Én teljesen elfogadom a véleményedet, sok dologban egyet is értek, de jelenleg még a programjuk sem feltétlen tart ott, hogy mindent ki tudjon fejteni, sok kérdésben meg félek, hogy egyelőre becsülni tudják a károkat és azok helyreállításának költségeit és a lehetséges forrásokat is.szerintem a vita lényege nem a másik meggyőzése, hanem a megismerése a másik véleményének és annak neadjisten még tolerálása, elfogadása is
Választást sem azzal fog nyerni, hogy azt a (senkit nem megbántva) elenyésző százalékát a választóknak meggyőzze nagyon hosszan és részletesen kifejtett tervekkel, akik mélyebben belemennek az egyes területek problémáinak és az azokra adott lehetséges megoldások elemzésébe és megvalósíthatóságának értékelésébe. Főleg, hogy ennyire kiterjedt tudást és rálátást tényleg maroknyi ember tudhat magáénak. Persze azt értem, hogy Neked sem feltétlen tudományos szintű értekezésekre van igényed, de a választók zömének hangzatos ígéretek kellenek.
Személy szerint sok dolog nem tetszik a fazon körül, az főleg, ha messiáskultuszt építenek köré akár mások is, de messze nála látom a legnagyobb esélyt az utóbbi tizenévből, hogy megdöntse ezt a borzalmas rendszert, amiben élünk. Erre jöhet egy olyan feltételezés, hogy vele is lehet ugyanolyan rossz, de ez még mindig feltételezés. Soha nem lesz olyan jelölt, aki mindenkit meggyőz, nem is lehet, nem is kell. Ha bejön ez a borús jóslat, nagyon gyorsan fogják elveszteni a támogatottságukat, ami nagyrészt a fideszből való teljes kiábrándulás (undor) táplál valószínűleg a legfőbb mértékben. Akkor váltunk újra, amíg jobb nem lesz. Arra kevés esélyt látok, hogy a jelenlegi (diktatórikus útra "tévedt") rendszernél jelentősen rosszabb lehet egy Tisza kormány, nyerni viszont lehet vele. Így számomra nincs kérdés, pedig nem tartom magam MP vagy bármilyen hívőnek, ellenben az irány nem tetszik amerre tartunk (lopás, csalás, uszítás, butítás stb., felesleges lefutni ugyanazokat a köröket százszor), annak ellenére, hogy nyilván nem minden rossz, amit a fidesz csinál.