OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 28., péntek 21:45

HK-ban kompoztam eleget most. Plusz szállástól így volt a legegyszerűbb nekem. De ja... igaz, van az az opció is. :agree:

Cukornád löttyöt ittam, az elég finom volt.

Elnézve amúgy a boltokat és dizájnokat, brutál jó cuccaik vannak. Sokkal színesebb a kínálat szerintem, mint itt EU-ban. :hmmm:

Mondjuk mikor a külvárosi részen sétáltam és megnéztem egy piacot, na... azért ott nem vásároltam volna. :lol: Maradjunk annyiban, hogy HK legutolsó kis árusától is előbb vettem volna bármit. :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 28., péntek 21:41

Kisebb helyesbites, Hongkongbol a legfaszabb és messze leglátványosabb komppal shenzhenbe, ha nincs köd/sűrű eső, akkor kurva jó látvány a felhőkarcolók meg a tengerpart.

Shenzhenben vannak nagy áruházak, ahol ocoert szinte 1v1 ultrahigh quality hamis órák (ami 20-30k dollár, patek, omega, rolex az is előkerül kis idő után hátulról....) , illetve olyan sok emeletes mobiltelefon- és kütyüaruhazak vannak, ahol pl elindulsz a legalsó szintről, kivalasztod a telefon külsejét, majd ahogy haladsz feljebb az emeleten, hozzaadatod a kívánt kijelzőt, ramot, funkciókat, aztán a végén kijössz pl egy 1v1 iPhone 16 kinézetű és összeszerelési minőségű dual/triple sim-es, androidos telefonnal :kalapos:

Utcai árusoktól érdemes gyümölcsöt venni btw, rengeteg egzotikus és kibaszottfinom cucc van, és rohadt ledusak, jó az ízük, nekem a kb párszáz forintert ilyen cukros löttybe mártott ananász volt a kedvencem, de minimál pénzből gombolyure eszed magad, kibaszott olcsó europahoz képest, ahogy humorherold remynski is irja
thereisonly1ronaldo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 28., péntek 21:31

Pipitának szeretettel. :kalapos:

Shenzhen, Kína

- A város, ami 1979 előtt még falu volt.
- A város, ahol Kína először nyitott McDonald’s-ot (1990).
- A város, ami ma közel 18 millió főt számlál.
- A város, ami ma Kína egyik legfontosabb városa.

Hong Kong-ból 2 féle módon is könnyen el lehet jutni a közvetlenül határ mellett fekvő kínai városba. A gyorsabb, de költségesebb megoldás a Kowloon állomásról induló gyorsvonat, a lassabb, de oda-vissza durván 100 HK dollárba kerülő megoldás pedig a helyi Hong Kong-i metró. Az Admiralty állomásról induló East Rail Line segítségével közel 50 perc alatt a végállomáson vagy. (2 végállomás is van, Lo Wu és Lok Ma Chau. Indulásnál kiírja a kivetítő, hogy éppen melyik állomás a végcél). A 2 végállomás lényegében határátkelőként is funkcionál. Olyan, mintha egy reptéren lenne az ember, csomagátvizsgálás, útlevél ellenőrzés, aztán már Shenzhenben is vagy.

Aztán jött a pofon, mert az ATM nem adott ki pénzt, hiába a VISA credit card, amit a jelzés alapján elfogad… a boltban, állomásokon, jegy automatánál pedig ugye szintén használhatatlan a kártya (Ez utóbbit tudtam, de az ATM-es résszel nem számoltam. Isten hozott Kínában! :D )… így még szerencse, hogy volt nálam 150 Hong Kong-i dollár, amit ott helyben az állomáson át is váltottam. Nagyjából ugyanaz a két valuta, egy kis eltéréssel erősebb a kínai. Szóval durván 18 euróval a hátamra is vettem a várost. ELÉG VOLT! Ugyanis Shenzhen olcsó!

Szóval tipp! Már HK-ban érdemes pénzt váltani (vagy bárhol), vagy legyen nálad HK dollár. Na persze, ha van AliPay-ed, akkor nincs semmi baj…

Én a Lok Ma Chau állomáson mentem át az országba (Viszonylag gyors volt az átjutás), mert mindenképpen megszerettem volna nézni a Lianhuashan Parkot, onnan pedig egyszerűbb volt oda eljutni. Van a park közepén egy kilátópont, ahonnan rálát az ember a városra. A kilátás jó, a séta a parkban szintén.

