Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2025. március 29., szombat 17:40

'shutterisland írta: egyre jobb ez a nemzet hangja :mrgreen:
1madridista nem bírta tovább idegekkel. :mrgreen:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. március 29., szombat 17:34

'shutterisland írta: egyre jobb ez a nemzet hangja :mrgreen:
Élő példa hogy miért kellene a politikai reklámokat korlátozni, a fideszt pedig helyre rakni a kommunikációja miatt.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. március 29., szombat 17:32

Ezek az igazi hazafiak akik ki mernek állni a kelenföldi aluljáróba standolni
:mrgreen:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 29., szombat 17:26

egyre jobb ez a nemzet hangja :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 29., szombat 15:50

Halfkey írta:mikor általában a közterületfoglalásról beszélek
Szerintem ez is olyan, mint a parkolás, mindenhol lehet, ahol nem tilos.
Közterületen az és ott gyűjt pénz, aláírást, tart beszédet, ad elő valamit, stb. aki és ahol akar, míg az a törvényes kereteken belül marad. Ha ezt zavaróan, tolakodóan, közrendet sértően teszi, rendőrt kell hívni, hogy intézkedjen, az majd eldönti, hogy a kifogások valósak-e vagy sem.
Ebben az esetben ha a boltost zavarta (ami a videó alapján egyértelműen politikai indíttatású volt), akkor neki kellett volna kezdeményeznie, és megkérni az aláírásgyűjtőket, hogy tegyék picit arrébb. És nem fordítva.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 29., szombat 15:26

Hozzátok vissza bele állandóan a politikát mikor általában a közterületfoglalásról beszélek, nem csak politikai aláírásgyűjtésről.

De ha már mindenképp csak ezen az egy szemüvegen keresztül lehet nézni a témát, minek egyáltalán a fizikai aláírásgyűjtés? Szerintetek mennyire nehéz odaírnom a szüleim meg a feleségem adatait is? Ki ellenőrzi ezt? Ennek aztán tényleg semmi értelme szvsz. Oda kéne elvinni a világot inkább hogy annyi digitális skillje mindenkinek legyen hogy rá tud bökni egy gombra. De még ebben a tekintetben is, nem sok gyakorlati hasznát látom hogy limitáljuk ki/mi indulhat el egy szavazáson. Induljon el akárki, 0 aláírással, aztán majd a szavazáson úgyis kiderül ki kap eleget. Aki meg egy küszöböt nem ér el, nem indulhat a következő választáson.

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. március 29., szombat 14:19

tibi18 írta:
Halfkey írta:

És ez miért nevetséges? Olyan rossz lenne az élet akkor ha nem ez lenne a mai világban a kommunikációs csatorna hogy standolás? Én nagyon utálom amikor leszólítgatnak greenpeace, gyerekvédelem, mindenféle ügyben mikor megyek be az Auchanba a gyerekekkel és elég nehéz őket kordában tartani amúgy is. Pont EZ a téma, csak megint csak a Fidesz/Tisza oldalról van megfogva ahelyett hogy a társadalmi jelenségről beszélnénk hogy faszságokkal basztatnak az utcán.
Mi lenne szerinted a megfelelő helyette? Ez is elérhető online például, de sok embert még mindig nem találnak meg ebben a formában.
Nekem a standokkal kapcsolatosan egyébként eddig az a tapasztalatom, hogy én mentem oda hozzájuk, nem fordítva.

A leszólítást, pedig annyival szoktam elintézni, hogy köszi.. majd megyek tovább.
Egyetértek és sok ember van aki csak akkor tölti ki ha, az orra elé rakják és nem kerül erőfeszitésbe.

Az aláírást gyűjtök pedig nem olyanok mint a nyugatinál a parfüm árusok, hogy 20méteren keresztül üldöznek.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 29., szombat 13:31

Halfkey írta:
A második bekezdés azért nevetséges, mert bele se gondolsz abba, hogy mindenhol van olyan ember, akit zavar az, hogy éppen ott a Fidesz, Tisza, DK stb. standol. Most akkor mindenkivel egyeztetnem kellene, hogy ugyan jó-e ez így neked? Ezen az elven gyakorlatilag sehol sem lehetne standolni.
És ez miért nevetséges? Olyan rossz lenne az élet akkor ha nem ez lenne a mai világban a kommunikációs csatorna hogy standolás? Én nagyon utálom amikor leszólítgatnak greenpeace, gyerekvédelem, mindenféle ügyben mikor megyek be az Auchanba a gyerekekkel és elég nehéz őket kordában tartani amúgy is. Pont EZ a téma, csak megint csak a Fidesz/Tisza oldalról van megfogva ahelyett hogy a társadalmi jelenségről beszélnénk hogy faszságokkal basztatnak az utcán.
Mi lenne szerinted a megfelelő helyette? Ez is elérhető online például, de sok embert még mindig nem találnak meg ebben a formában.
Nekem a standokkal kapcsolatosan egyébként eddig az a tapasztalatom, hogy én mentem oda hozzájuk, nem fordítva.

A leszólítást, pedig annyival szoktam elintézni, hogy köszi.. majd megyek tovább.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 29., szombat 10:51

Picsaba. :'( :coffee:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 29., szombat 9:59

A második bekezdés azért nevetséges, mert bele se gondolsz abba, hogy mindenhol van olyan ember, akit zavar az, hogy éppen ott a Fidesz, Tisza, DK stb. standol. Most akkor mindenkivel egyeztetnem kellene, hogy ugyan jó-e ez így neked? Ezen az elven gyakorlatilag sehol sem lehetne standolni.
halfkey szerintem egyeztess egyenként mindenkivel itt privátban, hogy írhatsz-e a fórumra.
Egyeztettem. Megbeszéltük hogy én írhatok nyugodtan, de téged sajnos ki kell rakni :(

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 28., péntek 22:10

halamadrid írta: Közben Lázár halálra ítélné a pedofilokat.
https://www.facebook.com/lazarjanosfidesz/?locale=hu_HU
Lenne pár ötletem, hol kéne kezdeni...

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. március 28., péntek 22:01

LosMerengues írta: Lazán kapcsolódik a témához: https://telex.hu/belfold/2025/03/28/men ... a-parkolas

Egy elegáns étterem előtti járdán álltak meg parkolóhely híján a mentők és láttak el egy 70 éves bácsit, ami az éttermet reprezentáló egyénnek nem tetszett.
"A helyszint nem jeloltek meg."

De, jeloljek meg. Aki ennyire nevetsegesen ostoba, erzeketlen senkihazi, az vallalja a kovetkezmenyeket is. Akkor is, ha a tulaj volt, akkor is, ha uzletvezeto, alkalmazott.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 28., péntek 21:21

Közben Lázár halálra ítélné a pedofilokat.
https://www.facebook.com/lazarjanosfidesz/?locale=hu_HU
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

LosMerengues
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: LosMerengues » 2025. március 28., péntek 21:18

Ez alapvetően nem egy politikai téma lenne, csak azért posztoltam ide, mert kapcsolódik a bolt előtt pultozó Tiszások esetéhez, illetve az abból kialakult diskurzushoz. Nem gondolom, hogy amire Halfkey gondolt, az ezt bármilyen módon legitimálná, megengedné, stb., viszont valamilyen szinten beárazza azt a kérdést, hogy a közterület mennyire a közé, és mennyire a legközelebb lévő magánterület tulajdonosáé.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 28., péntek 21:17

Steve írta:
hehetheoriginal írta: halfkey szerintem egyeztess egyenként mindenkivel itt privátban, hogy írhatsz-e a fórumra.
:kalapos:
Nem bántani Halfit. Szeretet, békesség! :sziv:

Hétvége van, boldogság van. :cheers:
Nem én kezdtem most se hallod-e te zsákos :lol:
thereisonly1ronaldo

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. március 28., péntek 21:16

:(
BLevi96 írta:
LosMerengues írta: Lazán kapcsolódik a témához: https://telex.hu/belfold/2025/03/28/men ... a-parkolas

Egy elegáns étterem előtti járdán álltak meg parkolóhely híján a mentők és láttak el egy 70 éves bácsit, ami az éttermet reprezentáló egyénnek nem tetszett.
Egyre lejjebb sülyednek az emberek, semmi erkölcsi érzetük nincs ilyenkor?
Mi az az erkölcs, valami liberális baloldali érték?
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. március 28., péntek 21:13

hehetheoriginal írta: halfkey szerintem egyeztess egyenként mindenkivel itt privátban, hogy írhatsz-e a fórumra.
Nem bántani Halfit. Szeretet, békesség! :sziv:

Hétvége van, boldogság van. :cheers:

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. március 28., péntek 21:05

Egyre lejjebb sülyednek az emberek, semmi erkölcsi érzetük nincs ilyenkor?

LosMerengues
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: LosMerengues » 2025. március 28., péntek 20:59

Lazán kapcsolódik a témához: https://telex.hu/belfold/2025/03/28/men ... a-parkolas

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 28., péntek 18:48

halfkey szerintem egyeztess egyenként mindenkivel itt privátban, hogy írhatsz-e a fórumra.
thereisonly1ronaldo

Vissza: