Amúgy most esküszöm nem értem, hogy velem akarsz vitatkozni, vagy általánosságban írod ezeket.kiserik írta:Ha jól tudom 2 féle "gyülekezést" lehet megtartani a kitörés napján, az antifasiszta ellentüntetéseket és az eddig mindig békés, gyakorlatilag történelmi/sporteseményként funkcionáló teljesítmény túrát. Minden csoportos megemlékezésre (koszorúzás, gyertyagyújtás esetleg beszédek) irányuló kérelmet a rendőrség elutasít a korábban taglalt törvényre hivatkozva. Magyarra fordítva, ha szeretnél egy megemlékezést tartani az egyik katonasírnál, ami esetleg lehet, hogy a nagyapádé, a halála évfordulóján, akkor nem teheted, mert egy büdös, holokauszttagadó náci vagy. És ugye itt nem sérül az alapvető szabadságjogod, mert náciként neked olyan nincs, vagy hát éppenséggel lenne, mert most az a jópofa, ha azt mondjuk, csak szardarab vagy.ThePilgrim írta:
Remélem érthető, hogy sem náci, sem más szexuális beállítottságú nem vagyok, így közvetve nem érint a dolog, nekem egyik rendezvénnyel sincs addig bajom, míg az ízléstelenség határát át nem lépik. A bajom azzal van, hogy eléggé kétszínűnek tartom azt a hozzáállást, legyen az bárki részéről, ha az ő szabadságjogait sértik, akkor az nem tetszik, de ha a másét sértik, akkor az jól van úgy, mert azt amúgy sem szeretjük, és az megérdemli.
Többször is leírtam, hogy nem értek egyet a gyülekezési jog kb. semmilyen korlátozásával, így a becsület napi rendezvények betiltásával sem. Ezt írom jogászként és magánemberként is, mint ahogyan azt is, hogy mindenkinek joga van bármilyen eszmét, nézetet vallani, hirdetni. Legfeljebb azt tudom - de azt is csak megfelelő garanciák mellett - korlátként elfogadni, hogy egy gyűlés, esemény megtartása, vagy valamilyen eszme, nézet hirdetése nem okozhat sem közvetlenül, sem közvetve semmilyen sérelmet sem egyes embereknek, sem egyes csoportoknak. Ezt nyilván nehéz megítélni, pláne előre, de abban biztos vagyok, hogy a Pride esetében ilyen egészen biztosan nem merült és nem is fog felmerülni soha, míg egy náci megmozdulás esetén ennek talán egy kicsit nagyobb az esélye... Ettől függetlenül továbbra is tartom, amit feljebb és korábban is írtam és leírom azt is, hogy nem is értem, hogy hogy a pék micsodájában lehet egy lapon emlegetni a holokauszttagadást és a Pride-ot. Abban a tekintetben értem, persze, hogy mindkettő a gyülekezési jog korlátozását jelenti (és jogászként teljesen egyet is értek), de azért 2025-ben, Európában lehessen (és urambocsá kelljen is) már szétválasztani a kettőt legalább egy szurkolói fórum politika topikjában.
A szardarab látom betalált, erre még hadd reagáljak. Az, hogy üdvözlöm azt, hogy a náciknak ugyanolyan szabadságjogaik vannak mint bárki másnak, hogy kimehetnek az utcára és ott náculhatnak, az nem azt jelenti és nem is jelentheti azt, hogy én magánemberként nem tarthatom egy utolsó köpedelem szardarabnak azt, aki nem egész két generációval a második világháború és a holokauszt után náci eszméket vall és ezt nem nyilváníthatom ki. Sorry, not sorry. Egyébként nem azt mondom, hogy a becsület napi megemlékezések szükségszerűen náculások, de amikor kopasz, bakancos arcok koszorúznak annak emlékére, hogy mások mellett SS katonák kitörtek a szovjet ostromgyűrűből, ráaádásul ezeket a rendezvényeket korábban a Vér és Becsület Egyesület szervezte, ott azért én élek a gyanúperrel, hogy az, ami ugat, csóválja a farkát és úgy néz ki mint egy kutya, az lehet, hogy nem macska, hanem kutya.