Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Halfkey

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 25., kedd 18:06

Az SZJAnk világ szinten alacsony, nem értem miért kellene pont azt csökkenteni. Illetve sajnos de, akkor ha nem a bérből élőkön akarunk segíteni, hanem azokon akik osztalékből élnek és arra kb csak SZJAt fizetnek.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 25., kedd 16:04

rashidm írta: Mi az hogy nem gondolkodnak? Meg akkor is, ha tettel oda smilet.

Olyan ez, mint amikor inkabb biro nelkul jatszod le a meccset, mint egy csalo szarral, mert a jatekosok tobbsegeben van annyi becsulet, hogy korrekten le lehessen hozni egy meccset. Na, ugyanez, az orszag jobban teljesitene vezetes nelkul, mint ezekkel.
Abban igaza van, hogy ma már ehhez gondolkodni sem kell nagyon, annyira nyilvánvaló, merre tartanak a dolgok.
Pl. ami most Matolcsy-klán körül folyik. Számomra szürreális. Elsikkasztottak 400 milliárdnyi közpénzjellegét vesztő közpénzt, nyilvánosan, fényes nappal, mindenki orra előtt, a kormány aktív hozzájárulásával, de nem ezzel van tele minden, mert az emberek többsége már fel sem tudja fogni 15 évnyi proapgandában tolt migránsozás, buzizás, libsizés, stb. után, hogy miről szól az egész, vagy teljesen máshol az ingerküszöbük. Ilyen környezetben lehet eltartott kisujjal, programok, érvek, ellenérvek, stb. mentén politizálni, csak nem érdemes, mert elérsz 7%-ot, majd legközelebb már be sem kerülsz.
realfan írta:most is lehet pölö koalícióval is leváltani
Lehet, csak erre kicsi az esély, mert akkora a győzteskompenzáció.
És a többség diktatúrája még midnig sokkal jobb, főleg ha vannak még fékek és ellensúlyok a rendszerben, mint egy azok nélküli legnagyobb kisebbség diktatúrája, mint a jelenlegi Magyarországon.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. március 25., kedd 15:44

realfan írta:
ferni írta:
Válaszoltak már erre.

Röviden is tömören kis álomvilágban lévő demokráciát vársz el, ami a jelenlegi Magyarországon nem létezik.
Lehet ebben gondolkozni, hosszútávon ez is a terv, de ez az ország olyan messze van ettől, hogy arra szavak nincsenek, sőt Vityáék ezt még vissza is vetették lehet évtizedekkel is.
Értem mi a bajod, értem mit vársz el, de ez nem realitás Magyarországon jelenleg és amíg Vityáék maradnék csak egyre messzebb lesz.
Korlátlan hatalommal és pénzzel rendelkező, az ország minden pontjára vagy minden fontosabb pozíciójára beépült, bebetonozott maffiakormányt kell leváltani.
Picit nagy vállalás maradjunk annyiban, eddig amit csinálnak ha tetszik ha nem működik.
Ez a nulladik lépés, hogy valahogy kerüljön ki a hatalom a kezükből.

Már hogyne lenne jobb?
Odaültetném a kutyámat jobb lenne.

Felfoghatatlan mennyi pénzt lopnak ki az ország alól.
Mindenre is ráteszik a kezüket, tényleg már minden egyes szektort kikoptak amit lehetett, komoly brainstormingok mehetnek mi legyen a kövi.

Ezt a szintet amit a Fidesz képvisel bárki megugorja, aki nem egy utolsó senkiházi hazaáruló.

