Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. március 17., hétfő 12:26

swfan írta:Mi lesz a következő? Ennyi erővel bármilyen nem fideszes gyülekezést is betilthatnak legközelebb, mert "az sérti a gyermekek jogait".
Ez volt a cél.
A Pride csak eszköz, kirakat, mert arra lehet köpködni, azzal lehet hergelni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 17., hétfő 12:15

Lehet a mai körülmények közt is megélni és boldogulni, attól még nem kell végignézni ahogy a népesség maradék 80%a szenved az inflációtól és hónapról hónapra él.

A Fidesz mindenkiért is felel és nem csak a poloskákat nézi semmibe, hanem a saját szavazóit is semmibe nézi és butítja őket tovább éhbéren.
Ahelyett hogy segítenének nekik.

Ez nem is személyes érdekekről szól már, olyan szinteken van a Fidesz, hogy már tényleg az ország jövője a tét.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. március 17., hétfő 11:53

ikelemen5 írta:
ferni írta: Egészen ijesztő hová süllyesztette le az embereket a Fidesz, mekkora gyűlöletet táplált beléjük, mekkora tudatlanságban vannak tartva és hazugságok által vezérelve fröcsögnek...
Az. :ike: :shutup:
Mindkét oldal ugyanúgy köp a másikra.
Nekem ez nagyon furcsa, hogy "Mindkét oldal ugyanúgy köp a másikra". Azt látom, hogy ugyan az a problémája mind a két oldalnak, nem az ami a felszínen van, hogy jaj meg juj valaki az életünkre tör. Hanem az, hogy az életük nem halad a megfelelő irányba, nem lesz könnyebb a gyerekeiknek, mint nekik. A különbség az, hogy akik változást akarnak, azok a 15 éve alkotmányozó helyzetben lévő pártot és annak politikáját okolják. A jelenlegi rendszer támogatói pedig azt, akire a rendszer rámutat, hogy miattuk nem sikerül felépíteni a tejjel-mézzel folyó kánaánt.
Azt könnyebben meg tudom érteni, hogy 15 év NER után vannak sokan, akik már nem bírják tovább elviselni, hogy nincs egyről a kettőre lépés, ezért azt le akarják váltani, mint aki szerint jó minden csak az ellenzők és azok támogatói sanyargatnak. Hiszen 10 éves konjunktúra volt, rekord külső támogatás, rekord foglalkoztatás. Ennyi idő alatt és ilyen kedvező körülmények között nem épült fel, amire vártunk. Ezek után nehéz nem a 15 éve regnáló hatalmat elővenni, hiszen vagy nem tudja jól vezetni az országot vagy nem tudja megvédeni az ő általa ellenségnek megnevezettektől.
Összegezve, mindenkinek az ország rossz és az alternatív költség fogalmával megismerkedve, egyenesen pocsék teljesítménye miatt fáj most a feje.

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. március 17., hétfő 11:50

ferni írta: OV már magyarázkodik facen a poloska miatt, de kellemetlen :fpalm:
Több millióból egyet megmagyarázott már :lol: :lol:

Kíváncsi leszek ennél mikor és hogy kerülnek lentebbre
Mint ha nem többes számban említette volna a poloskákat és nem teljesen más szövegkörnyezetben.. vicckategória.

Egyébként ők is végeztek lehallgatásokat. Akkor kik is a poloskák?

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 17., hétfő 11:49

ferni írta: OV már magyarázkodik facen a poloska miatt, de kellemetlen :fpalm:

Pont most, amikor tüntetéseket tiltanak be. Ez már konkrétan a diktatúra.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 17., hétfő 11:40

OV már magyarázkodik facen a poloska miatt, de kellemetlen :fpalm:

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. március 17., hétfő 11:35

tibi18 írta: Előbb utóbb el fog csattani egy pofon, előkerül egy kés és nem tudom mi a vége. Ez nem jó irány.. nagyon nem.
Szórakoztató lesz ahogy a libsi "értelmiség" püföli a nyugdíjasokat meg a cigányokat a hősök terén. :lol:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 17., hétfő 11:35

Halfkey írta: Ez amúgy nagyon jó ötlet. Rakjuk már ki hehét gyerekvédelmi okokból :D
azért ez már mindennek a teteje. :coffee:
Sose voltam Pride-on
dehogynem....
csak nem tudsz róla :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. március 17., hétfő 11:35-kor.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 17., hétfő 11:33

swfan írta: https://telex.hu/belfold/2025/03/17/sza ... e-betiltas

Sose voltam Pride-on, de ha lesz, most már csak azért is kimegyek.

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol az lmbtq-jogokról, elképesztő, hogy idáig jutottunk, hogy gyakorlatilag tüntetéseket tiltanak be "gyermekvédelem" címszóval, egy EU-s országban. Mi lesz a következő? Ennyi erővel bármilyen nem fideszes gyülekezést is betilthatnak legközelebb, mert "az sérti a gyermekek jogait".
Nem kell engedelyt kerni, csak kimenni az utcara, tizezrevel, nem tudnank mit kezdeni vele.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 17., hétfő 11:28

Ez amúgy nagyon jó ötlet. Rakjuk már ki hehét gyerekvédelmi okokból :D

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 17., hétfő 11:27

https://telex.hu/belfold/2025/03/17/sza ... e-betiltas

Sose voltam Pride-on, de ha lesz, most már csak azért is kimegyek.

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol az lmbtq-jogokról, elképesztő, hogy idáig jutottunk, hogy gyakorlatilag tüntetéseket tiltanak be "gyermekvédelem" címszóval, egy EU-s országban. Mi lesz a következő? Ennyi erővel bármilyen nem fideszes gyülekezést is betilthatnak legközelebb, mert "az sérti a gyermekek jogait".

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 17., hétfő 11:22

Nekem alapvetően nincs jó előérzetem ezzel a fokozódó, agresszív kommunikációval. Tartok tőle, hogy az előttünk álló időben ez már tettlegességig fog fajulni.

Ebben mindkét politikai oldal (Fidesz és Tisza) és annak vezetői benne vannak, viszont súlyosabb, amit a támogatóik csinálnak. Az a bajom ezzel, hogy az Orbán, Menczer, Kocsis féle megnyilvánulások gyakorlatilag zöld utat adtak egymás - következmények nélküli - sértegetésére, viszont nem gondolom, hogy ennek itt a vége. Előbb utóbb el fog csattani egy pofon, előkerül egy kés és nem tudom mi a vége. Ez nem jó irány.. nagyon nem.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. március 17., hétfő 11:08

ferni írta: Egyre feszültebb a Fidesz tábora? Orbán beszéde alatt kiakadtak a kérdéseimtől // Bogos Csaba

Egészen ijesztő hová süllyesztette le az embereket a Fidesz, mekkora gyűlöletet táplált beléjük, mekkora tudatlanságban vannak tartva és hazugságok által vezérelve fröcsögnek...
Már ez maga akkora bűntett, ami megbocsáthatatlan

És mennyi ilyen videó lett most, kajak nem bírja az ember végignézni olyan lent van a szint, már tényleg semmi igazságalapja sincsen a mondandók 85%-ának
3:48-nál az a tábla komolyan befigyel. :lol: :mrgreen:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 17., hétfő 10:59

ikelemen5 írta:Mindkét oldal ugyanúgy köp a másikra.
A különbség az, hogy az egyik oldal tehet az ország állapotáról, és nem utolsó sorban a közösből pénzeli a köpéseket már 15 éve. Hatalom felé köpni mindig menőbb, mint hatalomból lefelé.
Meg azt sem hallottam MP-től, hogy pl. sáskának nevezte volna a fideszeseket, pedig az még legalább közelebb is állna a valósághoz.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. március 17., hétfő 10:51

ferni írta: Egészen ijesztő hová süllyesztette le az embereket a Fidesz, mekkora gyűlöletet táplált beléjük, mekkora tudatlanságban vannak tartva és hazugságok által vezérelve fröcsögnek...
Az. :ike: :shutup:
Mindkét oldal ugyanúgy köp a másikra.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 17., hétfő 10:40

Zack írta:
nuevo_ericco írta:

Keveset jár falvakba :mrgreen:

Szerintem ezen videók sikerességeének pszichológiája hasonló lehet, mint amikor az emberek lelassítanak az autóikkal egy balesetnél bámészkodni.
Egyszer láttam egy nőt, akinek összenőtt a homlokán a szemöldöke a hajával, borzalmas látvány volt. Viszont nem tudtam nem oda nézni, érdekelt, hogy ez mégis miképpen alakulhatott így. Egyszerre voltam kíváncsi és féltem is a jelenségtől. Féltem, hogy ilyen megtörténhet emberekkel, attól is, hogy később többen lesznek ilyenek. A TLC csatorna utazik ebben, egyszerre izgat a mélység és fenyeget is, mert valóságos.
itt legalabb attol nem kell felni hogy fideszes lesz az ember egy ido utan :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. március 17., hétfő 10:35

nuevo_ericco írta:
Realista24 írta: Azt megkerdezhetem, hogy miert nezed ezeket a videokat egyebkent?

Szerintem ezen videók sikerességeének pszichológiája hasonló lehet, mint amikor az emberek lelassítanak az autóikkal egy balesetnél bámészkodni.
Egyszer láttam egy nőt, akinek összenőtt a homlokán a szemöldöke a hajával, borzalmas látvány volt. Viszont nem tudtam nem oda nézni, érdekelt, hogy ez mégis miképpen alakulhatott így. Egyszerre voltam kíváncsi és féltem is a jelenségtől. Féltem, hogy ilyen megtörténhet emberekkel, attól is, hogy később többen lesznek ilyenek. A TLC csatorna utazik ebben, egyszerre izgat a mélység és fenyeget is, mert valóságos.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 17., hétfő 10:29

Realista24 írta:
ferni írta: Egyre feszültebb a Fidesz tábora? Orbán beszéde alatt kiakadtak a kérdéseimtől // Bogos Csaba

Egészen ijesztő hová süllyesztette le az embereket a Fidesz, mekkora gyűlöletet táplált beléjük, mekkora tudatlanságban vannak tartva és hazugságok által vezérelve fröcsögnek...
Már ez maga akkora bűntett, ami megbocsáthatatlan

És mennyi ilyen videó lett most, kajak nem bírja az ember végignézni olyan lent van a szint, már tényleg semmi igazságalapja sincsen a mondandók 85%-ának
Azt megkerdezhetem, hogy miert nezed ezeket a videokat egyebkent?
Több verzió van, esetleg egészítsetek ki:

- (többnyire) városi tagok nézik, mert nincs a családjukban radikális fideszes, nem ismernek olyat közelről
- adrenalin
- szekunder szégyenérzet
- abszolút apolitikus, aki a meggyőződésében való megerősítése miatt nézi meg
- hobbinevető
- őszinte gyász a roncstársadalomért
- aki a társadalmi megosztottság miatt nézi, hogy a tábor fölé emelkedjen, többnek érezze magát tőlük, miközben idiótának gondolja, esetleg dehumanizálja őket magában a kormány általi megvezetésük miatt

A rohadék Ferni teljesen biztos, hogy utóbbi miatt nézi:D
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 17., hétfő 10:20

Realista24 írta: Azt megkerdezhetem, hogy miert nezed ezeket a videokat egyebkent?

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 17., hétfő 9:59

napi adrenalin, mint mikor rendőrös videókat nézel, ahol jogosan helyre vannak téve, mert ostobák és/vagy nem tudják a törvényt :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Vissza: