Halfkey írta:
Imádom hogy direkt írtam hogy nem erről az esetről hanem az elvről van szó, aztán mindenki azt magyarázza hogy márpedig ez az eset egy fidesznyik volt. Persze, ez az volt.
Ettől függetlenül magáról az elvről lehetne beszélni, anélkül hogy az egyetlen gondolat az lenne hogy szarfidesz meg faszatisza.
swfan magát a helyzetet jól leírta (ha közterületen van valaki engedélyjel nem lehet mit tenni), azt nem vagy nem akarta megérteni hogy pont ezt mondom hogy ez ma így van, és szerintem ez nem teljesen jó így. Egy bolt bejáratától két lépésre már közterület van. Ha nem fürdök egy hétig és odaállok büdösödni hogy kibasszak a bolttal, ma ez ellen nem lehet mit tenni. Ha odállok egy szex bolt mellé mormon hittéríteni, ma ez ellen nem lehet mit tenni. Könnyen el tudok képezelni olyan helyzeteket ahol ez nem korrekt helyzetet eredményez. A mostani nyilván nem ilyen volt, ahogy már eredetileg is írtam.
Mivel részben engem is megszólítottál, akkor jöjjön egy-két egyszerű kérdés: Mégis honnan a fenéből tudjam, ha standolni megyek, hogy kinek a boltja elé fogok kipakolni? Honnan tudhatták volna ezek az emberek, hogy pont egy neandervölgyi jön ki onnan?
Ez már tényleg abszurdum. Engedéllyel lehet standolni, és az engedélyben van meghatározva, hogy hol lehet. Nehogy már ne lehessen ott standolni, ahol az engedély szerint meg van jelölve. Fordítva ülünk a lovon, ha ez ebben az országban tényleg így működne ahogy te állsz hozzá, akkor tényleg nem lenne itt demokrácia.