Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

Re: Politika

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 12:50

Realista24 írta: Az osszes problemara a penz a megoldas, es amig nem tudjak hogy hanyadan allunk, addig nem lehet megmondani a hogyant.

nem értek egyet, sok dolgon lehet pénz nélkül változtatni és az irányvonalakat is meg lehet mondani meg, hogy kikre bízza stb stb nekem az kevés, hogy annyit mond jobb lesz vele, a fidesz is mondot ilyet és tett is átalakításokat, mégsem lett jobb oktatásunk meg egészségügyünk (vagy fodball utánpótlásunk :mrgreen: ) éppen emiatt mondom, hogy nekem a problémafelvtés maga, rohadtul nem elég, az menne egy random embernek is az utcáról...

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 12:47

hehetheoriginal írta: nem tudsz várni jövő február-márciusig realfan, mi? :lol:
rögtön azonnalra követeled, mi több elvárod a válaszokat, mert neked hetek, hónapok kellenek, hogy előre tudnod kell jóval, hogy mi a program, minden részletében, hogy ki tudd elemezni hónapokon át, hogy az alapján dönthess :lol:
viszket a tenyered, már mennél szavazni :lol:

de tudod mit?
mindenki jobban jár, ha a fideszre szavazol, itt se türelmetlenkedsz meg követelőzöl, fidesz is kap szavazót, mi is nyugodtan alszunk. nincsenek kérdések, nincs stressz, feszkó, mindenki megy az utjara :kalapos:
minden jó úgy, ahogy van, csináljuk hát tovább, jó az irány.

na most, akkor azért ne ad váélaszt, hogy en táémadhassák vagy ad választ csak később, ezek a fránya ellentmondások a kommentjeid között :mrgreen:

mondjuk engem nem zavarna, ha nem csak hebegne-habogna, ha rákérdeznek meg nem a sajtót küldené el a fenébe, mert kérdezni mer őnagyságától, amit amúgy eddig mindenki mástól elvártak az emberek. ha most nem tudják megmondnai az irányt, hogy merre tartanak, az elég baj. ehelyett inkább a sajtót támadja, erről (meg a fideszről is) cska ennyi jut eszembe: "A tömegtájékoztatás a világon mindenütt elkötelezett. Uralkodó osztálynak, ügynek, népnek, hol hogyan. Sehol sem elegendő, hogy valaki jó képességű, szakmailag felkészült, olyan elkötelezettség is szükséges, amely tükrözi, hogy az újságíró nem kívülálló. Ez egyébként sohasem volt csak a mi rendszerünk sajátossága."-by MSZMP Agit Prop osztály vezetője 1983-ból

értem én értem én, ha valaki nem vakhívő meg nem elég neki, hogy csak ne a fidesz, azzal már fölös vitázni, elgé annyival elintézni, hogy fideszes, tökéletes logika , miközben te tapsolsz egy fideszből jött csinovnyiknak, aki ugyanúgy kommjunikál, mitn a fidesz és többségében mást sem igazán mond, csak hozzáteszi, hogy mlopni rossz :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 25., kedd 12:11

nem tudsz várni jövő február-márciusig realfan, mi? :lol:
rögtön azonnalra követeled, mi több elvárod a válaszokat, mert neked hetek, hónapok kellenek, hogy előre tudnod kell jóval, hogy mi a program, minden részletében, hogy ki tudd elemezni hónapokon át, hogy az alapján dönthess :lol:
viszket a tenyered, már mennél szavazni :lol:

de tudod mit?
mindenki jobban jár, ha a fideszre szavazol, itt se türelmetlenkedsz meg követelőzöl, fidesz is kap szavazót, mi is nyugodtan alszunk. nincsenek kérdések, nincs stressz, feszkó, mindenki megy az utjara :kalapos:
minden jó úgy, ahogy van, csináljuk hát tovább, jó az irány.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 12:11

Az osszes problemara a penz a megoldas, es amig nem tudjak hogy hanyadan allunk, addig nem lehet megmondani a hogyant.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 12:05

Realista24 írta:
realfan írta:

én nis abból indulok ki, amit mond, ami kb 90%-ban, az ami a fidesz, már amiről konrétan mond valami, nem cska nagy általánosságban, hogy jobb oktatás meg jobb egészségügy, ezeket mondták már millióan. azt mondja meg, hogy miből, hogyan kikkel. homályos dolgok, hogy visszaszerzoi az eu-s pénzeket és akkor kánaán, abból midnent rendbetesz, az nettó hülyeség. szóval, ha abból indulunk ki, amiket mond, az kb a nagy büdös közhelyszótár, amit sokan benyelnek gondolkodás és kérdezés helyett, ezek szerint te is :roll:
De ezeket hogyan kepzeled, hogy megmondana anelkul, hogy belelatna az orszag valos helyzetebe?
Ezt senki nem latja, legnagyobb valoszinuseggel csak 5-10 ember tudja, hogy mi az igazi valosag.

Mit mondjon szerinted? Ha hatalomra kerulunk, akkor elvesszuk OV vagyonat es elosztjuk az iskolak kozott?
hogyant és a kikkelt szerintem lehetne anélkül is, hogy bármi rálátása lenne valakinek

a pénz valóban érdekes kérdés, a vagyonelkobzásban nem hiszek mármint, hogy az kivitelezhető lenne, mert egyszerűen törvényesítették a lopást, ergó törvénytelenül lehetne csak visszaszerezni. de nekem annyi is elég lenne, ha nem vezetne a kérdésekben félre, mondja el az elképzeléseit és ismerje el, hogy forrásfüggő, ha meg nem, akkor konretizálja miből. a rendbetételről tényként beszél, akkor elvárnám mellé, hogy elmondja miért biztos, hogy ezeket kerestztül tudja vinni, ha meg nem az, akkor ne beszéljen róla úgy. engem a nettó hazugásg zavar, nem várnám el s tőle, se mástól, hogy egy csapásra rendbetesz mindent, azt viszont igen, hogy ne ígérjen betarthatatlan dolgokat, azzal tele a padlás...

dupla D: valóban legalább beszél róla, ezért (is) mondom, hogy csak 90%-ban mondja azt, mint a fidesz, viszont nekem a probléma megállpítása kevés, arról beszélt az eddigi ellenzék is végig meg ígért haonslókat, mint MP
hehetheoriginal írta: de mi? :lol:
2 dologra reagáltam:
- mp ugyanugy van kezelve mar most, mint viktor, pedig még semmit nem tett, ellentétben az elmult 15 ev viktoraval
- 90% közhely, amiket mp puffogtat, hát persze, hiszen a legalapvetobb dolgokat kell megjavitani az orszagban, mert minden egy szar csőd

aztan meg kerdeztem, hogy ha azt irod nem errol beszeltek, akkor mit ertettem felre?
valasz nincs. egyszeru, normalis kerdes volt.

aztan most mar fenyegetozol.
írtam, hogy mit várnék, a nagy szavakon túl, amire reagálhattál volna is a hőzöngő lekezlés helyett, de látom, az értelmes beszélgetés túl nagy elvárás lenne
ha hallgattad volna valaha mp-t, akkor tudnad, hogy nem fogja ido elott kiteregetni a lapjait, 1 evvel a valasztas elott, hogy a propaganda megolje, ellehetetlenitse a csapata tagjait, szetbassza a programjat. dolgoznak a hatterben, epitik a programot - ami pl a fidesznek evtizede nincs, de ugyanaz a lap, mint mp nyilvan :kalapos: -, es majd ha kicsit mindenki lehiggad es nem turelmetlenkedik - plane, hogy nem kormanypartrol vagy parlamenti beszelunk, amiket a nép pénzel, ahol jogosan kovetelozhetnel pl -, akkor idejeben elojonnek a dolgokkal.

de mar most frocsogo szajjal orditja mindenki, hogy nem foglal allast az adorendszernél vagy a pride-os dolgokban :lol:
ááá semmi meglepő, valódi válasz helyett, hozod a mindenre rásüthető mantrát. szavazatmaximalizál, köszi, ha már most ezt csinálja, akkor valószínű kormányon sem mer majd mit csinálni, mert akkor sem veszthet el szavazókat, különben bukik. zseniális az ezzel való takarózás valódi válaszok helyett és te papolsz még elbutulásról msákor....
nagyon helyes, hogy ilyet megkérdeznek, engem jobban érdekel egy választásnál, hogy miylen adózást akar, mit gondol az emebri alapjogokról, a gazdaságról, mit akar kezdeni pontosan az oktatással, hogyan oldja meg a szakember hiányt egészségügyben oktatásban, hogyan rednezi a közszolgák fizetését, milyen szocpolitikát képvisel, vidékfejlesztés, szegregáció megoldása, milyen külpolitikát vinne pontosan, hogyan állna hozzá az energiakérdéshez, ő is ennyir kiszolgálá-e a multikat, mit kezd a munkavállalók legyengített képoviseletével mit kezdene az alapítványi egyetemekkel, a még állami egyetemek pénzügeivel mit kezdene (amiknél persze így sem biztos, hogy ezt is vinné, de jobb, mint a ködhintés) mint az, hogy én nem vagyok Orbán és engem zavar, ha valaki konrkrét dolgok helyett ez alapján váalszt, nem megalapozott és nem túl bölcs

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 25., kedd 12:00

realfan írta:
hehetheoriginal írta:
nem, de a saját - és nem holmi újságíró - szavaival mondta és mondja el települések százai felkeresése során naponta, hogy mik a tervek, miken kell változtatni, hogy lenne jobb.
amíg az ellenkezőjét nem látom, inkább hiszem el, hogy valóban ez a szándék, ha már emberek milliói előtt személyesen elmondja.

de ti megint azon a vonaton ültök, hogy bár még semmi alkalma nem volt csinálni semmi érdemlegeset, de már a fidesszel van egy lapon említve, hogy mennyire ugyanolyan kutyaszar lesz/lenne.
megint fordítva ültök a lovon.
nevetséges.
én nis abból indulok ki, amit mond, ami kb 90%-ban, az ami a fidesz, már amiről konrétan mond valami, nem cska nagy általánosságban, hogy jobb oktatás meg jobb egészségügy, ezeket mondták már millióan. azt mondja meg, hogy miből, hogyan kikkel. homályos dolgok, hogy visszaszerzoi az eu-s pénzeket és akkor kánaán, abból midnent rendbetesz, az nettó hülyeség. szóval, ha abból indulunk ki, amiket mond, az kb a nagy büdös közhelyszótár, amit sokan benyelnek gondolkodás és kérdezés helyett, ezek szerint te is :roll:
Mire gondolsz pontosan, hogy amit mond, az 90%-ban a Fidesz? Tudsz példákat mondani?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 11:53

Es akkor te papolsz arrol, hogy valaki valamit nem ert. :roll:
Amit irtam meg nem a mainak koszonheted, igaz ezt is leirtam mar ketszer, de most leirom harmadszor is.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 25., kedd 11:50

de mi? :lol:
2 dologra reagáltam:
- mp ugyanugy van kezelve mar most, mint viktor, pedig még semmit nem tett, ellentétben az elmult 15 ev viktoraval
- 90% közhely, amiket mp puffogtat, hát persze, hiszen a legalapvetobb dolgokat kell megjavitani az orszagban, mert minden egy szar csőd

aztan meg kerdeztem, hogy ha azt irod nem errol beszeltek, akkor mit ertettem felre?
valasz nincs. egyszeru, normalis kerdes volt.

aztan most mar fenyegetozol.
írtam, hogy mit várnék, a nagy szavakon túl, amire reagálhattál volna is a hőzöngő lekezlés helyett, de látom, az értelmes beszélgetés túl nagy elvárás lenne
ha hallgattad volna valaha mp-t, akkor tudnad, hogy nem fogja ido elott kiteregetni a lapjait, 1 evvel a valasztas elott, hogy a propaganda megolje, ellehetetlenitse a csapata tagjait, szetbassza a programjat. dolgoznak a hatterben, epitik a programot - ami pl a fidesznek evtizede nincs, de ugyanaz a lap, mint mp nyilvan :kalapos: -, es majd ha kicsit mindenki lehiggad es nem turelmetlenkedik - plane, hogy nem kormanypartrol vagy parlamenti beszelunk, amiket a nép pénzel, ahol jogosan kovetelozhetnel pl -, akkor idejeben elojonnek a dolgokkal.

de mar most frocsogo szajjal orditja mindenki, hogy nem foglal allast az adorendszernél vagy a pride-os dolgokban :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 11:47

realfan írta:
hehetheoriginal írta:
nem, de a saját - és nem holmi újságíró - szavaival mondta és mondja el települések százai felkeresése során naponta, hogy mik a tervek, miken kell változtatni, hogy lenne jobb.
amíg az ellenkezőjét nem látom, inkább hiszem el, hogy valóban ez a szándék, ha már emberek milliói előtt személyesen elmondja.

de ti megint azon a vonaton ültök, hogy bár még semmi alkalma nem volt csinálni semmi érdemlegeset, de már a fidesszel van egy lapon említve, hogy mennyire ugyanolyan kutyaszar lesz/lenne.
nevetséges.
De ezeket hogyan kepzeled, hogy megmondana anelkul, hogy belelatna az orszag valos helyzetebe?
Ezt senki nem latja, legnagyobb valoszinuseggel csak 5-10 ember tudja, hogy mi az igazi valosag.

Mit mondjon szerinted? Ha hatalomra kerulunk, akkor elvesszuk OV vagyonat es elosztjuk az iskolak kozott?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 11:46

hehetheoriginal írta:
amiket mond, az kb a nagy büdös közhelyszótár
:lol:
de mégis mit mondjon mp vagy bárki, ha szar az eü meg az oktatás, akkor

badabummmm tsssssssssss

minő kibaszott meglepő,

meg kell változtatni, javítani kell a jelenlegi rendszeren, helyzeten.
:coffee:

mindjárt az ő hibája, amikor évtizedek óta telibe van fosva minden, ami egy normális országhoz szükséges, ő meg közhelyeket puffogtat, miközben valóban a legalapvetőbb dolgok sincsenek rendben :lol:

részedről is szép hsz R, grat hozzá. :taps: :fpalm:
most őszintén, ennyire nem megy a szövegértelmezés és gondolkodás vagy direkt provokálsz? :)

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. március 25., kedd 11:44

realfan írta:
hehetheoriginal írta:

nevetséges.
Egy nagy különbség van már most. A Fidesz nem beszél ezekről a problémákról, hanem szőnyeg alá próbálja söpörni vagy relativizálja.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 11:41

Probalj meg ertelmesen forumozni, aztan problem solved.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 25., kedd 11:38

amiket mond, az kb a nagy büdös közhelyszótár
:lol:
de mégis mit mondjon mp vagy bárki, ha szar az eü meg az oktatás, akkor

badabummmm tsssssssssss

minő kibaszott meglepő,

meg kell változtatni, javítani kell a jelenlegi rendszeren, helyzeten.
:coffee:

mindjárt az ő hibája, amikor évtizedek óta telibe van fosva minden, ami egy normális országhoz szükséges, ő meg közhelyeket puffogtat, miközben valóban a legalapvetőbb dolgok sincsenek rendben :lol:

részedről is szép hsz R, grat hozzá. :taps: :fpalm:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 11:34

hehetheoriginal írta:
En ertenem, ha te megertetted volna, hogy mit irunk.
miért , mit írtok?
mit értek félre?

az ember azt írja, hogy 90%-ban valszeg ugyanaz lesz mp alatt, csak szemelycserekkel, de rendszerváltás nem lesz.
eddig csakis ennek az ellentettjerol volt szo minden egyes mp megjelenesen, interjun, rendezvenyen.
de igy valoban nehez szot erteni a masikkal. :coffee:
Idegesitesz, de azert meg leirom
nyilvan.
hisz o maga mondta nektek az 5kertben ket sör utan. :coffee:

ja nem.
mert ezt olvastad az interneten :lol:
Ha csak ilyen szintu valaszra vagy kepes (nem csak ebben a topicban, ahogy irtam az elobb), akkor tartsd magadban, vagy ha nem megy, akkor majd segitek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 25., kedd 11:33

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

Neked meg pont az ellenkezojet mondta a harmadik sör utan?

nevetséges.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. március 25., kedd 11:31

Ez a Direkt36 cikk megerositett abban, hogy MP egy eszkoz arra, hogy a NER bukjon, de sok szempontbol nem lehet a vegso megoldas az orszag gondjaira.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 25., kedd 11:31

A direkt36 cikk kapcsán érdemes megjegyezni, hogy ők is abból élnek, amit a fideszes források elmondtak nekik, akik meg nyilván igyekeztek őt minél negatívabb színben feltüntetni (Gulyás, Varga meg nem is válaszoltak mint kiderült)

Emlékszem, anno a p3dobotrányról is lehoztak egy tényfeltárást, hogy a (fideszes) forrásaik szerint OV nem is tudott az ügyről. Kezeljük ezt is ugyanúgy fenntartásokkal.

Azok a részek inkább érdekesebbek, ahol nem kormányzati forrásokkal dolgoznak, pl. hogy MP fontolgatta a főpolgármesterségért való indulást, és Puzsérék beszélték le róla (helyesen, szvsz) - az, hogy hallgatott rájuk, nekem azért pozitív dolog. Meg az, hogy a beszédéből kihúzta a javasolt dolgokat, nem a feje után ment

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 25., kedd 11:27

miért , mit írtok?
mit értek félre?

az ember azt írja, hogy 90%-ban valszeg ugyanaz lesz mp alatt, csak szemelycserekkel, de rendszerváltás nem lesz.
eddig csakis ennek az ellentettjerol volt szo minden egyes mp megjelenesen, interjun, rendezvenyen.
de igy valoban nehez szot erteni a masikkal. :coffee:
thereisonly1ronaldo

LosMerengues
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: LosMerengues » 2025. március 25., kedd 11:23

Simán lehet, ugyanakkor itt kormányzati forrásokra hivatkoznak, MP pedig természetesen tagadja. Szóval az ő szavuk van egymással szemben, bármi lehetséges.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 25., kedd 11:22

hehetheoriginal írta:
Vitya is mennyi mindent mond emberek millio elott, azt is elhiszed? :lol:
de még mindig nem érted, kérlek ne már.... :coffee:

vitya mond mindenfélét, de közben látjuk mit tesz.
mp mond mindenfélét, de nem látjuk/nem tudjuk mit tesz.
mégis egy lapon vannak kezelve, redvás szendvics vs. gennyes tus.

ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.... :coffee:

kurvagáz.
Amugy itt pusztan annyirol van szo, hogy ha megkapta volna a Fidesztol, amit akar, akkor jo esellyel meg mindig ott lenne.
imádom a feltételes módot, az mindig, mindenhol segít :lol:

A kurvagaz meg az, hogy minden topicban osztod az eszt, mintha csak egy igaz es valosag letezne, a tied, es elvarod, hogy azzal ertsen egyet mindenki, ha meg nem, akkor az illeto idiota, akit le kell sajnalni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: