pont ilyenekre célzok, hogy ezeket tisztázhatná, azon kívül, hogy bedob dolgokat, hogy visszaállítom a katát és megszüntetem a klik-ket, ami magában nem oldja meg a problémát.tibi18 írta:Reagálok még részben, de aztán részemről elengedem, mert ez nem érdemi beszélgetés, illetve én nem akarlak meggyőzni semmiről, főleg, hogy érdemben nem vagy rá vevő, hogy beszélgessünk, hanem csak puffogsz.realfan írta:
ezeket irányvonalnak nem nevezném, inkább pár debobott közhelyhalmaznak
oktatás. nem klik okés, ez nem old meg semmit. klikkel is lehetne jó meg anáélkül is
önkó: ezt adom, de nem egy nagy vállalás, kb 10 éve követeli mindenki
egészségügy: na, amiket írsz, ezek nagyon szép közhelypuffogtatások, semmi konrétum
adózás: na, ezek egy rélsze elég fura. szja csökkentés menynivel?miből pótolják amkieső bevéltelt?ugyenez az áfa csökkentésre, közhelyeknek jó, de ismét nincs átfogó intézkedés, pár jól hangzó dolog bedobásán, aminek mindneki tapsol, kata legalább konrétum, no de milyen formában?full ugyanaz?vagy módosítva, hogy kevsébé lehessen visszaélni vele?
nyugdíj: szép kártya semmire se jó, ez kb olyan, mint most a fidesz áfa visszatérítéses dolga, nem old meg semmit, de olyan, mi ntha valamit csinálnánk
swfan: igen elvon, de eredretileg azt mondták megoldják, aztán ez lett, ezért kevés, ha nekem valaki azt mondja meg akar oldani vmit, mondja meg hogyan, meddig tart, mert ne tegyünk úgy, hogy oktatás, egészségügyi dolgok megoldása megy 4 év alatt, ha meg ígérget, de nem teszi meg, akkor meg 4 év múlba jön vissza a fidesz (vagy más)
hehe: nem félreértettél hanem a hozzászólásom érdemi részét figyelmen kívül hagytad, ahogy szoktad másokét is, ha nem tudsz érvekre reagálni![]()
Szóval a KATA-val alapvetően, VÉLEMÉNYEM szerint nem volt akkora gond. A fő gond viszont az volt, hogy egyáltalán nem tudták megoldani az ellenőrzést a NAV-nál. Nem volt kialakított gyakorlat, ellenőrzési irányelvek, szankciós visszatartó erő. Ezen a területen dolgozom 14 éve, van rálátásom az ellenőrzési szakterületre.
A KATA-t, ha visszahozza, bármilyen formában, akkor ezt kell megoldani, hogy ne legyen burkolt foglalkoztatás, számlázás és egyéb jogszabálysértés, mert maga az adózási forma sok embernek segítség volt.
azt sajnálom, hogy a többit nem magyarázod el, hogy szerinted miért is oldja meg a gondokat ennyivel vagy miért nem részletezi jobban. nem kell meggyőzni, én nemj azért írom ezeket, hogy te vagy más ne szavazzon rá, szíve joga mindenkinek arra szavazni, akire akar, elfogadom, ha valakinek ennyi elég a támogatásához

szerintem a vita lényege nem a másik meggyőzése, hanem a megismerése a másik véleményének és annak neadjisten még tolerálása, elfogadása is