Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. március 19., szerda 10:14

Nem tudom, hogy hol van Ferni, de hozom én a reddit kontentet.
Kicsit benézte az RTL.
Persze, most talán joggal, az origó már lehozta.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. március 19., szerda 10:10

kiserik írta: Mert nem minden fehér és fekete. Nem igaz, hogy minden, ami a Fideszhez köthető az rossz, és az sem, hogy minden ami velük ellentétes, az jó.
Gyakorlatilag nem tudok felidézni semmi jót ami a Fideszhez köthető lenne.

Sok-sok évvel ezelőtt megnyerték a két harmadot, kaptak egy történelmi lehetőséget, hogy helyesen és jól kormányozhassák az országot mindenféle korlát nélkül. Aztán ismét és ismét. Ez szépen a fejükbe szállt és nekifogtak szétlopni mindent és közben egyre arrrogánsabbak lettek, mindenkivel nekifogtak harcolni, mindenki ellenség lett: EU, Soros, ellenzék, szakmai szervezetek, egyszerű állampolgárok, bárki.
Pedig igazán senkivel sem kellett volna harcolni, csak tisztességesen lehívni és elkölteni az EU pénzeket, és tisztességesen kormányozni. Lehet nem ennyire de így is meg tudtak volna gazdagodni rendesen.
Csak sajnos a korlátlan pénz és hatalom arrogánssá és paranojássá teszi a hatalmon levőket, ez történelmi tény.
Orbán Viktornak és a szolgáinak már már a saját népe is ellenségnek számít és egyre jobban halad a diktatúra felé.

Ez nem azt jelenti, hogy MP vagy az ellenzék tökéletes és mindent jól csinál egy kormányváltás esetén, de maradjunk annyiban hogy van mit helyrehozni az elmúlt tizen x év után (már ha egyáltalán lehetséges).

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. március 19., szerda 10:07

Caraway írta:
hehetheoriginal írta: Én csak a miértre lennék kíváncsi, mik az okok és indokok amögött, hogy ma vki egy fideszt támogat - és előzékeny vagyok, ha azt mondom -, és feltehetőleg nem a roncsreteg tagja
Well, az hogy megzabaltattak veluk a propagandat. Nekem pl a szuleim ilyenek sajnos. Ertelmesek, szeretem oket, rengeteget dumalunk mindenfele dologrol de egyszeruen a fidesz mellol nem tudom elhuzni oket.
Nem idézlek végig, de nálunk szóról szóra ugyanez a szitu.
Keresztfaterom, aki elvakultabb fideszes, mivel nem tudok rajtuk változtatni, én javarészt kerülöm a politikát a családban.
Nekem többet ér a nyugalom és békesség.. :D
Néha, amikor előjön, még igazat is adnak nekem, de tudom jól, hogy ez semmin nem változtat.. :roll:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 19., szerda 10:04

kiserik írta:
hehetheoriginal írta: Én csak a miértre lennék kíváncsi, mik az okok és indokok amögött, hogy ma vki egy fideszt támogat - és előzékeny vagyok, ha azt mondom -, és feltehetőleg nem a roncsreteg tagja
Mert nem minden fehér és fekete. Nem igaz, hogy minden, ami a Fideszhez köthető az rossz, és az sem, hogy minden ami velük ellentétes, az jó. Természetesen, aki elzárja magát a másik oldaltól, híreitől, mondandóitól, véleményformálóitól, képviselőitől, az belekerül abba a spirálba, amikor már minden fekete és fehér lesz. Ez nem csak a politikára igaz, elég csak belegondolni, hogy mit gondolnak a Real Madridról a többi csapatok szurkolói, és mi hogyan látjuk a csapatunkat illetve más csapatokat. Vagy, ami a kedvencem, az itt is lepropagandistázott Ultrahang csatorna, míg Kéri László, vagy Ruszin-Szendi Romulusz állandó szakértőjük volt, addig hazug propagandisták voltak, miután átmentek Magyar Péterhez és ugyan azt mondják, mint korábban, azonnal, szavahihető ellenzékiek lettek.

És hogy miért szólaltam meg? Mert érdekes számomra, hogy, ha már meg lett említve, a Kitörés napi közterületi megemlékezések betiltása (2018-as szintén gumitörvény) miatt valahogy nem vergődött így a nagyérdemű, sőt, van, aki még 'bezzegezik' is.
Mondjuk, ha leirnal 5, de lehet 3 konkret dolgot, ami jo a Fideszben, es ugyanennyit, ami hatarozottan rossz az ellenzektol, az sokkal inkabb lenne konstruktiv, mint ez a szokasos elmelkedesed arrol, hogy nem minden fekete es feher.

Ez sokkal inkabb informativ lenne.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. március 19., szerda 9:55

Well, az hogy megzabaltattak veluk a propagandat. Nekem pl a szuleim ilyenek sajnos. Ertelmesek, szeretem oket, rengeteget dumalunk mindenfele dologrol de egyszeruen a fidesz mellol nem tudom elhuzni oket. Bar apum egyre inkabb ingadozik, de valahogy mindig visszahuzza a propaganda. Es erre eleg az, hogy az esti tvzesnel a tenyek megy, meg az hogy facen tiktokon dobalja nekik az idiota megmondoembereket. El se jutnak hozzajuk a mindennapi aljassagok, csak az orszagos szintu felhaborodasok.

Es a legviccesebb az, hogy ha megis beszelgetunk politikarol, fokent faterom mindenben igazat ad nekem. De mindig azt mondja, hogy nincs alternativa. A propaganda pedig mar olyanra festette le MP-t, hogy meg nem is csinalt semmit, de mar utalja. Plusz ugye 20 eve sokkal szarabbul eltek Gyurcsanyek alatt, de nyilvanvaloan jobb az eletszinvonal sok tekintetben de nem feltetlen a fidesznek koszonhetoen, hanem a digitalis fejlodes, eus penzek stb.

Szoval ja, ez egy nagy tarsadalmi reteg. A szuleim nagy barati kore is nagyreszben fideszes, pedig ott is ertelmisegi, sikeres vallalkozok vannak. Ok jol megelnek, a tobbit meg leszarjak. Elkepesztoen onzo a magyar nep ilyen tekintetben.
A meggyozesbe en pedig mar belefaradtam, semmi eselyem. Utolso eselykent jovore meg valasztas elott megprobalkozom hatha addigra nekik is vegleg betelik a pohar. Szomoru helyzet.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. március 19., szerda 9:46

Mert nem minden fehér és fekete. Nem igaz, hogy minden, ami a Fideszhez köthető az rossz, és az sem, hogy minden ami velük ellentétes, az jó. Természetesen, aki elzárja magát a másik oldaltól, híreitől, mondandóitól, véleményformálóitól, képviselőitől, az belekerül abba a spirálba, amikor már minden fekete és fehér lesz. Ez nem csak a politikára igaz, elég csak belegondolni, hogy mit gondolnak a Real Madridról a többi csapatok szurkolói, és mi hogyan látjuk a csapatunkat illetve más csapatokat. Vagy, ami a kedvencem, az itt is lepropagandistázott Ultrahang csatorna, míg Kéri László, vagy Ruszin-Szendi Romulusz állandó szakértőjük volt, addig hazug propagandisták voltak, miután átmentek Magyar Péterhez és ugyan azt mondják, mint korábban, azonnal, szavahihető ellenzékiek lettek.

És hogy miért szólaltam meg? Mert érdekes számomra, hogy, ha már meg lett említve, a Kitörés napi közterületi megemlékezések betiltása (2018-as szintén gumitörvény) miatt valahogy nem vergődött így a nagyérdemű, sőt, van, aki még 'bezzegezik' is.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. március 19., szerda 9:31

Anyagilag független a Fidesztől, a rendszertől, és utálja a magyarokat. :mrgreen:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 19., szerda 9:26

Anyagi erdeket tudok csak elkepzelni, semmi mast.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 19., szerda 9:22

Én csak a miértre lennék kíváncsi, mik az okok és indokok amögött, hogy ma vki egy fideszt támogat - és előzékeny vagyok, ha azt mondom -, és feltehetőleg nem a roncsreteg tagja
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 19., szerda 9:13

tomi_b írta: Még nem tiltottátok le, hogy ne lássátok a kommentjeit?
Hát ő is azért boldog, mert Orbán Viktor azt mondta, boldognak kell lenni. :lol:
Szerintem nem erdemes letiltani, ezaltal jobban meg lehet ismerni azt a reteget, amit Halfi is emlit.
Erdekes tapasztalat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 19., szerda 9:08

Csak emésztgessük picit azt a dolgot, hogy a tegnap elfogadott, ma már alá is írt törvényt olyan törvényre alapozzák, amely eredetileg a terrorelhárítás miatt engedélyezi a hatóságoknak az ercképfelismerő szoftver használatát, majd az adatok tárolását.
Persze a beszélő fejek, szolgák szerint azok sivalkodtak, hisztiztek feleslegesen akkor is, akik azt mondták, hogy csak idő kérdése, mikor fognak ezzel visszaélni politikai célokból, mondjuk kritikus véleményt nyilvánosan megfogalmazó állampolgárok ellen felhasználva.
Most is biztos csak felesleges hisztizés, sivalkodás, mikor azt látjuk, hogy egyre közelebb Putyin rendszere.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 19., szerda 8:56

Illetve plusz egy észrevétel, remélem 1madrididta nem sértődik meg rajta. Sokat látni hogy a mai fidesz kevésbé népszerű a fiatalok körében. Itt a példa hogy miért: az újak közül úgy tűnik inkább a radikálisabbakat szólítja meg, velük rezonál az üzenet.
úgy hívják szélsőjobb irányába tolodas
thereisonly1ronaldo

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. március 19., szerda 8:51

Még nem tiltottátok le, hogy ne lássátok a kommentjeit?
Hát ő is azért boldog, mert Orbán Viktor azt mondta, boldognak kell lenni. :lol:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 19., szerda 8:41

Most a politikai részre nem reagálnék, csak megakadt azon a szemem hogy a szemét telex külföldi pénzt fogadott el.

Ez kicsit wtf nekem, apád programozóként hol dolgozik? Te vegyészként ha nem a Richterhez vagy az Egishez méss hol fogsz dolgozni? Olyan cégeknél akik külföldi pénzből működnek. Ők sajtó, akkor nekik nem lehet? Miért is? Csak mert nehogy betegyenek a kormány kommunikációs céljainak?

Az egész platform adományokból működik könyörgöm, dobják vissza a pénzt és szüntessék meg magukat? Az mondjuk igaz hogy szégyen valahol hogy állami forrásból nem lehet egy normális sajtóterméket sem fenntartani, és akkor nem kellene elfogadni más pénzt ;)

Illetve plusz egy észrevétel, remélem 1madrididta nem sértődik meg rajta. Sokat látni hogy a mai fidesz kevésbé népszerű a fiatalok körében. Itt a példa hogy miért: az újak közül úgy tűnik inkább a radikálisabbakat szólítja meg, velük rezonál az üzenet.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 19., szerda 8:06

Bencze írta: Bezzeg ha a USAid adott volna 11 millio dollart a Tiszanak akkor egybol sok lenne a 4 milliard forint :lol:
Bezzeg ha Ukrajna, az ukrán állam fenyegetné meg az ottani magyar anyanyelvű kettős állampolgárokat, újságírókat, civil szervezeteket, stb. kiutasítással a magyar kormánytól kapott támogatások miatt. Vagy a románok, szlovákok, stb.

A Fidesz megint egy teljesen normális, elfogadott dologból gyárt ellenséget, amit ráadásul ő maga is csinált, csinál a mai napig, és akkor jönnek ide egyesek, és megpróbálják elhitetni, hogy ez rossz. De a kizárólag adószázmilliárdokból (és kínai, orosz hitelekbőlf feltőkésített strómanok pénzéből) működő propagandagépezet az teljesen rendben van, mert az nemzethy, "magyar". Sőt, elkezdi ide bemásolgatni az ott terjesztett hazugságokat is.
Kíváncsiságból bemásoltam MP tegnap idézett, kiragadott mondatát a kihaló állatfajokról a google-be. Szóról-szóra ugyanazok a gondolatok, mondatok tucatnyi senki által sem olvasott portálokon, találati oldalakon át. Rogánék gyorsan kerestek a poloskázásra valamit tőle, ezt találták valamelyik Tiszán gyűlésen, és teljesen kifordították. Pont, mint Puzsér pedofíliával kapcsolatos mondatait pár hete. Érdekes, hogy ugyanaz a fórumozó mondta vissza anno is a rogáni hazugságokat, kifordításokat, mint most is.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. március 19., szerda 1:13

Bezzeg ha a USAid adott volna 11 millio dollart a Tiszanak akkor egybol sok lenne a 4 milliard forint :lol:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 19., szerda 1:07

vannak dolgok amiket nem lehet kimosdatni, kimagyarázni

ez a beszéd ilyen

az országunk elmúlt 16 éve ilyen

az hogy mi magyarok a történelmünkkel a hátunk mögött újra elkezdtük oboázni putyin meg az oroszok péniszét az ilyen
március 15-ös megemlékezésen orosz zászlós koszorúval emlékezünk, ezt elérte a fidesz meg kósa lali és annyira fent vagyunk a seggükben, hogy nulla darab ember szólt oda, hogy hé ácsi

teljesen felfoghatatlan, hogy vagy képes ezeket mosdatni, felháborító hová jutottunk 2025 márciusára és ki tudja még hol a vége

írjál oldalakat akkor a fideszről ha ennyire képben vagy és felvilágosult, elemezd ki mi mindent loptak, hogy tették tönkre az országot, hogy adták el az ország jövőjét, reggelig sorolhatnám stb stb
nem kell másra mutogatni meg az ellenzékre, elemezd ki az elmúlt 16 év korlátlan fidesz hatalmának a hatalmas eredményeit, mert ehhez csak a propagandában volt köze másnak, ez mind a fidesz bűne

mást nem csinálsz csak mutogatsz MPre meg a sajtóra meg a Pridera, amik mind eltörpülnek ezek mellett a bűnők mellett, de te mégis képes vagy egy szintre emelni őket, miközben fényévek vannak ezeknek az eseteknek a súlya között

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 19., szerda 0:33

node írta:
1madridista írta:

milyen tortenelmi vonzata?
Utálatot kiváltó állatok nevét használni emberekre jellemzően népirtásra specializálódott politikai vezetők szokása. Ha valóban érdekel a történelem (amit az eddigi megjegyzéseid alapján erősen kétlek, de tegyünk egy próbát), akkor keress rá az olyan kulcszavakra, mint "dehumanizáció", ha tudsz angolul, "Jewish parasite " vagy a ruandai megmondóember Leon Mugesera. Szintén érdemes elolvasnod a népirtás nyolc szakaszáról szóló cikket.

AMIT FONTOS HANGSÚLYOZNI: Március 15-én, az 1848/49-es szabadságharc ünnepén Magyarország aktuális miniszterelnöke mondta a következőt, idézem:
„A mai ünnepi összesereglés után jön a húsvéti nagytakarítás: átteleltek a poloskák. Felszámoljuk a pénzügyi gépezetet, amely korrupt dollárokból vásárolt meg politikusokat, bírókat, újságírókat, álcivil szervezeteket és politikai aktivistákat.” Minimális szövegértési képességek és magyar nyelvtudás birtokában egyértelműen kiderül, hogy a Nagyvezír nem (csak) Poloska Petiről beszélt.
1madridista írta: amugy ha mar itt tartunk es azt mondjatok hogy az egesz ellenzek megbelyegzeserol van szo nem csak poloska petinek szolt (akit fideszes korokben felbukkanasa ota mindenki igy nevez hiaba irtatok h nem) az usaid botranyhoz mit szoltok? esnek ki a csontvazak a szekrenybol de mivel trump mondja biztos hazugsag? nem problema, hogy egy csomo ellenzeki szervezet kapott indokolatlanul sok penzt kulfoldrol?
Arra gondolsz, hogy Orbán Viktor és csapata IGAZOLTAN és korábban saját maguk által is elismerten igénybe vettek Soros György által nyújtott ösztöndíjat, vagy hogy a CEU elüldözése idején kormányszóvivői posztot betöltő Kovács Zoltán maga is a CEU-n szerezte a diplomáját, vagy hogy a jelenleg az USAID magyar szálait vizsgáló László András maga is részesült a Magyarországon (is) működő Common Sense Society tagjaként az amerikai Republikánus Párthoz közel álló Federalist Society támogatásából?

Tudsz-e arról, hogy a magyar MKB Bank (Mészáros-érdekeltség) kb. 4 Mrd Ft-os hitellel támogatta a francia Marine Le Pen kampányát? Mit gondolsz, egy átlagos nagyhatalom hány miliárd dollárt fordít befolyásszerzésre a világ minden pontján?
1madridista írta: ertem en hogy a dittaturat le kell bontani de ha ezt kulfoldi penzzel bontjuk le akkor akik kulfoldi penzbol odakerulnek lekotelezettek lesznek es diktaturabol gyarmat leszunk
Lásd kínai hitelek. De persze a te világodban Kína biztosan valami klassz nagybácsi, aki ingyenpénzt ajándékoz infrastruktúrafejlesztésre a szegény rászorulóknak.

Nekünk nem kell az EU-s támogatás (ami jelentős részben nem hitel, azaz nem kell visszafizetni, csak az elköltés módját kell dokumentálni), mert ugye ők cserébe azt várják el, hogy beengedjük a csúnya migráncsokat. És te ezt elhiszed, pedig elvileg értelmiségi családból származol, és magad is értelmiségi pályára készülsz.
erre probalok reagalni normalisan, frocsoges nelkul

1.: a poloska kifejezest mpre eleg regota hasznaljak alapbol volt aktualitasa a dolognak, es egyebkent sokkal vallalhatobb a vezetojevel azonositani egy politikai csoportot mint feregnek nevezni valakit szarmazas alapjan, eros a parhuzam a nacikkal. poloska peti es a hivei=poloskak, en tobbet nem latok bele. a pokol bugyra megint csak hasonlat, aki nem hisz a pokolban (szerintem orban se) annak miert faj? A dehumanizaciora hoztam peldakat, allatfajnak nevezni a masik szavazotabort eleri ezt a szintet, lehetett volna masik hasonlatot is talalni. Magyarorszag aktualis miniszterelnok aspiransa nem egyszer nyilatkozott megalazoan fideszes szavazokrol. ertsetek meg hogyha valaki nem ert veled egyet, arra nem megoldas, hogy alazod. hogy ki kezdte abba ne menjunk bele. azert az elso evekben megafonek a lathataron se voltak, es a fidesz is kepes volt tisztelettel beszelni az ellenfeleirol, az elmult 4-8 evben valtozott ez meg, de szerintem ezen az o1gzes vagy bangone hires patkanyozasa (ugye a zsidokat patkanyoztak regen) vagy jakab peter munkassaga sem segitett...

a befolyasszerzos reszhez: en arrol tudtam hogy az usaidbol a kdnp kapott valamilyen tamogatast kereszteny menekultek befogadasara. az usaid botrany alatt arra gondolok hogy sok ellenzeki medium boven kapott demokrata penzt, es ez nem tetszik, korabban leirtam hogy miert

a 4 mrd forint egyreszt semmi osszeg, masreszt meg ha kovetkezetes akarok lenni akkor ugyanigy elitelendo, mint az hogy telexek kulfoldrol kapjak a penzt, ezzel nem ertek egyet. Egy atlagos nagyhatalom kulfoldi befolyasszerzese dollarmilliardokben merheto.

nem tetszik a kinai penz, korabban kritizaltam is (nem emlekszem hogy itt a forumon vagy szemelyes beszelgetesben az ismeroseimmel). az eus tamogatasok koruli balheba nem astam bele magam, de ugy tudom hogy ok nem akarjak ideadni orban szivesen elhozna csak nem adjak, es ilyen jogallamisagi feltetelek miatt. nem gondolom, hogy nincs jogallam magyarorszagon, a media egy resze tenyleg a kezukben van, de a vegrehajto szervek peldaul nem es azert telexeknek is megvan a maguk elerese, lehet tuntetni, szabadon velemenyt nyilvanitani minosithetetlen stilusban alazni orbant. szerintem politikai okok miatt tartjak vissza a penzt, es nem szeretnem ha ilyen szinten beleszolnanak a belpolitikaba, nem ez az eu lenyege (a tortenelem resze az is hogy amikor europabol birodalmat akartak csinalni annak mindketsze vh lett a vege...)

ertem hogy a fuggetlen sajto feltarja a fidesz hibait, de szerintem ha szabadsagot akarunk, nekunk kell eluzni mindenfele kulso segitseg nelkul a fideszt, tobbseggel (eddig a tobbsegnek valasztason latszik, hogy jo volt a fidesz). nem megoldas hogy kulfoldrol segitenek.

amugy sose migransoztam es sorosozni se sorosoztam soha

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 19., szerda 0:08

nuevo_ericco írta:
1madridista írta:ez az, leallatozta a fideszes szavazokat.

tovabbi jo vergodest
Tudod mit? A mai után lehet neked lesz igazad, és én néztem ki jóhiszeműen túl sokat belőletek, MP csak korábban, közelebbről látta.
nyomod nincs fek

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2025. március 18., kedd 23:56

1madridista írta:
hehetheoriginal írta: van kisebb történelmi vonzata.....
milyen tortenelmi vonzata?
Utálatot kiváltó állatok nevét használni emberekre jellemzően népirtásra specializálódott politikai vezetők szokása. Ha valóban érdekel a történelem (amit az eddigi megjegyzéseid alapján erősen kétlek, de tegyünk egy próbát), akkor keress rá az olyan kulcszavakra, mint "dehumanizáció", ha tudsz angolul, "Jewish parasite " vagy a ruandai megmondóember Leon Mugesera. Szintén érdemes elolvasnod a népirtás nyolc szakaszáról szóló cikket.

AMIT FONTOS HANGSÚLYOZNI: Március 15-én, az 1848/49-es szabadságharc ünnepén Magyarország aktuális miniszterelnöke mondta a következőt, idézem:
„A mai ünnepi összesereglés után jön a húsvéti nagytakarítás: átteleltek a poloskák. Felszámoljuk a pénzügyi gépezetet, amely korrupt dollárokból vásárolt meg politikusokat, bírókat, újságírókat, álcivil szervezeteket és politikai aktivistákat.” Minimális szövegértési képességek és magyar nyelvtudás birtokában egyértelműen kiderül, hogy a Nagyvezír nem (csak) Poloska Petiről beszélt.
1madridista írta: amugy ha mar itt tartunk es azt mondjatok hogy az egesz ellenzek megbelyegzeserol van szo nem csak poloska petinek szolt (akit fideszes korokben felbukkanasa ota mindenki igy nevez hiaba irtatok h nem) az usaid botranyhoz mit szoltok? esnek ki a csontvazak a szekrenybol de mivel trump mondja biztos hazugsag? nem problema, hogy egy csomo ellenzeki szervezet kapott indokolatlanul sok penzt kulfoldrol?
Arra gondolsz, hogy Orbán Viktor és csapata IGAZOLTAN és korábban saját maguk által is elismerten igénybe vettek Soros György által nyújtott ösztöndíjat, vagy hogy a CEU elüldözése idején kormányszóvivői posztot betöltő Kovács Zoltán maga is a CEU-n szerezte a diplomáját, vagy hogy a jelenleg az USAID magyar szálait vizsgáló László András maga is részesült a Magyarországon (is) működő Common Sense Society tagjaként az amerikai Republikánus Párthoz közel álló Federalist Society támogatásából?

Tudsz-e arról, hogy a magyar MKB Bank (Mészáros-érdekeltség) kb. 4 Mrd Ft-os hitellel támogatta a francia Marine Le Pen kampányát? Mit gondolsz, egy átlagos nagyhatalom hány miliárd dollárt fordít befolyásszerzésre a világ minden pontján?
1madridista írta: ertem en hogy a dittaturat le kell bontani de ha ezt kulfoldi penzzel bontjuk le akkor akik kulfoldi penzbol odakerulnek lekotelezettek lesznek es diktaturabol gyarmat leszunk
Lásd kínai hitelek. De persze a te világodban Kína biztosan valami klassz nagybácsi, aki ingyenpénzt ajándékoz infrastruktúrafejlesztésre a szegény rászorulóknak.

Nekünk nem kell az EU-s támogatás (ami jelentős részben nem hitel, azaz nem kell visszafizetni, csak az elköltés módját kell dokumentálni), mert ugye ők cserébe azt várják el, hogy beengedjük a csúnya migráncsokat. És te ezt elhiszed, pedig elvileg értelmiségi családból származol, és magad is értelmiségi pályára készülsz.

Vissza: