Realista24 írta:
realfan írta:
én nis abból indulok ki, amit mond, ami kb 90%-ban, az ami a fidesz, már amiről konrétan mond valami, nem cska nagy általánosságban, hogy jobb oktatás meg jobb egészségügy, ezeket mondták már millióan. azt mondja meg, hogy miből, hogyan kikkel. homályos dolgok, hogy visszaszerzoi az eu-s pénzeket és akkor kánaán, abból midnent rendbetesz, az nettó hülyeség. szóval, ha abból indulunk ki, amiket mond, az kb a nagy büdös közhelyszótár, amit sokan benyelnek gondolkodás és kérdezés helyett, ezek szerint te is
De ezeket hogyan kepzeled, hogy megmondana anelkul, hogy belelatna az orszag valos helyzetebe?
Ezt senki nem latja, legnagyobb valoszinuseggel csak 5-10 ember tudja, hogy mi az igazi valosag.
Mit mondjon szerinted? Ha hatalomra kerulunk, akkor elvesszuk OV vagyonat es elosztjuk az iskolak kozott?
hogyant és a kikkelt szerintem lehetne anélkül is, hogy bármi rálátása lenne valakinek
a pénz valóban érdekes kérdés, a vagyonelkobzásban nem hiszek mármint, hogy az kivitelezhető lenne, mert egyszerűen törvényesítették a lopást, ergó törvénytelenül lehetne csak visszaszerezni. de nekem annyi is elég lenne, ha nem vezetne a kérdésekben félre, mondja el az elképzeléseit és ismerje el, hogy forrásfüggő, ha meg nem, akkor konretizálja miből. a rendbetételről tényként beszél, akkor elvárnám mellé, hogy elmondja miért biztos, hogy ezeket kerestztül tudja vinni, ha meg nem az, akkor ne beszéljen róla úgy. engem a nettó hazugásg zavar, nem várnám el s tőle, se mástól, hogy egy csapásra rendbetesz mindent, azt viszont igen, hogy ne ígérjen betarthatatlan dolgokat, azzal tele a padlás...
dupla D: valóban legalább beszél róla, ezért (is) mondom, hogy csak 90%-ban mondja azt, mint a fidesz, viszont nekem a probléma megállpítása kevés, arról beszélt az eddigi ellenzék is végig meg ígért haonslókat, mint MP
hehetheoriginal írta:
de mi?
2 dologra reagáltam:
- mp ugyanugy van kezelve mar most, mint viktor, pedig még semmit nem tett, ellentétben az elmult 15 ev viktoraval
- 90% közhely, amiket mp puffogtat, hát persze, hiszen a legalapvetobb dolgokat kell megjavitani az orszagban, mert minden egy szar csőd
aztan meg kerdeztem, hogy ha azt irod nem errol beszeltek, akkor mit ertettem felre?
valasz nincs. egyszeru, normalis kerdes volt.
aztan most mar fenyegetozol.
írtam, hogy mit várnék, a nagy szavakon túl, amire reagálhattál volna is a hőzöngő lekezlés helyett, de látom, az értelmes beszélgetés túl nagy elvárás lenne
ha hallgattad volna valaha mp-t, akkor tudnad, hogy nem fogja ido elott kiteregetni a lapjait, 1 evvel a valasztas elott, hogy a propaganda megolje, ellehetetlenitse a csapata tagjait, szetbassza a programjat. dolgoznak a hatterben, epitik a programot - ami pl a fidesznek evtizede nincs, de ugyanaz a lap, mint mp nyilvan

-, es majd ha kicsit mindenki lehiggad es nem turelmetlenkedik - plane, hogy nem kormanypartrol vagy parlamenti beszelunk, amiket a nép pénzel, ahol jogosan kovetelozhetnel pl -, akkor idejeben elojonnek a dolgokkal.
de mar most frocsogo szajjal orditja mindenki, hogy nem foglal allast az adorendszernél vagy a pride-os dolgokban
ááá semmi meglepő, valódi válasz helyett, hozod a mindenre rásüthető mantrát. szavazatmaximalizál, köszi, ha már most ezt csinálja, akkor valószínű kormányon sem mer majd mit csinálni, mert akkor sem veszthet el szavazókat, különben bukik. zseniális az ezzel való takarózás valódi válaszok helyett és te papolsz még elbutulásról msákor....
nagyon helyes, hogy ilyet megkérdeznek, engem jobban érdekel egy választásnál, hogy miylen adózást akar, mit gondol az emebri alapjogokról, a gazdaságról, mit akar kezdeni pontosan az oktatással, hogyan oldja meg a szakember hiányt egészségügyben oktatásban, hogyan rednezi a közszolgák fizetését, milyen szocpolitikát képvisel, vidékfejlesztés, szegregáció megoldása, milyen külpolitikát vinne pontosan, hogyan állna hozzá az energiakérdéshez, ő is ennyir kiszolgálá-e a multikat, mit kezd a munkavállalók legyengített képoviseletével mit kezdene az alapítványi egyetemekkel, a még állami egyetemek pénzügeivel mit kezdene (amiknél persze így sem biztos, hogy ezt is vinné, de jobb, mint a ködhintés) mint az, hogy én nem vagyok Orbán és engem zavar, ha valaki konrkrét dolgok helyett ez alapján váalszt, nem megalapozott és nem túl bölcs