dzsi91 írta:
Másrészt ha csak a 2 klubnak az általános hozzáállását nézem a clasico-hoz lehet,hogy barszáék éhesebben érkeznének a döntőre de egy full átlag kvalitású fiatal csapatnak lenne a vállán 120 évnyi fóbia.
Én alapvetően nem szoktam pesszimista lenni, 13-14-ben is az utolsó pillanatig hittem abban, hogy sikerül megnyerni a döntőt, 21-22-ben sem volt kétség bennem afelől, hogy valahogy megfordítjuk a City ellen, döntők kapcsán soha nem is paráztam. Viszont a Real Madridot, és úgy en bloc a focit 2003-04-es szezontól követem, és olyat még szerintem egyszer sem láttam, hogy a Barca parázott volna. Talán 2007-08-ban, mikor Schusterrel hazai pályán félgőzzel haza lettek küldve 4:1-gyel, és siralmas idegenbeli mérlegük volt az egész szezon során. Azon kívül más eset nem jut eszembe.
Ezek szerintem már az utánpótlásban elkezdenek zsinórban szopatni minket, és hozzá vannak szokva, hogy a Real Madridtól nem kell fosni. Ezzel szemben Pep Barcája a komplett generációnkat tette fóbiássá, szezonok kellettek ahhoz is, hogy felvállaljunk egyáltalán valamilyen nyíltabb játékot velük szemben, nehogy kitömjenek menetrendszerűen. Csak rajtunk szoktam látni, hogy teliszalad a gatya.
Játékosokban meg lehet bármilyen quality, ha Ancelotti nem tud mit kezdeni Flick játékával, akkor az a quality bennük is marad. Eleve a pressinggel úgy általában. Mikor a Salzburg vagy a Brest be tud minket szorítani hosszú percekre, vagy akár a Rayo is, akkor nem látok túl sok okot az optimizmusra, hogy a vérgőzős barcások és Flick jól szervezett, magas intenzitású pressingje ellen volna komolyabb esély. Eleve az egyéni kvalitások is hiányoznak ehhez hátul. Sem Fran, sem Mendy, sem a Lord, sem Camavinga, sem Tchou játéka nem erős a pressinggel szemben. Valverdét ki lehetne rakni jobboldali wingbacknek, azzal javulna a helyzet, csak ő rohadtul kéne középre is egy ilyen meccsen.