Tényleg ennél hogy lehetne rosszabb?
Tegyük fel Tisza hatalomra kerül, fess fel egy reális forgatókönyvet, hogy tudnák úgy elbaszni a dolgokat, hogy ennél rosszabb legyen?

no látod, erről beszélek, az ilyen érvek, hogy a kutyám is vagy bárki jobb, mint Orbán, ezt nem fogom tudni elfogadni, mer szimpla győlölet, nem pedig megalapozott érv :D
elbaszni?hát, afővárosi kögyűlésből kiindulva, bármit, de ha ugyanilyen marad a rendszer, csak OV helyett MP-vel, nekem annyi sem elég...

a demokrácia leírásra nem véletlen nem reagáltam(mert, amit a kolléga leírt, az sem valódi demokrácia, sőt maga a demokrácia is csak a többség diktatúrája, de nem akarom ilyen irányba elvinnia bezsélgetést, mer az már csúnyán csak elméleti diskurzus volna :mrgreen: és tudom, még manapság is az az elfogadott, hogy a liberális demokrácia a jó dolog), most is lehet pölö koalícióval is leváltani, sőt nekem szimpibb megoldás lenne az (persze, nem mszp, dk ilyenekkel, de mondjuk egy mkkp támogatás, nem is feltétlen koalíció), akkor legalább a tisza is vissza lenne fogva, persze MP ezt még véletlen sem akarja, kutyák ellen is van, mer szavazatpazarlás, ami szimntén hülyeség, egyik szavazat sem pazarlás

RealMadridFanatic: ez így korrekt, köszönöm, hogy egyben leírtad :)
természetesen azzal van a fő gondom, hogy az emberek nagy részének ennyi elég, nem értem miért, de ez persze nem olyan kérdés, amit innen fogunk megoldani, nem is emiatt említem meg. vagyis tudom, gyűlölik a fideszt, de attól még bianco csekket adni a semmire, nekem továbbra is érthetetlen
Szóval ha jól értelek, inkább nem mész el szavazni. Kicsit rossz olvasni azt, hogy "nekem ez nem elég", amit el tudok fogadni, azonban:
1. Még választás éve sincs, van még vissza kb 1 év(?), minek még elhinteni a programjukat, úgyis megcsócsálnák a fideszesek meg a többi ellenzék hogy ez nem jó.

2.Ha azt akarjuk, hogy a Fidesznek vége legyen, jelenleg a Tiszának van a legnagyobb esélye. Nem biztos, hogy jobb lesz velük (sőt, az elején a fityisz miatt tuti szívni fognak), de egy esélyt megadnék nekik, lássuk miben tudnak javulást hozni. Egy biztos, soha többet fidesz.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 15:35

realfan írta:
hehetheoriginal írta: ugy látom, még mindig vannak burokban/álomvilágban élő emberek, akiknek halvány lila gőzük nincs milyen kárt okozott a fidesz, viktor és a sleppje generációs, történelmi távlatokra előre is.....
ez kibaszott nyomasztó és kurvára szomorú sajnos.... :|

a többiek vajon miért mondják, hogy egy kutya vagy a letört szék lába jobb lenne, mint ez a negativ, agressziv, bunozo maffiacsoport.
egyszerű miért mondják: roncstársadalom és nem gondolkodnak :mrgreen:
Mi az hogy nem gondolkodnak? Meg akkor is, ha tettel oda smilet.

Olyan ez, mint amikor inkabb biro nelkul jatszod le a meccset, mint egy csalo szarral, mert a jatekosok tobbsegeben van annyi becsulet, hogy korrekten le lehessen hozni egy meccset. Na, ugyanez, az orszag jobban teljesitene vezetes nelkul, mint ezekkel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 15:33

hehetheoriginal írta: ugy látom, még mindig vannak burokban/álomvilágban élő emberek, akiknek halvány lila gőzük nincs milyen kárt okozott a fidesz, viktor és a sleppje generációs, történelmi távlatokra előre is.....

a többiek vajon miért mondják, hogy egy kutya vagy a letört szék lába jobb lenne, mint ez a negativ, agressziv, bunozo maffiacsoport.
egyszerű miért mondják: roncstársadalom és nem gondolkodnak :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 25., kedd 15:30

ugy látom, még mindig vannak burokban/álomvilágban élő emberek, akiknek halvány lila gőzük nincs milyen kárt okozott a fidesz, viktor és a sleppje generációs, történelmi távlatokra előre is.....

thereisonly1ronaldo

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 15:27

ferni írta:
realfan írta:
pont ilyenekre célzok, hogy ezeket tisztázhatná, azon kívül, hogy bedob dolgokat, hogy visszaállítom a katát és megszüntetem a klik-ket, ami magában nem oldja meg a problémát.

azt sajnálom, hogy a többit nem magyarázod el, hogy szerinted miért is oldja meg a gondokat ennyivel vagy miért nem részletezi jobban. nem kell meggyőzni, én nemj azért írom ezeket, hogy te vagy más ne szavazzon rá, szíve joga mindenkinek arra szavazni, akire akar, elfogadom, ha valakinek ennyi elég a támogatásához :) de nekem nem, ami miatt nem gondolnám, hogy fideszes vagyok, vagy idióta, csak engem nem győznek meg bedobott mondatok, ahol nem támasztják alá, hogy az miért jó.
Válaszoltak már erre.
nuevo_ericco írta: Szerintem klasszikus parlamentáris demokráciában, arányos választási rendszerrel, ahol legtöbbször koalíciók kormányoznak, lehet úgy politizálni, ahogy realfan írja. Minden társadalmi igényre megalakulnak az egyes pártok, majd ezek között, kompromisszumok mentén kormányoznak. Ahol viszont a győzelemhez tömegpártot kell építeni, széles társadalmi rétegeket kell megszólítani, ezért sokszor egymással nem kompatibilis dolgokat mondani, stb., egyszerűen ez a megfelelő taktika. Főleg ellenzékben, ahol messze nincsenek meg azok az eszközök, források, mint kormányoldalon.
Ha MP a nyíltabb, demokratikusabb utat választaná, és mindenbe beleállna, amit a társadalom különböző csoportjai, rétegei követelnek tőle, a következő egy évben úgy morzsolódna le a támogatottsága, hogy öröm lenne nézni (a Karmelitából biztosan).
Többek közt ezért is vagyok az arányos választási rendszerek híve, hogy a politikai közbeszéd ne legyen egybites, a képviselők bátrabban merjenek beleállni dolgokba, a nagyobb verseny miatt arra legyenek kényszerülve, hogy megszólaljanak a nyilvánosságban, de ehhez előbb az kell, hogy a NER takarojon.
Röviden is tömören kis álomvilágban lévő demokráciát vársz el, ami a jelenlegi Magyarországon nem létezik.
Lehet ebben gondolkozni, hosszútávon ez is a terv, de ez az ország olyan messze van ettől, hogy arra szavak nincsenek, sőt Vityáék ezt még vissza is vetették lehet évtizedekkel is.
Értem mi a bajod, értem mit vársz el, de ez nem realitás Magyarországon jelenleg és amíg Vityáék maradnék csak egyre messzebb lesz.
Korlátlan hatalommal és pénzzel rendelkező, az ország minden pontjára vagy minden fontosabb pozíciójára beépült, bebetonozott maffiakormányt kell leváltani.
Picit nagy vállalás maradjunk annyiban, eddig amit csinálnak ha tetszik ha nem működik.

még csak azt sem állítom biztosan, hogy MP olyan lesz, mint a fidesz (de pl a komminkációja full ugyanaz a rogáni, amit elméletben ő is kritizál, ez viszont kifejezetten aggaszt), vagy, hogy ne tudna megoldani problémákat az orszégban, de az valóban zavar már, hogy sokan biztosra veszik, hogy minden jobb lesz, pár bedobott hangzatos dologra és, ha ezt valaki kritizálja ráugornak
Már hogyne lenne jobb?

Mindenre is ráteszik a kezüket, tényleg már minden egyes szektort kikoptak amit lehetett, komoly brainstormingok mehetnek mi legyen a kövi.

Ezt a szintet amit a Fidesz képvisel bárki megugorja, aki nem egy utolsó senkiházi hazaáruló.

Tegyük fel Tisza hatalomra kerül, fess fel egy reális forgatókönyvet, hogy tudnák úgy elbaszni a dolgokat, hogy ennél rosszabb legyen?

no látod, erről beszélek, az ilyen érvek, hogy a kutyám is vagy bárki jobb, mint Orbán, ezt nem fogom tudni elfogadni, mer szimpla győlölet, nem pedig megalapozott érv :D
elbaszni?hát, afővárosi kögyűlésből kiindulva, bármit, de ha ugyanilyen marad a rendszer, csak OV helyett MP-vel, nekem annyi sem elég...

a demokrácia leírásra nem véletlen nem reagáltam(mert, amit a kolléga leírt, az sem valódi demokrácia, sőt maga a demokrácia is csak a többség diktatúrája, de nem akarom ilyen irányba elvinnia bezsélgetést, mer az már csúnyán csak elméleti diskurzus volna :mrgreen: és tudom, még manapság is az az elfogadott, hogy a liberális demokrácia a jó dolog), most is lehet pölö koalícióval is leváltani, sőt nekem szimpibb megoldás lenne az (persze, nem mszp, dk ilyenekkel, de mondjuk egy mkkp támogatás, nem is feltétlen koalíció), akkor legalább a tisza is vissza lenne fogva, persze MP ezt még véletlen sem akarja, kutyák ellen is van, mer szavazatpazarlás, ami szimntén hülyeség, egyik szavazat sem pazarlás

RealMadridFanatic: ez így korrekt, köszönöm, hogy egyben leírtad :)
természetesen azzal van a fő gondom, hogy az emberek nagy részének ennyi elég, nem értem miért, de ez persze nem olyan kérdés, amit innen fogunk megoldani, nem is emiatt említem meg. vagyis tudom, gyűlölik a fideszt, de attól még bianco csekket adni a semmire, nekem továbbra is érthetetlen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára realfan 2025. március 25., kedd 15:32-kor.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. március 25., kedd 15:13

szerintem a vita lényege nem a másik meggyőzése, hanem a megismerése a másik véleményének és annak neadjisten még tolerálása, elfogadása is
Én teljesen elfogadom a véleményedet, sok dologban egyet is értek, de jelenleg még a programjuk sem feltétlen tart ott, hogy mindent ki tudjon fejteni, sok kérdésben meg félek, hogy egyelőre becsülni tudják a károkat és azok helyreállításának költségeit és a lehetséges forrásokat is.

Választást sem azzal fog nyerni, hogy azt a (senkit nem megbántva) elenyésző százalékát a választóknak meggyőzze nagyon hosszan és részletesen kifejtett tervekkel, akik mélyebben belemennek az egyes területek problémáinak és az azokra adott lehetséges megoldások elemzésébe és megvalósíthatóságának értékelésébe. Főleg, hogy ennyire kiterjedt tudást és rálátást tényleg maroknyi ember tudhat magáénak. Persze azt értem, hogy Neked sem feltétlen tudományos szintű értekezésekre van igényed, de a választók zömének hangzatos ígéretek kellenek.

Személy szerint sok dolog nem tetszik a fazon körül, az főleg, ha messiáskultuszt építenek köré akár mások is, de messze nála látom a legnagyobb esélyt az utóbbi tizenévből, hogy megdöntse ezt a borzalmas rendszert, amiben élünk. Erre jöhet egy olyan feltételezés, hogy vele is lehet ugyanolyan rossz, de ez még mindig feltételezés. Soha nem lesz olyan jelölt, aki mindenkit meggyőz, nem is lehet, nem is kell. Ha bejön ez a borús jóslat, nagyon gyorsan fogják elveszteni a támogatottságukat, ami nagyrészt a fideszből való teljes kiábrándulás (undor) táplál valószínűleg a legfőbb mértékben. Akkor váltunk újra, amíg jobb nem lesz. Arra kevés esélyt látok, hogy a jelenlegi (diktatórikus útra "tévedt") rendszernél jelentősen rosszabb lehet egy Tisza kormány, nyerni viszont lehet vele. Így számomra nincs kérdés, pedig nem tartom magam MP vagy bármilyen hívőnek, ellenben az irány nem tetszik amerre tartunk (lopás, csalás, uszítás, butítás stb., felesleges lefutni ugyanazokat a köröket százszor), annak ellenére, hogy nyilván nem minden rossz, amit a fidesz csinál.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 25., kedd 15:12

realfan írta:
pont ilyenekre célzok, hogy ezeket tisztázhatná, azon kívül, hogy bedob dolgokat, hogy visszaállítom a katát és megszüntetem a klik-ket, ami magában nem oldja meg a problémát.

azt sajnálom, hogy a többit nem magyarázod el, hogy szerinted miért is oldja meg a gondokat ennyivel vagy miért nem részletezi jobban. nem kell meggyőzni, én nemj azért írom ezeket, hogy te vagy más ne szavazzon rá, szíve joga mindenkinek arra szavazni, akire akar, elfogadom, ha valakinek ennyi elég a támogatásához :) de nekem nem, ami miatt nem gondolnám, hogy fideszes vagyok, vagy idióta, csak engem nem győznek meg bedobott mondatok, ahol nem támasztják alá, hogy az miért jó.
Válaszoltak már erre.
nuevo_ericco írta: Szerintem klasszikus parlamentáris demokráciában, arányos választási rendszerrel, ahol legtöbbször koalíciók kormányoznak, lehet úgy politizálni, ahogy realfan írja. Minden társadalmi igényre megalakulnak az egyes pártok, majd ezek között, kompromisszumok mentén kormányoznak. Ahol viszont a győzelemhez tömegpártot kell építeni, széles társadalmi rétegeket kell megszólítani, ezért sokszor egymással nem kompatibilis dolgokat mondani, stb., egyszerűen ez a megfelelő taktika. Főleg ellenzékben, ahol messze nincsenek meg azok az eszközök, források, mint kormányoldalon.
Ha MP a nyíltabb, demokratikusabb utat választaná, és mindenbe beleállna, amit a társadalom különböző csoportjai, rétegei követelnek tőle, a következő egy évben úgy morzsolódna le a támogatottsága, hogy öröm lenne nézni (a Karmelitából biztosan).
Többek közt ezért is vagyok az arányos választási rendszerek híve, hogy a politikai közbeszéd ne legyen egybites, a képviselők bátrabban merjenek beleállni dolgokba, a nagyobb verseny miatt arra legyenek kényszerülve, hogy megszólaljanak a nyilvánosságban, de ehhez előbb az kell, hogy a NER takarojon.

még csak azt sem állítom biztosan, hogy MP olyan lesz, mint a fidesz (de pl a komminkációja full ugyanaz a rogáni, amit elméletben ő is kritizál, ez viszont kifejezetten aggaszt), vagy, hogy ne tudna megoldani problémákat az orszégban, de az valóban zavar már, hogy sokan biztosra veszik, hogy minden jobb lesz, pár bedobott hangzatos dologra és, ha ezt valaki kritizálja ráugornak
Már hogyne lenne jobb?

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 14:52

tibi18 írta:
realfan írta:

ezeket irányvonalnak nem nevezném, inkább pár debobott közhelyhalmaznak

oktatás. nem klik okés, ez nem old meg semmit. klikkel is lehetne jó meg anáélkül is
önkó: ezt adom, de nem egy nagy vállalás, kb 10 éve követeli mindenki
egészségügy: na, amiket írsz, ezek nagyon szép közhelypuffogtatások, semmi konrétum
adózás: na, ezek egy rélsze elég fura. szja csökkentés menynivel?miből pótolják amkieső bevéltelt?ugyenez az áfa csökkentésre, közhelyeknek jó, de ismét nincs átfogó intézkedés, pár jól hangzó dolog bedobásán, aminek mindneki tapsol, kata legalább konrétum, no de milyen formában?full ugyanaz?vagy módosítva, hogy kevsébé lehessen visszaélni vele?
nyugdíj: szép kártya semmire se jó, ez kb olyan, mint most a fidesz áfa visszatérítéses dolga, nem old meg semmit, de olyan, mi ntha valamit csinálnánk

swfan: igen elvon, de eredretileg azt mondták megoldják, aztán ez lett, ezért kevés, ha nekem valaki azt mondja meg akar oldani vmit, mondja meg hogyan, meddig tart, mert ne tegyünk úgy, hogy oktatás, egészségügyi dolgok megoldása megy 4 év alatt, ha meg ígérget, de nem teszi meg, akkor meg 4 év múlba jön vissza a fidesz (vagy más)

hehe: nem félreértettél hanem a hozzászólásom érdemi részét figyelmen kívül hagytad, ahogy szoktad másokét is, ha nem tudsz érvekre reagálni :mrgreen:
Reagálok még részben, de aztán részemről elengedem, mert ez nem érdemi beszélgetés, illetve én nem akarlak meggyőzni semmiről, főleg, hogy érdemben nem vagy rá vevő, hogy beszélgessünk, hanem csak puffogsz.

Szóval a KATA-val alapvetően, VÉLEMÉNYEM szerint nem volt akkora gond. A fő gond viszont az volt, hogy egyáltalán nem tudták megoldani az ellenőrzést a NAV-nál. Nem volt kialakított gyakorlat, ellenőrzési irányelvek, szankciós visszatartó erő. Ezen a területen dolgozom 14 éve, van rálátásom az ellenőrzési szakterületre.
A KATA-t, ha visszahozza, bármilyen formában, akkor ezt kell megoldani, hogy ne legyen burkolt foglalkoztatás, számlázás és egyéb jogszabálysértés, mert maga az adózási forma sok embernek segítség volt.

azt sajnálom, hogy a többit nem magyarázod el, hogy szerinted miért is oldja meg a gondokat ennyivel vagy miért nem részletezi jobban. nem kell meggyőzni, én nemj azért írom ezeket, hogy te vagy más ne szavazzon rá, szíve joga mindenkinek arra szavazni, akire akar, elfogadom, ha valakinek ennyi elég a támogatásához :) de nekem nem, ami miatt nem gondolnám, hogy fideszes vagyok, vagy idióta, csak engem nem győznek meg bedobott mondatok, ahol nem támasztják alá, hogy az miért jó. még csak azt sem állítom biztosan, hogy MP olyan lesz, mint a fidesz (de pl a komminkációja full ugyanaz a rogáni, amit elméletben ő is kritizál, ez viszont kifejezetten aggaszt), vagy, hogy ne tudna megoldani problémákat az orszégban, de az valóban zavar már, hogy sokan biztosra veszik, hogy minden jobb lesz, pár bedobott hangzatos dologra és, ha ezt valaki kritizálja ráugornak (nem rád gondolok, veled és másokkal is itt szerintem elidnult egy értelmes beszélgetés, még érvekkel is, ne pedig azt hangoztatják, hogy de ő en Orbán meg, hogy ha véleményt mond, enms zavaznak rá, ezeket leegyszerűsítésnek gondolom)
szerintem a vita lényege nem a másik meggyőzése, hanem a megismerése a másik véleményének és annak neadjisten még tolerálása, elfogadása is :)

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 25., kedd 14:39

realfan írta:
tibi18 írta:

Hát ha elolvasod, meghallgatod, az irányvonalakról kaphatsz képet.

Oktatás: Oktatási Hivatal létrehozása + KLIK megszüntetése
Önkormányzatok: Visszakapják a szabadságukat
Egészségügy: Várólisták rövidítése, kórházi állapotok javítása
Adózás: szja csökkentés, alapvető élelmiszerek Áfa- csökkentése, KATA újbóli kiterjesztése
Nyugdíj: "szép- kártya", nyugdíjasokat segítő szervezet felállítása

Ez csak pár, így hirtelen. Ezek tervek, irányvonalak. Hogy erre lesz e pénz, miből és mikor, az csak akkor derül ki, ha ezekbe már belelátnak.

oktatás. nem klik okés, ez nem old meg semmit. klikkel is lehetne jó meg anáélkül is
egészségügy: na, amiket írsz, ezek nagyon szép közhelypuffogtatások, semmi konrétum
adózás: na, ezek egy rélsze elég fura. szja csökkentés menynivel?miből pótolják amkieső bevéltelt?ugyenez az áfa csökkentésre, közhelyeknek jó, de ismét nincs átfogó intézkedés, pár jól hangzó dolog bedobásán, aminek mindneki tapsol, kata legalább konrétum, no de milyen formában?full ugyanaz?vagy módosítva, hogy kevsébé lehessen visszaélni vele?
nyugdíj: szép kártya semmire se jó, ez kb olyan, mint most a fidesz áfa visszatérítéses dolga, nem old meg semmit, de olyan, mi ntha valamit csinálnánk

swfan: igen elvon, de eredretileg azt mondták megoldják, aztán ez lett, ezért kevés, ha nekem valaki azt mondja meg akar oldani vmit, mondja meg hogyan, meddig tart, mert ne tegyünk úgy, hogy oktatás, egészségügyi dolgok megoldása megy 4 év alatt, ha meg ígérget, de nem teszi meg, akkor meg 4 év múlba jön vissza a fidesz (vagy más)

hehe: nem félreértettél hanem a hozzászólásom érdemi részét figyelmen kívül hagytad, ahogy szoktad másokét is, ha nem tudsz érvekre reagálni :mrgreen:
Reagálok még részben, de aztán részemről elengedem, mert ez nem érdemi beszélgetés, illetve én nem akarlak meggyőzni semmiről, főleg, hogy érdemben nem vagy rá vevő, hogy beszélgessünk, hanem csak puffogsz.

Szóval a KATA-val alapvetően, VÉLEMÉNYEM szerint nem volt akkora gond. A fő gond viszont az volt, hogy egyáltalán nem tudták megoldani az ellenőrzést a NAV-nál. Nem volt kialakított gyakorlat, ellenőrzési irányelvek, szankciós visszatartó erő. Ezen a területen dolgozom 14 éve, van rálátásom az ellenőrzési szakterületre.
A KATA-t, ha visszahozza, bármilyen formában, akkor ezt kell megoldani, hogy ne legyen burkolt foglalkoztatás, számlázás és egyéb jogszabálysértés, mert maga az adózási forma sok embernek segítség volt.

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 14:29

tibi18 írta:
realfan írta:

nem értek egyet, sok dolgon lehet pénz nélkül változtatni és az irányvonalakat is meg lehet mondani meg, hogy kikre bízza stb stb nekem az kevés, hogy annyit mond jobb lesz vele, a fidesz is mondot ilyet és tett is átalakításokat, mégsem lett jobb oktatásunk meg egészségügyünk (vagy fodball utánpótlásunk :mrgreen: ) éppen emiatt mondom, hogy nekem a problémafelvtés maga, rohadtul nem elég, az menne egy random embernek is az utcáról...

Adózás: szja csökkentés, alapvető élelmiszerek Áfa- csökkentése, KATA újbóli kiterjesztése

Ez csak pár, így hirtelen. Ezek tervek, irányvonalak. Hogy erre lesz e pénz, miből és mikor, az csak akkor derül ki, ha ezekbe már belelátnak.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 25., kedd 14:17

a fidesszel kb 90%-ban egyetért, ami nekem nem leváltása a mostani rendszernek, csupáncsak személycserék, amitől nem lesz jobb a helyzet, csak máshogy rossz
akkor legyen inkabb mashogy rossz.
es szavazzunk ra nyugodt szivvel amiatt a "10 szazalek" miatt ami a fidesztol elter. :)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 14:05

tibi18 írta:
Marky írta:
Hat majd visszaveszik a penzt a zorbantol!!1

Borzasztoan agyatlan, populista igergetes ez is. Az adocsokkenteseket maximum ugy lehet meghuzni, ha szazaval elkezdik leepiteni a kozalkalmazottakat. Visszaallitani a KATA-t? Megint visszaterunk a beszamlazasokhoz, a bujtatott foglalkoztatashoz?
Erre és Realista felvetésére is megoldás lehet, az összes SZJA kedvezmény visszavonása és az egységes 9%-os adókulcs bevezetése. Csak egy példa, de lehet nem jön ki a matek.
És az államkasszából kieső milliárdokkal mi lesz?

Sztem az SZJA mértékével nagy gond nincs jelenleg.
De mondjuk lehet ördögtől való de egy kulcs helyett kettot lehetne alkalmazni.
Az alacsonyabb jövedelmű réteget akar csökkenteni pár százalékkal, az itt keletkező kiesést pedig kompenzálja a másik oldal.

Kata…hagyjuk is.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 25., kedd 14:00

Marky írta:
Realista24 írta: Szja csokkentes? Aztan hogyan? Lassan mar senki nem adozik :mrgreen:

Borzasztoan agyatlan, populista igergetes ez is. Az adocsokkenteseket maximum ugy lehet meghuzni, ha szazaval elkezdik leepiteni a kozalkalmazottakat. Visszaallitani a KATA-t? Megint visszaterunk a beszamlazasokhoz, a bujtatott foglalkoztatashoz?
Erre és Realista felvetésére is megoldás lehet, az összes SZJA kedvezmény visszavonása és az egységes 9%-os adókulcs bevezetése. Csak egy példa, de lehet nem jön ki a matek.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 25., kedd 13:39

Marky írta:
Realista24 írta: Szja csokkentes? Aztan hogyan? Lassan mar senki nem adozik :mrgreen:

olyan jó látni, hogy oldalakat, milliard sorokat irtok a helyes megoldásrol, hogy mit és hogyan kellene csinalnia mp-nek, vagy bárkinek. :lol:
(csak neked R, ez most ironia volt :kalapos: )

ne vedd magadra, de folyamat a köpködés megy, de még egyetlen átfogó, neadjisten elemző témájú írást nem láttam, hogy mi lenne a helyes út, hogy lehetne kivakarni a geciből az országot. :roll:
pedig érdekelne, azért mindent én se tudok.

az biztos, normális ember látja, hogy viktorék utja kibaszott tragédia.
szoval váltani kell, mással kell probalkozni.
thereisonly1ronaldo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. március 25., kedd 13:37

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 25., kedd 13:37

na most, akkor azért ne ad váélaszt, hogy en táémadhassák vagy ad választ csak később, ezek a fránya ellentmondások a kommentjeid között :mrgreen:
jólvan, megnyugodtam, akkor nem csak én értetlenkedek itt ma. :coffee: :kalapos:

ha nem akarod érteni, nem fogod érteni.

(én mondjuk még mindig nem kaptam választ, hogy mit értettem félre.)
Ahol viszont a győzelemhez tömegpártot kell építeni, széles társadalmi rétegeket kell megszólítani, ezért sokszor egymással nem kompatibilis dolgokat mondani, stb., egyszerűen ez a megfelelő taktika. Főleg ellenzékben, ahol messze nincsenek meg azok az eszközök, források, mint kormányoldalon.
köszönöm.

de sok a türelmetlen ember.
csak akkor nem türelmetlenkednek, mikor uton utfelen kibaszik velük a mindenkori hatalom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. március 25., kedd 13:38-kor.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 25., kedd 13:36

Realista24 írta:
tibi18 írta:

Szja csokkentes? Aztan hogyan? Lassan mar senki nem adozik :mrgreen:
Nemrég olvastam egy EU-s jelentésben, hogy Magyarországon a legmagasabb a korrupció költsége az EU-ban, és ez az összeg kb. akkora, mint amekkora bevétel jelenleg befolyik SZJA-ból :mrgreen: magyarul jelenleg olyan, mintha a befizetett adónkat egy az egyben ellopnák, ahelyett, hogy az államot működtetnék belőle.

Ha tényleg komolyan gondolják és sikerülne a korrupciót visszaszorítani, az már önmagában plusz pénz, és akkor ugye újra megindulnának az EU-s pénzek is. Ezek már mind adnak mozgásteret, hogy lehessen játszadozni az adókulcsokkal.

Kisebb szja felpörgetné a fogyasztást is, amivel az áfabevétel is nőne.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 13:28

tibi18 írta:
realfan írta:

nem értek egyet, sok dolgon lehet pénz nélkül változtatni és az irányvonalakat is meg lehet mondani meg, hogy kikre bízza stb stb nekem az kevés, hogy annyit mond jobb lesz vele, a fidesz is mondot ilyet és tett is átalakításokat, mégsem lett jobb oktatásunk meg egészségügyünk (vagy fodball utánpótlásunk :mrgreen: ) éppen emiatt mondom, hogy nekem a problémafelvtés maga, rohadtul nem elég, az menne egy random embernek is az utcáról...

Szja csokkentes? Aztan hogyan? Lassan mar senki nem adozik :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: