Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. december 12., csütörtök 18:42

Remy írta:azt is remélem, hogy a játékidőre még rátesznek egy lapáttal.
Az is csoda lesz, ha a 160 percen nem hugyozom össze magam a moziban :lol:
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 12., csütörtök 18:34

csabi* írta:remy amit spoilerbe tettél azt szerintem mindenki tudja aki látta az első részt :D
és, aki nem látta? :D

Mostanában amúgy is kaptam a fejemre, hogy "spoilerezek"... így inkább beteszem spoiler alá, jobb a békesség :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2013. december 12., csütörtök 18:32

remy amit spoilerbe tettél azt szerintem mindenki tudja aki látta az első részt :D
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 12., csütörtök 18:25

-Spoilermentes-

A hobbit - Smaug pusztasága

Mitévő legyél, akkor, ha az életed során elkészítettél egy – igazából három – remekművet, amit, akkor is felhánytorgatnak, ha éppen kajálni mész? Mitévő legyen Peter Jackson, ha a filmjei után mindig a Gyűrűk Ura trilógiát emlegetik fel? Jó kérdés, de sajnos a saját maga által felállított szobra az egész életét végig fogja kísérni, és akkor is ott lesz vele szemben, amikor nem kéne. A Hobbit legnagyobb hibája, hogy a Gyűrűk Ura létezik!

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Bilbóék folytatják az útjukat a Magányos Hegy felé, hogy Tölgypajzsos Thorin visszafoglalhassa az őt megillető trónt. A hegy belsejében azonban Smaug pihen, akinek esze ágában sincs visszaadni a Törpkirálynak a helyét, így valamelyikőjüknek az életével kell fizetnie. Ám ez csak az egyik probléma Középföldjén, hiszen a háttérben egy ősi ellenség is tevékenykedik, aki véres háborúra készül…

Sokaknak az volt baja az első résszel, hogy vontatott, és gyerekes, de hát végül is egy gyermekregényről beszélünk, így már akkor sem értettem a gyerekes jelző felhozatalát, mint negatívum. Peter Jackson azonban változtatott – nem is kicsit – az első részhez képest, és jóval közelebb hozta hangulatilag a Gyűrűk Ura trilógiához. Nyilván megmaradtak az alapkoncepciónál, miszerint ez egy gyerekeknek írt könyv, de észrevehetően komolyabb lett a Smaug pusztasága. Emellett Jackson a tempót is fokozta, és a 160 perces játékidő nem énekléssel, és kajálással telt el, hanem akciókkal, és pörgős eseményekkel.

A trilógia középső része mondhatni minden téren veri az elsőt. (Bár, akinek az első is tetszett, az így is, úgyis szeretni fogja a folytatást. Viszont, ha az kissé mellé ment, akkor itt az idő nekiesni a második résznek.) De mégis miben lett jobb, vagy miért jó a Smaug pusztasága? Abban, hogy a CGI az első részben kifogásolható volt, itt viszont letisztult és jóval szebb, illetve látványosabb lett. A történetvezetés igazából teljesen rendben volt – egy-két jelenetet leszámítva -, és Jacksonék az első rész után egy jóval pörgősebb, akciódúsabb résszel örvendeztettek meg bennünket. Az utolsó bő 1 óra ráadásul a feszültséget is a tetőfokára hágta, és ott már tényleg minden beindult.

Talán az egyetlen hibája a filmnek, hogy túl sok szerepet kapott Evangeline Lilly, azaz Tauriel. A karakterével alapjáraton semmi gond nem volt, de az a szál, amit kibontottak vele, nem igazán illett a filmbe. Valamint, Tóváros királya is kissé idegen volt ebben a világban. Ugyanakkor ezek ellenére is csak azt tudom mondani, hogy a film minden perce ajándék, és kevésnek éreztem azt a bizonyos 160 perces játékidőt, amit kaptunk Jacksontól. Mesterien bánik a Tolkien univerzummal, és ezt nem lehet megunni.

A legnagyobb kérdés azonban a filmmel kapcsolatban, hogy vajon Smaug hogy néz ki? Röviden és tömören egyszerűen fantasztikus. A stábtagok nagyon jó munkát végeztek, és hála nekik egy olyan sárkányt láthattunk a filmvásznon, amitől eláll a lélegzetünk. Samug hatalmas, Smaug gyönyörű, és Smaug kegyetlen. Egyértelműen ő jelenti a fénypontot ebben az epizódban, és ő az, akiért mindenképpen le kell ülni egyszer a film elé. Mellette természetesen a többiekről sem kell elfeledkezni, de őket azért már láttuk egyszer, és akkor is, és most is jól teljesítettek.

A Hobbit – Smaug pusztaságával tehát ismét bebizonyította Peter Jackson, hogy nagyon érti a dolgát, ha Tolkien történetről van szó, és az is biztos, hogy ez a rész összességében veri az elsőt. Úgyhogy nagyon remélem, hogy a trilógia záródarabja sem okoz majd csalódást, és azt is remélem, hogy a játékidőre még rátesznek egy lapáttal. 9/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. december 12., csütörtök 16:38

Golden Globe jelöltek
Joaquin Phoenix :luck: :D Elég sok jelölést kapott amúgy a Her, Captain Philips, American Hustle trió.Csak Phoenix nyerjen, a többi nem izgat :mrgreen:
Kép

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. december 12., csütörtök 8:01

Remy írta:Király az új Hobbit B-) Érezhetően jobb, mint az első rész, bár nekem az is nagyon bejött.

Kevés volt a 161 perc :/ néztem volna még pár órát...
első részről nekem mindig a zsidók jutnak eszembe, róluk szól az egész :lol:
Kép
Kép
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. december 12., csütörtök 5:29

Idióta. :lol:

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 12., csütörtök 3:18

Király az új Hobbit B-) Érezhetően jobb, mint az első rész, bár nekem az is nagyon bejött.

Kevés volt a 161 perc :/ néztem volna még pár órát...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 11., szerda 6:24

Valaki megy a Hobbit 2 éjféli vetítésére? :mrgreen: B-)

Amúgy a hírek szerint oda vissza veri az első részt. :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. december 10., kedd 23:33

Családi üzelmek

Szobatársam azt mondta jó lesz...hát nem. :lol:
Az elején van egy-két jó poén, de a közepétől annyira sablonos, kiszámítható, annyi "véletlen egybeesés" van, hogy néha kiakadt a szánalomdetektorom.
Gyenge 5/10

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 10., kedd 20:29

messideco írta:Jupiter Ascending trailer
Az új Wachowski-projekt :agree:
Lehet kötni a fogadásokat: meg hal Sean Bean karaktere?
Itt nem az a kérdés, hanem, hogy ez a filmjük is pénzbeli bukás lesz? Mivel ők eredeti ötlettel állnak elő, így hátrányból indulnak... nyilván egy normális világban ez lenne a helyes, de nem abban élünk.

Hiába oldják meg fantasztikusan az ötletüket, hiába ismerné el őket a szakma... a legtöbb ember szarik erre és emiatt buknak meg az efféle eredeti ötletek a pénztáraknál, és nem biztos, hogy sokáig fogják húzni a tesók Hollywoodban. Sok bukás után nem fognak pénzt kapni...

A lényeg az, hogy jöjjön az új Paranormal Activity és egy új Szendler film, aztán özönlenek is a mozikba :roll:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. december 10., kedd 20:23

Jupiter Ascending trailer
Az új Wachowski-projekt :agree:
Lehet kötni a fogadásokat: meg hal Sean Bean karaktere?
"And my heart will leave you never."

TéOeM
Kedvenc játékosaid: Zidane, Roberto Carlos, Modric, Varane, Essien, Ibrahimovic, Yaya Toure, Kroos

HozzászólásSzerző: TéOeM » 2013. december 10., kedd 19:45

Godzilla Official Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=nIazgyko6qI

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2013. december 10., kedd 16:17

Anis írta:
torjack írta: Ez van. Ha vámpír, akkor ott van Dracula, a 92-es filmet bírtam.
Legjobb Drakulás film a Drakula halott és élvezi Leslie Nielsen főszereplésével! :mrgreen:
jó rég láttam már, de jó nagy marhaság volt és emellett jó paródia is kerekedett belőle.
(Viszont a Dracula storyból csináltak egy sorozatot is, aminek egy jó részét Magyarországon forgatták és ez nem tinis sorozat, hanem komolyabb, idei, friss darab.)

Abraham Lincoln, a vámpírvadász az szerintem jó gagyira sikeredett,
talán még az Interjú a vámpírral filmet megnézem valamikor...

A Nielsen-es tényleg nagy marhaság volt :D

Az Interjú a vámpírral elég korrekt. Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst, Antonio Banderas. Egyszer megéri megnézni.
Az új tévés Draculát még nem próbáltam be. Mondjuk Rhys-Meyers miatt majd kap egy esélyt. Bár asszem a nézettsége nem az igazi, úgyhogy a majdani évadzáró lehet sorozatzáró is lesz...

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2013. december 10., kedd 16:05

torjack írta: Ez van. Ha vámpír, akkor ott van Dracula, a 92-es filmet bírtam.
Legjobb Drakulás film a Drakula halott és élvezi Leslie Nielsen főszereplésével! :mrgreen:
jó rég láttam már, de jó nagy marhaság volt és emellett jó paródia is kerekedett belőle.
(Viszont a Dracula storyból csináltak egy sorozatot is, aminek egy jó részét Magyarországon forgatták és ez nem tinis sorozat, hanem komolyabb, idei, friss darab.)

Abraham Lincoln, a vámpírvadász az szerintem jó gagyira sikeredett,
talán még az Interjú a vámpírral filmet megnézem valamikor...
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 10., kedd 11:49

Faust írta:Ami az LV-426-on fog játszódni, és Beethoven lesz a kísérőzene. :lol:
Egy trailert összedobhatnál valamikor erről :D :mrgreen:

Támad a Mars! ? :D Nektek hogy tetszett anno? Szerintem jó kis vígjáték, bár kíváncsi vagyok, hogy bő 10 év után is tetszeni fog-e... :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. december 10., kedd 8:54

Ami az LV-426-on fog játszódni, és Beethoven lesz a kísérőzene. :lol:

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7

HozzászólásSzerző: torjack » 2013. december 10., kedd 8:48

2015-ben viszont jön egy Frankenstein, amiben James McAvoy lesz Victor, és Daniel Radcliffe lesz Igor. Kíváncsi vagyok, hogy abból mi sül ki.
Ezzel kibekkeljük, amíg Faust moziba tolja a Frankenstein vs.Terminator in the Jurassic Park című eposzt :mrgreen:

torjack

HozzászólásSzerző: torjack » 2013. december 10., kedd 8:39

Bár én annak örülnék, ha a kedves Del Toro nekiülne már végre egy Frankenstein filmnek, sőt az összes klasszikus horrorkarakternek, mert az ő világához nagyon passzolnának...
A Tűzgyűrű után először egy sötét sarokba üljön le és gondolkozzon el a tettein. :mrgreen:

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 10., kedd 6:35

torjack írta: Aaron Eckhart Frankenstein verzióját meg se fogom nézni. Kár az időért.
Mondjuk ez akció, fantasynak készül, én nem venném a komolyabb filmekhez.

2015-ben viszont jön egy Frankenstein, amiben James McAvoy lesz Victor, és Daniel Radcliffe lesz Igor. Kíváncsi vagyok, hogy abból mi sül ki. :hmmm:

Bár én annak örülnék, ha a kedves Del Toro nekülne már végre egy Frankenstein filmnek, sőt az összes klasszikus horrorkarakternek, mert az ő világához nagyon passzolnának...
Faust írta:Szerintem mindenki szarik rád.
:banplz: :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: