Szerintem most már tud veszíteni, mert változott a felállás. Ha a Tisza ügyesen csinálja, azzal lesz tele minden, sok családi ebéd arról fog szólni, hogy Orbán Viktor mennyire gyáva, és ez a billegőket bizony eltántoríthatja. Egy az egy elleni versenyben pedig az fog győzni, aki közülük többet meg tud majd szólítani.Halfkey írta: Szerintem sem nyerhet semmit Orbán egy vitával. Gyakorlatilag egyetlen embert se tudna meggyőzni, elveszíteni annál többet.
A biztos pártválasztók szempontjából sem lesz teljesen mindegy, mert az ellenzéki szavazók számára nem kell jobb motiváció, mozgósító erő, mint egy sunnyogó, lapító, kifogásokat kereső Orbán Viktor.
Én úgy látom, hogy egyelőre ez egy ellenzéki buborék. Azok, akik még ebben a pillanatban sem érdeklődnek a politika iránt, mert egyszerűen nem üti át az ingerküszöbüket, nem kapargatják meg a felszínt, ugyanakkor két héttel a választások előtt aktiválódnak politikailag, mert azért választásra elmegy, ők ezekből semmit sem érzékelnek. Az aktuális inflációs kormányhülyítés is nekik szól.BlancoMark írta: a tarsadalom jelentos reszeben atszakadt egy gat es vegervenyesen rajottek az emberek, hogy meztelen a kiraly. Ciki fideszesnek lenni, valamint az a koncepcio is teljesen megrendult, hogy legalabb kormanyozni tudnak. Az inflacio es a gazdasag gyengelkedesenek hatasara vegleg osszedolt a kormanyozni legalabb tudnak cimu mantra/illuzio.
Mint mikor neten hónapokig megy a nagy vita az új AC-ről, mindenkit felbasz a fekete szamuráj, végül a játék jól fogy, mert a nagy többség ezekből a vitákból semmit sem érzékel, csak bemegy az üzletbe, meglátja, hogy jé, van új AC, és megveszi, mert már picit unja az aktuális Fifát.
Ezeknél a választóknál jött be legutóbb is az MZP elleni hazugságkampány és az osztogatás is.