Leginkább én is otthoni szettre költök (mondjuk minél kevesebbet és minél helytakarékosabban). Néhanapján megajándékozom magammal 1-2 helyen, amit hoax-on kinéztem.
Ha hosszú fekete a kedvenc, egy 2000 forintos V60-re meg egy közepes kézi darálóra benevezve, azt mondom 20 ezer forintból van olyan szetted, amivel kis ügyeskedés után képes vagy nagyon jó ízeket kihozni egy kávéból. Ez nem lesz még kávézó szint, de a "gombnyomás, brrr"-t bármilyen szinten tudod verni.
Vagy egy Bialetti kotyogóssal is lehet jót főzni, ott ráadásul szerintem nem is kell nagyon extra kávébab, hogy egy élvezhető délutáni shotot főzz magadnak.
Ha meg latteart, meg haboskávé téma érdekel, akkor frenchpress a cheaptrick (mondjuk szerintem elég inkonzisztens vele habot csinálni). Ill. ahhoz jó espresso is kell, ahhoz meg egy Flair ami talán "olcsó". Nekem is tervben van egy, kezdem unni a mokka & v60 variációkat otthon.

Vannak jó utazós módszerek, picopresso, aeropress stb.Remy írta: Pedig extra dolgot nem csinalok, csak a sablon recept alapjan kimerem, daralom, lefolyasi idot nezek es iszom