javier88 írta:Mészáros Lőrinc mióta Orbán?
Az utóbbi időben túl sok a szarkazmus ebben a topicban
kiserik írta:
Másrészt, ha meg akarod mutatni a valóság azon szeletét, amit mások szisztematikusan el próbálnak titkolni, akkor az uszítás.
Szerintem a különbség a táborok között nem abban van, hogy a probléma létezik-e vagy sem, hanem az okokban, így a megoldásban is. Pl. szerintem az sosem fog megoldást jelenteni, ha az ilyen oldalak hergelik az embereket, majd egymásnak esnek különböző módon, és azok is radikalizálódnak, akik amúgy nem tették volna, már ott születtek, stb.
Szerintem abban sincs különbség, hogy a bűnözőket, főleg a visszaesőket deportálni kell, de egy csomó negatívan bemutatott bevándorlónak csupán annyi a bűne, hogy csóró, nincs munkája, így az utcán él, teng-leng egész nap.
Az már legitim politikai vita lehet, hogy náluk hogyan előzzük meg azt, hogy törvényt sértsenek, a legegyszerűbb módja valamilyen segély. A második, hogy táborokba, gettókba zárjuk őket, de ennek Európában nincs túl jó csengése.
Ami pedig a határvédelmet illeti, szerintem picit a drogháborúhoz lehet hasonlítani, az embercsempészek mindig meg fogják találni a rést, a módot. Inkább enyhíteni kéne a hullámot, nyomást, többek közt úgy, hogy nem hagyjuk, hogy a Wagner mészárlásokat folytasson Afrikában, a török kormány összejátsszon az embercsempészekkel, vagy a kínaiak a mexikói kartelekkel. A lengyelek sem azért vízágyúzzák, lövik gumilövedékekkel a migránsokat a fehérorosz határon, mert akkora rasszisták és élvezik, hanem mert pontosan tudják, hogy az ott az egyik hibrid hadviselés az országuk ellen a sok közül.