat eleteteket is? Hasonlo modszerekkel cseledkedtek? Kulonosen, hogy a mai vilag mar abba az iranyba megy (Magyarorszagon egyelore kevesbe), hogy az ujsagirok sajat brandet epitve influencerkent jelennek meg es nem reszei egy szerkesztosegnek feltetlenul. Mi ez ha nem a maximalis autonomia bizonyiteka? De azok az ujsagirok is akik eljutottak bizonyos szerkesztosegekbe komoly sajto etikai tanulmanyokkal teszik ezt. Nem ilyen egyszeru am, hogy csak hadba allitod oket mint a voros hangyakat.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 31., hétfő 10:26

sander írta: Nincs olyan hogy független sajtó, nincs független újságíró. Kőkemény érdekek vannak, és ezek az érdekek által befolyásoljak a társadalmat.
Ha propagandista lennék, pontosan ezt terjeszteném. Pont, mint mikor a korrupt politikus mondja, hogy minden politikus korrupt. Máris nem tűnne akkora problémának a tevékenységem.
Bár nem tudom, mit takar a független. Pénzügyi? Politikai?

Nem tudni pontosan, hány újság, úpjságíró visz valóban agendát, és képvisel különböző érdekeket, de az biztos, hogy van egy csomó, amelyik még valóban legalább az újságírás etikai kódexén belül igyekszik működni.

Mint pl. a Zack által beírt példa. Volt pár szerkesztőség, amelyik benézte az áltanulmányt, ott valóban a szerkesztőségek hibáztak, lehoztak valamit valószínűleg utánajárás nélkül, ami megfelelt a világnézetüknek. De pl. az annyit szidott, mainstream zászlóshajója, a The New York Times írt az egészből egy cikket, amelyik megkérdezte az áltanulmány készítőit, majd a portált is, amelyik ezt először lehozta, teret adva mindenkinek.
Ezzel szemben ott az alternatív média, amelyik csak bedob egy Twitter-postot valamelyik általa preferált politikai témában, ír hozzá két mondatot blogszerűen, teljesen egyoldalúan bemutatva az egészet, még csak meg sem próbálnak az újságírás keretein belül működni.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2025. március 31., hétfő 10:00

ferni írta: Ha nem vagy tudatos ezekben és nem figyelsz simán beesel a spirálba. Andrew Tate is ugyanez. Mondja a nagy populista dolgait, amik között vannak is olyanok amikkel egyet lehet érteni, azt mivel mennyi mindenben igaza volt és bevitt a spirálba utána elérsz a szép piros alma belső, rothadó részére, amire az ember ugyanúgy fog már bólogatni, hiába előtte elítélte volna azt.
Erről szól a korunk társadalombefolyásolása. Nincs olyan hogy független sajtó, nincs független újságíró. Kőkemény érdekek vannak, és ezek az érdekek által befolyásoljak a társadalmat.

Vissza: