realfan írta:
pont ilyenekre célzok, hogy ezeket tisztázhatná, azon kívül, hogy bedob dolgokat, hogy visszaállítom a katát és megszüntetem a klik-ket, ami magában nem oldja meg a problémát.
azt sajnálom, hogy a többit nem magyarázod el, hogy szerinted miért is oldja meg a gondokat ennyivel vagy miért nem részletezi jobban. nem kell meggyőzni, én nemj azért írom ezeket, hogy te vagy más ne szavazzon rá, szíve joga mindenkinek arra szavazni, akire akar, elfogadom, ha valakinek ennyi elég a támogatásához

de nekem nem, ami miatt nem gondolnám, hogy fideszes vagyok, vagy idióta, csak engem nem győznek meg bedobott mondatok, ahol nem támasztják alá, hogy az miért jó.
Válaszoltak már erre.
nuevo_ericco írta:
Szerintem klasszikus parlamentáris demokráciában, arányos választási rendszerrel, ahol legtöbbször koalíciók kormányoznak, lehet úgy politizálni, ahogy realfan írja. Minden társadalmi igényre megalakulnak az egyes pártok, majd ezek között, kompromisszumok mentén kormányoznak. Ahol viszont a győzelemhez tömegpártot kell építeni, széles társadalmi rétegeket kell megszólítani, ezért sokszor egymással nem kompatibilis dolgokat mondani, stb., egyszerűen ez a megfelelő taktika. Főleg ellenzékben, ahol messze nincsenek meg azok az eszközök, források, mint kormányoldalon.
Ha MP a nyíltabb, demokratikusabb utat választaná, és mindenbe beleállna, amit a társadalom különböző csoportjai, rétegei követelnek tőle, a következő egy évben úgy morzsolódna le a támogatottsága, hogy öröm lenne nézni (a Karmelitából biztosan).
Többek közt ezért is vagyok az arányos választási rendszerek híve, hogy a politikai közbeszéd ne legyen egybites, a képviselők bátrabban merjenek beleállni dolgokba, a nagyobb verseny miatt arra legyenek kényszerülve, hogy megszólaljanak a nyilvánosságban, de ehhez előbb az kell, hogy a NER takarojon.
Röviden is tömören kis álomvilágban lévő demokráciát vársz el, ami a jelenlegi Magyarországon nem létezik.
Lehet ebben gondolkozni, hosszútávon ez is a terv, de ez az ország olyan messze van ettől, hogy arra szavak nincsenek, sőt Vityáék ezt még vissza is vetették lehet évtizedekkel is.
Értem mi a bajod, értem mit vársz el, de ez nem realitás Magyarországon jelenleg és amíg Vityáék maradnék csak egyre messzebb lesz.
Korlátlan hatalommal és pénzzel rendelkező, az ország minden pontjára vagy minden fontosabb pozíciójára beépült, bebetonozott maffiakormányt kell leváltani.
Picit nagy vállalás maradjunk annyiban, eddig amit csinálnak ha tetszik ha nem működik.
Ez a nulladik lépés, hogy valahogy kerüljön ki a hatalom a kezükből.
még csak azt sem állítom biztosan, hogy MP olyan lesz, mint a fidesz (de pl a komminkációja full ugyanaz a rogáni, amit elméletben ő is kritizál, ez viszont kifejezetten aggaszt), vagy, hogy ne tudna megoldani problémákat az orszégban, de az valóban zavar már, hogy sokan biztosra veszik, hogy minden jobb lesz, pár bedobott hangzatos dologra és, ha ezt valaki kritizálja ráugornak
Már hogyne lenne jobb?
Odaültetném a kutyámat jobb lenne.
Felfoghatatlan mennyi pénzt lopnak ki az ország alól.
Mindenre is ráteszik a kezüket, tényleg már minden egyes szektort kikoptak amit lehetett, komoly brainstormingok mehetnek mi legyen a kövi.
Ezt a szintet amit a Fidesz képvisel bárki megugorja, aki nem egy utolsó senkiházi hazaáruló.
Tényleg ennél hogy lehetne rosszabb?
Tegyük fel Tisza hatalomra kerül, fess fel egy reális forgatókönyvet, hogy tudnák úgy elbaszni a dolgokat, hogy ennél rosszabb legyen?