hehetheoriginal írta:
Én csak a miértre lennék kíváncsi, mik az okok és indokok amögött, hogy ma vki egy fideszt támogat - és előzékeny vagyok, ha azt mondom -, és feltehetőleg nem a roncsreteg tagja
Realista24 írta:
Mondjuk, ha leirnal 5, de lehet 3 konkret dolgot, ami jo a Fideszben, es ugyanennyit, ami hatarozottan rossz az ellenzektol, az sokkal inkabb lenne konstruktiv, mint ez a szokasos elmelkedesed arrol, hogy nem minden fekete es feher.
Pont ennyit akartam hozzátenni. Nem rémlik - aztán lehet csak én futottam át rajta - hogy konkrét, érvekkel alátámasztott válasz jött volna arra, hogy miért kellene a fideszre szavazni.
Nem kellenek ilyen lózungok, hogy semmi nem fekete-fehér, tudjuk, mindenki tudja, akinek van 3 funkcionáló agysejtje, nem kell leírni tízezer alkalommal.
Nem gondolom, hogy mindent rosszul csinál a fidesz, ez nyilván lehetetlen is lenne, akkor elvesztenék azonnal a hatalmat. Nem vagyok EU-függő, biztosan ott is sokaknak van vaj a füle mögött, nehéz belőni, hogy gazdasági szempontból mi a jó stratégia, eléggé változni látszik a világtérkép ilyen értelemben is. Ezekhez abszolút nem vagyok felkészült vagy kellően tűzközelben, hogy felmérjem.
A migráns-kerítés sztori sem tiszta, ki mit vár el, ki-mennyit rakott ebbe bele, kinek mennyire érdeme, hogy vannak/nincsenek migránsok.
Azt azért látni, hogy kétségtelenül szétloptak mindent, amit lehetett, jogállamisági kérdést sem indítanak csak úgy pikk-pakk az EU-ban minden héten, látható a folyamat, ahogy a fékek és ellensúlyok szép lassan lehullanak, közpénzen hülyítés állandóan, sértően egyszerű, provokatív kampányok és plakátok, választási rendszer, választási térkép átalakítások, gyűlöletkeltés, mindezek megfűszerezve némi pökhendiséggel.
Persze oktatás, egészségügy, közlekedés, biztos van még rengeteg téma, amiben ilyen szintű és hosszú ideig tartó felhatalmazással lehetett volna eredményeket felmutatni, de nem sikerült.
És még egyszer leírom, én abszolút nem élek rosszul, sőt, de úgy érzem, hogy lehetne általánosságban jobb a helyzet az országban.
Fidesz szavazatra valid ok nálam, ha valaki csúnyán a rendszer haszonélvezője, olyan szinten, hogy az unokáinak is bebiztosítja a jövőjét. Még egyszer mondom, nem panaszkodok, de a gyerekeim számára nem egy féldiktatúrát képzelek el, mint haza.