Összehasonlítva, 10 jüanért ittam egy presszót Kínában, amit HK-ban durván 30 körüli összegért lehet. Egy Wonton leves HK-ban 28-tól felfelé volt, addig Kínában 15-20 körül. Üdítők is vagy megegyeztek a legolcsóbb HK-i helyekkel, vagy olcsóbbak voltak. Szóval day trip-nél a kötelező étel/ital fogyasztásos részt összességében olcsóbban le lehet tudni.

Következő állomásom a Dafen Oil Painting Village volt, ami egy központi hely, a Louho negyed, Laojie állomásáról egy metróvonallal megközelíthető. A külvárosi rész hangulatilag már jóval másabb volt, mint a belváros nyüzsgő oldala vagy a felhőkarcolós, bankokkal teli rész. Ez lényegében egy művésznegyed. Különböző stílusú olajfestményeket tudsz venni, tudsz akár saját festményt készíteni, illetve rengeteg kézműves dolgot csodálhatsz meg, vagy vehetsz meg szuvenírnek. Mindenképpen ajánlós program annak, aki a városba látogat.

Ezután vissza a Laojie állomásra... Itt pedig nem volt más dolga az embernek, mint elveszni a Dongmen Street-en. Végtelen üzlet, kisbolt, kajálda, street foodos, pláza, játékterem, Kína első Mekije! található itt, illetve egy olyan régi épület, aminek a belseje át lett alakítva olyanná, mintha a Hong Kong-i Walled Cityben járkálnál. Éttermek, street fodos rész, szuveníres, neonfények, retro dolgok vannak bent. Egy az egyben, mint a Walled City. Fogyasztás nélkül, csak sétára is szuperjó program.

Nap végén pedig ismét Laojie állomás, ahonnan közvetlenül a Lo Wu határátkelőhöz lehet menni, ahol ismét Hong Kong-ba jut az ember.

Shenzhenben nem biztos, hogy van 1-2 napnál több, de ha már erre jár valaki, akkor érdemes átugrani. Kína merőben más, mint Hong Kong. Nem is kicsit... minden metróaluljáróban csomagátvizsgálás volt, mint a reptereken. Első helyen még a palackozott bontatlan vizet is külön megvizsgálták. Metrón folyamat szekusok járkálnak fel-alá. Rendőrök szinte mindenhol. Ettől függetlenül elég komoly élet volt a városban.

Mondjuk a helyi emberekkel továbbra sem vagyok kibékülve. Rettentő barátságtalanok összességében. :lol:

pro tipp: Luckin Coffee-ba érdemes beülni egy kávéra. Kínai franchise, és aki szereti kókusztejjel inni a kávét, az imádni fogja!

- 2-3-4 jüan távolságra vannak a helyek egymástól, amiket megnéztem.
- Angollal továbbra is nehéz boldogulni kommunikáció terén, de a metróban, illetve több étteremben és kávézóban is ki van írva angolul az adott dolog. Szóval, ha beszélni nem is, de tájékozódni lehet.
- Kína első Mekijében viszont lehet MasterCarddal fizetni!

1 euro - 7,87 jüan
1 euro - 8,43 HK dollár
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. március 27., csütörtök 14:10

hehetheoriginal írta: nem én szexualizálom, hanem a szülő, amelyik aberráltkodik.
Minden csalad mas maradjunk annyiban.
ilyen alapon vallejoekkal sincs az égvilágon semmi baj :lol: :lol:
:lol: :lol: Megint tultolod.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 27., csütörtök 13:49

nem én szexualizálom, hanem a szülő, amelyik aberráltkodik.
Minden csalad mas maradjunk annyiban.
ilyen alapon vallejoekkal sincs az égvilágon semmi baj :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. március 27., csütörtök 13:10

hehetheoriginal írta: teljesen kibaszott beteg és aberrált, tökmindegy milyen idős a gyerek.
újszülöttnek minden új, tehát egyértelmű a szülő a hibás, legyen bármilyen korú gyerek.
beteg fasz minden ilyen szülő.
igen, pl kobe bryant is anno, full pedofil vibe-ja van az ilyennek, mikor a 10-enéves lányának ad vki szájrapuszit, kiráz a hideg tőle.
én elhiszem, meg megértem, hogy más kultúrák vannak, ahol ez talán általános, de attól még az én szememben nem normális, aberrált dolog.
2 kisgyerekem van, soha egyiknek se adtam szájra puszit. Kapnak a fejükre, homlokukra, arcukra. Ennyi.
Szerintem minden korban fura.
A nagyobbik gyerekem mindig 2 részes vagy egybe fürdőruhát kért mióta tud beszélni, h a cicije titkos maradjon.

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. március 27., csütörtök 12:50

Sajnalatos ha valaki egy ilyen dolgot szexualizal egybol.

Minden csalad mas maradjunk annyiban. Abban egyetertek hogy egy bizonyos kor utan mar tenyleg fura.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 27., csütörtök 12:41

teljesen kibaszott beteg és aberrált, tökmindegy milyen idős a gyerek.
újszülöttnek minden új, tehát egyértelmű a szülő a hibás, legyen bármilyen korú gyerek.
beteg fasz minden ilyen szülő.
igen, pl kobe bryant is anno, full pedofil vibe-ja van az ilyennek, mikor a 10-enéves lányának ad vki szájrapuszit, kiráz a hideg tőle.
én elhiszem, meg megértem, hogy más kultúrák vannak, ahol ez talán általános, de attól még az én szememben nem normális, aberrált dolog.
thereisonly1ronaldo

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. március 27., csütörtök 11:40

lestat írta:
rashidm írta: Kis vitainditonak gondolnám a mostani kérdésemet, illetve kivancsi vagyok ki hogy van ezzel: Csak szerintem fura, ha a szülő szájra ad puszit a gyerekének?

Attol fugg hany eves a gyerek.
Sztem akár újszülött akár 5-10 éves, akkor is fura, nekem.

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. március 27., csütörtök 10:47

zsuninnyo írta:
lestat írta:

32 :)
Akkor az tobb mint ciki :lol: :lol:

Nekem nincs gyerkoc de van ket unokahugom meg egy unokaocsem.

7,4,2 evesek.
A nagyobbik mar nem ad szajra puszit a ket kicsi meg igen, maguktol kinovik ezt szerintem a gyerekek.
Ha nem akkor a szulo erolteti.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 27., csütörtök 8:36

soadroli írta: én tatámat magáztam, kis szarosként biztos megkérdeztem hogy miért nem tegezhetem(nem tudom mi volt a válasz), de sose volt gond belőle. de pl fater is magázza a szüleit meg a testvére is. amúgy szerintem is fura. gondolom nagyon régi szokás ez egyes családokban, de már kihalóban van.
hala egnek hogy kihaloban, irtozom ezektol az osregi szokasoktol

kulfoldon a szajrapuszi elterjedtebb mint nálunk, talan CR is szajrapuszit adott a gyerekeinek, nem tudom azota is
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 27., csütörtök 8:33

zsuninnyo írta:
lestat írta:

:lol: :lol: :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. március 27., csütörtök 7:44

lestat írta:
rashidm írta: Kis vitainditonak gondolnám a mostani kérdésemet, illetve kivancsi vagyok ki hogy van ezzel: Csak szerintem fura, ha a szülő szájra ad puszit a gyerekének?

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. március 27., csütörtök 0:45

én tatámat magáztam, kis szarosként biztos megkérdeztem hogy miért nem tegezhetem(nem tudom mi volt a válasz), de sose volt gond belőle. de pl fater is magázza a szüleit meg a testvére is. amúgy szerintem is fura. gondolom nagyon régi szokás ez egyes családokban, de már kihalóban van.
Kép

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. március 26., szerda 23:10

Tágabb családban, pl. anyám unokatestvérei között van olyan akit magázok.
Apám nővérét viszont csak a keresztnevén szólíthatom.
Ha azt mondon neki, hogy nene akkor megver. :lol:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. március 26., szerda 22:59

Nálunk tiltott. :mrgreen: Nyilván nem ugyanaz a kategória, de nekem majdnem annyira idegen, mint a magázódás családon belül. Sose értettem, és mindig viszolyogtam tőle.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 26., szerda 22:41

Szájra puszi fura ja, nem hagynám.

Nálunk van 'fürdőruha szabály' nem nyúlunk olyan helyre és nem vesszük azt le amit csak a fürdőruha takar. De ez nem véletlen, mert a gyerekek alapvetően szeretnek pucérkodni (ahogy te is Pipita ha egyedül vagy otthon, ne hazudj). Mivel elszaladni is szeretnek, szerintem amit látsz publikusan egy része abszolút nem a szülő jóváhagyásával történik :D Persze van olyan is.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. március 26., szerda 21:30

Szabályszerűen rosszul vagyok Tőle :mrgreen:

A nagyobbik lányom két hete smárolni akar velem, kurva nehéz elmagyarázni hogy ez nem okés, de hát ilyen ez az ovi nagycsoport, már kiváncsiak basszameg :lol:

lestat

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. március 26., szerda 21:20

Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. március 26., szerda 20:45

Nem csak szerinted, tényleg nagyon fura. :mrgreen:

A másik ilyen a meztelenül szabadon eresztett gyerek a strandon/Balaton parton stb. Öltöztesd már fel, könyörgöm.

Vissza: